Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy cz. II - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 14:14   #3901
kaja2301
Zakorzenienie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

cos sie boje ze u mnie moze byc bo ja i tak mam buzie z tendencja do jakis takich paskudztw,,,no ale trudno sprobuje
moje obawy stad, ze za 2tyg moj niedoszły tż ma przyjechac do Warszawy no i nie chce wyskoczyć wypryszczona
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:25   #3902
dolinka71
Przyczajenie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

witam was 'pijaczki drożdży'. Dzisiaj właśnie też zdecydowałam sie na ta kurację, może w końcu moje włosy przestaną wypadać. Ogólnie włosy wydają się zdrowe, końcówki ładne itd, lecz to wypadanie. Stosuję dodatkowo juz od miesiąca tabletek Silica + naftę kosmetyczną. Czas na drożdże, pierwszy kubek zrobiłam wg waszych przepisów - woda+mleko+kakao..Było ciężko, ale mam nadzieję, że dam radę. Pasmo kontrolne 33cm, dam znać jak dalej będzie
Pozdrawiam i powodzenia!
dolinka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:01   #3903
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka71 Pokaż wiadomość
witam was 'pijaczki drożdży'. Dzisiaj właśnie też zdecydowałam sie na ta kurację, może w końcu moje włosy przestaną wypadać. Ogólnie włosy wydają się zdrowe, końcówki ładne itd, lecz to wypadanie. Stosuję dodatkowo juz od miesiąca tabletek Silica + naftę kosmetyczną. Czas na drożdże, pierwszy kubek zrobiłam wg waszych przepisów - woda+mleko+kakao..Było ciężko, ale mam nadzieję, że dam radę. Pasmo kontrolne 33cm, dam znać jak dalej będzie
Pozdrawiam i powodzenia!
Powodzenia

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:38   #3904
mango_91
Zakorzenienie

Zorientowałam się właśnie, że nie piłam dziś jeszcze mojego uuukochaneeego napoju
Muszę lecieć go zrobić

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:47   #3905
Cassonade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj 9. dzień picia i też mnie zaczyna wysypywać na szczęście nie jest źle, tylko czuję, że na brodzie rośnie mi taki duży bolący wrr... No ale to znak, że ciało się oczyszcza, więc drożdże działają
Mnie na szczęście bolesne gule ominęły. Za to twarz cała w małych, czerwonych krostach. No ale skoro mówisz, że się oczyszcza.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Być może wypadają te najsłabsze włosy, a na ich miejscu zaczną wychodzić nowe, zdrowe i mocne. Buźka najwyraźniej się oczyszcza No ale wiadomo, taki efekt nie może być cały czas.
Pewnie jest tak jak mówisz. Ale to był dla mnie szok, gdy pod prysznicem wypadło mi więcej niż w czasie jednego tygodnia. A moje włosy do najbardziej gęstych niestety nie należą.
Cassonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:29   #3906
kakaowykokos
Raczkowanie

Jestem za czwartym kubkiem drożdży. Cera w stanie średnim, ale najgorzej nie jest.
kakaowykokos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:40   #3907
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicole89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy mozna pic drodze biorac tabletki antykoncepcyjne? Bo jak wiadomo drodze zawieraja duzo chromu, a on podobno wplywa na skutecznosc antykoncepcji?
Wg wątku na wizażu nt. interakcji tabletek anty z innymi lekami drożdże nie zmniejszają skuteczności, ale zaleca się je pić o innej porze niż przyjmowanie tabletek. Może jakaś bardziej doświadczona wizażanka w tym temacie się wypowie?
Stary 2011-09-20, 18:59   #3908
tryagain
Raczkowanie

Ja Was naprawdę podziwiam, że tak wytrwale popijacie drożdże!
Próbuję się właśnie zmusić do zrobienia pysznego napoju, ale jakoś tak mnie odrzuca, bo wczoraj znów trafiłam na skwaśniałe! Jak dzisiaj też takie będą, to chyba !

