Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 18:08   #1381
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
musze zrobic uktualnienie, jakis czas temu miss jessie's wprowadzila zmiany do paru kosmetykow ale niestety nie wiem kiedy i do ktorych, dlatego do konca nie jestem pewna dlaczego na BC sklad Curly Buttercreme jest inny od tego co ja mam, wczoraj to odkrylam jak sobie przegladalam analizy Syrenki

tutaj sklad pierwotnie wpisany i jego analiza, a ponizej aktualny sklad spisany z opakowania

Curly buttercreme/miss jessie's

Water, petrolatum, glycerin, mineral oil, acetylated lanolin, glyceryl stearate, peg-100 stearate, crambe abyssinica seed oil, wheat germ oil, butyrospermum parkii (shea butter), theobroma cacao (cocoa) seed butter, hydrolyzed keratin, panthenol, peg-8 dilaurate, ceteareth-20, stearyl alcohol, triethanolamine, fragrance, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium edta, dmdm hydantoin, iodopropynyl butylcarbamate, orange 4 (c1 1550), yellow 10 (C1 47005)

Syrenko moglabys looknac?

W składzie przeważają emolienty ze sporym dodatkiem gliceryny.
Jest również pantenol i hydrolizowana keratyna.

Emolienty, w tym oleje i masła (shea, kakaowe, modrak abisyński, pszeniczny) a także olej mineralny, lanolina (będąca też antystatykiem) i nafta wygładzą włosy, zapewnią natłuszczającą ochronną (np. przed zimnem) otoczkę, ułatwią rozczesywanie, zniwelują elektryzowanie
Gliceryna nawilży - przyciągnie i zatrzyma wodę.
Pantenol wzmocni, keratyna ma potencjał regenerujący.

Poprzedni skład z uwagi na wysoką pozycję zapachu miał mniej substancji znaczących dla włosów.
Tam mieliśmy na początku więcej olejów i natłuszczaczy pochodzenia roślinno - zwierzęcego, tu przeważają pochodne olejów parafinowych, ale mamy też oleje roślinne. Tu jest więcej gliceryny, na plus obecność keratyny i pantenolu.

Co do zgodności z CG nie jestem pewna zmywalności
acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ale jest go stosunkowo mało w kremie.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 18:23   #1382
dagamarka
Przyczajenie

syrenka;23051955]Masz na myśli sól?[/QUOTE]
tak mamnamysli sol
dagamarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 19:16   #1383
MM-1968
Rozeznanie

Jeszcze jedna gorąca prośba o analizę szamponu:

Nanogen Nanoguard-A Shampoo

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Prunus Africana Extract, Urtica Dioica, Beta Sitosterol, Borage Seed Oil, Green Tea Extract, Propylparaben, Superoxide Dismutase, Cocamidoprpyl Betaine, Citric Acid, Methylparaben, Spearmint Oil, Zinc Sulfate, Copper Glycinate, Niacinamide, Pyridoxal 5-Phosphate, Saw Palmetto Extract, Disodium Cocoamphodiacetate, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Diazoldinyl Urea.

Z góry bardzo bardzo dziękuję

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 19:39   #1384
malgosia86
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22968587]poprosze o analize: Harmonie Huidolie (olejek do ciala)
sklad: helianthus annuus, simmondsia chinensis, calendula officinalis, prunus dulcis, argania spinosa oil, persea gratissima, D-alpha tocopherol, macadamia ternifolia, triticum vulgare, oenothera biennis, rosa mosqueta, daucus carota, fragrance natural, hippophae rhammoides, monarda didyma, cymbopogon flexuosus, cananga odorata, citrus nobilis, salvia officinalis, rosa damascena, origanum majorana, vanilia planifolia, gardenia tahitensis, benzyl benzoate*, citronellol*, famesol*, geraniol*, linalool*, d-limonene
* from aroma-oil

ciekawi mnie czy warto uzywac na wlosy, na skore dziala rewelacyjnie [/QUOTE]
Na początku olejku mamy: olej* ze słonecznika i olej jojoba. Dalej znajduje się:

* ekstrakt z nagietka lekarskiego (który być może dodany był do olejku w postaci maceratu, czyli wcześniej wymienione oleje/olej były tak naprawdę olejami z wyciągiem z ekstraktu z nagietka lekarskiego?).

Co samego działania ekstraktu to: Olejowy wyciąg z nagietka lekarskiego ma silne działanie gojące i regenerujące, które jest związane głównie z obecnością karotenów i flawonoidów. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń. Oczyszcza i zmiękcza skórę. Używany do masażu zniszczonej skóry w celu jej oczyszczenia, zmiękczenia, załagodzenia podrażnień i ogólnej regeneracji (olej nośnikowy). Nadaje się też do pielęgnacji cery skłonnej do infekcji, zaczerwienienia i pękania. Używany w produktach do pielęgnacji niemowląt, jako dodatek do kremów ochronnych.
Czyli ma działa przede wszystkim na skórę, a nie na włosy.
W przypadku włosów, działa głównie na skalp:
Olejowe kąpiele włosów: w przypadku bardzo suchych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi włosach, suchości skóry głowy i przy łupieżu suchym.
(Źródło)

Po ekstrakcie mamy kolejno:

* olej ze słodkich migdałów,
(olejek ze słodkich migdałów pielęgnuje włosy przesuszone i matowe, po jego zastosowaniu włosy są wyraźnie nawilżone i odzyskują naturalny połysk; olej jest doskonałym rozwiązaniem dla pielęgnacji włosów latem, nałożony na włosy ochroni je przed słońcem, piaskiem, wiatrem i chlorem źródło)

