|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Zadomowienie
|
Proszę o analizę
![]() Schwarzkopf, Got2b Sparkling, Shine Styling Spray (Nabłyszczający spray do stylizacji) Skład: Alcohol Denat, Cyclomethicone, Trisiloxane, Parfum, Benzyl Benzoate https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ay.html&next=1
![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
Ja się przypomnę, bo chyba mój szamponik w tym gąszczu został niezauważony a coś mam przecie, że on w końcu może być
Proszę o analizę: Barwa ziołowa - szampon brzozowy do włosów normalnych i suchych Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG - 75 Lanolin, Sodium Chloride, Cacomidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Betula Alba, Leaf Extract, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Benzyl Salicylate, Cl 19140, Cl 42080 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
szampon Barwa był już analizowany, sprawdźcie listę. Na moje oko zgodny z CG
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Rozeznanie
|
Dzięki.
Ja sprawdzałam tę listę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103#2 i tutaj go nie było... Tu są chyba przynajmniej 3 różne listy, do dwóch dotarłam wcześniej a tę co podałaś to pierwszy raz widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Rozeznanie
|
Co powiecie na temat tej odżywki
Garnier Natural Beauty - Brombeere udn Henna (wersja niemiecka, wersja francuska - link z KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...yn.html&next=1 ) Produkt dostępny na allegro. Skład: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Dipalmitoyelethyl Hydroxyethylmonium Methsulfate, Quaternium-80, Gliceryl Stearate, Rubus Fruticosus/Blackberry Fruit Extract, Actum/Vinegar, Limonene, Linalool, Propylene Glycol, Cassia Italica/Cassia Italica Leaf Extract, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Gliceryn, Parfum/Fragnance. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
składnik - można by go nazwać emulgatorem - odpowiedzialny za absorbcję sebum. To on uniesie włosy u nasady, nada im też zapach, konserwant zapobiegnie psuciu się produktu, zakwaszacz, powinien zmienić pH na kwasowe, ale warto by sprawdzić odczyn papierkiem lakmusowym, polimer-filmofmer - zarówno pomoże rozprowadzić puder na włosie, jak i powlecze go filmem, który powinien utrwalić fryzurę. Ponieważ mam wątpliwości, czy puder jest zgodny z cg, zalecałabym stosowanie od czasu do czasu szampon z sls.
![]() |
![]() |
#2019 | |
|
Cytat:
emolienty - pokryją włos filmem chroniącym przed ucieczką wody, zmiękczą go, a część zawartych w nich kwasów tłuszczowych (np. w oleju palmowym ma szansę wniknąć do wnętrza włosa) humektanty - zadbają o równowagę wodną we włosie oraz między włosem a otoczeniem (mogą przyciągać wodę, jak przyczyniać się do jej odparowywania) antystatyki i detergenty - pomogą rozprowadzić produkt na włosie oraz go zmyć, w tym także antystatyk o funkcji kondycjonera, dzięki któremu włos będzie wyglądał na zdrowszy i błyszczący (do następnego mycia detergentem). aminokwasy - tutaj arginina odpowiedzialna za stymulację wzrostu włosów. Może pełnić tez funkcję humektantapodobnie jak kwas glutaminowy; oraz seryna w funkcji antystatyka, antyutleniacz - głównie dla produktu kondycjoner, który sprawi, ze włosy będą wyglądały na zdrowe, błyszczące i staną się miękkie w dotyku - efekt do następnego mycia. Ponieważ mam wątpliwości, czy odżywka jest zgodna z cg - idzie głównie o obecność kondycjonerów, zalecałabym stosowanie od czasu do czasu szampon z sls.
![]() |
![]() |
#2020 | |
|
Cytat:
Podobnie jak w przypadku poprzednich produktów proponowałabym używanie co jakiś czas szamponu z sls.
![]() |
![]() |
#2021 | |
|
Cytat:
Na koniec zapachy, jeden w funkcji antybakteryjnej. Zawiera denat. Niezgodny z cg.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |
|
Cytat:
Jest też wodorotlenek sodu - substancja o odczynie silnie zasadowym, wysuszająca i podrazniająca. Żel zatem lepiej nakładać z dala od skalpu. Po zapachu łagodząca i zmiękczająca witamina B5 - w niewielkich ilościach. Nie mam pewności, czy ten żel jest zgodny z cg, dlatego zlaecałabym mimo wszystko szampon z sls od czasu do czasu.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-09 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę tego kosmetyku. Czy nada się on do mycia włosów bądź jako odżywka?
Ziaja med, Kuracja lipidowa, Fizjoderm, Żel - KWC Skład: Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Cocoyl Isethionate, PEG-8, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben. ----------------- Przepraszam za zawracanie głowy ![]() Nada się do mycia. Tensyd amfoteryczny ma oczyszczać delikatnie acz skutecznie. Bardzo prosty, ubogi wręcz skład, pewnie najlepiej spisze się jako baza do mieszanek albo dodatek łagodzący do innych myjadeł. Niezgodny z CG ze względu na PEG-8 (choć 8 już łatwo rozpuszcza się w wodzie) Edit od Eloe: PEG-8 nie jest polimerem, a rozpuszczalnikiem. Czyli żel będzie zgodny z cg. Dodałabym jeszcze: obecność wit. B5 (panthenol, humektant) uwagę o parabenach na końcu składu, które mogą działać podrażniająco. Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-11 o 12:25 Powód: dopiski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa (tu się przywitałam i opisałam swój przypadek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086&page=5 ) i jeszcze bardzo niewiele wiem i dlatego proszę o radę - mam dwa kosmetyki, które... właściwie wydają mi się nienajgorsze, a są pełne
![]() szampon Schauma Ekstra Owocowa Pielęgnacja z ekstraktami z żurawiny i jagod acai: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lomianych.html (Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Niacinamide, Panthenol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Glycerin, Cocamide MEA, Glycol Distearate, Citric Acid, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate, Laureth-4, PEG-40 Hydrogenated Caster Oil, Parfum, Dimethicone, Hydrogenated Caster Oil, Polyquaternium-7, PEG-12 Dimethicone, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Linalool, Limonene, Propyleny Glycol, PEG-14M, CI 17200) czy chociaż do pierwszego mycia, oczyszczającego się nadaje? (porównalam go z tym szamponem: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1718 i skład wydaje mi się podobny...) i drugi (ten nie zawierający silikonu) balsam: Schauma Q10 (o Q10 słyszałam, że jest dobry do włosów kręconych...), czy zatem nie czycha w jego składzie jakaś pulapka, skoro nie ma go na waszej liście sprawdzonych kosmetyków? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...10.html&next=1 (Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-27, Isoprypol Myristste, Propylene Glycol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Parafum, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Niacinamide, Panthenol, Linalool, Ubiquinone) Będę szalenie wdzięczna za okazaną mi pomoc na starcie ![]() i liczę, szczególnie przy tej odżywce, że a nuż odkryłam jakiś dobry produkt nieświadomie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,potwierdzicie, ze ta odzywka jak na moje oko jest zgodna z cg?
Yes to Cucumbers: Colour Care - Daily Makeover Conditioner Ingredients: Aqua (Water), Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Cetearyl Alcohol, Peucedanum Graveolens (Dill) Extract*, Capsicum Annuum (Green Pepper) Extract*, Maris Aqua (Dead Sea Water), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Magnesium Chloride, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*, Olea Europaea (Olive) Oil*, Brassica Oleracea (Broccoli) Extract*, Benzyl Alcohol, Spinacia Oleracea (Spinach) Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Calendula Officinalis Oil*, Maris Limus (Silt) Extract, Cucumis Melo (Melon) Extract*, Parfum (Fragrance), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil*, Punica Granatum (Pomegranate Peel) Extract*, Lactic Acid, Centaurea Cyanus, Beta Vulgaris (Beetroot) Extract*, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract*, Dehydroacetic Acid. Certified Organic Ingredient Boje sie o ten benzyl alcohol,czy on moze podrazniac skalp,bo mnie juz wlasciwie wszystko podraznia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Wtajemniczenie
|
Basai
Sprawdz dokładnie wątek z listą przeanalizowanych kosmetyków, gdyz mam watpliwosci. Wydaje mi się, ze byla analizowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była analizowana - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=353 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę : Natur Vital, nawilżająca odżywka dla wrażliwej skóry głowy.
Opis: Odżywka dla osób o wrażliwej skórze głowy nie zawiera barwników, silikonów, parabenów ani olei mineralnych. Skład: Aqua(Water), Cetearryl Alcohol, Aloe Barbadenis Leaf Juice*, Cetyl Esters, Glycerin, Juniper Communis Fruit Extrat*, Behetrimonium Chloride, Panthenol, Cetrimonium Chloride, Parfum; Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Sehydroacetic Acid, Cl 77891. *certyfikowane składniki organiczne Z góry dzieki ![]() Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-05-10 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Cytat:
Na początku również zakwaszający kwas cytrynowy, który zbalansuje pH gdyż mamy tu też wodę amoniakalną, która jest zasadowa i podnosi pH. W składzie mamy też zagęszczającą sól, składniki emolientowe i antystatyczne (acz te drugie pod koniec składu i po konserwantach), które wygładzą łuskę, ułatwią rozczesywanie (ale PQ-10 czyni szampon niezgodnym z CG), nawilżające (też mało). Szampon zawiera aminexil czyli składnik, który ma wzmacniać usadowienie włosów w skórze. Vichy o składniku tym pisze, że przeciwdziała włóknieniu kolagenu, aby utrzymać elastyczność tkanki otaczającej korzeń i lepiej przytwierdzić go do skóry głowy. Aczkolwiek jak z wszelkimi aktywnymi składnikami, lepiej byłoby stosować preparaty wcierkowe na skórę głowy a nie szamponowe. Nada się do OMO, Niezgodny z CG (ze względu na PQ-10) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W składzie są też inne antystatyki, olej avokado (emolient, natłuszczacz), nawilżający aloes i filmotwórczy polimer złożony m.in z oleju brokułowego. Zgodna z CG acz nie jestem pewna tego polimeru aczkolwiek jego składową są dwa oleje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
|
Cytat:
emolienty, które zabezpiecza włos przed utratą wody, zmiękczą, dodadzą blasku, antystatyki, które pomogą w rozprowadzeniu odzywki oraz w zmyciu jej z włosa, silikon, który podziała podobnie do emolientów, ale do zmycia przyda się szampon z sls, ekstrakt z jeżyn bogaty w witaminy (głównie z C, K i B9) i minerały, ale przede wszystkich o funkcji antyoksydacyjnej, ekstrakt z henny o tej samej funkcji, co ten z jeżyn, humektanty regulujące poziom wilgotności we włosie. Odzywka przede wszystkim zabezpieczy włosy przed ucieczką wody, sprawi, że będą błyszczące i miękkie. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#2032 | |||
|
Cytat:
emolienty, które zabezpiecza włos przed utratą wody, zmiękczą i dodadzą blasku, polimer naładowany dodatnio, więc o sporej sile przylegania do włosa podziała podobnie do emolientów, niwelując przy tym ładunki elektrostatyczne; do zmycia przyda się szampon, antystatyki i surfaktanty, które pomogą w rozprowadzeniu odzywki oraz w zmyciu jej z włosa, humektanty, które uregulują poziom wilgotności we włosie, tutaj to witamina B3 i B5 koenzym Q10 - tytułowy i sztandarowy na samym końcu składu, czyli w ilościach śladowych. Moim zdaniem niewiele tego, by pełnić funkcję antyoksydanta. Odżywka niezgodna z cg. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2033 | |
|
Cytat:
![]() Poza tym całkiem sprzyjający skład zawierający emolienty, humektanty, antystatyki i ekstrakty z aloesu i owoców jałowca (oba podziałają kojąco i łagodząco na udręczoną skórę głowy, spodobają sę też włosom). Potencjalny składnik podrażniający to kwas benzoesowy. Podobnie jednak i ekstrakty mogą działać w ten sposób. Sympatyczna, lekka odżywka na co dzień. Zgodna z cg.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zadomowienie
|
Jak używać czegoś o takim składzie i co to może dac moim włosom?
