|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Dziewczyny
Mam prosbę do was. Chce kupić ponownie błoto z glinką Ghassoul, Bielenda Powitanie z Afryką. Analiza jego była przez Estelle (podlinkowalam ją wyzej). I mam prośbę wiem, ze jest w niej silikon Amodimethicone i to co Estelle napisała. Jestem jednak ciekawa czy dla kręconowłosych bedzie ona odpowiednia ? I ta zgodność z CG. Czy mozna by było przymknąć oko na to pomimo tego silikonu ? Proszę jeszcze o analize szamponu: Bielenda Powitanie z Afryką szampon błotny z glinką Ghassoul (skład z KWC) Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocoamide DEA, Maroccan Lava Clay, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Magnesium Aluminium Silicate, Cellulose Gum, PEG-12 Dimethicone, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Panthenol, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene. Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Na KWC widzialam, ze się skład zmienil i jest identyczny jak ten z nowej wersji, chociaz wiesz co..kupie to błoto za 3dni i jakby co to sprawdze ten skład i szamponu sprawdzę skład przy okazji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałabym użycie tego produktu albo w jakiś cieżkich warunkach atmosferycznych albo w przypadku suchych, grubych, sztywnych, niepokornych włosów. W innym przypadku zalecane ilości minimalne ![]() Niezgodny z CG |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Schwarzkopf, Schauma, Ekstra Owocowa Pielęgnacja, Pielęgnujący spray
Skład (przepisuję więc mogą być literówki ![]() aqua, cetearyl alcohol, glycol distearate, isopropyl myristate, dimethicone, glycerin, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, niacinamide, panthenol, prunus armeniaca kernel oil, vaccinium macrocarpon friut extract, euterpe olearacea fruit extract, dicaprylyl carbonate, quaternium-91, phenoxyethanol, cetrmonium methosulfate, parfum, methylparaben, laureth-23, laureth-4, linalool, citric acid, limonene, salicylic acid, anise alcohol
![]() |
#1806 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Bardzo fajny, prosty skład - nic do ujęcia - zmiękczy, nawilży, odświeży włosy. Spisze się nawet jako odżywka na co dzień, ponieważ jest lekka. Można spróbować zastosować ją do mycia. Zawiera glicerynę. Zgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-23 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapach ma faktycznie taki roślinny, charakterystyczny, ale ja go uwielbiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
|
Cytat:
Nadto emolienty (zatrzymają wilgoć we włosie, zmiękczą), w tym olejek z moreli, parafina i silikon, do zmycia których wcześniej czy później przyda się szampon. Są też antystatyki, ale balsam nie nada się do mycia z powodu dodatków parafiny i silikonu. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#1809 | ||||
|
Cytat:
Cytat:
Ponieważ to sprej w formie psikadła, jest spore prawdopodobieństwo, że składników po wodzie jest minimalna ilość lub rozpuszczalnik jest mocny. Na samym końcu silna grupa zapachowa - wrażliwców może podrażnić. Profilaktycznie nie rozpylamy przy skórze. Cytat:
![]() Cytat:
Próbuj.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-23 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1811 | |
|
Cytat:
Alee Erbe, jak wnioskuję, to "wszystkie zioła" i brzmi to kusząco, ale te zioła co do jednego są po zapachu, dlatego tylko je wymienię: krwawnik, prawoślaz, rumianek, lipa i ślaz dziki. Szkoda ![]() Niezgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
|
Cytat:
Co innego copolymer - teoretycznie kontroluje lepkość całości i rozpuszcza, ale jako polimer ma za zadanie pokryć włos filmem. Jestem tutaj ostrożna i zalecałabym raczej zwykły szampon od czasu do czasu.
![]() |
![]() |
#1813 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
|
Cytat:
Pogrubione silikony - głównie do zmycia delikatnym szamponem Nie widzę tutaj nic, co mogłoby się przyczynić do owego "restore". Jedyny efekt po produkcie, to efekt kondycjonujący, który utrzyma się do następnego mycia. Myślę, że może nadać się jako nabłyszczacz. Wrażliwcom radziłabym trzymanie tego kosmetyku z dala od skalpu. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#1815 | |
|
To kwestia indywidualna. Może obciążyć, nie musi. Sporo zależy od stanu włosów. Moim parafina pasowała, gdy były jeszcze rozjaśniane. dziś każde spotkanie kończy się tłuszczakiem.
Cytat:
Ogólnie rzecz ujmując parafina jest "confusing" ![]() Z moich doświadczeń z ropopochodnymi na włosach wynika, że po: wazelinie, parafinie, woskach syntetycznych i nafcie moje włosy są potwornie obciążone i pozbawione wigoru. Z doświadczeń na skórze: wysuszenie. Osobiście więc unikam jej i ostrzegam profilaktycznie, mając wiedzę, że nie tylko u mnie spotkanie z parafiną jest kłopotliwe.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-23 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Następny skład dodaję, mi się podoba i chyba skuszę się na tę bazę, proszę Kochane o analizę:
EcoSpa, Bazowa odżywka do włosów ekologiczna http://www.ecospa.pl/more.php?products_id=229{ 3}42 Woda (Aqua), Alkohol cetearylowy, Betaina, Kokoglukozyd, Masło karite (Shea)*, Oliwa z oliwek*, Olej słonecznikowy*, Olej kokosowy*, Olej jojoba*, Sproszkowany sok z liści aloesu*, Wyciąg z owoców pomarańczy, Wyciąg z owoców grejpfurta, Wyciąg z owoców pomarańczy bergamoty, Wyciąg z owoców tangerynki, Wyciąg z nasion grejpfruta, Gliceryna, Guma ksantanowa, Fenoksyetanol, Kwas cytrynowy, Alkohol benzylowy, Kwas dehydrooctowy * Składniki pochodzące z upraw ekologicznych (min. 75% składników). Posiada certyfikat Soil Association. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bardzo prosze o analize kilku rzeczy do kreciolow. ![]() Firma CURLS. Effortless, Frizz Free Curls for Multi Ethnic Women and Girls. Curlicious Curls Cleansing Cream - Step One. Ingredients: Water, Sodium Cocyl Isethionate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Steric Acid, Glycerin, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Polyquaternium-7, Fragrance, Silk Amino Acids, Panthenol, Daucus Carota Sativa (carrot) seed oil, Arnica Montana Flower Extract, Aesculus Hipocastanum (Horse Chestnut) extract, Salvia Officinalis (sage) leaf extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Caramel. Curl Souffle - Step Four. Ingredients: Octyl Palmitate, Organic Sunflower Oil, Organic Aloe Leaf Juice, Shea Butter, Panthenol. Whipped Cream - Step Four. Active ingredients: Organic Sunflower Oil, Organic Aloe Leaf Juice, Shea Butter, Tahitian Coconut Oil & Gardenia Essential Oil, Avocado Oil. edit: wywalilam jedna rzecz, bo jednak znalzlam ![]() Edytowane przez m-habibi Czas edycji: 2011-02-24 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Przyczajenie
|
Czy ta odżywka jest zgodna z CG ?Czy zawiera silikony?
Skład: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetrimonium Chloride, Nymphaea Odorata, Aloe Barbadensis, Behentrimonium Chloride, Hydroxypropyl Methylcellulose, Propylene Glycol, Sodium Citrate, Mathylparaben, Propylparaben, Parfum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. przypomina mi to jakąś Niveę więc możliwe, że została już zanalizowana 3. nie ma silikonów, zgodna z CG. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
A szersza analiza potem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
|
Cytat:
Sprej zawiera silikon zmywalny delikatnym szamponem i polyquaternium, co do którego brak pewności zmywania określonym środkiem. Dlatego zalecam użycie od czasu do czasu szamponu z sls. Produkt może obciążać włosy. Naliczyłam 4 zapachy (lub 5, bo isopropyl myristate tez może pełnić funkcję zapachu), ale są one w sąsiedztwie nieprzyjemnych detergentów. Radziłabym wrażliwcom nie rozpylać blisko skalpu. Zawiera glicerynę (uwaga na puszenie). Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#1822 | |
|
Cytat:
Delikatny detergent oraz betaina w funkcji antystatyku/humektanta pomogą rozprowadzić produkt i go zmyć. Jak dla mnie rewelacja. Zgodny z cg oczywiście.
![]() |
![]() |
#1823 | |
|
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-24 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale faktycznie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
|
Cytat:
Niechybnie kremowa konsystencja składająca się głównie z emolientów - w tym oleju słonecznikowego i masła shea - soku z aloesu i humentaktu w postaci wit. B5. Produkt zmiękczy włos i pokryje filmem chroniącym przed utrata wilgoci. Możliwe, że masło shea oraz aloes oddadzą nieco swoich cennych składników włosom. Świetnie nada się na wykończenie fryzury. Zgodny z cg.
![]() |
![]() |
#1826 | |
|
Cytat:
W śród emolientów wyłącznie naturalne oleje: słonecznikowy, masło shea, kokosowo-gardeniowy i awokado. Będzie działać podobnie do Shuffle. Zgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-24 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tez za pierwszym razem nie znalazlam, a jest. O prosze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=366
Edit: w liscie zanalizowanych jest podany jako moisturizer i dlatego nam wyszukiwarka nie znalazla OK - najważniejsze, że już po wszystkim - Eloe77 ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Bardzo dziekuje Eloe ![]() W takim razie nastepny nabytek, to suflecik ![]() Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-02-24 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() znalazłam analizę składu Mrs. Potter's Maska nawilżająca z aloesem Cytat:
Cytat:
![]() i dzisiaj kupiłam Mrs. Potter's Balsam z ekstraktem z aloesu miałam kupić odżywkę, ale nie znalazłam i kupiłam balsam, a teraz mam wątpliwości co do niego... w sumie skład podobny do maski, ale jednak różnice są proszę zatem o pomoc w analizie składu balsamu ![]() Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, Butylphnelyl Methylpropional, CI 19140 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Konto usunięte
|
Znalazłam, wydaje mi się, że to ten https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1755
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.