* olej arganowy

(ma szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry, w tym także skalpu - odpowiedni dla suchego skalpu, także reguluje pracę gruczołów łojowych; natomiast dla włosów wykorzystywany jest do nacierania końcówek włosów w celu ochrony przed działaniem słońca źródło),

* olej z avocado - wnika do wnętrza włosa;
(regeneruje i pielęgnuje zniszczone włosy; polecany jest szczególnie do pielęgnacji włosów latem z uwagi na zawartość naturalnego faktora chroniącego je przed promieniami słonecznymi
źródło),

* witaminę E,

* olej makadamia

(zapewnia włosom głębokie odżywienie i wygładzenie, włosy stają się gładkie, łatwo się układają i odzyskują połysk; olejek bardzo szybko wchłania się, nie powodując obciążenia włosów, stanowi naturalną ochronę przed promieniami UV, źródło),

* olej z kiełków pszenicy zwyczajnej

(regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną włosową osłonkę i wygładza powierzchnie włosa; zalecany do stosowania szczególnie w okresie letnim, chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV, źródło),

*
olej z wiesiołka

* olejek z dzikiej róży (ma działanie nawilżające)

*
ekstrakt z marchwi

* zapach naturalny

Podkreśliłam te oleje, które mają znaczenie dla pielęgnacji włosów. Jest ich kilka, ale jednak najwięcej mamy oleju słonecznikowego - dlatego też aktualne są uwagi zamieszczone w tej analizie.

Choć na pewno olejek Harmonie jest bardziej odżywczy dla włosów niż olejek Babydream - więcej w nim jest olejków "wartościowych" i spodziewam się, że proporcjonalnie mniejsza jest także ilość oleju słonecznikowego, niemającego udowodnionego naukowo znaczenia dla włosów.

* W składzie tylko olejek arganowy nazywany jest wprost olejem (oil).
Z uwagi jednak na to, że jest to olejek do ciała, to zakładam, że pozostałe odpowiednie składniki też są olejami, choć producent nie dodaje tej nazwy do składu.

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-11-05 o 19:42
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 19:49   #1385
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Proszę o analizę:

Bingo maska do włosów Spirulina i keratyna

Aqua, 1 Heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Hydrolyzed Keratin, Glycerin, Aqua, Fucus Vesiculosus Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Undaria Pinnatifida Extract, Lithothamniom Calcareum Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben.

Myślałam nad zakupem dwóch maseczek Bingo, może z shea i którąś jeszcze z proteinami ale teraz już totalnie nie umiem się zdecydować
Proszę o pomoc z wyborem, które są najbardziej sensowne

wklejam linki do pozostałych składów masek, o których myślałam:
Bingo maska kaszmir i kolagen
Bingo masło Shea i pięć alg
Bingo maska mleczna z elastyną nawilżanie i elastyczność

Btw Małgosiu byłam dziś w E.leclerc i widziałam tą maskę kaszmir i kolagen, razem z innymi po 7,99/500ml
z elastyną i shea nie było ale jeśli nie tam to zostaje mi jeszcze tesco do zwiedzenia i auchan
Początek to emolienty + antystatyk + keratyna i gliceryna.
Wygładzą, poprawią wygląd włosów, ułatwią rozczesywanie, pokryją filmem, który w jakimś stopniu zatrzyma wodę wewnątrz włosa; do tego gliceryna nawilży, keratyna podziała regenerująco.
Potem dodano kilka ekstraktów z alg: morszczyn, zielenice, alga nori, undaria, które mogą (o ile jest ich sporo) nawilżyć, wzmocnić włosy.

Nie jestem pewna czy w tym składzie nie ma łączników (and) między niektórymi składnikami jak to jest w jednej z masek, do których link podałaś.

Maski z proteinami mają taki sam początek,

1 Heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine,

Bingo maska mleczna z elastyną nawilżanie i elastyczność - ma potem keratynę i kolagen

Bingo maska kaszmir i kolagen ma proteiny i humektanty:
Hydrolyzed Milk Protein (and) Lactose (and) Water (Aqua), Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin

Bingo ze spiruliną ma keratynę, glicerynę i algi

Z masłem shea wygląda na najbardziej emolientową ze względu na dodatkową obecność masła shea, do tego gliceryna i algi.

Ja bym wzięła tę z kaszmirem, prócz protein ma humektant.
Albo mleczną.
Bo algi masz już w bingo z shea
Ale w sumie to i tak nie wiadomo ile oni wciapali tych składników do tych masek
A tak w ogóle to skomplikowane pytania stawiasz

Stary 2010-11-05, 20:14   #1386
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
mam pytanie co do dwoch produktów:
* Lorys snake oil o skladzie:
Water (Aqua),Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Mineral Oil (Paraffinum Luquidum), Ciclomethicone, Poliquaternium-7, Frangance (Parfum), Citric Acid, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne,
CI 19140 (Yellow 5l), Dissodium Edta
Nic specjalnego.
Oleju wężowego tu nie widzę
Odżywka jest emolientowo - antystatyczna. Zawiera m.in. alkohol tłuszczowy, parafinę, silikon cykliczny, antystatyki.
Wygładzi, ułatwi rozczesywanie, zatrzyma wilgoć wewnątrz włosa lub nadmiar wody z dala od włosa.
Można do niej dodać np. miód, glicerynę, aloes.

