|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
ja też zmykam spać, bo mnie znowu zaraz Carolajna spałkuje
![]() Dobranoc mamuśki, do jutra |
|
|
|
#1892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ok 22 zasypia![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i duzy chlopczyk Ci rosnie Cytat:
![]() juz zaraz Ci sle zaproszonko ![]() jak przeczytalam o tym powrocie do pracy to prawie sie poryczalam, bo ja za miesiac wracam i juz mi smutno... ![]() wspolczuje bardzo, najgorsze poczatki, bedzie dobrze
|
|
#1893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobranoc dziewczęta... dokarmię Antosia na śpiocha i zmykam spać. |
|||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzmy ze zmiescilam sie w ta bielizne z panienskiego ale wyglada to conajmniej komicznie
cycki zwisaja, dupa jak szafa, ponczocha mi sie potargala przy zakladaniu no ale dobra przywitam tak tzta zobaczymy co on na to pewnie powie: co nie zdazylas przed moim przyjsciem sie rozebrac z tych szmatek?
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno bedzie zachwycony i gotowy! A to dzisiaj juz? Oj jak ja cie lubie... ty to fajna babka konkretna haha ![]() Zawsze ogladajac twoje zdjecia myslałam ze ty taka cichutka i niesmiala dziewczynka...a tu taka niespodzianka gorąca laseczka-super.Oczywiscie w dobrym tego slowa znaczeniu
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki. Padam na pyszczek dzisiaj
Na koncercie nie byłam, bo bałam się zostawić Ninulkę jak ją te ząbki dzisiaj męczyły Jutro będę do południa u Was chyba, jeśi Ninulka pozwoli, bo Tż bedzie odsypiał nockę, a potem jedziemy do Gorzowa..., zobaczę "czarownicę" przy okazji... ![]() Aguśka pochwaliła się jak Filuś je, to ja też wam pokażę, bo dzisiaj rano nagrałam Włączycie głos, to usłyszycie jak Nina się zachwyca jedzeniemhttp://www.youtube.com/watch?v=bo0goHkoooE |
|
|
|
#1897 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2 mój też, tylko jeszcze najedzony jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dziecko to kiedy było ![]() Cytat:
znaczy się od teraz tak powiem Ci, że laseczka z Ciebie niezła Cytat:
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
AGusia koniecznie zdaj relacje jak przywitanie
![]() Cinusiowa babolku mój ![]() ![]() Pozdrów ![]() ![]() A Ninulka jak fajnie purka buźką ![]() A jaka ona żywa Tylko rączki i nóżki latają Łoj ciężko by mój Michaś z nią miał bo on jak je to tylko buźke otwiera i tkwi w kompletnym bezruchu![]() Malutka zabraniam płakać ![]() ![]() no Kochana teraz to dopiero będzie radość z Dawidka po powrocie z prackiNapisz jutro jak tam pierwszy dzień i dzielną proszę być
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-14 o 23:10 |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To byś musiała ją zobaczyć w kąpieli - tam to ją jakiś "demon" chyba ogarnia Czyli by tworzyli duet niczym ja i Tż
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa bo podobno przeciwieństwa się przyciągają
![]() Ja nie wiem tylko co mnie i tz przyciągnęło aaa zaczęłam teraz pisać ten wniosek także niedługo ci wyśle Mój Niuniek to grzeczniutki i cichutki jak myszka ![]() W kąpieli jak się uśmiechnie to święto nie no...zdarzają mu się porywy radości ![]() ja uciekam bo Mały już się wierci pewnie znów pobudek milion 500 sto 900 będzie ![]() cmoki mamunie
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Gaduły wy no, no, no
. Ja juz mam gościa więc zbytnio czasu nie posiadam. Obejrzałysmy naznaczonego, wypiłysmy KARMI i trzeba iśc nynac, pewnie nie doczytam do końca ale może kiedys uda mi się nadrobic carolajna - to Michałek będzie miał się z kim bawic, i co postanowiłas w zw. z tymi alimentami? podajesz Tż? czy jeszcze sie wstrzymujesz? Aguska - no sasiad niczego sobie w wieku mojego Tż i tatuś od tej malutkiej sąsiadeczki mojej synowej , a jak ładnie je . Jak Tż wejdzie w drzwi to powiedz : BIERZ MNIE Małgosia - ales cudenka wytropiła, a w szczególności ten ostatni kombinezonik mi się spodobał i za taka cenę, naprawde warto cinusiowa - buziaczki dla Ninki od cioci oraz Igorka Cassandra - no mój mia 3,5 chyba bo wiem że w sierpniu a jak skończył miesiąc to dostawał zawsze witaminki i wode koperkowa łyżeczką i juz wtedy pewnie zalapał, trzeba dziennie próbowac z ta łyżeczką żeby kubus nie zapomniał. Mell - a nie mówiłam ż eto dobry pomysł z tym smokiem Bercia - u mnie tez dramat z ubieraniem, szczególni rękawki go drażnią. Dzielne te nasze chłopaki na tych szczepieniach, twardziele .malutka - gratulacje ciocińko .blondynkapoznan - kochana nie zatłucz mnie ale nie miałam kiedy zrobic tych fotek, ale już na 100% zrobie jutro i wstawie .Dobranoc, ide lulu bo padam na pyszczek wrrrr... |
