|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Proszę o analizę
Chantal, ProSalon, Moisturizing Mask (Nawilżająca maska z wanilią i jedwabiem) KWC Skład: Aqua, cetearyl alkohol, behentrimonium chloride, glycerin, cyclopentasiloxane, dimethiconol, hydrolized silk, propylene glykol, vanilia planifolia fruit extract, panthenol, parfum, phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Methylchloroisothiazolion e, Methylisothiazolione, Citric Acid. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Produkty odżywiające dostępne w Polsce
Chantal, ProSalon, Moisturizing Mask (Nawilżająca maska z wanilią i jedwabiem) Cytat:
Najważniejsze są jednak emolient - zmiękczy włos, antystatyk - pomoże w rozczesaniu, wygładzi łuskę, gliceryna - zwiąże wodę we włosie. Tytułowe jedwab i ekstrakt z wanilii w niewielkich ilościach, jednak trzeba pamiętać o obecności jedwabiu, gdyż przetrzymany może rozmiękczyć włosy. Wanilie traktowałabym jako dodatek zapachowy lub ładny ozdobnik. Na koniec jeszcze wzmacniający i łagodzący podrażnienia skóry panthenol. Przyda się, bo zaraz za nim aż 7 konserwantów, w tym 5 parabenów, regulator pH. Wrażliwcy winni uważać na aplikację na skórę. Nie powinna obciążać, ale z uwagi na obecność sporej ilości gliceryny oraz silikon, niektóre włosy mogą potrzebować nieco wcześniejszego niż zwykle mycia. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3303 | |
|
Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3304 | ||
|
Rózne
Pierwoje Reshenie, Receptury Babuszki Agafii - naturalny tonik przeciw wypadaniu Cytat:
![]() To, czego tu nie ma, a moim zdaniem jest istotne, to prommotor przejścia. Nie wiem jakim sposobem mikstura miałąby przeniknąć do wnętrza włosa i skóry. Coś tam pewnie się dostanie, ale nie tyle, ile mogłoby, jeśli mielibyśmy tutaj choćby glicerynę. Ekstrakty są rozpuszczone w wodzie, czyli ich ilośc też jest skutecznie ograniczona. A są to: kminek (ściągający, antybakteryjny, pobudzający, moze tez działać antyoksydacyjnie), kora dębu (antybakteryjna), rdest ostrogorzki (antyoksydacyjny, antybakteryjny, minerały w tym cenna dla włosów krzemionka), tatarak (wzmacniający, pobudzający). Większośc z tych roślin zawiera olejki eteryczne, które mogą skutecznie oddziaływać na cebulki włosów. Nie spodziewałabym się jednak ogromnego wpływu tych olejków po ekstraktach wodnych. Cała reszta to konserwanty. Z uwagi na skład ekstraktowo-konserwantowy wrażliwcy powinni stosować produkt z uwagą. Zgodny z cg. Cytat:
![]() |
![]() |
#3305 | ||
|
Różne
Pierwoje Reshenie, Receptury Babuszki Agafii - tonik wzmacniający włosy Cytat:
Skład jednak typowo wzmacniający, ponieważ w wodzie rozpuszczono ekstrakty: z szyszek chmielu (antybakteryjny), pokrzywy (wzmacniający i antybakteryjny), łopianu (wzmacniający, antybakteryjny), gipsówki syberyjskiej (wzmacniająca). Dalej te same konserwanty, co powyżej. Ocywiście również uwaga na zastosowanie na wrazliwej skórze głowy! Zgodny z cg. Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-01-30 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3306 | ||
|
Różne
Pierwoje Reshenie, Receptury Babuszki Agafii - tonik regenerujący włosy Cytat:
Ponownie mamy wodne ekstrakty: z omanu wielkiego (antybakteryjny), ostropestu (wzmacniający i... antybakteryjny ![]() ![]() Zgodny z cg. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3307 | |
|
Farmona, Herbal Care, odżywka do włosów suchych i łamliwych "Len". Cytat:
Dodatkowo wzmacniający len podany poprzez promotor w postaci glikolu propylenowego, kondycjonująca inulina oraz regenerujące na poziomie komórkowym hydrolizowana keratyna i ceramid. zagęszczacz, substancja chelatująca, konserwanty, zapachy. Przyjemna, choć po szamponie z siarczanem może być za słaba. Warto mieć. Zgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-01-31 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3308 | ||
