|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
jeanett
Wlasnie dobre pytanie...Sama jestem ciekawa spotykalam sie juz z tym detergentem nie raz w szamponach...Mnie sie wydaje, ze jest lagodniejszy od SLS... Paulinka co do Twojego składu przez Ciebie nadeslanego to jestem w szoku, ze az tyle widze tych ekstraktów ![]() Aha i widze silikon cykliczny Cyclomethicone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
dostałam dziś do testowania szampon. proszę o analizę
DELIA HAIR FASHION Czekoladowy Szampon do włosów w odcieniach brązu - naturalnych i farbowanych INCI: SLES, Sodium Cocoamphoacetate, Coco-Glucoside, Cocamide MIPA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dimethylpabamidopropyl Laurdimonium Tosylate, Lactic Acid, Propylene Glycol, Aesculus Hippocastanum Extract, Sorbitol, Zingiber Officinale Extract, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Parfum, Benzyl Benzoatem Limonene, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, DMDM Hydantoin, HC Blue NO.2 HC YellowNO. 2, 3-Nitro-p-Hydroxyethylaminophenol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1417 |
Strażnik Wizażu
|
Witam, szukałam i nie znalazłam analiz, więc bardzo o to proszę
![]() AUSSIE 3 MINUTE MIRACLE RECONSTRUCTOR: Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-12 Distearate, Glycol Stearate, Stearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Phenoxyethanol, Dl-C12-18 Alkyl Dimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, Parfum, Isopropylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Cetrimonium Bromide, Propylene Glycol, Phosphoric Acid, Alcohol Denat. (ojjj :/), Acetamide MEA, Glycerin, Sodium Lauriminodipropionate, Sorbitol, Hydroxylated Lecithin, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simethicone, Avena Sativa Kernel Flour, Yeast Extract, Cl 15985, Melissa Officinalis Leaf Extract, Humulus Lupulus Extract, Foeniculum Vulgare Seed Extract, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Cyclohexasiloxane, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Diazolidinyl Urea. KALLOS hair care LATTE (inne opakowanie bodajże niż ten "osławiony" Kallos): Aqua, Cetearyl alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Hydrolized Milk Protein, Phenoxyethanol, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. TIGI Catwalk, Camera Ready: Cyclomethicone, Alcohol Denat. (SD Alcohol 40-B/Alcool Specialement Denature 40-B), Phenyl Trimethicone, Oleyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Parfum (fragrance), Benzyl Alcohol, Limonene. TIGI S-FACTOR Smoothing Lusterizer: Aqua, Cyclomethicone, Propylene Glycol, Dimethiconol, Polyacrylamide, Phenyltrimethicone, Triethanolamine, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Methylparaben, Methylisothiazolinone, Parfum, Cl 77019 (MICA), Cl 77891 (Titanium Dioxide). Aż się boję...nie znam się, ale mam złe przeczucia co do każdego z tych 4 kosmetyków ![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2010-11-08 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Jeśli nie ma żadnego błędu (brak wody na początku) to szampon będzie silnie myć. Pierwsze skrzypce gra SLES, po którym mamy dwa związki myjące delikatne w działaniu i mało drażniące. W składzie mamy także kationowe antystatyki, które niwelują ładunek na włosie, ułatwiają rozczesywanie, zapobiegają elektryzowaniu. Brak wody na początku może świadczyć o dość dużym udziale ekstraktów (ale nie musi). W szamponie mamy także związki zatrzymujące wodę we włosie- humektanty, ich działanie wzmacniać będą ekstrakty. Zgodny z CG- brak silikonów |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
