|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ze względu na dużą ilość emolientów maska powinna zmiękczyć włosy, natłuścić i wygładzić. Ale konieczny byłby jakiś dodatkowy produkt, używany zamiennie, bardziej zróżnicowany składowo. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
powiedz mi proszę jeszcze, bo nie wiem czy dobrze myślę: Barwa nadaje się bardziej na skalp z powodu wysuszającego alkoholu, a Isana? mogę swobodnie używać jej też do włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
skład: aqua/water - cetearyl alcohol - behentrimonium chloride - glycerin - cetyl esters - amodimethicone - ci 19140/yellow5 - ci15985/yellow6 - trideceth-6 - chlorhexidine dihydrochloride - dimethyl tin dineocedyl ester - persea gratissima/avocado oil - methylparaben - butyrospermum parkii/shea butter - cetrimonium chloride - hexyl cinnaman - parfum/fragance link: http://www.beaute-test.com/masque_hu...ux_garnier.php Czy ta maska wystarczy, aby zrównoważyć składniki pomiędzy tymi dwoma maskami ? Z góry dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
nie znalazlam zeby ten produkt byl analizowany wiec wrzucam, juz jedzie do mnie
![]() ![]() zadanie kosmetyku - walka z frizem i utrzymanie lokow nawet drugiego dnia, odnowienie fryzury wg poducenta - zwilzyc wlosy woda co przywroci loki do zycia ![]() Curl Keeper / Curly Hair Solutions ngredients DI Water, PVP/VA Copolymer, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Laureth 23, Glycerin, DMDM Hydantoin, Fragrance, Polyquaternium 10. edit: tego nie mam i nie zamawialam ale moze sie nam przydac, nowa seria Tigi Tigi Love Peace & the Planet Let It Be Cherry Almond Leave-In Conditioner Mucor Miehei and Shiitake Mushroom • Extracts • Glycerin • Organic Chamomile Extract • Panthenol • Organic Aloe Leaf Juice • Organic Hibiscus and Horsetail Extracts • Organic Shea Butter • Rice and Wheat Amino Acids • Cetrimonium Chloride wyglada bardzo zdrowo jak na moje oko
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-14 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Proszę o analizę tego szamponu.
Forte Sweden, Mrs. Potter's, Arnika szampon do włosów skłonnych do przetłuszczania] Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, Metoxy PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimeticone, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Amica Montana Flower Extract, Parfum, Izopropyl Alkohol, Propylene Glycol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Metylchloroisothiazolinon e, Methyllisothiazolinone, Citric Acid, Sodium Chloride, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 14720. jesli byla analizowane to przepraszam za wstawkę i nie widzialam go w wyszukiwarce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Konto usunięte
|
poprosze o analize
De Tuinen cocos-vanillle conditioner aqua, cetyl alkohol, cocos nucifera oil, behentrimonium chloride, dicetyldimonium chloride, parfum, glycerin, propylene glicol, vanilia planifoolia extract, sorbitol, polysorbate 20, panthenol linoleic acid, arachidonic acid, tocopheryl acetate, retinyl methylchloroisothizolinon e, methylisothiazolinone, citric acid wzielam dwie- kokosik wysoko w skladzie no i byla promocja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydobędą i utrwalą skręt: modyfikowana skrobia kukurydziana (działa także zagęszczająco) oraz dwa polimery filmotwórcze, w tym pq-4. Odżywczo i ochronnie działają:
Na końcu stabilizator, konserwanty, zapach. Co istotne, nie zastosowano tu parabenów. Żel powinien zapewnić dobre utrwalenie połączone z ochroną i odżywieniem włosów. Żel jest niezgodny z CG z uwagi na pq-4. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
W porównaniu do innych (zagranicznych) żeli przeznaczonych do kręconowłosych, to nie ma tu olejów, ekstraktów, protein, czyli brak bonusów. Ale skoro producent daje zapewnienia dobrego utrwalenia, to być może PVP/VA jest tu naprawdę dużo i to na nim opiera się działanie kosmetyku. Innymi słowy produkt ma utrwalać loki, a nie dodatkowo chronić i odżywiać (te zadania mogą pełnić inne produkty). Żel jest niezgodny z CG z uwagi na pq-10. Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-16 o 13:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co napisalas zgadza sie z opiniami niektorych dziewczyn ze keeper zastosowany solo daje uczucie wysuszenia, ja go zamierzam sprobowac na odzywke bs, dam znac czy faktycznie trzyma loczki
![]() |
![]() |
#1211 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niezgodna z CG Wiem, że we Francji jest nieźle rozwinięta sprzedaż półproduktów kosmetycznych, jak proteiny czy nawilżacze. Może mogłabyś zaopatrzyć się coś z tego i wzbogacać sklepowe odżywki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedz. A ja myśłałam, że "extra" produkt kupiłam hihihi
SUPER, ŻE TUTAJ JESTEŚCIE !!! Z tymi półproduktami to mogę zacząc od "olejka kokosowego" ? ( tylko nie wiem, czy on ma za zadanie odżywcze i nawilżające?) No i znalazłam jeszcze taki olejek z Camellia firmy Melvita, ( nakłada sie na suche włosy na 20 min i owija ciepłym ręcznikiem, raz w tygodniu) oto link: http://www.melvita.fr/huile-de-camélia,2,2,90,422.htm składniki: Camellia Oleifera [Camellia Oleifera Seed Oil]. Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Niezgodny z CG Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
jumatt
wstawilam do analizy ten szampon, gdyz szukam dobrego szamponu dla swojej bratowej ![]() Dziekuje Ci bardzo za analize ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Garnier Naturalna Pielęgnacja z Kwiatem Lipy szampon do włosów normalnych i przetłuszczających się Aqua/water, sodium laureth sulfate, coco-betaine, sodium chloride, CI 47005/acid yellow 3, cocamide mea, sodium benzoate, sodium methylparaben, sodium hydroxide, ethylparaben, salicylic acid, polyquaternuim-10, tilia cordata extract/tilia cordata flower extract, limonene, linalool, benzyl alcohol, propylenenglycol, butylphenyl methylpropional, citric acid, hexylene glycol, hexyl cinnamal, parfum/fragrance, (FIL C39398/1) Dobry ? Z góry dzięki za analizę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można by ją też wzbogacać (olejami, humektantami, miodem, ziołami itd) Początek standardowy: emolienty + antystatyk: natłuszczą, wygładzą, ułatwią rozczesywanie. Potem proteiny o potencjale regenerującym o ochronnym: keratyna może wniknąć we włókno włosa, kolagen utworzy na włosie ochronną warstwę. Potem środki zapachowe i konserwanty. Zgodna z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgodny z CG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet na stronie producent (tak mi się wydaje, że to jest jego strona) takiej maski nie ma: http://www.bingo.net.pl/sklep/pieleg...losow-c-7.html W internecie też nigdzie nie mogę jej znaleźć. A może to nie jest polska maska? Najbardziej podobna wydaje mi się ta maska, ale jednak nazwa jest trochę inna i skład też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
kosmetolog1
Dziekuje za analizę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Ja poproszę o analizę: Dove Therapy, Damage Therapy (ten niebieski). Nie znalazłam opisu na liście zbiorczej, więc pytam.
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A) / Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Parfum, Glycol Distearate, Glycerin, Carbomer, Sodium Hydroxide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Laureth Sulfate (B)*, DMDM Hydantoin, TEA-Dodecylbenzene, Amodimethicone, PPG-12, Citric Acid, Disodium EDTA, PEG-45M, Mica, Sodium Benzoate, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, CI 15985, CI 19140, CI 77891. * Składnik A lub B patrz przy kodzie produkcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamy tu * emolient (masło shea), które natłuści, zatrzyma wodę wewnątrz włosa * antystatyk, wygładzi, ułatwi rozczesywanie; * humektanty: nawilżą: gliceryna, wzmacniający pantenol i pełen substancji odżywczych aloes; * aminokwasy ryżowe i pszeniczne o potencjale antystatyczno - wzmacniającym; * ekstrakty z hibiskusa, skrzypu, rumianku i grzybów o potencjale wzmacniającym. Wygląda fajnie, aczkolwiek trudno stwierdzić ile tych fajniejszych składników w odżywce jest Na podstawie powyższej listy: odżywka zgodna z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Małgosiu coś nie gra z nazwami chyba, sprawdziłam właśnie w ofercie hurtowej Bingo jaka nazwa figuruje i jest tylko Maska do włosów - proteiny kaszmiru i kolagen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Schwarzkopf Taft 2x Push - up effect Volume Mousse Nutri Mineral Complex Dry & Stressed Hair Extra Strong pianka do włosów suchych
Ingredients: Aqua, Alcohol Denat, Butane, Propane, Polyquaternium-69, Polyquaternium-4, Polyquaternium-55, Sodium Benzoate, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethyl Citrate, Isobutane, Niacinamide, Panthenol, Parfum, Lactic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropional, Pantolactone, Linalool, Coumarin. Z góry dziekuję za analizę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Dzisiaj zakupilam maseczke z Biovaxu i gratisowo zamiast jedwiabiu jest saszetka z Serum wzmacniajacym A+E. Na opakowaniu jest napisane,ze produktu jest wolny od SLSow i Parabenow ,ale i tak chce sie upewnic czy jest ono zgodne z metoda CG i co w sobie zawiera a czy przynajmniej w czesci ujdzie. Bo obawiam sie,ze jest to jedwab w plynie tylko tyle,ze zmienili opakowani i nazwe ![]() Sklad: Cyclomethikone, Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, amodimethicone , phenyl trimethicone, isohexadecane (and) polyisobutane, parum, isopropyl myristate, glycine soja (soybean), oil, carthamus tinctorius (Safflower) , seed oil, Lnoleic acid, tocopheryl Acetate, retinyl palmitate , geraniol. Z gory dziekuje za analize ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
pseudofeministka
Napakowana silikonami. Nie jest zgodna z CG. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
dziewczynki pisałyście o odżywkach TIGI, znalazłam pełny skład i przyłączam się do prośby o analizę
![]() LET IT BE Cherry Almond Leave-In Conditioner Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Vera) , Glycerin , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Sweet Almond) , Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil (Bergamot) , Citrus Grandis Peel Oil (Grapefruit) , Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary) , Aqua (Water) , Olea Europaea Fruit Oil (Olive) , Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower) , Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba) , Chamomilla Recutita Extract (Matricaria, Chamomile) , Hibiscus Sabdariffa Flower Extract (Hibiscus) , Agaricus Bisporus Cap , Stem Extract , Cochlearia Armoracia Root Extract (Horseradish) , Wheat Amino Acids , Rice Amino Acids , Stearyl Alcohol , Phenoxyethanol , Caprylic , Capric Triglyceride , Cetrimonium Chloride , Cetyl Alcohol , Stearic Acid , Hydroxyethyl Ethylcellulose , Brassicamidopropyl Dimethylamine , Polyquaternium-37 , Quaternium-91 , Cetearyl Alcohol , Panthenol , PEG-17 Dimethicone , Cetrimonium Methosulfate , Polyquaternium-55 , Citric Acid , Tetrasodium EDTA , Limonene , Methylisothiazolinone , Linalool , Benzaldehyde , Ethyl Acetate , Heliotropine , Vanillin
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze analizować nie potrafię, ale widzę tutaj kilka silikonów -niezmywalnych wodą to taka moja mało profesjonalna analiza ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
Edytowane przez gasolina84 Czas edycji: 2010-10-18 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
gasolina...
Mnie sie wydaje, ze ta analiza nie tyczy sie maseczki co samego jedwabiu w płynie. Z reguly. Sam skład mowi za siebie. A ja myslalam, ze serum ![]() Amodimethicone jest zmywalny łagodnym szamponem z zawartoscia Cocobetaine. Reszta jest niezmywalna wodą. Cyclopentasiloxane to silikon cykliczny (pamietam komentarz Syrenki przepraszam za niedociągniecie)
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-18 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.