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:08   #3909
kaja2301
Zakorzenienie

Wypilam pierwsze pol szklaneczki.
Pyszna cola, desperados czy herbatka to to nie byly ale do przezycia

a skwasniale tzn ze przeterminowane czy szkodliwe?
Stary 2011-09-20, 19:09   #3910
agison
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2948590 6]Pojęcia nie mam, jak w gulaszu miałyby się drożdże komponować (), ale tego też spróbuję. Zrobiłam kotlety, ale szczerze to takie sobie wyszły. W sumie to i tak moje pierwsze samoróbne sojowe były, może stąd mały niewypał, ale i tak nie wiem czy będą kolejne. Wolę warzywne. Albo "kotlety" z marynowanego tofu. [/QUOTE]ja też nie ale daj znać ja bym chętnie poexperymentowała, ale nie mam czasu. Może za jakies pół roku
a warzywne kotlety uwielbiam ... jestem głodna[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2948590 6]
Kakao
To wyraz niefleksyjny.[/QUOTE]osz Ty, kurka Twoja mac widzę że matura była w tym roku
szacun dla wyrazów nieflexyjnych

w ogóle to zachodzę w glowe czemu Wy tak czesto trafiacie na skwasniale drożdże? mi się jeszcze nigdy nie trafiły, nie qmam tego ...

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 23:31   #3911
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś drożdże do maseczki na włosy. Podrasuję nimi maskę Bingo.
Również czekam na relację z działania tej mikstury.

Właśnie skończyłam pić dzisiejszą dawkę drożdży (dzień 3). Były w wersji: 1/3 kostki rozpuszczona w pół kubka wrzątku i wymieszana z połową kubka zbożowej inki z mlekiem. Wolę wersję z bananem, chociaż i tę da się wypić. W każdym razie i tak dalej ohyda.

Wczoraj pod wieczór bardzo bolał mnie brzuch, zastanawiam się, czy to nie sprawka drożdży, bo w sumie to właśnie je dodałam do diety w ostatnim czasie. Piłam je w wersji 1/3 kostki rozpuszczona w pół kubka wrzątku, po przestudzeniu dodałam koktajl bananowy (banan + mleko + cynamon) i w takiej formie wypiłam. Na moje oko to z drożdżami było wszystko w porządku. Myślicie, że coś zrobiłam nie tak? Sparzyłam drożdże wodą, więc myślę, że zostały 'zabite'...?

Zauważyłam też, że dosyć mnie wysypało... Dopiero 3 dzień, nie przerywam kuracji, mam nadzieję, że po jakimś czasie cera się uspokoi.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 00:00   #3912
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Ja Was naprawdę podziwiam, że tak wytrwale popijacie drożdże!
Próbuję się właśnie zmusić do zrobienia pysznego napoju, ale jakoś tak mnie odrzuca, bo wczoraj znów trafiłam na skwaśniałe! Jak dzisiaj też takie będą, to chyba !

A ja nadal nie wiem czym charakteryzuja się te skwaśniałe
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 00:16   #3913
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
no wlasnie tez bym byla wdzieczna gdyby ktos przyblizyl ten termin
Stary 2011-09-21, 07:03   #3914
isa666
Zakorzenienie

Za mną kolejny dzień z drożdżami. Zauważyłam, że mi rzęsy urosły Zwłaszcza te dolne są dłuższe, a nie zmieniałam tuszu, więc to na pewno musi być sprawka drożdży.
Na włosach na razie nie zauważyłam różnicy.
Stary 2011-09-21, 09:20   #3915
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Pisałam o tym, mają okropny zapach, taki, że od razu wszystko podchodzi Ci do gardła. Ja raz trafiłam na skwaśniałe i ledwo je powąchałam, a już czułam bunt w żołądku. Jak pijesz drożdże od kilku dni i znasz ich normalny smak/ zapach to jak trafisz na skwaśniałe to od razu to poczujesz Nie wiem czym jeszcze się charakteryzują, dla mnie zapach jest wyznacznikiem

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:11   #3916
biemi
Raczkowanie

ja teraz muszę doprowadzić swój układ pokarmowy do normy po grypie żołądkowej i zabieram się za drożdże nie udało mi się dokopać w wątku do informacji która najbardziej mnie interesuje, czy Wy Drogi 'pijaczki' drożdży nie miałyście problemów z okolicami intymnymi??? rozmawiając w swoim otoczeniu medycznym kilka osób wspomniało mi o tym że można mieć problemy. Jak to u Was jest, wyprysków na twarzy się nie boję to się przeżyje, ale infekcje lub wysypy gdzie indziej to aż strach się bać :/:/:/

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:34   #3917
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
nie udało mi się dokopać w wątku do informacji która najbardziej mnie interesuje, czy Wy Drogi 'pijaczki' drożdży nie miałyście problemów z okolicami intymnymi??? rozmawiając w swoim otoczeniu medycznym kilka osób wspomniało mi o tym że można mieć problemy. Jak to u Was jest, wyprysków na twarzy się nie boję to się przeżyje, ale infekcje lub wysypy gdzie indziej to aż strach się bać :/:/:/
Jakie problemy?
Zapewne mówisz o drożdżycy, chorobie, którą wywołują drożdżaki chorobotwórcze z rodzaju Candida (szczególnie Candida albicans). Ale to z drożdżami piekarskimi nie ma nic wspólnego.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:44   #3918
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
czyli to znaczy ze u kazdego jest efekt uboczny w postaci krostek...?
Ja nie mam i nie miałam wysypu po drożdżach.
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ja też nie ale daj znać ja bym chętnie poexperymentowała, ale nie mam czasu. Może za jakies pół roku
a warzywne kotlety uwielbiam ... jestem głodna
Na razie nie ciągnie mnie do robienia takiego gulaszu, ale jak kiedyś coś mnie ugryzie i będę miała zły dzień... albo na głowę upadnę...
Cytat:
osz Ty, kurka Twoja mac widzę że matura była w tym roku
szacun dla wyrazów nieflexyjnych

Cytat:
w ogóle to zachodzę w glowe czemu Wy tak czesto trafiacie na skwasniale drożdże? mi się jeszcze nigdy nie trafiły, nie qmam tego ...
Też właśnie się zastanawiam nad tym. Niektóre są niemal rekordzistkami, bo co drożdży nie kupią, to każde skwaśniałe.
Mnie się tylko raz tak trafiło, ale drożdże trzymałam pół dnia poza lodówką, zapomniałam o nich zwyczajnie.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:44   #3919
Nimwe
Raczkowanie

Ja za to polecam pić drożdże z łyżeczką miodu gryczanego zalane wrzątkiem lub mlekiem, maskuje smak drożdży
Nimwe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:41   #3920
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Jakie problemy?
Zapewne mówisz o drożdżycy, chorobie, którą wywołują drożdżaki chorobotwórcze z rodzaju Candida (szczególnie Candida albicans). Ale to z drożdżami piekarskimi nie ma nic wspólnego.
nie nie chodzi mi o drożdżycę, bo wiem co ją powoduje, chodzi głównie o świąd, pieczenie, dyskomfort, suchość - czy u którejś się pojawiły, bo często jeśli coś działa dobrze na jedno może dawać efekt uboczny na drugie, i poruszam tą kwestię tylko dla pewności, bo może niektóre z Was miały takowe problemy tylko ich nie połączyły z drożdzami

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:57   #3921
vouge13
Zadomowienie

A u mnie drożdży nigdzie nie ma :/
Stary 2011-09-21, 15:16   #3922
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Pisałam o tym, mają okropny zapach, taki, że od razu wszystko podchodzi Ci do gardła. Ja raz trafiłam na skwaśniałe i ledwo je powąchałam, a już czułam bunt w żołądku. Jak pijesz drożdże od kilku dni i znasz ich normalny smak/ zapach to jak trafisz na skwaśniałe to od razu to poczujesz Nie wiem czym jeszcze się charakteryzują, dla mnie zapach jest wyznacznikiem
Dzięki . Nie wiem, jak pisałam, niektóre mają intensywniejszy zapach, ale na takie typowo śmierdzące to całe szczęście jeszcze nie trafiłam

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2953349 3]Ja nie mam i nie miałam wysypu po drożdżach.

Na razie nie ciągnie mnie do robienia takiego gulaszu, ale jak kiedyś coś mnie ugryzie i będę miała zły dzień... albo na głowę upadnę...

Też właśnie się zastanawiam nad tym. Niektóre są niemal rekordzistkami, bo co drożdży nie kupią, to każde skwaśniałe.
Mnie się tylko raz tak trafiło, ale drożdże trzymałam pół dnia poza lodówką, zapomniałam o nich zwyczajnie. [/QUOTE]

To ja rekordzistka w drugą stronę - od prawie trzech tygodni ani razu nie trafiłam na skwaśniałe
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:40   #3923
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Napisz później, jakie były efekty ;d

Jestem bardzo ciekawa

Dziś nałożyłam tę maseczkę. Pół kostki drożdży Babuni i cztery łyżki maski Bingo drożdżowej. Wymieszałam to na talerzyku, aż drożdże całkowicie się rozpuściły i powstała jednolita masa. Nałożyłam na skórę głowy i włosy, zawinełam w folię i zmyję za kilka godzin.
Też jestem ciekawa
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 16:13   #3924
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
nie nie chodzi mi o drożdżycę, bo wiem co ją powoduje, chodzi głównie o świąd, pieczenie, dyskomfort, suchość - czy u którejś się pojawiły, bo często jeśli coś działa dobrze na jedno może dawać efekt uboczny na drugie, i poruszam tą kwestię tylko dla pewności, bo może niektóre z Was miały takowe problemy tylko ich nie połączyły z drożdzami
Ja piję już miesiąc i parę dni i nic u siebie nie zauważyłam niepokojącego

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 18:03   #3925
kakaowykokos
Raczkowanie

O jeju, dzisiaj wypiłam 5 kubek drożdży i to był najlepszy, jaki piłam <3 Wczoraj piłam z tymi samymi drożdżami i był nie najlepszy, więc dzisiaj dodałam więcej kakao i MNIAM :-D

Cera się polepszyła, prawie nic nie ma, ODPUKAĆ!
kakaowykokos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:35   #3926
ElRita
Raczkowanie

Piję drożdże dopiero od tygodnia ale już wiem, że "Drożdże Domowe" się z trudem rozpuszczają i zawsze na dnie kubeczka zostają grudki a "Drożdże Babuni" rozpuszczają się idealnie na aksamit. Niestety właśnie mam w lodówce ledwie napoczęte opakowanie tych pierwszych
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 01:50   #3927
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
Również czekam na relację z działania tej mikstury.
Wczoraj pod wieczór bardzo bolał mnie brzuch, zastanawiam się, czy to nie sprawka drożdży, bo w sumie to właśnie je dodałam do diety w ostatnim czasie.
próbowałam zacząć pić drożdże w ostatnim czasie, jednak przez kilka wieczorów miałam po nich okropny ból brzucha... drożdże nie były zepsute, przeterminowane ani nic, sparzone wrzątkiem.

dodam, że jako dziecko zajadałam się drożdżami surowymi, piłam też z gorącym mlekiem, i nigdy nic mi nie było. kilka lat temu też regularnie piłam drożdże, bez żadnych sensacji, nie wiem więc czemu teraz nie mogę ich spożywać?

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 08:39   #3928
Konto usunięte

Cytat:
Dziś nałożyłam tę maseczkę. Pół kostki drożdży Babuni i cztery łyżki maski Bingo drożdżowej. Wymieszałam to na talerzyku, aż drożdże całkowicie się rozpuściły i powstała jednolita masa. Nałożyłam na skórę głowy i włosy, zawinełam w folię i zmyję za kilka godzin.
Też jestem ciekawa
Koniecznie daj znać!
Sama chętnie bym wypróbowała, chociaż nie mam Bingo..
Stary 2011-09-22, 10:19   #3929
mango_91
Zakorzenienie

W niedzielę będę miała miesiąc picia, ale się zastanawiam, czy po tym nie spróbować przepisu wg ojca Grzegorza (picie drożdży sfermentowanych).
Pytanie do Tatty:
Jak długo pijesz drożdże bez przerwy i ile dni przerwy robisz, kiedy się już na nią decydujesz?

Ciekawi mnie też, czy to prawda, że drożdże trzeba wypić najwcześniej 3h po jedzeniu. I jak jest w przypadku, kiedy najpierw się je wypije, a później chce się coś zjeść

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:25   #3930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mango_91 Pokaż wiadomość
Pytanie do Tatty:
Jak długo pijesz drożdże bez przerwy i ile dni przerwy robisz, kiedy się już na nią decydujesz?
Ja nie pijam drożdży bez przerwy. Cały czas przerwy naturalnie mi wypadają, dlatego nie zaprzątam sobie głowy ich robieniem.
Cytat:
Napisane przez mango_91 Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie też, czy to prawda, że drożdże trzeba wypić najwcześniej 3h po jedzeniu. I jak jest w przypadku, kiedy najpierw się je wypije, a później chce się coś zjeść
Nie wiem ile w tym prawdy. Żadnych sensacji nie miałam ani po jedzeniu, ani zagryzając czymś drożdże. Może idzie o takie niesparzone drożdże? Te w połączeniu z jedzeniem mogą zacząć imprezę w żołądku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości