|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Raczkowanie
|
Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Ja bym poprosiła o zanalizowanie takiej maski do włosów:
Kallos, Maska Color do włosów farbowanych Skład: Aqua, Cetaryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Vaccinum Myrtillus Fruit Extract, Parfum, Citric Acid, Propylene Glycol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylisothiazoline, Methylchloroisothiazoline , Bezyl Benzoate, D-Limonene, Linalool, Eugenol, Alphamethyl Ionone, CI16035 (FD&C Red 40) Nada się ona do czegoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
poproszę o analizy
![]() Khadi szampon owocowy Skład: Aqua,Sodium Lauryl Sulphate, Coco Amido Propyl Betain, Coco Diethanolamide, Glycerin, Polyquaternium 7, Sapindus mukorosi, Acacia Concinna, Prunus persica vinegar, Fragaria Vesca Vinegar, Phenoxyethanol, Perfume, Isopropyl Mirystrate, Sodium Methylparaben, Citric Acid, Sodium Propylparaben, E122 Szampon Kapha z Indyjską Nardą Skład: Aqua, Coco Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sesamum Indicum Oil, Xanthan Gum, Aroma, Alkohol, Ocimum Tenuiflorum Extract, Iris Palida Extract, Jasminum Officinale Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Rubia Tinctorum Extract, Lactid Acid, Citrus Aurantium Dulcis Flower Water, Linalool, Citral, Limonen, Geraniol* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 |
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o analizę maski Kallos Latte w tym biało- fioletowym opakowaniu. (Wiem, że ona już była ale chyba się skład zmienił, bo znalazłam inny niż ten już zanalizowany).
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoyethyl Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Componente non allergenica del profumo, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Citric Acid, PEG-5 Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Hydrolized Milk Protein, Methylisothiazolinone, Sodium Cocyl Glutamate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dixane.
![]() |
#3094 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę składu szamponu:
Timotei with Jericho Rose, Szampon `Wymarzona objętość` skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Selaginella Lepidophylla Aerial Extract, Citrus Paradisi Fruit Extract, Trehalose, Gluconolactone, Sodium Sulfate, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Disodium EDTA, PPG-12, Propanediol, Benzophenone-4, BHT, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Cl 16255, Cl 47005, Cl 60730 link do KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-objetosc.html z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3095 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o analizę Płynu wzmacniającego do włosów z Biochemii Urody
Link: http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html Skład: Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Ethyl Alcohol, Propanediol; Eclipta Alba Extract (10%), Glycerin; Organic Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Niacinamide, Methionine; Cysteine; Tryptophan Z góry bardzo dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3096 | |||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Różne
Olej BODY SLIM Natura Siberica Cytat:
Na koniec nieco oleju z migdałów i jojoby. Boska mieszanka, choć po prawdzie lepsza na skórę niż włosy. Zgodny z cg Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3097 | |
|
Produkty myjące: szampony
Timotei, Organic Delight, Health & Nourishment, Szampon do suchych i zniszczonych włosów Cytat:
Z przyjemnych dodatków: aloes, olej z orzecha brazylijskiego, witamina E, gliceryna. Pojawia się też potencjalny podrażniacz i substancja przeciwłupieżowa. Skład w miarę bezpieczny dla wrażliwców. Obecność emolientów pozwoli nie tylko zmiękczyć włosy, lecz take otoczy je delikatnym filmem chroniącym przed wysuszeniem. Zgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-07 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3098 | |
|
Produkty myjace: szampony
Timotei, Organic Delight, Health & Shine, Szampon do włosów normalnych Cytat:
Odmienne mamy - poza aloesem - także dodatki, których działanie będzie głównie antyoksydacyjne: ekstrakt z liści herbaty, witaminy E i C. Do tego gliceryna, substancja przeciwłupieżowa, potencjalny podrażniacz. Zgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3099 | |
|
Produkty odżywiające - Polska
Timotei, Organic Delight, Health & Nourishment, Odżywka do suchych i zniszczonych włosów Cytat:
Zgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-11 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3100 |
Wtajemniczenie
|
Proszę o analizę i czy naprawdę jest tak "ekstremalnie" nawilżająca?
Producent: Verona Products Proffesional Maska ekstremalnie nawilżająca, Auchan Aqua (water), cetearyl alcohol, behenamidopropyl dimethylamine, lactic acid, ppg-3 benzyl ether myristate, cetrimonium chloride, glycerin, dimethicone, silicone quaternium-22, methoxy peg/ ppg-7/ 3 aminopropyl dimethicone, ethyltrimonium chloride methacrylate/ hydrolyzed wheat protein copolymer, hydrolyzed wheat protein (and) methicone (and) polyquaternium-10 (and) 3-carboxymethyltiol alanie l-cysteine, niacinamide, benzyl alcohol (and) methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, parfum (fragrance), panthenol, disodium edta, methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, linalool, coumarin, citronellol, limonene
![]() |
#3101 | |
|
Produkty odżywiające dostępne w Polsce
Timotei, Organic Delight, Health & Shine, Odżywka do włosów normalnych Cytat:
Mamy więc do czynienia z produktem nieco lżejszym, zawierającym antyoksydacyjną witaminę C i ekstrakt z liści herbaty o tym samym, co witamina działaniu. Nieco więcej konserwantów niż w wersji z orzechem brazylijskim. Zgodna z cg. Edit: co ciekawe obie odżywki nie zawierają antystatyków. Efekty mogą więc być ciekawe, co nie oznacza wcale, ze złe.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-11 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3102 |
Raczkowanie
|
Witam.
Nie mogę znaleźć analizy tych rosyjskich masek do włosów. Poproszę więc o pomoc. ŁOPIANOWA MASKA DO WŁOSÓW. WZMACNIAJĄCA Skład: Aqua with infusions of:Avena Sativa Oat, Betula Alba Juice, enriched by extracts: Salvia Officinalis, Rubus Chamaemorus, Rhodiola Rosea, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Guar Gum; cold pressed oils: Arctium Lappa Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Linum Usitassimum Seed Oil; Pyridoxine, Panthenol, Niacinamide, Citric Acid, Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3103 | |
|
L`Biotica, Biovax, Intensynie regenerujaca maseczka keratyna+jedwab Cytat:
Zgodnie z obietnica producenta mamy i elementy regenerujące w postaci aminokwasów jedwabiu, samego jedwabiu, jak i keratyny. Wszystkie proteiny o zdolności wnikania do wnętrza włosa. Zapachy, konserwanty, stabilizatory. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3104 | |
|
Stylizacja
Alverde, Stylinggel, Weiber Tee Zitronengras Cytat:
![]() ![]() W całej mieszance nieco ekstraktów: z alg (krasnorosty), herbaty, trawy cytynowej i skrzypu polnego. Nie liczyłabym jednak na ich wzmacniające działanie. Na koniec zapachy. I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie - jak zawsze - obecny alkohol. Jest on jednak niezbędny ze względu na zakonserwowanie całości, jak i rozpuszczenie szelaku. Zgodny z cg. Od siebie dodam, dane mi było bowiem stosowac żel, iż jest to naprawdę straszliwe lepidło. Nic na to nie wskazuje, jednak nadmiar potrafi nieźle skleić włosy.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-11 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | |
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3106 | ||
|
Produky odżywiające spoza Polski
It's a 10 miracle leave-in product Cytat:
To, co najlepsze znajduje się po zapachu, więc o jako takim odżywieniu nie ma mowy: wzmacniający i zmiękczający pantenol, regenerujące aminokwasy jedwabiu, bogate w antyoksydanty olej słonecznikowy i ekstrakt z zielonej herbaty oraz... silikon. Na koniec zapachy, konserwanty. Włosy nielubiące oleju słonecznikowego i/lub q-80 (jak choćby moje ![]() Niezgodna z cg. Cytat:
![]() |
![]() |
#3107 | ||
|
Różne
VANILLA SUGAR HAND CREAM Cytat:
Wśród emolientów także masło mango, olej jojoba, a po zapachu olej z pestek winogron i sojowy. Odnotować trzeba także ekstrakt z aloesu i... silikon. Pomoże on rozprowadzić krem na dłoniach, to samo zrobi i na włosach. Trzeba jednak pamiętac o jego obecności. Po zapachu - oprócz już wymienionych olejów - także miód, ekstrakty z cytryny, pomarańczy i rozmarynu o właściwościach zarówno antybakteryjnych, jak i aromatycznych, antyoksydacyjna witamina E, polimer, antystatyki - w tym także pochodna parafiny. Mocno treściwy produkt, porządnie zabezpieczający przed ucieczką wody. Moze obciążać. Z uwagi na sporą ilość konserwantów nie nakładamy blisko skóry głowy. I nie wiem, gdzie się podziała wanilia ![]() Niezgodny z cg. Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-11 o 21:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3108 | |
|
Różne
COCONUT HAND CREAM Cytat:
![]() ![]() Przezabawne... mamy niemal identyczny produkt, co poprzedni. Podstawowa różnica zawiera się w... zapachach! Zatem z mieszanki dwóch ostatnich otrzymamy zapach kokosa, a w przypadku pierwszego kremu - wanilię ![]() Pomysłowe... Oczywiście nie można zapominać, ze kremy moga się tez różnić stężeniami poszczególnych składników, więc działanie może się mimo wszystko różnić. Z uwagi na sporą ilość konserwantów nie nakładamy blisko skóry głowy. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3109 | |
|
Stylizacja
Toni & Guy, Casual, Sea Salt Texturising Spray (Sól morska do stylizacji) Cytat:
Po zapachu cała grupa konserwantów, w tym parabenów, i zapachów. Uważałabym bardzo, by nie nałożyć produktu na skórę - może nie tylko pierzchnąć, lecz także zostać podrazniona. Spodziewałabym się także raczej marnego efektu stylizacyjnego, chyba że lubimy włosy jak po morskiej kąpieli - nieco zmatowione i lekko potargane. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3110 | |
|
Timotei, Intensywna Odbudowa, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych Cytat:
Odżywka przyniesie więc efekt kondycjonujący, ponieważ obecne daleko w składzie oleje awokado i makadamia, podobnie jak ekstrakt z pistacji nie będą raczej działać w sposób oczekiwany. Zbyt ich mało, by liczyć na widoczny wpływ. Pojawiają się także regulujące poziom wilgotności humektanty oraz potencjalne podrażniacze. Konserwanty, zapachy, stabilizatory, substancja chelatująca, barwniki. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3111 | |
|
Timotei, Wyrazisty Kolor, Odżywcza maseczka do włosów farbowanych Cytat:
Dopiero dużo dalej, więc w ilościach raczej niewystarczających do dostatecznej ochrony koloru, pojawiają się oleje o właściwościach antyoksydacyjnych jak olej z pestek słonecznika i jagód acai i ekstrakt z liści czerwonej herbaty. Ekstrakt z kwiatu kamelii japońskiej można podejrzewać zaś o funkcję zarówno aromatu, jak i antybakteryjną. Pojawiają się także humektanty równoważące poziom wilgotności oraz wazelina i parafina, które mogą zarówno pomagać w rozprowadzeniu odżywki, jak i stanowić dodatkową barierę dla wody i barwnika. Potencjalne podrazniacze, konserwanty, zapachy, substancja chelatująca, barwnik. Niezgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3112 | |
|
Timotei, Wyrazisty Kolor, Odżywka do włosów farbowanych Cytat:
Potencjalne podrażniacze, konserwanty, zapachy, barwnik, substancja chelatująca. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3113 | |
|
Timotei with Jericho rose odżywka moc i blask Cytat:
Innym ważnym elementem związanym z różą jerychońską jest trehaloza tutaj w funkcji humektanta, podobnie zresztą jak i gluconolacton znany bardziej jako półprodukt do złuszczania. Do tego ekstrakty z szałwii, tymianku i bylicy draganek w funkcjach antybakteryjnych i aromatów. Oczywiście mamy emolienty i antystatyki, które zmiękczą włosy, dodadzą blasku i sprawią, ze nie będą się elektryzować. Pokryją tez włos filmem - wzmocnionym przez silikony - chroniącym przed ucieczką wody. Potencjalne podrażniacze, zapachy, konserwanty, stabilizatory, substancja chelatująca. Ponieważ brak mi doświadczeń z różą jerychońską, trudno mi przewidzieć, czy obciąży. Na tę chwilę ocenię ją raczej jako lekko-średnią. Niezgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-13 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę:
Natura Siberica ORGANICZNA MASKA DO WŁOSÓW. STYMULUJE WZROST WŁOSÓW. Skład: Aqua with infusions of: Shizandra Chinensis Fruit Extract, Artemisia Arctica Extract, Chamomilla Recutita Extract, Arctium Lappa Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Vitis Vinifera Seed Oil, Linum Usitassimum Seed Oil, Cetyl Esters, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Mica, Titanium Dioxide, Silica, Hydrolyzed Proteins: Wheat, Secale Cereale, Oryza Sativia, Anthemis Nobilis Flower Oil, Panthenol, Retinol, Ascorbyl Palmitate, Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Benzyl Alcohol, Citric Acid. 350ml za 50zl, warto czy mozna znalezc cos podobnego tanszego? Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-09-13 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 |
Raczkowanie
|
prośba o analizę :
"Loton, Provit, Maska odbudowująca z ceramidami" Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetostearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Stearalkonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Parfum, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Polyquaternium-70, Dirpopylene Glycol, Laureth-3 Datem, Glycerine, Lactis Lapida, Ceramide 3, Hydrolyzed Sericin, Methychloroisothiazolinon e, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Lomonene, Hxyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional. Niezgodna z CG?