Niezgodna z CG ze względu na silikon i PQ-7
Stary 2010-11-05, 21:36   #1387
oli_lbn
Raczkowanie

dziękuje za ta analize

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 21:43   #1388
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Początek to emolienty + antystatyk + keratyna i gliceryna.
Wygładzą, poprawią wygląd włosów, ułatwią rozczesywanie, pokryją filmem, który w jakimś stopniu zatrzyma wodę wewnątrz włosa; do tego gliceryna nawilży, keratyna podziała regenerująco.
Potem dodano kilka ekstraktów z alg: morszczyn, zielenice, alga nori, undaria, które mogą (o ile jest ich sporo) nawilżyć, wzmocnić włosy.

Nie jestem pewna czy w tym składzie nie ma łączników (and) między niektórymi składnikami jak to jest w jednej z masek, do których link podałaś.

Maski z proteinami mają taki sam początek,

1 Heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine,

Bingo maska mleczna z elastyną nawilżanie i elastyczność - ma potem keratynę i kolagen

Bingo maska kaszmir i kolagen ma proteiny i humektanty:
Hydrolyzed Milk Protein (and) Lactose (and) Water (Aqua), Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin

Bingo ze spiruliną ma keratynę, glicerynę i algi

Z masłem shea wygląda na najbardziej emolientową ze względu na dodatkową obecność masła shea, do tego gliceryna i algi.

Ja bym wzięła tę z kaszmirem, prócz protein ma humektant.
Albo mleczną.
Bo algi masz już w bingo z shea
Ale w sumie to i tak nie wiadomo ile oni wciapali tych składników do tych masek
A tak w ogóle to skomplikowane pytania stawiasz

Dziękuję za analizy oraz odpowiedź Z kaszmirem udało mi się już zakupić więc będzie ona oraz z shea, której niestety nie było w sklepie
Stojąc przed półką z odżywkami tak się właśnie zastanawiałam, która miałaby więcej tych dobroczynnych składników i wycudowałam, że w tej ze spiruliną jest dziwna kolejność składników, tak jakby podali oddzielnie dwie fazy odżywki bo tak, były ; oraz (and) ale skład brałam z internetu więc nie wiem gdzie dokładnie:/ Keratyna w tej ze spiruliną była tak jakby pod koniec pierwszej fazy więc wydawało mi się, że będzie jej mało W tej z kaszmirem wszystko zwyczajowo ustawione i nie pod koniec więc może... Zobaczymy, wyjdzie w testach
Tak btw idąc dalej zastanawiałam się czy nie lepiej teraz postawić na lekko silikonową pielęgnację i nie kupić np Mypa Maska do włosów z masłem shea zamiast tej Bingo z shea?
Przepraszam za trudne pytania znowu

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-11-05 o 21:47
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 11:08   #1389
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Dziękuję za analizy oraz odpowiedź Z kaszmirem udało mi się już zakupić więc będzie ona oraz z shea, której niestety nie było w sklepie
Stojąc przed półką z odżywkami tak się właśnie zastanawiałam, która miałaby więcej tych dobroczynnych składników i wycudowałam, że w tej ze spiruliną jest dziwna kolejność składników, tak jakby podali oddzielnie dwie fazy odżywki bo tak, były ; oraz (and) ale skład brałam z internetu więc nie wiem gdzie dokładnie:/ Keratyna w tej ze spiruliną była tak jakby pod koniec pierwszej fazy więc wydawało mi się, że będzie jej mało W tej z kaszmirem wszystko zwyczajowo ustawione i nie pod koniec więc może... Zobaczymy, wyjdzie w testach
Tak btw idąc dalej zastanawiałam się czy nie lepiej teraz postawić na lekko silikonową pielęgnację i nie kupić np Mypa Maska do włosów z masłem shea zamiast tej Bingo z shea?
Przepraszam za trudne pytania znowu
Nie wiem jakie maski Bingo są w konsystencji, ale Mypa ma fakturę emolientową

Aqua/Water, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Myristate, Glycerin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Disodium EDTA, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Citric Acid, Parfum/Fragrance, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, CI 19140/Yellow 5. (27.12.2008)

emolienty
humektanty
antystatyki

(and) znaczy, że dodano do produktu miksturę, w której skład wchodził mix danych składników..
Stary 2010-11-06, 14:02   #1390
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

Aqua/Water, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Myristate, Glycerin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Disodium EDTA, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Citric Acid, Parfum/Fragrance, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, CI 19140/Yellow 5. (27.12.2008)

emolienty
humektanty
antystatyki

(and) znaczy, że dodano do produktu miksturę, w której skład wchodził mix danych składników..
Fajna ta odżywka, gdyby tylko nie miała silikonu

Lady Magdalena Dziękuję za informację o maskach Bingo. Ale z nimi jest zamieszanie

Jeśli ktoś szuka odżywki emolientowej, to w KWC zobaczyłam nową maskę L'biotici:

L'Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Mel Extract, Parfum, Linalool, HexylCinnamal C.I. 19140, BenzylAlcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Potassium Sorbate.