alkohol denaturowany - może działać wysuszająco alkohol tłuszczowy, emulgator polimer filmotwórczy Bardzo słaby skład: polimery filmotwórcze + alkohol denaturowany. Produkt może wystylizuje włosy, ale jakim kosztem ![]() Ma duże szanse na wysuszenie włosów, podrażnienie skalpu, jeśli się do niego dostanie (alkohol denat.), może obciążyć włosy polimerami, a w dodatku jego stosowanie wymaga regularnego stosowania szamponu, z uwagi na silikon nierozpuszczalny w wodzie. Niezgodny z CG z uwagi na silikony. Cytat:
Tym razem mamy jednak glikol. To się producent postarał ![]() Weglowodory, otrzymywane syntetycznie poprzez przeróbkę ropy naftowej; substancja natłuszczająca, nawilżająca, wygładzająca. Emulgator, stabilizator Ten produkt wygląda trochę lepiej od poprzedniego. Nie ma tu alkoholu, są (co prawda jest ich mało) substancje odżywcze. Nie do się ukryć że kosmetyk opiera się na silikonach. Niezgodny z CG z uwagi na silikony. Cytat:
Silikony powinny pomóc włosom się kręcić i być może także utrwalić fryzurę. Ale mogą też spowodować obciążenie włosów, przesuszenie włosów (bo brakuje substancji nawilżających) i nie nadają się, gdy myjesz włosy odżywką. Jednak ja bym ich od razu nie skreślała - za jakiś czas możesz na nich wytestować, jak reagujesz na silikony (jeśli jeszcze tego nie wiesz). Jeśli silikony nie będą szkodziły włosom, możesz od czasu do czasu je stosować (+ mycie włosów szamponem). Drugi kosmetyk jest lepszy składowo od pierwszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
Czy silikon "Bis-aminopropyl Dimethicone" jest ciut łatwiej zmywalny od Dimethicone, czy tak samo?
Edit: Znalazłam informację, że nalezy do tej samej grupy co Amodimethicone, więc to chyba znczy, że jest ciut lżejszy http://www.naturallycurly.com/curlre...ized-silicones
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-11-08 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Ta ilość polimerów zastosowana przez producenta niechybnie sprawi, że włosy zaczną świecić. W tym sęk, że to nie będzie wewnętrzny blask, a przeróżnych filmformerów. Nie wszystkie będą trwale przylegać do włosa, ponieważ mamy tutaj zarówno odparowujące, zmywalny wodą, jak i delikatnym szamponem. Po drodze jednak q oraz pq, a co do nich brak mi pewności w kwestii zmywalności delikatnymi środkami myjącymi. Jak by nie patrzeć - fluid powinien świetnie chronić przed puszeniem - wody nie wypuści ![]() ![]() W trakcie zaplątały się jeszcze humektant, 2surfaktanty, które tutaj pomogą w rozprowadzeniu i zmyciu, i 3 antystatyki w podobnej funkcji. Sporo tutaj składników kontrolujących lepkość łącznie z modyfikowaną skrobią ziemniaczaną, więc mam mieszane uczucia co do konsystencji tego produktu. Cóż... Nie ma zapachów, jeden tylko paraben, a 2 konserwanty. Pamiętamy o szamponie. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#1425 | |
|
Cytat:
Myślę, że warto tutaj rozróżnić, która warstwę silikonu chcesz zmyć - do zmycia pierwszej nałożonej niezbędny będzie SLS, bo łagodne myjadło nie zlikwiduje wiązania jonowego między włosem a silikonem.
![]() |
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1318 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Twojej opinii betaina sobie nie poradzi z pierwszą warstwą? Np. betaine w BabyDream. Miałam nadzieję, że tak i mogę sobie czasem poszaleć ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jest w promocji w super pharmie za 31zł
![]() |
![]() |
#1429 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem na ile będzie ona skuteczna oraz - a to moje własne doświadczenie - na ile tak naprawdę jest to środek delikatny. Nadto zawsze wolę mieć margines błędu i sięgam po to, co na pewno sobie poradzi.
![]() |
![]() |
#1430 | |
|
Cytat:
![]() A wcześniej widzę sporo emolientów, które pomogą zatrzymać wilgoć we włosie i go zmiękczą oraz antystatyków - pomogą rozprowadzić odżywkę na włosie, zmyć ją oraz zapobiegną elektryzowaniu włosów. Widzę również kondycjoner, który należy do grupy kationowych surfaktantów, zatem zmiękczy włosy, ale może wymagać do zmycia szamponu ze względu na posiadany dodatni ładunek. Po zapachu, czyli do rzeczy o tym co najfajniejsze w tej odżywce: humektanty z sorbitolem i gliceryną na czele, emolienty, a w zasadzie oleje: z krokosza barwierskiego (bogaty w cenne kwasy tłuszczowe), słonecznika i jojoby - czyli wszystko to, co nasze włosy lubią najbardziej, szkoda tylko, że tak daleko w składzie, ekstrakty: z aloesu, drożdży (źródło witamin z grupy B), melisy (antybakteryjny), chmielu (antyoksydant) i kopru włoskiego (antybakteryjny). Nadto polimery, które czynią z tej odżywki niezgodną z cg. Denata w składzie nie ma się co bać, ponieważ jest w towarzystwie licznych emolientów - nie powinien wysuszyć. Za to widzę tu kilka parabenów - osoby z wrażliwymi skalpami winny uważać. I fajny składnik pogrubiony ![]() ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-12 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Hey ! Ja w dalszym ciągu poszukuję francuskiego produktu do kręconych !;-)
Właśnie zakpuiłam odżywkę do włosów na bazie masła karite;-) A ekspertki poproszę o głębszą analizę : odżywka do włosów firmy: kariline do włosów kręconych skład: aqua, butyrospermum, parkii [butyrospermu parkii ( shea butter) oil ], cetyl alcohol, behentrimonium chloride, amodimethicone, guar, hydroxypropyltrimonium chloride, hydrolyzed soy, protein, hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed corn protein, cetrimonium chloride, trideceth-12, parfum [frangrance], levulinicacid, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, cl 19140, cl 15985, coumarin. Mogą być błędy bo przepisywałam sama...;-( Z góry dziękuję ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z substancji emolientowych jest tu jeszcze silikon amodimethicone. Wraz z antystatykami wygładzi, ułatwi rozczesywanie, poprawi wygląd włosów, prowizorycznie uzupełni ubytki, w jakimś stopniu uchroni przed mechanicznymi urazami, zmiękczy włosy. W składzie mamy również hydrolizowane proteiny o działaniu antystatycznym wygładzającym; mogą wzmocnić włosy. Niezgodna z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Zakupiłam jeszcze jeden produkt. Firmy ACTIVILONG ( firma produkuje produkty wyłącznie do włosów kręconych)
zakpuiłam "maść" z wyciągiem z kokosa, poproszę o analizę: Paraffinum liquidum (mineral oil), cera microcristallina (microcrystalline wax), cocos nucifera (coconut) oil, ricinus communis (castor) oil, phenylpropyldimethylsilox ysilicate, parfum (fragrance), tocopheryl acetate, propylparaben, coumarin, palmitoyl hydrolyzed wheat protein, calophyllum tacamahaca seed oil, oxidized corn oil, benzyl benzoate. cena 125 ml- 4 euro z góry dziękuję. Produkt, który opisałam wcześniej zakupiłam w ilości 500 ml cena 10 euro ( kariline- odżywka) ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Syrenko napisałaś, że "prowizorycznie uzupełni ubytki", chodzi o to że będzie uzupełniała braki "od mycia do mycia"???? Czy ten silikon jest ciężko zmywalny" amodimethicone"? z góry dziękuję ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
amodimethicone ma dobrą prasę; jest pozytywnie naładowany więc lepiej przylega do włosa; im włos bardziej zniszczony tym lepiej go kondycjonuje (czyli tym lepiej przylega, wygładza itd); ale ma się nie nadbudowywać. Ja bym od czasu do czasu użyła szamponu z SLES a normalnie z betainą czy innym łagodniejszym detergentem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Mod-Śnieżynka
|
Eloe, dziękuję za kolejną analizę
![]() Analiza jest dla koleżanki. Bardzo zniechęciła się do tego fluidu, więcej go nie kupi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całe mazidło trzeba stosować umiejętnie, może przeciążyć. Olej kokosowy ma zdolność wnikania do wnętrza włosa i wzmacniania go; olej rycynowy to dobry natłuszczacz i nabłyszczacz. Podkreślona substancja to silikon, znany ze swoich nadających blasku właściwości. Po zapachu jest też trochę wiltaminy E (antyoksydant). Natłuszczająco - ochronny produkt. Niezgodny z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
![]()
Syrenko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Dzikuje za odp
![]() Czyli tamten szampon odpada.. Mam kilka innych propozycji w takim razie np szampony Logona, Sante, Eco cosmetics,(cena ok 20zl) czy ma ktoś jaks opinie o nich? Docztalam się , że dobrze jak w szaponach jest Disodium Cocoyl Glutamate i Sodium Cocoyl Glutamate tzn, ze to łagodniejsze detegenty , które powinny byc w "naturalnych" szamponach.. nie wiem na ile to wiarygodne..a te szmpony je maja. Eco cosmetics-szampon regenerujący Wodno-alkoholowy wyciąg z lści oliwnych*, glikozyd laurowy, ekstrakt z liści oliwnych*, kokoglukozyd, kwas L-glutaminowy, kwas L-glutaminowy, gliceryna roślinna, hydrolat mirtowy*, ekstrakt z owocu granatu*, sól morska, etanol (alkohol roślinny), ekstrakt z ginkgo, naturalne olejki eteryczne, olej jojoba*, olej z pestek granatu*, naturalny środek nawilżający, kwas mlekowy, limonen, cytronelol. Składniki oznaczone * pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. (Aqua, Lauryl Glucoside, Olea Europaea Leaf Extract*, Coco Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate & Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Myrtus Communis Extract*, Punica Granatum Extract*, Sodium Chloride, Alcohol, Ginkgo Biloba Extract, Sodium PCA, Parfum, Simmondsia Chinensis Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Sodium Lactate, Lactic Acid, Limonene, Citronellol.) Sante Szampon Henna Volume Aqua (Water), Beer, Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xanthan Gum, Mel (Honey)*, Arginine, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract*, Indigofera Tinctoria Leaf Extract, Hydrolyzed Silk, Parfum (Essential Oils), Citric Acid, Phytic Acid, Limonene, Linalool Logona Szampon piwno-miodowy (ok10 zl na matigue) Aqua (Water), Beer, Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Mel (Honey), Calendula Officinalis Flower Extract*, Hydrolyzed Silk, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Xanthan Gum, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool, Citric Acid, Phytic Acid tak troche losowo wybralam te rodzaje szamponow z tych firm , ucieszylam sie jak je znlazalm, tylko czy to faktycznie lagodne szampony i wmiare dobre, chce miec cos zamiennego dla babydream'a bo troche mnie on meczy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
O analizę prosi H4LI
1) Carol's Daughter Hair Milk The Original Curl Definer Ingredients: Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Beeswax, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Ascorbic Acid (Vitamin C), Sodium Bicarbonate, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum) 2) Jessicurl Too Shea! Extra Moisturizing Conditioner Ingredients: Water infused with Lemongrass, Nettle, Burdock, Kelp, Marshmallow Root, Horsetail, Basil, Bay Leaf, Oregano, Rosemary, Peppermint, Sage and Thyme, Aloe Vera Juice, Behentrimonium Methosulfate and Cetearyl Alcohol, Shea Butter, Jojoba Oil, Avocado Oil, Letchin, Hydrolyzed Oat Flour, Fragrance, Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate. 3) Jessicurl Weekly Deep Conditioning Treatment Ingredients: Water infused with Lemongrass, Nettle, Burdock, Kelp, Marshmallow Root, Horsetail, Basil, Bay Leaf, Oregano, Rosemary, Peppermint, Sage and Thyme, Behentrimonium Methosulfate and Cetearyl Alcohol, Shea Butter, Avocado Oil,Cocoa Butter, Lecithin, Aloe Vera