![]() |
#1891 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nimfomanki ;)
Cytat:
![]() a wiec powracam z wigorem ![]() ![]() Ja mam 21lat (juz ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie zdrada jest calowanie i seks. Dotyk typu przytulenie to raczej nie chyba ze jest to takie przytulenie z "iskrzeniem". Nie wiem czy wyrazilam to co mialam na mysli... ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12040643]Spokooojnie! Hmm, wszystko, co zarezerwowane jest dla tej drugiej osoby. Seks, pocałunek, nawet jakieś jednoznaczne przytulenie czy trzymanie za ręce. Gardzę zdradą i nie umiałabym jej wybaczyć... Choć przyznaję, że kiedyś, kiedy mój BS nie był w stanie poświęcić mi wystarczająco dużo czasu i uwagi, kiedy tego bardzo potrzebowałam (mój przyjaciel zginął w wypadku, obwiniałam siebie), no i nie miałam w nim wsparcia, miałam je za to w moim "braciszku" - zawsze się mogłam wypłakać w jego ramię i umiał pocieszyć. W pewnym momencie zaczęłam jakby podświadomie lgnąć do tej jego czułości i kiedy zdałam sobie z tego sprawę, powiedziałam o wszystkim TŻowi, nie umiałabym tego przemilczeć, zresztą jestem szczera do bólu (co nie zawsze jest dobre...). W każdym razie wtedy mieliśmy ten nasz jeden jedyny poważny kryzys... Kiedy po 3 dniach bez kontaktu, za to z wiecznym płaczem, kumple wysłali mnie do niego, bałam się, że np. nie otworzy mi drzwi. Ale bez słowa mnie wpuścił i objął, i tyle z kryzysu... Ale szłam do niego jak na stos.... No, się uzewnętrzniłam Wam ![]() Dziekuje Orlico ze pozwolilas Nam zajrzec w kawalek Twojej duszy ![]() Bardzo to doceniam.
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
ja sie teraz intensywnie zastanawiam nad ponownym związkiem z moim byłym, nie wiem czy z mojej strony to jeszcze jest miłość czy już przyzywczajenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12040419]Dokładnie...Właśnie wróciłam od BSa. Było boSSSko ![]() Farciara ![]() ![]() Kryzysy są do dupy i w ogóle, ciesze się, że już macie go z głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale przecież ideały są nuuudne! Zakładając, że w ogóle istnieją... Wychodzę z założenia, że każdy z nas ma gdzieś osobę, która nie jest idealna, ale idealnie do nas pasuje. O ile rozumiecie, co ma na myśli mój zawiły umysł ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro teściowie jadą na działeczkę, a my z BSem mamy kilka godzin dla siebie. Zaproponował, żebyśmy poszli gdzieś do miasta, na co oznajmiłam, że jeśli zamiast do łóżka, wyciągnie mnie poza dom, kiedy nikogo nie ma, strzelę focha ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
bo utrzymujemy bardzo ciepłe kontakty - np. przed chwilą zjedliśmu obiadek i poogladaliśmy film, poprzytulalismy sie na łóżku, ale zastanawiam się czy jest jeszcze to coś pomiedzy nami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie. Sprawdź. Ten jeden, jedyny i ostatni raz
![]() No i rozmowami o zgrzytach wywołaliśmy wilka z lasu moje panie ![]() Noo... Ale dzień dobry dziewuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black, sprobuj...moze sie uda... nic nie tracisz, a mozesz zyskac... ![]() ideały są tylko w książkach ![]() a poza tym dobrze orlica napisała - są nudne ... ![]() a teraz mnie jakis kryzys chyba dopada.. ![]()
![]() |
#1899 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze chcę wyjaśnić wszystko do końca. Nie zawsze wychodzi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12042521]Skąd ta pewność, że nie będziecie ze sobą długo? Częste zgrzyty?
[/quote] ![]() ![]() Dla mnie moj przyszly "maz"/"nazeczony"/"BS do konca zycia" bedzie jedyny i bede JEGO strone trzymac, a nie mamy. Przeciez z nim bede zyc i trzeba sie bedzie zmagac z codziennymi problemami we dwoje. Takiej samej samodzielnosci oczekuje od BSa. A tu jest dosc skomplikowana sprawa bo wychowywala go tylko matka i jest z nia bardzo zwiazany. Daje sobie rok, a nuz sie cos zmieni i bardziej sie usamodzielni w podejmowaniu decyzji. Wiecej czasu nie warto czekac..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Konto usunięte
|
A on w ogóle widzi, że jest takim "maminsynkiem"? Czy w ogóle nie zdaje sobie z tego sprawy? Pewnie niejednokrotnie wałkowaliście ten temat...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
to jest ciut bardziej skomplikowane. On nie jest "rasowym" maminsynkiem. Jest samodzielny, ale sa detale, ktore w przyszlym wspolnym zyciu by mi bardzo dokuczaly.
Np. nie zamieszkamy razem bo ma dom i jesli byloby juz tak daleko to musialabym sie wprowadzic do niego. A jesli bym to zrobila, to nigdy nie mialabym pelnej swobody w urzadzaniu, ani mieszkaniu po swojemu, bo zawsze gdzies tam pojawia sie mama, ktorej de facto jest dom i ma palme pierwszenstwa w decyzjach dotyczacych domu (a jest mloda i jeszcze sporo pozyje). A nie wyprowadzi sie do "naszego wspolnego" (teoretycznie) mieszkania bo musialaby zostawic ja sama w duzym domu i kolo sie zamyka. Pozostaja jeszcze sprawy religijne gdzie ja olewam caly kosciol, on podobnie ale mama zmusza go do pojscia na msze (22lata facet) i on idzie "dla swietego spokoju". Dla mnie w zwiazku nie ma czegos takiego jak robienie czegos "dla swietego spokoju" ![]() Jak widzisz kropla do kropli... Jeszcze z nim o tym nie rozmawialam, poki co to moje osobiste obserwacje i jesli je wypowiem to bedzie koniec wszystkiego. ![]()
![]() |
#1904 |
Konto usunięte
|
Może jednak warto zaryzykować i porozmawiać z nim o tym? Skoro i tak już właściwie spisałaś związek na straty... Nic nie masz do stracenia, a może uda się zainterweniować na tyle wcześnie, żeby TŻ zauważył sam problem i coś z tym zrobił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy cos bym wskorala. Szczerze watpie. Poki co nie chce niczego zmieniac bo mi dobrze. Zreszta nie jestem gotowa na taka rozmowe.
Bardzo boje sie tego ze nie kocha mnie na tyle, by postawic na swoim pomimo woli mamy. A to bedzie bardzo bolalo... W tej rozgrywce zawsze ona wygra i poniekad go rozumiem bo maja tylko siebie nawzajem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
chyba faktycznie macie rację, ale tu pojawia się kolejny problem, tyle razy chciał mnie już zostawić w czasie tych 3 lat ( z 3 razy , w tym z 2 poważnie) że boję się że zrobi to kolejny raz i bede cierpiec, musze się nad tym wszystkim poważnie zastanowić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez sie psuje z BS
![]() ![]()
#1908 |
Rozeznanie
|
a ja znow przezylam wczoraj kryzys. jak juz przywyklam do braku mojej 'milosci' to chodzilam i ryczalam caly dzien praktycznie.
i moj ulubiony wiersz, podkreslajacy moj obecny nastroj : Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Zakochanie Nie widziałam Cię już od miesiąca I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca. Lecz widać można żyć bez powietrza.
![]() |
#1909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Wtajemniczenie
|
bardzo piękny już go kiedyś czytałam chyba nawet na lekcjach polskiego
![]()
#1911 |
Konto usunięte
|
Ja go omawiałam w pierwszej gimnazjum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Wiersz świetny.
Ja bardzo lubię poezję pani Szymborskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Konto usunięte
|
Moim nr 1 w tej kategorii jest Herbert
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Wtajemniczenie
|
ale jestem zła taka ładna pogoda a ja zamiast spedzac dzien na spacerowaniu z ukochanym to jestesmy pokłóceni
![]()
#1915 |
Konto usunięte
|
Ojoj, udało mi się dziś spędzić jeszcze z Nim kilka godzin, przed kolejną rozłąką do soboty. Gdyby tak mogło być codziennie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Realistka
|
aa tez przerabialam ten wiersz jeszcze w szkole ;d w 1 liceum albo 2
![]() Orlica nie martw sie szybko minie ![]() Ravi nie łam sie zgrzyty sie zdarzaja ![]() meg szczerze mowiac mnie zaskoczylas tym wyznaniem ;D pierwszy raz sie spotykam z kims kto z gory zajklada ze zwiazek nie ma szans ![]() ![]() Kmee wg mnie idealy nie istnieja ![]() ![]() ![]()
#1917 |
Konto usunięte
|
Otóż to, człowiek składa się przecież i z wad i z zalet. Gdyby istniał ideał, który miałby same zalety, dla mnie to nie byłby nawet człowiek, albo jakaś jego wybrakowana wersja. Nad czym byś pracowała, mając ideała takowego? Nad czym on by pracował?
Mój BS często mówi, że ceni się ludzi za ich zalety, a kocha za wady. ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- No mam nadzieję, że doczekam się tej soboty, pod względem chcicowym nie powinno być problemów po dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Realistka
|
madry twoj BS ;d hehe swiete slowa
![]() hehe to z tego co piszesz milo bylo ;P ja po dzisiejszym tez nie narzekam ![]()
#1919 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12051322]Otóż to, człowiek składa się przecież i z wad i z zalet. Gdyby istniał ideał, który miałby same zalety, dla mnie to nie byłby nawet człowiek, albo jakaś jego wybrakowana wersja. Nad czym byś pracowała, mając ideała takowego? Nad czym on by pracował?
Mój BS często mówi, że ceni się ludzi za ich zalety, a kocha za wady. ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- No mam nadzieję, że doczekam się tej soboty, pod względem chcicowym nie powinno być problemów po dzisiaj ![]() fajnie to podsumowałaś nic dodać nic ująć też nasunoł mi się taki absurd czyt. to że człowiek bez wady miałby wadę jedak bo jego wadą było by to że nie ma wad ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.