To kosmetyk do włosów afrokaraibskich, ma postać tłustego wosku. Niedostępne w PL. TCB Naturals Hair & Scalp Conditioner 10oz. Skład: Mineral Oil (Paraffinum Liquidum, Huile Minerale), Petrolatum, Ceresin, Lanolin (Lanoline), Lecithin, Tocopheryl Acetate, Isistearoyl Hydrolyzed Collagen, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Citronellol, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellol, Hydroxyisohesxl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Butylphenyl Methyl Propional, Limonene, Fragrance (Parfum). Proszę też o analizę poniższych (przepraszam za ewentualne literówki ![]() Organic Root Stimulator Olive Oil Moisturizing Hair Lotion Skład: Water - Aqua, Coconut Oil - Cocos Nucifera, Sorbitol, Petrolatum, Cyclopentasiloxane, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Ricinus Communis, Cetyl Esters, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Stearic Acid, Olive Oil - Olea Europaea, Peg-3 Benzyl Ether Myristate, Propyl Paraben, Propylene Glycol, Triethanolamine, Carbomer, Disodium Edta, BTH, Fragrance - Parfum, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Geraniol, Hexylcinnamical, Lilial, D'Limonene, Linalool, Lyral, Methyl Ionone, Blue No. 1 - CI 42090, Yellow No. 5 - CI 19140 Organic Root Stimulator Olive Oil replenishing conditioner Ingredients: Aqua (Water) , Glycine Soja (Soybean) Oil , Glycerin , Olea Europaea (Olive) Oil , Hydrolyzed Collagen , Quaternium-80 , Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil , Citral, d-LIMONENE,LINALOOL,POLYQat ernium-37 , Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate , PPG-1 Trideceth-6 , Panthenol , Silk Amino Acids , PEG-9 Dimethicone , Anthemis Nobilis (Chamomile) Extract ,Salvia Officinalis (Sage) Extract , Urtica Dioica (Nettle) Extract , Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract , Aloe Barbadensis Leaf Juice , Achilea Millefolium (Yarrow) Extract , Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Juice , Dimethicone , Hydrolyzed Glycosaminoglycans , EDTA , Triethanolamine , DMDM Hydantoin , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , CI 15985 (Yellow #6) , CI 19140 (Yellow #5). Edytowane przez Lady Guidette Czas edycji: 2011-05-11 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
|
Cytat:
emolienty, które zabezpieczą włos przed utratą wody, zmiękczą i dodadzą blasku, antystatyki, które pomogą w rozprowadzeniu odzywki oraz w zmyciu jej z włosa, antyoksydant, który zapobiega starzeniu polegającemu na niszczeniu komórek tłuszczowych poprzez promieniowanie słoneczne, tutaj to witamina E zapachy. Jednak to nie koniec, albowiem muszę poświęcić nieco uwagi emolientom: parafina ciekła - do zmycia slsem, wazelina - podobnie cerezyna*, czyli wosk ziemny - podobnie, ponieważ wszystkie są ropopochodne, co oznacza - w moich kategoriach - składniki niepochodzące z natury, ale z chemicznego przetwórstwa. Jedynie lecytyna i oliwa z oliwek pochodzić będą z natury (najprawdopodobniej). Osobiście postrzegam ten produkt jako masakratora puchu, ale i oblepiacza oraz generatora podrażnień. Osobiście nie nakładałabym go na skalp (a z racji eliminacji ropopochodnych - poza glikolem - z diety kosmetycznej nie nakładałabym go wcale). Sprawdzi się natomiast na włosach zniszczonych i bardzo suchych (własnie afroamerykańskich), ponieważ rewelacyjnie będzie zatrzymywał wodę. Zgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 | |
|
Cytat:
emolientów, które zabezpieczą włos przed utratą wody, zmiękczą i dodadzą blasku, w tym: olej kokosowy, wazelina (odsyłam po komentarz do posta wyżej), olej z krokosza barwierskiego, najprawdopodobniej olej rycynowy, ale producent nie napisał, o jaką część dokładnie chodzi, więc raczej zgaduję, oliwa z oliwek humektantów, które uregulują poziom wilgotności we włosie, silikonu cyklicznego, który pomoże w rozprowadzeniu mieszanki i odparuje z włosa, surfaktantu i emulgatora, dzięki którym produkt będzie łatwiej zmyć plastycznego film formera o działaniu podobnym do silikonów. Na koniec grupa zapachowo-stabilizująco-konserwantowo-barwnikowa w tym jeden z najnowszych i najbardziej uczulających zapachów: lyral. Za pobudzanie cebulek może być odpowiedzialny tutaj olej rycynowy, ale zmieszany prawdopodobnie traci swoje właściwości. W składzie wazelina, którą zmyjemy szamponem z sls, ropopochodna. Ze względu na grupę o możliwościach drażniąco-uczulających zalecałabym nienakładanie produktu na skalp. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#2037 | |
|
Cytat:
emolientów, które zabezpieczą włos przed utratą wody, zmiękczą i dodadzą blasku, w tym: olej sojowy, oliwa z oliwek, olej z pomarańczy (najprawdopodobniej jako zapach) humektantów, które uregulują poziom wilgotności we włosie, w tym wit. B5, składnik o charakterze kondycjonującym, hydrolizowanego kolagenu i aminokwasom jedwabiu, które poprzez możliwość wiązania się z proteinami włosa przyczyniają się do jego wzmocnienia, surfaktantu, dzięki któremu produkt będzie łatwiej zmyć q i pq, czyli ogólniej polimerom o działaniu podobnym do emolientów, ale do ich zmycia przyda się szampon z sls, dimethiconu - podobnie, ale zmyje się już betainą kokamidopropylową, oraz derywatowi dimethiconu, który pomoże rozprowadzić produkt, ale zmyje się wodą, ekstraktom w tym z rumianku, szałwii, pokrzywy, rozmarynu, aloesu, krwawnika i soku z kiwi o właściwościach łagodząco-wzmacniająco-zapachowych. Jeden z konserwantów znany z właściwości podrażniających, a przed połową składu grupka zapachów - - uwaga na wrażliwe skalpy. Odżywka niezgodna z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-13 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
Aloe Vera Pflege und fitness gel.
KRAUTERHOF ALOE BARBADENSIS,AQUA,GLICERIN ,SODIUM CARBOMER,DISODIUM EDTA,CITRIC ACID,SODIUM BENZOATE,POTASSIUM,SORBAT E,CI 19140,CI 42090.
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
prosze o analizej tej maski
![]() James Brown London Intensive Mask for Hair Aqua (Water), CetearyllAlcohol, Behentrimonium Chloride,iGlyceryl Stearate, PEG-100iStearate, Dicetyldimonium Chloride,lButyrospermum Parkii (ShealButter), Camellia SinensislLeaf Extract, HydrolyzedlSoy Protein, TocopheryllAcetate, Panthenol, BehentrimoniumlMethosulfate, Pyridoxine HCL,lNiacinamide, Parfum (Fragrance),lGlycereth-26, Trisodium EDTA,lGlycerin, Propylene Glycol,lIsopropyl Alcohol, SodiumlHydroxide, Magnesium Nitrate,iMagnesium Chloride, AscorbiclAcid, Benzyl Alcohol,lPotassium Sorbate, SodiumiBenzoate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-05-17 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Można prosić o analizę Schwarzkopf, Gliss Kur Total Repair, Deep Repair 19 Express Repair Balsam - Ekspresowa odżywka regeneracyjna do włosów suchych i zniszczonych?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch.html&next=1 Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Dimethiconol, Polyquaternium-16, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Lactic Acid, Parfum, Panthenol, Sodium Benzoate, Panax Ginseng Root Extract, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Laurdimonium, Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Acetyl Tyrosine, Arctium Majus Root Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11 . Nacinamide, Ornithine HCL, Citrulline, Linalool, Pantolactone, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Biotin, Cl 15985, Cl16255. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.