|
|
|
#1902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
wzięłam się za czytanie i przeczytałam 4 ostatnie strony ale oczy mi się zamykają
![]() nie odpiszę bo już nie pamiętam co komu ale jutro już planuję tu być![]() ja od wczoraj wybieram zdjęcia do wywołania.....bo z okazji otwarcia w rossmanie zrobili promocje przez 3 dni - zdjęcia 10x15 za 0,19 -, no i wybrałam Julki zdjęcia jak była mała bo miałam trochę zaległości i Nikoli od początku i wyszło mi 500 zdjęć jutro rano zanoszę buziaki do jutra malutka jejku to tak szybko minęło....trzymam kciuki żebyś dała radę
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-10-15 o 00:30 |
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
no to dziś ja pierwsza, Iwo nie śpi już od6a przynajmniej mnie o tej obudził, znowu w nocy nie dało rady ze smoczkiem, marudził-ale to jak marudził, dopiero jak zjadł mleczko grzecznie zasnął, on po prostu w nocy jest głodny, mleko plus te 1.5-2lyż kaszki nie są dość syte by wytrzymał całą noc, nie wiem może kaszka taka mleczno-ryżowa będzie bardziej syta?
aguśka to mąż Cię pożre w całości-jak Cię nie będzie ze2dni wiadomo dlaczego ![]() selka fajnie dzień brudaska mieć od czasu do czasu, u nas to się nazywa dzień dziecka ![]() malutka a już się kochana nie interesuj skąd dziecko, wystarczy, że mnie ksiądz z niego rozliczał i trzymaj się tam dzielnie dziś w pracy nie płacz po kątach, bo po co małemu taka mama ryczek!? Ja tu cwaniakuje a jak pomyślę, że teraz moja kolei powrotu będzie to bryyy...cinusiowa jak Ninka pieknie wcina, a jak ładnie dziobek otwiera, w ogóle to ładna z niej dziewczyneczka.. carolajna mój w kąpieli zaczyna już brykać, ale jest tak poważny od początku aż do położenia go na ręcznik-uśmiechu niczym nie kupisz ! no i witam na końcu bo na początku zapomniałam
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 08:11 |
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie dzis wyspalam, Jasko obudzil sie tylko raz i to o 5:30, chyba nawilzacz zadzialal bo nie potrzebowal picia w nocy
![]() Uciekam bo jade na ploty do kumpeli, ma 2-miesieczna coreczke, ale sie naklefcimy Buziaki i do popoludnia.malutka trzymam mocno kciuki zeby pierwsze dni szybciutko w pracy minely |
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
My już od 7:30 nie śpimy, chociaz mó gośc jeszcze tak, ale co tam niech korzysta bo w grudniu się to zmieni . A ja mam za***iaszczego doła w zwiazku ze szkoła wczoraj dostałam pismo: Dnia 14 października 2009 r. AHE w Łodzi otrzymała decyzję Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego o cofnięciu uprawnień do prowadzenia studiów na poziomie pierwszego i drugiego stopnia na kierunku Zarządzanie ze skutkiem na dzień zakończenia semestru zimowego roku akademickiego 2009/2010, nie później niż z dniem 28 lutego 2010 r. I ja nie mam pojęcia co teraz mam robic, nie wiem czy to prawda ale podobno jakaś dziewczyna z innej grupy chcąc się przenieśc musialaby wpłacic 100zł i wyrównac róznice programowe tj. 8 przedmiotów i dac za nie kolejne 800zł, no makabra a promotor wybrany na ostatnim roku żeby takie cyry robic to jest obłęd powaga. malutka - powodzenia kochana, bądź dzielna esti - łoooo mamo jaka sterta 500 fotek ale za taka cene to rzeczywiście promocja iwciag - aaaaaaaaa mój Tz nie wyobraza sobie żebym wracała do pracy i powiedział ze zrobi wszystko zeby zarobic za nas oboje, tzn. sumke jaka wystarczy nam na zycie czyli tak 2500 bedzie ok, bez rewelacji ale damy spokojnie rade. T o chyba u ciebie jednak czary mary ze smociem nie podzialaja musi byc papu .
|
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
marika to masz kochana farta! U nas 2tysie tylko na mieszkanie potrzebujemy, póki co wystarczała pensja Tżta ale mieliśmy jeszcze tej mój śmieszny macierzyński, więc na moje potrzeby i częściowo na małego z moich było, a teraz cza wracać do pracy, a iwo z teściówką
Poza tym, wiem, że ciężko będzie zostawić małego, ale z drugiej strony czasem mam doły siedząc w domu i tylko 24h/dobę z dzieckiem, tak źle tak niedobrze
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie czytalam bo nie mam sily
![]() A maz do mnie przez sen - "Wynies ja do lazienki to nie bedzie slychac placzu" ![]() Zaczelam wlasnie przegladac ubranka na jesien/zime i mamy 7 kombinezonow i 5 kurtek Ja juz sie po prostu nie mieszcze z ta iloscia ubran jaka mi mama z babcia znosza do domu
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamulki
![]() Moja córcia dzisiaj wyjątkowo się wcześnie obudziła, bo już o 6:05 Ale ona jest dzielna babka - wczoraj zjadła butę o 17:30 i wiedziałam, ze przed spaniem nie zje mi kolejnej. Żeby nie obudziła się więc w nocy, to po 19:00, gdy już zaczęła trzeć oczka ze zmęczenia nakarmiłam ją Przysmakiem na Dobranoc Hippa po 4 miesiącu Zjadła pół słoiczka ze smakiem, była tym zachwycona i odleciała w błogi sen I spala tak do rańca Dlatego korzystam z możliwości przytulenia się do śpiącego także Tż i pozostawiam Was same Baaajjj....![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
ania oj niedobry tż, niedobry
cinusiowa tylko grzecznie tam z tymi przytulankami ale Nina dzielna dziewczynka, pozazdrościć-moj głodomor w środku nocy papu:/ |
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
marika Oj kochana to nie zazdroszcze z ta szkola
![]() Dobrze masz ze nie musisz wrcacac do pracy, u nas Tz zarabia ponad 2tys, ale ja i tak musze wrocic zebysmy normalnie funkcjonowali...tzn bysmy pzrezyli, ale moze zrobilismy sie poprostu wygodni....
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
U nas nocka minęła w miarę spokojnie chociaż Mychę wieczorkiem brzuszek zaczął znowu pobolewać i trochę minęło zanim zasnął. Dobrze że jeszcze tylko jutro i znowu wrócę do jednej kropelki witaminy D ufff. U nas zimy ciąg dalszy więc wygląda na to że znowu dziś przesiedzimy w domciu. Zastanowimy się z mamą jak przyjdzie, na pewno lecę najpierw kupić szalik dla Mychy bo przecież nawet nie mamy...Kupiłam mu dwa golfiki pod szyjkę ale szalika to broń boże...Superzabula, no to mam nadzieję że u nas to zaciskanie ust też jest przejściowe Bercia, ładnie Antoś waży a w takim razie ile mierzy? Ech, ja na koszykarza nie mogę liczyć Boże, zapalenie krtani lecę dziś po szalik Ja się boję wyjść teraz na spacer ![]() Malutka, Blondynka, fajne zakupy Iwciag, nie było nocy poślubnej ? No mogliście się jakoś sprężyć ![]() Cinusiowa, super Ninula pałaszuje ![]() Marika, no to Cię ładnie przerobili Ania, nie no mąż ma pomysły No wiesz co, będziecie rewię mody robić...Może wspomóż jakąś potrzebującą matkę?
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogliśmy mogliśmy, ale ja wolałam odpocząć jak jest się już tyle lat razem to noc poślubna przynajmniej w moim mniemaniu to śmieszna sprawa![]() a do mam które używają kaszki na dobranoc(czy coś takiego)ona jest bezglutenowa??i od którego m-ca można podawać?? o spoko cofam pytanie już wiem a prznajmniej o tej HIPPowskiej kaszce, no chyba, że są jeszcze inne
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 09:23 |
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Ceść
![]() ![]() U nas nocka super jak na moje dziecie Wstawaliśmy o 12 i o 6 a pobudka była o 8 ![]() Tzn ja wstałam o 8 a moje dzieciątko dyskutowało już z karuzelką Iwciag kaszka na dobranoc jest od 4 mies i jest na modyfikowanym, ja mam smak bananowy:ehem A glutenu ona nie ma bo jest ryżowa, przynajmniej ja takową posiadam
|
#1915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze po 5msc
Czekam az moje dziecko usnie zeby napalic w piecu
|
||
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka a ze swoja przyjaciółką to co się nie witasz
![]()
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie maleduje na posterunku
ale zaraz lece po zakupy bo chce golabki dzisiaj robic |
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Ty gadzino, ja pierwsza to napisalam
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

...
i ok 22 zasypia
Ty sie nie zastanawiaj tylko wskakuj w te laszki, najwyzej poucinaj gdzie trzeba i jazda
tzn nie widać ich jeszcze ale juz da sie wyczuc wiec nikomu nie mówiłam że ma zęby bo zaraz kazdy chciałby zobaczyć a tu nie widać więc sama zgłupiałam powiedzmy że mu idą
wiecie czego się boję, że coś przegapię, tzn. jak mu ząbki wyjdą, jak zacznie siadać, chodzić, pierwsze słowa
a Filipek jak ładnie je i mówi 

a dziecko to kiedy było 

no
. Jak Tż wejdzie w drzwi to powiedz : BIERZ MNIE
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK