|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgodny z CG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
poprosze o analize tej odzywki pod stopniem nawilzenia odzywienia
![]() nivea nutri cashmere aqua, stearyl alkohol, dimeticone , cetyl alkohol, stearomidopropyl dimethylamine, simmondsia chinesis oil, aloe barbadensis gel, hydrolized rice protein, oryzanol, guar hydroxypropyltrimonium chloride, c12-15 pareth -3, cocamidopropyl betaine , coco betaine , lactic acid, sodium chloride, methylparaben, propylparaben, phenoxyethanol, benzyl alkohol, limonene; linalool, parfum. czy mi sie wydaje czy ta odzywka tez nadawac sie moze do mycia wlosow ![]()
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-02-17 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Reasumując: duży potencjał wysuszająco-podrażniający, mała ilość środków łagodząco-pielęgnujących. Cytat:
W praktyce zapewne będą podobne. Szampon rosmannowy nie ma cocamidopropyl betaine, która jest w Babydreamie, a którą nie wszystkie skaply akceptują. Jeśli chodzi o łagodność, moim zdaniem będzie porównywalna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aczkolwiek może się okazać, że włosy ją bardzo polubią, po samym składzie trudno osądzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
dziękuję jumaatt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Na czerwono emolienty - zmiękczają, zatrzymują wilgoć. Jednak podstawą nie jest tutaj olejek, ale parafina ciekła. Jako produkt pochodzący z przerobu ropy naftowej jest dość problematyczny. Ja zalecam stosowanie od czasu do czasu szamponu z sls i uważanie na ewentualne obciążenie. Do tego antystatyk także w funkcji emolientu - pomoże rozprowadzić całość. Z fajnych rzeczy - olej ze słodkich migdałów i wyciąg z arniki (łagodzi podrażnienia). Trudno tu mówić o zgodności bądź jej braku z cg. Zalecałabym jednak ostrożność.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-17 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
ja również dziękuję jumaatt
![]() Eloe również dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez czikibam Czas edycji: 2011-02-17 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 | |
|
Cytat:
Nadto kilka antystatyków i delikatnych substancji myjących, ale to nie czyni tej odzywki myjącą. Za dużo w niej emolientów i silikony. Co prawda Kallos tez ma guar, ale na końcu składu, więc nie mówimy o tym samym typie odzywki. W środku też żel aloesowy i pod koniec kwas mlekowy. Na końcu też sól i sporo różnych zapachów - uwaga na wrażliwy skalp! Co do odżywienia, to mało co w niej może włosy odżywić - olejek jojoba, aloes. Na pewno świetnie zabezpieczy i wygładzi. Do mycia się nie nada. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
eloe dzieki
![]() wlasnie jej dzis uzylam i ma konsystencje jakby zelowa gesta juz po nalozeniu bylo gladko miekko na wlosach ![]() ![]() jak dla mnie moze byc ![]()
![]() |
![]() |
#1781 | |
|
Cytat:
- silikonu cyklicznego, który odparuje jest najwięcej, - nie określimy nawet w przybliżeniu, ile czego może być... Ale spróbujmy: po silikonie, który pomoże rozprowadzić całość na włosie, emolienty w postaci olejku arganowego i nasion/orzechów makadamii. Do tego witamina E - antyoksydant i zapachy do końca. Prosty i przyjemny skład, choć niezgodny z cg. Wrażliwcy winni uważać podczas aplikacji na skórę - spora ilość zapachów w niewiadomej ilości może podrażnić.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może za jakiś czas się skuszę ![]()
![]() |
![]() |
#1783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawiera emolienty: alkohole tłuszczowe i silkon (niezmywalny wodą), antystatyk oraz humektant. Emolienty otoczą włos filmem, zatrzymają wodę wewnątrz włosa, ochornią w jakimś stopniu przed uszkodzeniami mechanicznymi, poprawią wygląd włosa, dodadzą blasku; silikon wraz z antystatykiem ułatwią rozczesywanie, antystatyk zredukuje elektryzowanie. Pantenol nawilży, może wzmocni. Po zapachu i po konserwantach dodano keratynowe aminokwasy, ale w tej ilości są bez znaczenia. Niezgodna z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
syrenko dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
Witajcie, mam pytanie czy któras może kupowała i używała cytrynki z Lidla, jest to 99,3 sok z cytryny i konserwant,nie mam etykiety ale tyle pamietam.Chodzi o to czy to się nadaje do psikadła i czy ten konserwant przyda mi się jeśli połączę np. keratynę itp. czy postoi dłużej?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dziś w moim zielarskim na wsi olej ze słodkich migdałów, ale nie ma go na liście zanalizowanych (są tylko z vapiki migdałowe) - może taki być?
http://www.profarm.com.pl/index.php/pl/11-o/35-o Skład wg INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopheryl Acetate Nic więcej na buteleczce nie pisze. Myślałam że będzie miał jakiś przyjemny zapach, a nic z buteleczki nie czuć ![]()
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olej nie ma zapachu bo zapewne jest rafinowany. Witamina E jest takim olejowym konserwantem, antyoksydantem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do konserwantu, zasada jest taka, że producent zastosował taką il. konserwantu, żeby zakonserwowac swój produkt a nie jego miks z dodatkowymi składnikami ![]() Dlatego lepiej trzymac miksturę w lodówce przez 1 tydzień, a więc lepiej zrobi jej małą ilośc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1791 | |
Lifthrasir
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Dwa składy Kochane moje dla Was, ta maska naturvital chyba mało popularna na razie, a szkoda, bo skład mi się bardzo podoba:
NaturVital, maska do włosów z aloesem aqua, ceteatyl alcohol, aloe barbadensis leaf juice, cetyl esters, glycerin, juniper communis fruit extract, behetrimonium chloride, panthenol, cetrimonium chloride, parfum, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid, CI 77891 Schwarzkopf, Schauma, Balsam ekstra owoc i witamina aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, niacinamide, panthenol, prunus armeniaca kernel oil, lycium barbarum fruit extract, punica granatum fruit extract, paraffinum liquidum, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, phenoxyethanol, lactic acid, parfum, ceteareth-20, glyceryl stearate, sodium methylparaben, amodimethicone, propylene glycol, citric acid, trideceth-5, glycerin, limonene, trideceth-10, CI15985, CI47005 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez miyata Czas edycji: 2011-02-19 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Znalazłam ostatnio na dnie szuflady produkt do stylizacji włosów, który kupiłam kiedyś w Anglii, wydaje mi się, że sporo tu "złych" skladników, ale czy mogłabym prosić o przeanalizowanie składu w wolnej chwili? Bo nie wiem czy od razu wyrzucać czy może do czegoś się jednak przyda. Twisted Sista Curl Activator: Aqua, paraffinum Liquidum, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Petrolatum, Lanolin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Carbomer, MEthylparaben, Parfum, Xanthan Gum, Propylparaben, Potassium Hydroxide, Benzophenone-3,Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, BHT. Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal,Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene uff dużo tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Mogę prosić o przeanalizowanie, czy ten spray się nadaje do kręconych włosów?
Schwarzkopf, Gliss Kur Shea Cashmere, Magiczne serum - spray Skład: Aqua, Dimethicone, Dimethylacrylamide/Ethyltrimonium Chloride Methacrylate Copolymer, Butylospermum Parkii Butter, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Stearamidopropyl Dimethylamine, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Phenoxyethanol, Citric Acid, PPG-1 Trideceth-6, Methylparaben, Parfum, C10-11 Isoparaffin, Sorbitan Oleate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Citronellol Czy zgodny z CG, czy zawiera silikony? Dostałam i nie wiem czy używać ![]()
![]() |
#1799 |
Konto usunięte
|
Bardzo bym prosiła o analizę
![]() Mil Mil, Crema Rigenerante Alle Erbe skład: aqua, stearyl alcohol, cetrimonium chloride, polyquaternium-32, paraffinum liquidum, ethylhexyl stearate, propylene glycol, parfum, achillea millefolium extract, althea officinalis extract, chamomilla recutita extract, tilia vulgaris extract, malva sylvestris extract, citric acid, hydroxycitronellal, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone Na moje niewprawione oko nie wygląda groźnie ![]() Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2011-02-20 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
mam tu odzywke bs L'Oreal Elvive Full Restore 5 Night Serum, nie znalazlam jej na liscie zanalizowanych. Nie wiem czy dostepna w Polsce. Moglabym prosic o analize, nie wiem jak duzo jest tu zlych skladnikow. Serdecznie dziekuje
Sklad: Aqua/water, dimethicone, cyclopentasiloxane, octylldodecanol,butylene glycol, amodimehicone, c13-14 isoparaffin, quaternium-87, phenoxyethanol, polyacrylamide chlorhexidine dihydrochloride, limonene, benzyl salicylate, linalool, benzyl alcohol, 2-oleamido 1,3-octadecanediol, alpha-isomethyl ionone, geraniol, methylparaban, butylphenyl methylpropional, citronellol, laureth-7, hexyl cinnamal, perfume/fragrance |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.