250g/17 zł

emolienty
humekanty: gliceryna
ekstrakt z henny, z cytryny, z miodu
konserwanty i zapachy

Zgodna z CG.
Zawiera glicerynę.
Nie zawiera parabenów.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Ce Ce Med, Silk&Vitamin styling fluid - fluid do modelowania z jedwabiem i kompleksem witamin

witamin:aqua,ethylalcohol ,vitamin complex,hydroxyethyl cellulose,cyclomethicone and dimethicone,cetrimonium chloride,polyquaternium-16,hydrolyzed silk,benzophenone-4,poluquternium-10,propylene glycol and 5-bromo-5 nitro-1,3-dioxane,citric acid,parfum.
promotor przejścia
kompleks witamin, ale niestety nie wiemy ile i jakich witamin
polimer filmotwórczy, silikony oraz pq-16 i pq-10 (polimery filmotwórcze),
antystatyk
, hydrolizwany jedwab

Działać wysuszająco mógłby promotor przejścia, gdyby nie kompleks witamin - dla których pewnie alkohol został użyty (żeby mogły przeniknąć w głąb włosa) - oraz emolienty (silikony) w składzie fluidu.
Co do właściwości odżywczych pozostałych składników, myślę, że szansę ma tu zadziałać jeszcze antystatyk. Obiecywanego jedwabiu będzie raczej mało w całym fluidzie.

Sporo jest substancji filmotwórczych: celuloza, silikony i pq. Dlatego fluid będzie tworzył powłokę na włosach, powinien wspomóc skręt i, do pewnego stopnia, ochronić włosy przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.

Niezgodny z CG z uwagi na silikony i pq.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
*Goldwell Kerasilk instant silk fluid o skladzie:
Aqua,Dimethicone, Cyclopentasiloxane,Dimethiconol, Polyquaternium-37, Phenyl Trimethicone, Triticum Vulgare, Hydrolyzed Silk, Panthenol,Simmondsia chinensis,Tocopheryl Acetate, Hydroxypropyl guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Alcohol denat., Tredeceth-2, Phenoxyethanol, Butylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum.

byłabym wdzieczna gdyby ktos mogł je zanalizowac badz napisac cos na ich temat, i czy te produkty sa zgodne z CG, tzn czy moge ich uzywac w metodzie mycia odzywka lub OMO?
Fluid raczej jest silikonowy, a nie jedwabny.
Najwięcej jest w nim silikonów i pq.
Substancje odżywcze
(olej z kiełków pszenicy, hydrolizowany jedwab, witamna B5, olej jojoba, witamina E), antystatyki i filtr słoneczny dopiero za silikonami (silikonami, które wymagają do usunięcia mycia szamponem na bazie coco betaine lub SLS/SLES).

Gdyby kolejność tych składników odwrócić, tzn. najpierw były substancje odżywcze, a potem silikony, to fluid mógłby być całkiem interesujący. W obecniej postaci fluidu, nie jestem przekonana, na ile substancje odżywcze mogą dotrzeć do włosa, skoro jest ich mniej niż silikonów, choć na pewno w jakimś stopniu ma to miejsce.
Nie można zapominać o regularnym stosowaniu szamponów podczas używania tego fluidu.

Silikony zadziałają powłokotwórczo i ochronnie na włosy, ale na głębsze odżywienie włosów, pomimo zawartości olejów w fluidzie, bym nie liczyła. Pod koniec składu jeszcze znajdziemy alkohol.

Jako że nie mamy doświadczenia w stosowaniu aż tak silikonowych produktów, dobrze jest obserwować, jak ten fluid działa na włosy (czy nie powoduje wysuszenia, obciążenia, czy nie trzeba umyć włosów szamponem z SLSem).

Jeśli masz ten fluid to spróbuj go zużyć, ale bacznie obserwuj włosy (jeśli już to stosuj go przy OMO, a nie przy myciu odżywką).

Fluid jest niezgdony z CG z uwagi na silikony i pq.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość

Whith avocado, barnados cherry, coconout, and olive to gloss, moisturise and smooth. Perfect for hair demaged by heat styling.

Apply a small amount evenly through damp or dry hair.

Tony&Guy, label.m, Smoothing Cream

Ingredients: Aqua, Persea Gratissima (Avocado Oil), Phenyl Trimethicone, Propylene Glycol, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Isopropyl Palmitate, Olea Europeae (Olive) Fruit Extract, Glyceryl Sterarate, PVP, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Parfum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Malpighia Glabra (acerola) Friut Extract, Steardimonium Hydroxyproyl Hedrolized Wheat Protein, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Methoxycinnsmate, Propylparaben.
Emolienty, w tym: olej z avocado, oliwa z oliwek, masło cupuacu (zmiękcza, chroni przed działaniem promieni słonecznych)

Silikon - niezmywalny wodą, wymagający do usunięcia szamponu z coco betaine lub SLS/SLES

Humekanty: glikol, gliceryna

Polimer filmotwórcze

Po zapachu: ekstrakt z malpigii granatolistnej, hydrolizowane proteiny pszeniczne

Fluid powinien pomóc się włosom kręcić i utrwalić loki. Duży plu s dla producent za umieszczenie jako pierwszego w składzie oleju z avocado, które może przenikać do wnętrza włosów. Byłoby super, gdyby nie silikon na drugim miejscu w składzie, ale jeśli komuś on nie przeszkadza, to żel ma szansę dobrze wystylizować włosy, a jednocześnie zapobiegać ich wysuszeniu.

Z uwagi na silikon, należy regularnie, co pewien czas, myć włosy szamponem.

Fluid jest niezgodny z CG, ponieważ zawiera silikon.

