|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 480
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moze te miejsca m.in. miedzy piersiami, wokol pepka, w zgieciach rak i inne, ktore wymienila God, jakos bardziej sie poca? Ja zuzylam 3 butelki (oczywiscie codziennie bralam prysznic) i wszystko bylo cacy, a jak sie akurat pogoda poprawila, to zauwazylam takie rewelacje, a potem tylko gorzej juz bylo. Na szczescie zeszlo latwo prawie cale zwykla gabka, ale teraz mam jakas straszna alergie skorna ![]() A ja naiwnie myslalam, ze bylam opalona... Zastanawiam sie nad uzywaniem HS ale w wersji jasniejszej, podobno te jasniejsze wersje nie schodza??? Choc nie wiem, czy chce mi sie w to znowu bawic, by w dodatku uzyskac baaardzo delikatny efekt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 172
|
Cytat:
co prawda nie wiem, ile by to trzeba trzymac, bo za dlugo, to przeciez spali skore... troche drastyczne, taka ilosc chemii a i wybielajaco ale bardzo dziala sok z limonki powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 480
|
Cytat:
![]() Dziala tez sok z cytryny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Go¶æ
Wiadomo¶ci: n/a
|
Sylwia, dziêki za pocieszenie
![]() U mie robi± sie plamy zw³aszcza na rêkach (wiadomo, myjê najczê¶ciej), wewnêtrzna strona ³okci (zginam, zginam), okolice popiersia - filtrujê siê tam szaleñczo i w dodatku idzie tam wit. C, wiêc to wiele tlumaczy. A, no i stopy - tam mi siê odciskaj± paseczki syækich butków ![]() Tak sie zastanawiam, czy mimo wszystko nie zaryzukuje ostatniej tylko jednej (i cienkiej) aplikacji a potem pilling. Zobaczê, jak siê spisze ![]() Tyle lat sie samoopalam, ale takie wzory to mi siê pierwszy raz pojawi³y - cudny ten HS, nie ma co. Zetzet dziêki za radê, ale chyba nie skorzystam - jako¶ nie pa³am wielk± mi³o¶ci± do kremów depiluj±cych, one mnie te¿ nie wielbi± i ba³abym siê o efekt koñcowy mojej biednej zmasakrowanej HS i pillingiem/g±b± skórki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 320
|
Sandija
![]() Mnie dzi¶ czeka wyj¶cie na s³oneczko. Zobowi±za³am siê i¶æ na basen z siostrzyczk±. I znów bêdê mieæ brzydkie rami±czka bia³e ![]() 100 razy wole samoopalanie ![]()
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Karolinkooo mi³o mi to s³yszeæ, ¿e balsam sprawuje sie ca³kiem dobrze - ja jeszcze swojego nie otworzy³am
![]() Ciekawa jestem jak siê bêdzie zmywa³, czy równomiernie, bo to te¿ bardzo istotne. Ja po Garnierze nie mog³am sie doszorowaæ dos³ownie, plamy, plamy, plamy tak jak u Sandji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Jak u Was wygl±daj± te plamy?
![]() ![]()
![]() |
#938 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 285
|
Sandija- prosze :P nie rob mi tego
![]() uh ![]() ![]() ja tez uwazam,ze HS nie jest dobry na lato, bo poprostu od potu to bardzo schodzi. trudno-postawie na slonko ,opale sie latem a caly rok bede uzywala kolastyny, zeby trzymala ta opalenizne. do solarium sie nie zblizam juz. moze jakos to bedzie.. narazie cieszmy sie slonkiem ![]() -------------- Vretka - mam dokladnie te same objawy.. ![]()
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
To i ja sie podziele moimi do¶wiadczeniami samoopalaj±cymi. Przez wiosnê u¿ywa³am tego balsamiku:http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=7668 i musze przyznac, ¿e jest super, kolorek naturalny, równomierny, ³adnie siê zmywa, tylko na lato troszke dla mnie za delikatny efekt - wolê mocniejszy br±zik, gdy przychodzi s³oneczko. Potem podobnie jak niektóre z Was zachwyca³am siê HS do ciemnej (do jasnej nie mialam cieprliwo¶ci), ale po tych koszmarnych plamach jakie zosta³y mi po nim powiedzia³am nigdy wiecêj i skusi³am siê na dove do ciemnej (maj±c jasn± karnacjê-bo lubie szybki efekt) i muszê przyznaæ, ¿e to by³ strza³ w 10-tkê!!! Bardzo lubie efekt jaki daje juz po jednym u¿yciu - fajny, taki mocno "herbatnikowy" kolor opalenizny, aplikacjê powtarzam dopiero po 2-3 dniach, wszystko wygl±da OK, najwa¿niejsze, ¿e nie wyczynia takich historii jak HS a i nawil¿enie ciut lepsze, ale wiadomo balsamów tym nie zast±pisz. Natomiast twarz ostatnio traktuje chusteczk± ale nie wspomnian± chyba jeszcze tutaj z Dax-a (za 1,70) i musze przyznac, ze calkiem fajnie sie sprawuje, ³atwo sie aplikuje, nie jest t³usta, szybko wch³ania, a efekt w sam raz - nie za s³aby i nie za mocny - mi pasuje, no i jest tañsza od tych aptecznych. Uff, ale sie napisa³am, pozdrawiam wszystkie "smaruj±ce siê" i ¿ycze znalezienie tego trafionego sposobu na sw± opaleniznê, bo jak widaæ, czesto jest to d³uuuuga droga
![]()
![]() |
#940 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 053
|
![]()
Agi.TH witaj w Klubie Mi³o¶niczek Dove
![]()
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 341
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam t± mniejsz± wersjê Air Silk-ponoæ pani na targach twierdzi³a,¿e one s± na 15 zastosowañ,a na opakowaniu pisze,¿e na 6. Nie wiem jak w rzeczywisto¶ci bêdzie ![]() Tak jak pisa³am wcze¶niej mam Coco i one s± bardzo ciemne ![]() ![]() ------------------------------------------------------ Co do Dave-wczoraj na³o¿ony, dzi¶ na³o¿ony-koloru brak. Mam wersjê jasn±. Dla mnie to jest fenomen-w Kolastnie DHA jest na 7 czy 8 miejscu i mam natychmiastowy br±z, w Dove jest na 5 i br±zu brak ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 | |
Go¶æ
|
Cytat:
![]() Nati, God - dziêki za s³owa wsparcia, macie racjê, chyba lepiej nie ryzykowaæ. Agi TH witaj u nas ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 449
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ilo¶ci zastosowañ - mo¿e zale¿y jak d³ugie kto ma nogi ? ![]() Mo¿e sobie kupiê na próbê ten mniejszy spray... Dziêki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 343
|
W³a¶nie te¿ siê zastanawia³am, jak to jest z tym DHA- w niektórych balsamach jest daleeeko, a ¶mierdzi
![]() Szczere wyrazy wspó³czucia dla "poszkodowanych przez HS" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 965
|
Dziewczyny ja troszkê z innej beczki
![]() Czy specjalnych jaki¶? Spyta³am ju¿ na kosmetycznym, ale moze wy wiecie co¶ na ten temat?
![]() |
#946 |
Go¶æ
|
I co, tym "d³ugopisem" psiukam sobie na odnó¿a, czy jak? a jak na dekolt i paszczê? bo ba³abym siê, ¿e w³osy sobie ty¿ zafarbujê
![]() A w ogóle to ja szukam fajnego miejsca z takim opalaniem natryskowym w Warszawie, juz w zes¿³ym roku pisa³am o tym w watku po¶wiêconym tej¿e metodzie i nic siê nie dowiedzia³am ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() -------- Dove br±zuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 965
|
No w³a¶nie dziewczyny ja nic jeszcze nie wiem o tej metodzie
![]()
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
![]()
W sobotê po po³udniu u¿y³am chusteczki samoopalaj±cej LRP, niestety efekt koñcowy wyszed³ nie do koñca ciekawy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#951 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Auryna znam ten ból nie moge sie nawet na buzi samoopalaczem posmarowac po prostu niczym
![]() ![]() ![]()
![]() |
#952 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 232
|
kurcze, tez mam problem z samoopalaczami, próbowa³am chusteczek vichy i samoopalacza avene, LRP, loreala i zawsze mam dziwny kolor twarzy (taki ¿ó³to-pomarañczowy)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 157
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 232
|
ale sie popisa³am - nie chcem
![]() ![]() jejku juz nie wiem, czego u¿ywac, nogi blade i bede musia³a wdziaæ rajstopy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 933
|
Z moich osobistych do¶wiadczeñ z HS - wynika, ¿e on zdecydowanie nie lubi byæ nak³adany "du¿o na raz". Fakt ¿e najszybciej ze wszystkich tego typu balsamów br±zuje (prosty sk³ad DHA najbli¿ej pocz±tku sk³adu w porównaniu do innych tasiemców) i to daje apetyt na wiêcej - a nie têdy droga.
Nak³adany cieniutko, tak aby siê ca³y wch³on±³ - nie robi (mi przynajmniej) krzywdy. Na³o¿ony natomiast w takiej ilo¶ci, ¿e conieco zostaje na skórze - nie daj Bóg lepi±ca siê warstewka = plamy murowane. Ma³o tego, ju¿ godzinê po aplikacji potrafi siê w takim przypadku zwa³kowaæ pozostawiaj±c bia³e placki. Na mojej skórze nie lubi siê te¿ z pomarañczowym peelingiem Lirene - nie wch³ania siê na nim, mazia siê po wierzchu. Natomiast po kawie na pod³o¿u jogurtowym - wch³ania siê bez najmniejszego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 244
|
wczoraj posmarowa³am siê przy¶pieszaczem opalania z mas³em kakaowym Ziaji i jestem ³adnie opalona na br±zik i to po 1 dniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 260
|
Cytat:
pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 053
|
![]()
No i wykupili mi Dove
![]() ![]() ![]()
![]() |
#960 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 308
|
uskow: to co poda³a¶ to aerograf dla plastyków, nie ma nic wspólnego z tym do opalania natryskowego, tego typu sprzêcik jest np tutaj http://sklep.newcosmetics.pl/index.php?cPath=103_107 i kosztuje do¶æ trochê
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.