|
|
#1501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Co tydzień będzie ok, zresztą dziewczyny pisały że przy zbyt częstym stosowaniu włosy się raczej przetłuszczają, niż przesuszają. No ale był czas kiedy używałam jej co 2\3 dni a nawet codziennie, i żadne z tych dwóch rzeczy nie wystąpiło.
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź
To akurat w soboty będę miała czas, żeby zrabić mieszankę olejowo-żółtkowo-naftową, z miodkiem może jeszcze
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, nałożyłam wczoraj
Efektu cudownego jeszcze nie ma, a włosy sa tłuste, mimo, że zmywałam silnym szamponem, dużymi porcjami, 3 razy...następnym razem położę zdecydowanie mniej nafty i dodam oliwę z oliwek, zobaczymy co z tego bedzie.
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Nie lubie nafty z żółtkiem... Nakładanie jej to jest jakaś masakra, Lepi sie, zasycha na włosach wtedy, kiedy chce sie ją jeszcze wmasować, wiec w efekcie je sobie wyrywam . No a włosy po niej są jakieś sztywne :<
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
Namówiłyście mnie ;D
Więc pobiegłam wczoraj do sklepu, kupiłam naftę z wit. a+e wieczorem nałożyłam. Zrobiłam maseczkę: nafta+olejek rycynowy+zółtko+olejek kokosowy+miód. I muszę Wam powiedzieć, że jak narazie cudo. Włosy ładnie błyszczą, są puszyste, mięciutkie, sypkie i ogólnie super ![]() Efektu zmniejszenia wypadania jeszcze nie widziałam, no bo co się spodziewać po pierwszym razie . Ale mam nadzieję że to szybko nastąpi bo już nie mogę patrzeć na to ile włosów gupię ;/
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
a ja jeszcze nigdzie nie znalazłam nafty z wit. A+E
ale miło poczytać o pozytywnych efektach
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja naftę A+E kupiłam w SuperPharmie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Moją A+E znalazłam w Aptece 24
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
też mam naftę A+E z apteki samoobsługowej, znalazłam taką fajną u mnie w mieście i jest tam wszystko, czego mi potrzeba
![]() co do efektów używania, włosy są gładkie, błyszczące. Używam nieregularnie, czasem zdarzy się codziennie nawet, nie mam wyżej opisanych 'efektów ubocznych' ![]() i muszę się pochwalić, że wczoraj zauważyłam, że wypada mi mnie włosów niż przed stosowaniem po prostu jestem zachwycona |
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
A gdybym dawała na skalp na raz naftę i olej rycynowy to mogłabym tego używać co dwa dni?
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mysle, ze chodzi Ci o Cefarm na Suraskiej... ?
|
|
|
|
|
|
#1513 |
|
AGA :)
|
Wróciłam do nafty i jestem bardzo zadowolona
włosy mniej wypadają, sa o wiele ładniejsze teraz mam z aloesem i olejkiem herbacianym a w kolejce już czeka z olejem rycynowym
|
|
|
#1514 |
|
Przyczajenie
|
mi strasznie wypadaj przy zmywaniu tego uzylam dwa razy narazie nafta + olejek rycynowy + żółtko i nie wiem czy probowac dalej bo nie chce tracic wlosow :/ ma ktos tak?
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedyś używałam nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym, choć może używałam to za dużo powiedziane - użyłam jej tylko kilka razy i miałam wrażenie, że wysusza mi włosy, były po niej dziwnie sztywne, jakby brudne, tyle że nie tłuste - suche. Może mogłam lepiej ją zmywać szamponem? Nie wiem, w każdym razie teraz leży gdzieś w kącie, bo nie byłam z niej zadowolona.
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chciałam się przywitać na tym wątku ![]() Przeczytałam chyba pierwsze 20 stron i stwierdziłam, że dalej to już chyba nie będzie sensu ![]() Pomozecie mi rozwiać pewne wątpliwości? ![]() Po pierwsze jeszcze nigdy nie stosowałam nafty...stosowałam olejowanie, wiec jeśli chodzi o zmywanie tłuszczów to mam pewne doświadczenie ![]() Włosy mam lekko za ramiona, krecone... Bardzo dbam o włosy stosując m.in. metodę CG i dlatego nie chcę przesadzić... Zależy mi na tym aby szybciej rosły i żeby końcówki utrzymać w dobrym stanie...kolejne cięcie u frzyjera planuję dopiero po wakacjach a nie chcę pójść z długimi włosami i wyjść z takimi jak teraz ze względu na zniszczone końce ![]() Pomyślałam więc, że najpierw będę stosować nafte raz na 2 tyg. a raz w tyg. dodawać ją dodatkowo do mojej cotygodniowej "wypasionej" maski ![]() W ziemie postanowiłam stosować raz w tygodni uprzed myciem i raz w tyg. do maski... Chciałam się jednak spytać czy nafta sama nakładana przed myciem będzie się tak samo spłukiwać jak ta z dodatkiem jakiś odżywek itp.? Bo na początku tego wątku dziewczyny pisały o tym, że jak się rozrabia np. z jakaś odżywką to podobno potem lepiej się zmywa...jak to jest? ![]() I jaką naftę najbardziej polecacie? Bo bardzo dużo ich na rynku ![]() Z góry przepraszam jeśli zanudzam