Stary 2010-11-06, 14:30   #1391
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:

emolienty
humektanty
antystatyki

Dziękuję ponownie Wygląda bardzo ładnie chyba, jeśli limit będzie na jedną to kupię tą Mypa, jeśli uda się dwie to i tą Bingo z shea Ach, to uzależnienie

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Fajna ta odżywka, gdyby tylko nie miała silikonu

Lady Magdalena Dziękuję za informację o maskach Bingo. Ale z nimi jest zamieszanie
Tak, wiem tez żałowałam, że z dimethicone jest wtedy kiedy przechodziłam na cg ale nie taki silikon straszny jak go malują

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 15:32   #1392
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna gorąca prośba o analizę szamponu:

Nanogen Nanoguard-A Shampoo

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Prunus Africana Extract, Urtica Dioica, Beta Sitosterol, Borage Seed Oil, Green Tea Extract, Propylparaben, Superoxide Dismutase, Cocamidoprpyl Betaine, Citric Acid, Methylparaben, Spearmint Oil, Zinc Sulfate, Copper Glycinate, Niacinamide, Pyridoxal 5-Phosphate, Saw Palmetto Extract, Disodium Cocoamphodiacetate, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Diazoldinyl Urea.

Z góry bardzo bardzo dziękuję
na początku mamy dwa związki myjące: delikatniejszy SLES i dość drażniący SLS. Potem mamy kilka ekstraktów i olejów, które włosy nawilżą, natłuszczą i wzmocnią (przynajmniej powinny, nie wiadomo ile ich tam jest, ale zaraz po nich mamy paraben, czyli konserwant co może wskazywać na ich niewielki udział). to co po Propylparaben jest już w niewielkich ilościach więc nawet nie warto tego wpsominać
Nie widzę w składzie soli co może wskazywać na wysoką zawartość SLESU i SLSu. Szampon dodatkowo zagęszcza cocamidopropyl betaine (dodana do roztworu slesu zagęszcza go bez konieczności użycia soli). Nie liczyłabym na jej działanie łagodzące działanie SLS i SLES, bo jest jej zdecydowanie za mało (stąd moje podejrzenie że jej funkcją jest zagęszczanie)

Radzę wypróbować na skórze np. przedramienia przed użyciem. Szampon może podrażnić (SLS, sporo składników naturalnych bogatych w alergeny) ale nie musi

Edytowane przez kosmetolog1
Czas edycji: 2010-11-06 o 15:35
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 15:34   #1393
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Proszę o analizę
Krem podkreślający loki Joanna Professional (cena 11 zł)
(polimer podkreślający skręt, filtr UV)

skład: Aqua, Polyquaternium 37, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Polyquaternium-69, Alcohol Denat., Hydroxyethylcellulose, Polyquaternium-10, Dimethiconol, PPG-1 Trideceth-6, Panthenol, PEG-25 PABA, Disodium EDTA, Triethanolamine, Parfume, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

Kupiłam ten krem, ponieważ szukałam czegoś podobnego do Tigi ale tańszego. Póki co, do Tigi się nie umywa. Dam mu szansę, chociaż wiem, że wymaga szamponu z sls tak jak Tigi zresztą.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 16:32   #1394
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Proszę o analizę
Krem podkreślający loki Joanna Professional (cena 11 zł)
(polimer podkreślający skręt, filtr UV)

skład: Aqua, Polyquaternium 37, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Polyquaternium-69, Alcohol Denat., Hydroxyethylcellulose, Polyquaternium-10, Dimethiconol, PPG-1 Trideceth-6, Panthenol, PEG-25 PABA, Disodium EDTA, Triethanolamine, Parfume, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

Kupiłam ten krem, ponieważ szukałam czegoś podobnego do Tigi ale tańszego. Póki co, do Tigi się nie umywa. Dam mu szansę, chociaż wiem, że wymaga szamponu z sls tak jak Tigi zresztą.
silikony (dimethiconol zmyje cocamidopropyl betaine lub SLS/SLES)
polimery filmotwórcze - pq-37, pq-69, pq-10, celuloza
emolient
humekant
filtr przeciwsłoneczny

Nie podoba mi się za bardzo ten krem - sporo oblepiaczy (silikony, pq - w sumie jest ich 5). Tylko 2 emolienty, 1 humekant (raczej przy końcu składu) i mniej więcej po środku alkohol denaturowany.

Krem utworzy film na włosie, może pomóc wydobyć skręt i ochronić włosy przed promienia słonecznymi.
Z uwagi na silikony, na pewno trzeba regularnie stosować szampon.

Krem sam w sobie nie jest powalający
Myślę, że zamiast niego wolałabym stosować najprostszy żel.

Krem jest niezgodny z CG z uwagi na silikony i pq.
Nie zawiera gliceryny.

Stary 2010-11-06, 16:34   #1395
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dagamarka Pokaż wiadomość
Hej czytam wątek jest świetny tylko że już od ilości czytania w oczach mi się mieni więc mam pytanie :Czy mógłby mi ktoś pomóc czy w tym składzie nie ma CHLORU,SOLI I SYLIKONÓW

odzywka bez spłukiwania CHI
Skład: Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA
Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder.
W odżywce jest silikon niezmywalny wodą Hydroxypropyl Polysiloxane NIVEA HAIR CARE elastycznosc i blask jest wolna od substancji o które pytałaś

Za konsultacje dziękuję Kosmetolog1
Stary 2010-11-06, 16:37   #1396
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Nie podoba mi się za bardzo ten krem - sporo oblepiaczy (silikony, pq - w sumie jest ich 5). Tylko 2 emolienty, 1 humekant (raczej przy końcu składu) i mniej więcej po środku alkohol denaturowany.

Krem sam w sobie nie jest powalający
Myślę, że zamiast niego wolałabym stosować najprostszy żel.

Krem jest niezgodny z CG z uwagi na silikony i pq.
Nie zawiera gliceryny.
Dziękuję za analizę.
Nie wiem co mnie skusiło na ten krem. Widziałam skład i też mi się wydawało, że nie jest dobry. No nic, trudno. Będę go używała przed myciem szamponem.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 16:53   #1397
dagamarka
Przyczajenie

wielkie dzieki
duza buzia

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

A jeszcze pytanko co do tego sylikonu to on jest zmywalny tylko sls w szamponach tak??dobrze zrozumialam)
dagamarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 17:43   #1398
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Proszę o analizę Charles Worthington Dream Hair voluptous curls defining spray.
Skład na moje oko wydaje się kiepski, ale loki mam po nim przyzwoite. Co może w składzie za to odpowiadać?

Aqua, Sodium Polystyrene sulfonate, glycerin, PPG-5-Ceteth-20, oleth-20, PPG-5-Ceteth-10, Diazolidinyl urea, parfum, sodium lauroamphoacetate, disodium edta, xanthan gum, methylparaben, sodium chloride, propylparaben, butyl methoxydibenzoylmethane, butylphenyl, methylpropional, benzyl salicyde, hexyl cinnamal, propyle glycol, linalool, limonene, citronellol, geraniol, coumarin sorbitol, phenoxyethanol, citral, benzyl alkohol, pearl powder, silk powder, amyl cinnamal, eugenol
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 19:13   #1399
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dagamarka Pokaż wiadomość
wielkie dzieki
duza buzia

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

A jeszcze pytanko co do tego sylikonu to on jest zmywalny tylko sls w szamponach tak??dobrze zrozumialam)
Niekoniecznie, choć do końca trudno powiedzieć.
Możliwe, że łagodny szampon też da radę.
W każdym razie mocne spłukanie wodą czy mycie odżywką nie usunie go z włosów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 20:51   #1400
oli_lbn
Raczkowanie

małgosiu86 dziękuje za analize

pierwszy raz uzyła go na moich włosach fryzjerka przy modelowaniu na prosto-efekt był zniewalający! wiec skuszona kupiłam ten fluid, ale chyba nie do konca umiem sie nim posłuzyc..zreszta fryzjerka uzyła te zi inne dodatkowe produkty.
włosy milsze w dotyku, niby nawilzone, ale nie wiem.. wkoncu i tak nie sa takie gładkie jak myslałam, i dochodzi do puszenia delikatnego..mysle ze moze poprostu juz moje włosy sa zmeczone takimi produktami.
narazie odstawie na dłuzszy czas ze wzg na mycie odzywka, moze kiedys jeszcze sięgne okazjonalnie(?)
Stary 2010-11-06, 21:00   #1401
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Znalazłam dzisiaj w perfumerii Lorysa Czekoladowego, ktoś wiedział o jego czekoladowej wersji - wyglądał jak budyń. Nie pamiętam czy już wspominałam ale Jantar u mnie w Herbapolu cały czas dostępny!! data do 2012.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 01:02   #1402
agnieszka_g
Raczkowanie

Dziewczyny proszę o analizę oraz o poradę czy ta odżywka nadaje się jako b/s?

Boots Honey&Jojoba Leave-in conditioner. Dry hair

skład
Aqua,PPG-1-PEG-9 lauryl glycol ether, phenoxyethanol, panthenol, amodimethicone, citric acid, quarernium-80, sodium benzoate, sodium methylparaben, mel, simmondsia chinensis oil, cetriumonium chloride, perfum, dipropylene glycol, trideceth-10,isoprypyl alcohol,hexyl cinnamal, linalool, benzyl bebzoate, Cl 19140, Cl 17200

z góry dziękuje
agnieszka_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 12:13   #1403
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmetolog1 Pokaż wiadomość
na początku mamy dwa związki myjące: delikatniejszy SLES i dość drażniący SLS. Potem mamy kilka ekstraktów i olejów, które włosy nawilżą, natłuszczą i wzmocnią (przynajmniej powinny, nie wiadomo ile ich tam jest, ale zaraz po nich mamy paraben, czyli konserwant co może wskazywać na ich niewielki udział). to co po Propylparaben jest już w niewielkich ilościach więc nawet nie warto tego wpsominać
Nie widzę w składzie soli co może wskazywać na wysoką zawartość SLESU i SLSu. Szampon dodatkowo zagęszcza cocamidopropyl betaine (dodana do roztworu slesu zagęszcza go bez konieczności użycia soli). Nie liczyłabym na jej działanie łagodzące działanie SLS i SLES, bo jest jej zdecydowanie za mało (stąd moje podejrzenie że jej funkcją jest zagęszczanie)

Radzę wypróbować na skórze np. przedramienia przed użyciem. Szampon może podrażnić (SLS, sporo składników naturalnych bogatych w alergeny) ale nie musi
Bardzo dziękuję tzn silikonów brak

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 17:16   #1404
malgosia86
Zadomowienie

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;23088964]Proszę o analizę Charles Worthington Dream Hair voluptous curls defining spray.
Skład na moje oko wydaje się kiepski, ale loki mam po nim przyzwoite. Co może w składzie za to odpowiadać?