Powder, Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance 4) Jessicurl Rockin' Ringlets Styling Potion Ingredients:Ingredients: Water, Flax Seeds, Aloe Vera, Glycerin, Jojoba Oil, Magnesium Sulfate, Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance. 5) Jessicurl Confident Coils Styling Solution Ingredients: Water, VP/VA Copolymer, Polyimide-1, C 12-15 Alkyl Benzoate, Cetearyl Alcohol (and) Polysorbate 60; Jojoba Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (and) Dehydroxanthan Gum, Aloe Vera Powder, Magnesium Sulfate, Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance. 6) Jessicurl Awe Inspiraling Spray Ingredients:Water, Aloe Vera, Glycerin, Jojoba Oil, Magnesium Sulfate, Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance. 7) Jessicurl Hair Cleansing Cream Ingredients: Water, Decyl Polyglucose, Cocamidopropyl Betaine, Vegetable Glycerin, Cetyl Alcohol, Avocado Oil, C 12-15 Alkyl Benzoate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolized Oat Flour, Diazolidinyl Urea, Iodopropynl Butylcarboamate, Fragrance. 8) DevaCurl Mist-er Right Ingredients: Aqueous Extracts of: Achilea Millefolium, Chamomilla Recutita (Matricaria), Cymbopogon Schoenanthus, Humulus Lupulus (Hops), Melissa Offcinalis (Balm Mint), Rosmarinus Offcinalis (Rosemary), Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lavendar Oil, DMDM Hydantoin. 9) Carol's Daughter Lisa's Hair Elixir Ingredients: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Mentha piperita (peppermint) Oil, Salvia officinalis (sage) Oil, Rosemarinus officinalis (rosemary) leaf oil, Fragrace (parfum). Pair with Hair Balm for Jada Pinkett- Smith’s Dynamic Duo for healthy hair 10) AG Re:coil Ingredients: water/aqua/eau, polyquaternium-55, hydroxypropyl starch, cetyl alcohol, stearalkonium chloride, stearyl alcohol, ceteareth-20, cetearyl alcohol, glycerin, corn starch modified, cetrimonium chloride, salvia officinalis (sage) leaf extract, urtica dioica (nettle) extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, humulus lupulus (hops) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, melissa officinalis leaf extract, achillea millefolium extract, prunus serotina (wild cherry) bark extract, cymbopogon schoenanthus extract, calendula officinalis flower extract, sodium pca, polyquaternium-10, magnesium sulfate, silk amino acids, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, panthenol, ethylhexyl methoxycinnamate, tetrasodium edta, parfum/ fragrance, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone. 11)Kinky-Curly Curling Custard Ingredients: botanical infusion of water, horsetail, chamomile, nettle and marshmallow, organic aloe vera juice, agave nectar extract, tocopheryl acetate (vitamin e), pectic, citric acid, potassium sorbate and natural fragrance 12) Oyin Handmade Burnt Sugar Pomade Ingredients: castor oil, hydrogenated soybean oil, organic virgin coconut oil,mango seed oil, unrefined hempseed oil, cocoa butter, broccoli seed oil, fragrance, & love 13) Oyin Handmade Whipped Pudding Ingredients:Purified Water, unrefined Shea Butter, Organic Aloe Vera Gel, Cocoa Butter, Castor oil, Coconut oil, Sweet Almond oil, olive oil, Vegetable emulsifier, beeswax, Palm Stearic Acid, vegetable glycerine, honey, optiphen (preservative), fragrance 14)Wen Sweet Almond Mint Cleansing Conditioner Ingredients: Water, Aloe Vera Gel, Glycerin, Chamomile Extract, Cherry Bark Extract, Calendula Extract, Rosemary Extract, Betientrimonium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetyl Alcohol, Emulsifying Wax, Panthenol, Trimethylsilylamodimethic one, Hydrolyzed Whole Wheat Protein, PEG-60 Almond Glycerides, Menthol, Sweet Almond Mint Oil, Peppermint Oil, Citric Acid, Methylchlorisothiazolinon e, Methylisothiazolinone, Fragrance. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-11-11 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.