![]() |
![]() |
#3116 |
Raczkowanie
|
Ja chciałam zapytać o analizę tego produktu:
Loton lekka odżywka stylizująca z naturalnymi wyciągami owocowymi Skład: Aqua, Alcohol Denat., Quaternium-80, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-46, Polysorbate 20, Propylene Glycol, Rubus Idaeus Extract, Fragaria Vesca Extract, Actinidia Chinensis Fruit Extract, Pyrus Malus Extract, Prunus Persica Extract, Carica Papaya Extract, Cucumis Sativus Extract, PEG-20 Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Retinyl Palmitate, Hydrolyzed Keratin, PEG-25 PABA, Parfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicytate, Amyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Linalool, Geraniol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3117 | ||||||
|
Produkty myjące: kremy
Dr Greve Sensitive.Krem do mycia, bez mydla, ph5.5 do suchej skory, z naturalnymi skladnikami Cytat:
Zapachy, regulator pH, stabilizator, konserwant. Niezgodny z cg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-13 o 19:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Raczkowanie
|
Mam żel aloesowy firmy farm vix o takim składzie:
Aqua purificata, Glycerin, Panthenol, Carbomer, Aloe barbadensis, Sodium hydroxide, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Parfum (Benzyl Salicylate, Methyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Alpha- Isomethyl Ionone) i chciałabym zapytać czy mogę go bezpiecznie stosować na włosy? ![]()
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ostatnią analizę i proszę o kolejną:
Alverde, maska repair, winogorono i awokado skład: aqua, glycine soja oil, cetearyl alcohol, alcohol, glycerin, steamidopropyl dimethylamine, persea gratissima oil, sodium lactate, rhus verniciflua cera, myristyl myristate, vitis vinifera extract, simondsia chinesis oil, lauroyl sarcosine, panthenyl ethyl ether, panthenol, hydroxyethylcelulose, hydrogenated lecithin, hydrolyzed soy protein, leuconostoc/radish root ferment filtrate, tocopherol, helianthus annuus seed oil, biotin, ascorbyl palmitate, parfum, linalool, limonene, geraniol
![]() |
#3120 | |
Rozeznanie
|
Analiz do wrzucenia mam sporo i chciałabym żeby, dla poprawy czytelności, każda była w osobnym poście. Nie wiem, czy to mi się uda i jak to zrobić
![]() Wszystkie analizy są mojego autorstwa i pochodzą z mojego bloga/forum re-volta.pl ![]() Niektóre produkty były już wcześniej analizowane, jednak może te moje będą mogły również zostać dołączone do tych poprzednich ![]() Produkty myjące - Polska Joanna Naturia szampon z pokrzywą i zieloną herbatą Cytat:
Szampon doskonały do oczyszczania włosów. Składa się z substancji myjących i spieniających (w tym silny detergent SLES), substancji nawilżających, wzmacniających i łagodzących ekstraktów z pokrzywy i zielonej herbaty oraz glikoli, które są rozpuszczalnikami, ale pełnią również funkcję nawilżającą. Poza tym stabilizatory, barwniki i zapachy itp. Skład jest bardzo prosty, co sprawia, że szampon idealnie spełnia swoją funkcję. Ze względu na obecność silnie myjących detergentów, glikoli i soli może podrażniać. Zgodny z CG
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo ![]() ![]() Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-09-20 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.