|
Produkty myjące: szampony dostepne w Polsce:
Isana med- szampon z prowitaminami (pro-vitamin shampoo mit Meeresmineralien Cytat:
W komplecie także potencjalne podrazniacze w postaci soli, soli morskiej i IPA. Sól morska dzięki zawartości wielu mikroelementów będzie próbować wzmacniać skórę i włosy co niekoniecznie wyjdzie podczas krótkotrwałego kontaktu z nimi. Podrażnienia skóry złagodzić ma panthenol. Potrzebna będzie naprawdę dobra, emolientowa odżywka. Stosowany regularnie może powodować wysuszenie skóry i delikatnych włosów. Trudno określić mi zgodność z cg, ponieważ produkt zawiera polimer, który może potrzebować zmycia. Cytat:
![]() |
![]() |
#3309 | |
|
Profis-Fryzopol, Lady Spa, Repair Silk & Argan Mask (Maska do włosów) Cytat:
![]() Po zastosowaniu włosy otrzymamy więc miękkie, błyszczące o wygładzonej łusce i zabezpieczone przed ucieczką wody, Łatwo też je będzie rozczesać. Niektórym włosom maska może wydać się za ciężka oleje i polimery) albo zbyt szybko je przetłuścić (gliceryna, polimery). Zagęszczacze, regulatory, zapachy i konserwanty. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3310 | ||||
|
Andra ARGAN Hair Mask, maska do włosów z olejkiem arganowym Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raczej nie powinna obciążać. Zapachy, barwniki, konserwanty, potencjalny podrażniacz. Niezgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-01-31 o 14:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o analizę odżywki:
Gliss Kur Ultimate Volume Aqua, Cetearyl Alcohol,Hydrolyzed Collagen, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Isopropyl Myristate, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Citric Acid, VP/VA Copolymer, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Sodium Methylparaben,Hexylene Glycol, Parfum, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate. Chodzi mi głównie o to czy ma szanse odżywić włosy.Podobno jest bez silikonów ale czy nie zawiera innych oblepiaczy? Z góry bardzo dziękuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o analizę
ERBORISTICA Maska do włosów z siemieniem lnianym i masłem karite Skład (przepisywałam więc mogły się wkraść literówki): hydroxyhyethylmonium methosulfate, cetrimonium chloride, hydrolized rice protein, chitosan succinamide, tocopherol, hydroxypropyl trimonium, hydrolyzed wheat protein, citric acid, ceteareth-20, phenoxyethanol, polyquaternium-10 guar hydroxypropyltrimonoim chloride, disodium edta, perfumo, benzoic acid, dehydroacetic acid, linalool, hexyl cinnamal, sodium acetate, sodium citrate Wardi Shan 100% NATURALNY SZAMPON WZMACNIAJĄCY CEBULKI WŁOSOWE http://www.mydlarnia.info/medycyna-a...14-id-879.aspx Skład na butelce ![]() Ten po polsku (na naklejce i stronie wydaje mi się jakiś... nierealny). Z góry dziękuję za pomoc
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() Edytowane przez zielona87 Czas edycji: 2013-02-10 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3313 |
Przyczajenie
|
Witam,
proszę o analizę składów dwóch kosmetyków: 1) ILLUMINATING ESSENTIAL OIL Mikrokrystaliczny olejek regeneracyjny firmy ALFAPARF INCI: PROPYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT, AQUA/WATER, MYRISTYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, LAURYL ALCOHOL, PARFUM/FRAGRANCE, POLYSORBATE 20, PEG-75 LANOLIN, LINSEED ACID, ETHOXYDIGLYCOL, CENTELLA ASIATICA/HYDROCOTYL EXTRACT, CI 42090/FD & C BLUE NO 1, LINALOOL, LIMONENE, CITRAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE (LYRAL) 2)Goldwell - Rich Repair Cream Fluid INCI: Alcohol Denat. Aqua Benzyl Salicylate Butylphenyl Methylpropional Ceteareth-20 Cetearyl Alcohol CI 15510 CI 17200 CI 19140 CI 42090 Glycerin Glycoproteins Hydrolyzed Keratin Hydrolyzed Silk Isopropyl Myristate Lactic Acid Limonene Linalool Methylparaben Nylon-12 Octyldodecyl PCA Parfum Propylene Glycol Quaternium-80 Sodium PCA Stearamidopropyl Dimethylamine |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3314 | |
|
Produkty myjace: szampony
Schwarzkopf, Schauma, Olejek Intensywnie Pielęgnujący, Szampon z olejkiem z orzechów makadamia Cytat:
Wymaga porządnej, emolientowej odżywki. Stosowany w niewłaściwym zestawieniu i regularnie może wysuszać kręcone, suche z natury i zniszczone włosy. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3315 | |
|
Produkty myjące: szampony
Nook Beauty Family - Curl & Frizz Shampoo Cytat:
zapachy, konserwanty, regulator pH. Nie odważyłabym się stosować regularnie na swoich kręconych. Obowiązkowa odzywka emolientowa. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3316 | |
|
Produkty odżywcze spoza Polski
Nook Beauty Family - Comfort Conditioner (Sensitive scalp and hair conditioner) Cytat:
Bez cudów, odżywka może nawet być za słaba w komplecie z szamponem, bo siła dwóch emolientów, antystatyka i silikonu to zwykle zbyt mało, by zniwelować jego siłę. Nie ma więc co się dziwić ewentualnemu spiórkowaniu po takim Nookowym zestawie. Ta sama grupa ekstraktów: aloes, morwa i jagoda rozpuszczonych w glikolu propylenowym, co w szamponie. Zapachy, konserwanty, regulator pH, ekstrakt z limonki w zasadzie bez znaczenia dla włosów. To, co na pewno zrobi ta odżywka to wygładzenie i zatrzymanie wilgoci we włosie. Niektóre włosy mogą nawet się poczuć obciążone. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3317 | |
|
Produkty zabezpieczające
Profis-Fryzopol, Lady Spa, Cashmere Keratin Elixir (Spray regenerująco - ochronny) Cytat:
Na regeneracje bym nie liczyła, mimo obecności małoczasteczkowej keratyny i aminokwasów jedwabiu. Panthenol i gliceryna zmiękczą włosy, ale tez mogą regulować poziomy wilgotności, co na niektórych włosach i przy nieodpowiedniej wilgotności może skutkować zwiększeniem puchu. Ekstrakty z moreli, gruszki, mandarynki, brzoskwini, papai, melona, awokado, kokosa czy jabłka będą bez znaczenia dla włosów, mogą za to podziałać negatywnie na wrażliwą skórę. Konserwanty, zapachy, regulatory. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3318 | ||
|
Produkty myjące: szampony
Szampon Pirolam (zawiera substancje przeciwłupieżowe i kompleks witamin A+E) Medana Cytat:
Odnoszę wrażenie, że to jednak nie jest koncentrat, a jedynie zapis odbiega o tych przyjętych. Ponieważ to szampon, to główne role grają w nim surfaktanty wszelkiej maści. Najwięcej - jeśli oczywiście przyjmiemy, ze w tym miejscu producent umieścił je w kolejności stężeń - tych najsilniejszych, jonowych, przez niejonowe i amfoteryczne. Regularne więc używanie tego szamponu na skórze wrażliwej i włosach suchych/kręconych/zniszczonych może skończyć się nasileniem nieprzyjemności związanych z wysuszeniem. Takie działanie ma odnieść skutek na skórze z problemami, głównie z łupieżem i nadmiarem bakterii, a tu pomogą substancje przeciwłupieżowe i antybakteryjne. Niewielką ochronę przed siła tego szamponu da gliceryna - wiążąc wodę i podobnie jak pozostałe humektanty, równoważąc poziom wilgotności - i emolient wraz z antystatykiem w postaci protein pszenicy. Ten komplet pozwoli też jako tako rozczesać włosy. Na końcu skladu antyoksydacyjne witaminy E i A. Konserwanty, zapachy, regulatory pH i lepkości. Wymaga bogatej w emolienty odżywki. Zgodny z cg. Cytat:
Moim zdaniem to szampon przeznaczony na skórę i jej problemy z łupieżem, ale podkreślam: z łupieżem, a nie z suchą skórą głowy objawiająca się podobnymi płatkami na ubraniach, a nie na włosy. Włosom, stosowany regularnie i z niewłaściwym zabezpieczeniem olejowym lub odżywkowym, może zrobić suche kuku.
![]() |
![]() |
#3319 | |
|
Produkty odżywiające spoza Polski
DM Drogerie Markt, Balea, Feuchtigkeits Spulung Mango & Aloe Cytat:
Podstawą jest mieszanka emolientów, antystatyka i gliceryny, co da nam w efekcie włosy miękkie o wygładzonej łusce, czyli łatwe do rozczesania, raczej słabo zabezpieczone przed ucieczką wody, ale za to mające nieco związanej wody we wnętrzu. To, co najciekawsze, czyli wzmacniające niacynamid i panthenol oraz ekstrakty z aloesu i mango już po zapachu, co oznacza słaby wpływ na włosy, za to możliwy wpływ na skórę. Potencjalnie podrażniać może nie tylko wspomniane IPA, ale i ekstrakty, jaki niacynamid. Konserwanty, zapachy, regulator pH. Zgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-02-08 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Witam !
![]() Przeszukałam listę ale nie znalazłam akurat tej odżywki gliss kur. Glissk Kur oil nutritive soforthilfe intensivkur Skład : Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycol Distearate, Behentrimonium Chloride, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Dimenthicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Kernel Oil, Sderocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropol Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dicaprylyl Carbonate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Parfum, Poluquaterium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, PPG-1 Trideceth-6, Citronellol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, CI 47005, CI 15985 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3321 |
Przyczajenie
|
Chciałabym prosić o analizę tej odżywki:
GARNIER FRUCTIS OLEO REPAIR CONDITIONER SKŁAD: AQUA/ WATER, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, CETYL ESTERS, NIACINAMIDE, SACCHARUM OFFICINARUM EXTRAC/ SUGAR CANE EXTRACT, OLEA EUROPEA OIL/ OLIVE FRUIT OIL, TRIDECETH-6, CHLORHEXIDNE DIGLUCONATE, LIMONENE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOCHOL, AMODMETHICONE, ISOPROPYL ALCOHOL, PYRUS MALUSEXTRACT/ APPLE FRUIT EXTRACT, PYRIDOXINE HCI, PERSEA GRATISSOMAOI/ AVOCADO OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER/ SHEA BUTTER, CITRICACID, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CETRIMONIUM CHLORIDE, CITRUS MEDICA LIMONUM PEEL EXTRACT / LEMON PEEL EXTRACT, HEXYL CINNAMAL, PARFUM /FRAGRANCE Z GÓRY BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
Przeszukałam wątek i nie znalazłam, więc poproszę o analizę tego kremu :
Garnier Fructis, Sleek & Shine 72h, Heat Protection Cream Leave - In skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetyl Esters, Niacynamide, Saccharum Officinarum Extract/Sugar Cane Extract, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernel Oil, Eugenol, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, xylose, Limonene, Camella Sinensis Extract/Camella Sinensis Leaf Extract, Linalool, Benzyl Salicytate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Isopropyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Pyrus Malus Extract/Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Cetrimonium Chloride, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/Lemon Peel Extract, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Parfum Widzę, że ma jeden silikon, ale dość daleko w składzie, więc dużo go tam pewno nie ma. Fajnie wyglądają te wszystkie proteiny, tylko zastanawiam się czy aby na pewno będą dobrze działać w specyfiku do zostawienia na włosach?Co myślicie?
![]() |
#3323 |
Przyczajenie
|
Witam,
Proszę o analizę szamponu:Guhl Farbglanz Braun. Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Bishydroxyethyl, Dihydroxypropylstearammon ium Chloride, Cocamide MEA, Polyquaternium-10, Benzyl Alcohol, Juglans Regia, Malic Acid, Tocopheryl Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone-4, PPG-9, Disodium EDTA, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Propylene Glycol, Lactic Acid, Sodium Chloride, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Basic Blue 99, Basic Brown 17 wizaż: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-schampoo.html i odżywki:Guhl Farbglanz Braun-Reflex Spülung skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Steartrimonium Chloride, Steartrimonium Chloride, Glycerin, Panthenol, Quaternium-80, Amodimethicone, Juglans Regia (Walnut) Shell Extract, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Trideceth-12, Paraffinum Liquidum, Niacinamide, Glycine, Inositol, Fructose, Urea, Sodium PCA, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Sodium Lactate, Lactic Acid, Potassium Sorbate, Methylparaben, Propylparaben, Isopropyl Alcohol, Parfum, Basic Brown 16, Basic Brown 17, Basic Yellow 57, Basic Blue 99 link do strony producenta: http://www.guhl.de/kollektionen/farb...ngredients_p01 dziękuję ![]() Edytowane przez dooska Czas edycji: 2013-02-12 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę:
APTEKA AGAFII: DERMATOLOGICZNY SZAMPON DLA WŁOSÓW FARBOWANYCH I ZNISZCZONYCH ZABIEGAMI KOSMETYCZNYMI Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Styren/Acrylates Copolymer, Climbazole, Sodium Hydroxyde, Parfum, Sodium Shale Oil Sulfonate, Niacin Saponaria Officinalis, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. APTEKA AGAFII: DERMATOLOGICZNY SZAMPON PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW Skład: Aqua, SodiumLaureth Sulfate, Cocamidopropyl, Betain, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Sodium Styrene/Acrylates Copolimer, Polyquaternium-10, Parfum,Saponaria Officinalis Root Extract, Acorus Calamus Root Extract, LinumSeed Oil, Citric Acid, Keratin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. czy nadają się do codziennego używania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
|
Proszę o analizę maski:
PLANETA ORGANICA: ZŁOTA MASKA DO WŁOSÓW. AJURWEDYJSKA Czy tylko ja widzę tam ; przed alkoholem cetylowym? ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2013-02-22 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 | ||
|
Produkty odżywiające spoza polski
Alverde Nutri Care Spülung Mandel und Argan Cytat:
![]() Inne oblicze odżywki to zawartość antyoksydantów najprawdopodobniej rozpuszczonych w oleju słonecznikowym będącym również źródłem tego typu elementów. Podobnie zresztą jak olej arganowy. Do pełni szczęścia dołączono olej ze słodkich migdałów. Jeden humektant w postaci soli sodowej kwasu mlekowegoo może raczej regulować pH niż wiązać wilgoć. Uważać należy na alkohol pełniący tutaj funkcję najprawdopodobniej konserwującą. Barwnik, regulator, zapachy. Uwaga na połączenia z innymi kosmetykami lub składnikami: z uwagi na dużą ilość emolientów możliwe obciążenia. Może się nadać po silnym szamponie. Nie zawiera ekstraktów, więc nie powinna być bardzo niebezpieczna dla wrażliwców. Przypominam jednak o obecności alkoholu w składzie. Zgodna z cg ![]() Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-02-26 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3327 |
Przyczajenie
|
Hej, postanowiłam dać drugą szansę balsamowi NIVEA, CURL BALM Flexible Curls. Oczywiście nie zauważyłam, że butelka się zmieniła…
![]() ![]() ![]() Tak więc proszę o analizę: Balsam NIVEA, CURL BALM, Flexible Curls Skład: Aqua, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Poly- glyceryl-3 Methylglucose Distearate, PVP, Cetyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Niacinamide, Sorbitan Stearate, Sodium Carbomer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Benzethonium Chloride, Benzoic Acid, Linalool, Citronellol, Geraniol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha- Isomethyl Ionone, Parfum Podkreśliłam te składniki, które dodano. Nigdzie we wcześniejszych analizach nie mogę znaleźć tego pierdzielonego Benzethonium Chloride.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
BeBeauty, Wygładzające mleczko do demakijażu
Szczypie mnie w oczy (niebieska wersja natomiast nie!), więc nie mogę go zużyć do demakijażu. Ale nie widzę w składzie chyba silikonów i zaczęłam się zastanawiać, czy wykorzystać to mleczko po prostu jako odżywkę do włosów, omijając skalp. Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Hydrolyzed Soy Protein, PEG-100 Stearate, Ceteareth-20, Potassium Phosphate, Tetrasodium EDTA, Magnesium Aluminum Silicate, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Parfum, Methylparaben, Prophylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol. Love2MIX Organic Szampon 2 W 1 - Organiczny Szampon Do Włosów I Ciała - Bambus I Sewilska Mandarynka Czy ten szampon jest zgodny z CG i czy nadaje się do delikatnego, codziennego oczyszczania? Aqua with infusions of Organic Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Organic Citrus Reticulata Extract, Organic Citrus Medica Limonum Extract, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Silk Protein, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Oryza Sativa (Rice) Extract, Linnaea Borealis Extract, Benzyl Alcohol, Sodium Chloride, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Citric Acid, Beetroot red, Caramel.
shop-hunt.blogspot.com - zniżki, stylizacje, trendy. Edytowane przez shop_hunt Czas edycji: 2013-02-24 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3329 | |||||
|
Produkty zabezpieczające
Farmona Herbal Care Odżywka do włosów w sprayu regenerująca Cytat:
![]() To, co zapewnić może jakieś zabezpieczenie, to głównie polimer obecny zaraz po wodzie. Wygładzeniu włosów i zapobieganiu elektryzowaniu plus ułatwieniu rozczesywania sprzyjać będzie nagromadzenie antystatyków i kondycjonerów łącznie z ekstraktem z różeńca górskiego. Obecnośc humektantów będzie sprzyjać przyciąganiu wody, więc uważać trzeba przy niskiej wilgotności - możemy się spuszyć, a ewentualną ochronę łatwiej też będzie rozpuścić. Obecność ekstraktów, ceramidu i antyoksydantów raczej bez wpływu na włosy. W produkcie także emulsyfikatory, sporo zapachów i konserwantów, w tym potencjalne podrażniacze. Może lekko usztywniać, a po odparowaniu wody odpadać maleńkimi, białymi płatkami. Niezgodna z cg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3330 | |
|
Produkty stylizujące
Balsam NIVEA, CURL BALM, Flexible Curls Cytat:
Dawna analiza -> KLIK wskazuje na produkt zgodny z cg, choć osobiście mam zawsze, gdy spotykam PVP, spore wątpliwości. Tutaj również o stylizacji decyduje PVP, ale ponieważ to produkt wysokohumektantowy - gliceryna wysoko w składzie, obecne wzmacniające panthenol i niacynamid - możemy spodziewać się niewielkiego holdu i nietrwałości szczególnie w dni wilgotne i bardzo suche. Nadmiar gliceryny może też kończyć się obciążeniem. Dlatego też uważamy z ilością i... pogodą, gdy stosujemy ten produkt. Namieszano raczej wśród konserwantów (w tym w funkcji kondycjonera) i zapachów, co nie powinno mieć wielkiego znaczenia dla stężeń pozostałych składników, ale... poniewaz ich nie znamy, to trudno powiedzieć to z całkowitą pewnością. Z powodu obecności PVP nie jestem w stanie okreslić zgodności z cg.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.