|
|
#1518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, że tam często jest po jednym produkcie na półce, ale pewnie w zapasie powinni mieć. Polecam tą aptekę
|
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsza jest z olejkiem rycynowym, a jeśli boisz się przyciemnienia, to z sokiem pokrzywy - będą szybciej rosły, bo wlasnie o to Ci chodzi ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Eri90 - Może to dlatego, że splątałaś sobie włosy tym zasychającym na włosach żółtkiem,? Spróbuj bez zoltka i przy nakladaniu uwazaj zeby ich nie plątać i robić to delikatnie . ;p |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Shopoholic- dziękuję za odpowiedź
![]() Nie boję się przyciemnienia- jestem brunetką i nawet jak się jeszcze przyciemnię to nie będzie tragedii ![]() Chodzi mi właśnie przede wszystkim o szybszy porost no i ochronę końcówek i w ogóle włosów na całej długości ![]() Te dwie nafty, co podałaś są z Kosmedu, prawda? Która firma jest lepsza- Kosmed czy Anna? ![]() A tak w ogóle to jak naprawdę powinno się stosować naftę? Na opakowaniu pisze, że ok. 10 minut przed myciem włosów...jednak czytałam, ze niektóre to trzymają dłużej- nawet całą noc Jak to jest?
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zajrzę tam niebawem
|
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Mam naftę
![]() Nie wiem czy w ten weekend już z nią zacznę, bo mam przeprowadzke i nie wiem czy uda mi sie znaleźć czas ![]() Jednak...nie mogę się już doczekać skoro daje takie efekty! ![]() Postanowiłam stosować pierszą buteleczkę raz w tyg. plus troszeczkę do cotygodniowej maski...następne zaś co 2 tyg. plus do maski
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
A czy producent nafty ma jakieś znaczenie, tzn. czy zauważyłyście, żeby włosy po jednej nafcie wyglądały lepiej niż po innej?
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu ale moje włosy po nafcie się puszą
i elektryzują
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie 'porudziła' włosy, ale akurat mnie to odpowiada, ładnie wyglądają w słońcu
a co do tego, czy producent ma znaczenie - cięzko powiedzieć, bo kupuję taką samą od jakiegoś czasu
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Sunday-a jaką?
![]() Ja czytałam same superlatywy o firmie "Anna". "Kosmed" ma mieszane opinie... Sama teraz mam tę z Anny z biopierwiastkami
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam z A+E. ale jak czytam te komentarze, że rozjaśniła, że rude przebłyski albo że się puszą to aż się boję użyć
póki co niech sobie stoi, w przyszłym tyg. zrobię mieszankę z rycyną.
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie powiem teraz, b jestem, w domu, a nafta została w Łodzi, ale jak tylko wrócę to sprawdzę i napiszę
ja ją zawsze po opakowaniu rozpoznaję, biało-niebieska etykieta z taką panią z długimi włosami narysowaną
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Kupiłam sobie naftę z biopierwiastkami. Wczoraj nałożyłam naftę na skórę głowy i na resztę włosów i po pierwszym myciu włosy zamiast być przetłuszczone były suche i splątane,także przy 2 myciu musiałam nałożyć odżywkę bo inaczej pewnie bym ich nie rozczesała. Dlatego sie zastanawiam czy nie nałożyłam za mało nafty? Ile jej nakładacie? Ja nałożyłam tyle,że moje włosy wygladały jakby były tłuste ale z nich nie kapało. :p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

To akurat w soboty będę miała czas, żeby zrabić mieszankę olejowo-żółtkowo-naftową, z miodkiem może jeszcze

ale miło poczytać o pozytywnych efektach 

i elektryzują
póki co niech sobie stoi, w przyszłym tyg. zrobię mieszankę z rycyną.