Aqua, Sodium Polystyrene sulfonate, glycerin, PPG-5-Ceteth-20, oleth-20, PPG-5-Ceteth-10, Diazolidinyl urea, parfum, sodium lauroamphoacetate, disodium edta, xanthan gum, methylparaben, sodium chloride, propylparaben, butyl methoxydibenzoylmethane, butylphenyl, methylpropional, benzyl salicyde, hexyl cinnamal, propyle glycol, linalool, limonene, citronellol, geraniol, coumarin sorbitol, phenoxyethanol, citral, benzyl alkohol, pearl powder, silk powder, amyl cinnamal, eugenol[/QUOTE]
polimer filmotwórczy - pomoże zdefiniować i utrwalić skręt (znalazłam na jego temat takie informacje: polimer nowej generacji, posiadający właściwości elastyczne, które nadają skórze elastyczność i jędrność; tworzy na skórze delikatny film ochronny; zapobiega utracie wody przez skórę)
gliceryna - humekant

emulgatory, konserwant
Zapach - a po nim wyliczanka konserwantów, w tym parabenów

Zapewne polimer pomaga twoim włosom ładnie się układać.
Jeśli Ci służy, to myślę, że spokojnie możesz spray stosować. Z uwagi na sporą ilość konserwantów, w tym parabenów, uważaj, czy spray nie wywoła podrażnienia skalpu, jeśli się do niego dostanie (zapobiegawczo staraj się raczej rozpylać spray tylko na włosy, a nie na skalp)

Spray włosów nie odżywi, ale jeśli nakładasz coś przed nim na włosy (i nie spłukujesz), nie powinien też ich wysuszyć. Możesz go wypróbować do odświeżenia skrętu w ciągu dnia albo też wzbogacić jakimiś półproduktami, takimi jak sok z aloesu, keratyna, mieszanina witamin czy inne.

Zawiera parabeny.
Zawiera glicerynę.

Mało wiem na temat zastosowanego polimeru i z tego względu trudno jednoznacznie powiedzieć, czy spray jest zgodny z CG (kwestią problematyczną jest zastosowany polimer).
Z drugiej strony, z moich informacji wynika że polimer ten tworzy delikatny film na włosie, więc jest duża szansa, że spray jest zgodny z CG.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziękuję za analizę.
Nie wiem co mnie skusiło na ten krem. Widziałam skład i też mi się wydawało, że nie jest dobry. No nic, trudno. Będę go używała przed myciem szamponem.

Ja mam jeszcze żel Joanny z równie interesującym składem
Czeka aż minie mu termin ważności i go wyrzucę, no niestety.

Cytat:
małgosiu86 dziękuje za analize

pierwszy raz uzyła go na moich włosach fryzjerka przy modelowaniu na prosto-efekt był zniewalający! wiec skuszona kupiłam ten fluid, ale chyba nie do konca umiem sie nim posłuzyc..zreszta fryzjerka uzyła te zi inne dodatkowe produkty.
włosy milsze w dotyku, niby nawilzone, ale nie wiem.. wkoncu i tak nie sa takie gładkie jak myslałam, i dochodzi do puszenia delikatnego..mysle ze moze poprostu juz moje włosy sa zmeczone takimi produktami.
narazie odstawie na dłuzszy czas ze wzg na mycie odzywka, moze kiedys jeszcze sięgne okazjonalnie(?)

Myślę, że to dobry pomysł - na razie go odstawić, zwłaszcza jeśli chcesz myć włosy odzywką i intensywnie je odżywiać.
Jeśli Ci nie obciążał włosów, to możesz za jakiś czas do niego wrócić. Może być przydatny np. gdy zacznie się zima

Stary 2010-11-08, 07:14   #1405
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2302882 9]Bardzo proszę doświadczoną Wizazankę o analizę tego składu:
(nie znalazłam nigdzie analizy, szukałam)

Apis, maska błotna do pielęgnacji włosów z minerałami z morza martwego

aqua, dead sea mud, laurylpyridinium chloride, cetearyl alcohol, silk protein, aloe extact, burdock extract, algae extract, giseng extract, polyacrylamide, lecithin, d panthenol, amino acids complex, tocopheryl acetate, retynyl acetate and palmite, phenoxyethanol, DMDM hydantoin, methylparaben, propylparaben, parfum

czy jest ona zgodna z cg? proszę tylko o pobieżną analizę bo na wątku o analizach czeka się dość długo a ja jutro jadę na zakupy rzućcie oczkiem[/QUOTE]

Pierwsze po wodzie to błoto z morza martwego, zawiera minerały i pierwiastki, ma działania oczyszczające.
Po nim występuje mix antystatyczno - emolientowy, który wygładzi, ułatwi rozczesywanie.
W dalszej kolejności proteiny jedwabne o działaniu antystatycznym;
ekstrakty z aloesu, łopianu, alg o potencjale nawilżająco - wzmacniającym;
antystatyk, emolient, wzmacniający pantenol, aminokwasy (nie podano informacji jakie) oraz witaminy A i E o działaniu antyoksydacyjnym.

Odżywka nawilży, wygładzi, może mieć działanie regenerujące.

Zgodna z CG.

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-11-08 o 07:32
Stary 2010-11-08, 07:32   #1406
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Gliss Kur Oil Nutritive balsam regenerujący

aqua, cetearyl alcohol, quaternium-87, dimethicone, argania sinosa kernel oil, macadamia ternifolia seed oil, olea europaea fruit oil, prunus amygdalus dulcis oil, prunus armeniaca kernel oil, sclerocarya birrea seed oil, sesamum indicum seed oil, panthenol, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed keratin, isopropyl myristate, stearamidopropyl dimethylamine, glyceryl stearate, distearoylethyl hydroxyethylmonium mthoslufate, propylene glycol, ceteareth-20, citric acid, phenoxyethanol, polyquaternium - 37, dimethiconol, methylparaben, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, parfum, ppg-1 trideceth - 6, linalool, limonene, hexyl cinnamal, cyclomethicone, benzyl salicylate, citronellol, CI 15985, CI 47005

patrzyłam dziś na składy tej serii i tylko ta odżywka zawiera 7 olejków
Przypuszczam, że to co zostanie odczytane przez konsumentkę jako działanie regenerujące będzie dziełem pierwszych trzech składników.
Pierw standardowo alkohol tłuszczowy - emolient; potem kationowy antystatyk, który wraz z następującym po nim silikonie wygładzą, poprawią wygląd, prowizorycznie uzupełnią ubytki, ułatwią rozczesywanie.
W następnej kolejności mamy kilka składników nawilżająco - natłuszczająco - wzmacniających oraz wygładzających.
Oleje (arganowy, makadamia, oliwa z oliwek, migdał, morela, marula, sezam) natłuszczą, zatrzymają wilgoć we włosie; pantenol ma działanie wzmacniające; pochodna protein pszenicznych wygładzi, keratyna hydrolizowana może trochę zregenerować.
Ciąg dalszy to mix emolientowo - antystatyczny z dodatkiem nawilżającego glikolu propylowego.

Odżywka wygładzi łuski włosów, poprawi wygląd włosów, nawilży, natłuści, zatrzyma wodę wewnątrz, regularnie stosowana może trochę wzmocni dzięki pantenolowi i keratynie (pozostaje mieć nadzieję, że jest ich więcej niż symboliczna ilość).

Niezgodna z CG.

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-11-09 o 20:08
Stary 2010-11-08, 07:33   #1407
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_g Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o analizę oraz o poradę czy ta odżywka nadaje się jako b/s?

Boots Honey&Jojoba Leave-in conditioner. Dry hair

skład
Aqua, PPG-1-PEG-9 lauryl glycol ether, phenoxyethanol, panthenol, amodimethicone, citric acid, quarernium-80, sodium benzoate, sodium methylparaben, mel, simmondsia chinensis oil, cetriumonium chloride, perfum, dipropylene glycol, trideceth-10,isoprypyl alcohol,hexyl cinnamal, linalool, benzyl bebzoate, Cl 19140, Cl 17200

z góry dziękuje
Odżywka ma kiepski skład, pierwszy to emulgator, potem konserwant.
Co po konserwancie występuje raczej w symbolicznej ilości, jest to pantenol, który normalnie nawilża, silikon, który mógłby poprawić wygląd włosów i je wygładzić podobnie jak Quaternium - 80.
Miód i olej jojoba występują po kolejnych konserwantach.
Nie warto się nią interesować, nawet jeśli kosztuje grosze.

Niezgodna z CG.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 08:19   #1408
agnes7
Raczkowanie

Dziewczyny kupiłam sobie szampon dla dzieci Bebi, Barwy. Napiszcie mi proszę co w nim siedzi.
Skład:
AQUA, LAURAMIDOPROPYL BETAINE, COCAMIDE DEA, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, PEG-7 GLYCERYLCOCATE, PEG-150 PENTAERYTHRITYL TETRASTEARATE, PANTHENOL, HYDROLYZED WHEAT GLUTEN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN , CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN PARFUM

Pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 10:53   #1409
perro_caliente
Raczkowanie

Mam pytanie czy quaternium-80 (jak rozumiem to silikon?) jest zmywalny wodą albo ewentualnie odżywką? Czy trzeba go traktować szamponem?

http://przecietnobiusciasta.blogspot.com

Motywacja, psychologia, rozwój osobisty, minimalizm Zapraszam! tu:

http://mysliwwielkimmiescie.pl/
perro_caliente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 11:02   #1410
Paulinka675
Zakorzenienie

Farouk, Biosilk Treat, Fruit Cocktail Reconstructing Treatment - odżywka regenerująca z kwasami owocowymi

Skład: Aqua/Water/Eau,Cetearyl Alkohol,Dicetyldimonium Chloride,Stearyl Alkohol,Ceteareth -20,Mineral Oil,Rosa Centifolia Flower Water,Lauryl Methyl Gluceth-10,Hydroxypropoldimonium Chloride,Olea Europaea (Olive) Fruit Oil,Symphytum Officinaleextract,Anthemi s Nobilis Flower Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract,Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Salvia Sclarea (Clary) Extract,Acetamide Mea,Hydrolyzed Barley Protein,Panthenol,Sorbito l,Sodium Cocoyl Collagen Amino Acid,Cocoyl Sarcosine,Weat Germ Acid,Triticum Vulgare (Wheat)Germ Oil,Linolenic Acid,Linoleic Acid,Sulfur,Polysorbate-80,Oleth-10,Simmondsia Chinesis (Jojoba)Seed Oil,Tocopheryl Acetate,Hydrolyzed Glycosaminoglycar,Sodium Pca,Citric Acid,Hydrolyzed Silk, Sd Alkohol 39-C,Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon)Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract,Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract,Cyclomethicone,Di methiconol,Propylene Glycol,Diazolidinyl Urea,Methylparaben,Propyl paraben,Methylchloroisoth iazolinone,Methylisothiaz olinone,Parfum (Fragrance),Hydroxy Citronellal,Eugenol,Couma rin,Cinnamic Aldehyde,Red33 (Cl 17200).

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości