|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 899
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
Ja wczoraj nalozylam na buzie i dekolt samoopalacz Shiseido cieniutka warstwa a na cia³ko polecial nowy Nivea - co moge o nim na poczatku powiedziec to to ze napewno sie mocno nie kleji - choc jak nalozy sie troszke grubsza warstwa to delikatnie go czuc na skorze ale spokojnie mozna narzucic jakas koszulke nocna i nic nie powinno sie stac- zapach podczas aplikacji ma boski -
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Sk³adzik...(oby bez gliceryny!)
Mam do Was drogie wiza¿ystki OGROMN¡ pro¶bê, jako, ¿e w KWC nie znalaz³am sk³adu tego kosmetyku: " Kolastyna, Roz¶wietlajcy samoopalacz w ¿elu", mam pytanko, czy która¶ z Was mo¿e takowym produktem dysponuje i moze zapodaæ mi ten sk³adzik? dziêkujê
![]() Szukam samooplacza bez gliceryny, bo ta mnie zapycha (chyba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 583
|
Oj, ja te¿ muszê siê rozejrzeæ za jakim¶ cudenkiem do opalania. I kusi mnie ten nowy Nivei, ale mam problem z twarz± tzn po kwasach(których w³a¶nie przesta³am u¿ywaæ) jest bardzo blada i chcia³abym j± przybr±zowiæ tylko nie wiem czym. Dziewczyny mo¿e co¶ doradzicie, cerê mam mieszan±, czasami siê ³uszczy, czsami ¶wieci
![]()
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz kochana ile Cie kosztowa³ ten Sheiseido, i ile go jest w buteleczce. ja do tej pory u¿ywa³am L'oreala, w sumie by³am nawet zadowolona, ale jedyny jego minus- nieciekawie czasem schodzi³. chcê wiêc uderzyæ w wy¿sz± pó³kê ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
Ja te¿ witam ponownie w nowym sezonie opalaj±cym
![]() Choc ja opala³am siê w sumie ca³± zimê, przy pomocy Sun Ozon z Rossmanna do cia³a (ca³kiem niez³y, choæ smrodek ma i na koniec mi paskudnie za³atwi³ ³apki, alr to moja wina, bo koñcówka by³a za spora a ja siê g³upio upar³am na wtarcie jej w wierzch d³oni). Co twarzy zas u¿ywa³am tego samoopalacza w ¿elu Flos Leku i muszê powiedzieæ ¿e jest ca³kiem niez³y. Delikatny, nie zapycha, ale kolorek faktycznie lihgt, no i nie ¶mierdzi. A teraz na u¿ycie czeka juz nowa Nivea, posz³am kupiæ Dove Summer Bronze, który jest moim faworytem po ubieg³orocznych testach, ale oczywi¶cie jak ka¿da sroczka musia³am siê skusiæ na nowo¶æ. Mam nadziejê, ¿e bêdzie trafiona, za kilka dni zdam relacjê z efektów.
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 292
|
Ja uzywam Flos Lek do twarzy na zmiane z J&J. Ale szczerze to wola³abym mocniejszy efekt. Mam tez problem poniewaz uzywam do mycia twarzy zelu Lirene nawil¿aj±cego bez SLS i wydaje mi sie ze on mi bardzo zmywa t± moj± "opalenizne":rolleyes :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mam pyatnie do dziewczyn uzywaj±cych samoopalacza FLOS LEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pyanie: Na opakowaniu pisze STOSOWAC 1-2 RAZY W TYGODNIU. Jednak dla mnie to za rzadko...... Czy stosujecie go czesciej niz pisze na opakowaniu?? Dziekuje z góry za ospowiedzi ![]() Edytowane przez justa79 Czas edycji: 2007-03-19 o 13:34 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 278
|
Mam za sob± pierwsz± aplikacjê Flos-Leku. Nak³ada³am na skórê przetart± tonikiem. Smug brak, plam te¿. Kolor raczej delikatny, choæ trochê niepokoi mnie '¿ó³to¶æ'. Zamierzam osi±gn±æ ciemniejszy kolor smaruj±c siê codziennie i pewnie wtedy wystarczy 1-2 razy na utrzymanie go.
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Dzis tez spróbuje na twarz przetart± tylko tonikiem. dziêkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
B³agam o sk³adzik!!
Mam pytanko do dziewczyn u¿ywaj±cych samoopalacza FLOS LEK, jaki jest jego sk³ad????
Aha jeszcze jedno, zapyta³am ju¿ dzi¶ o to, ale jeszcze siê przypomnê, tym razem do tych którzy stosuj± Roz¶wietlajcy samoopalacz w ¿elu z KOLASTYNY, jaki jest sk³ad tego preparatu?? W KWC niestety nie znalaz³am odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
up
![]() up.....up....up ![]() PS Przepraszam z góry za moj± niecierpliwo¶æ, wiem, ¿e jeste¶cie zajête, ale BARDZO zale¿y mi na odpowiedzi! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 404
|
Ja nie mogê nigdzie znale¼æ tej Kolastyny w zelu.Dot±d uzywa³am J&J,a od listopada Dove ,który juz siê*koñczy.Mam dosyæ ciemn± karnacjê i szukam naprawdê mocnego samoopalacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 588
|
najmocniejszy (i dla mnie najlepszy) jest autohelios LRP
polecam
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Kusicie tym balsamem Nivei, ale stoi mi na pó³ce noiutki napoczêty ledwie Dove
![]() kurcze mog³am zrobiæ dwa kroki dalej do sklepu i kupiæ Niveê, ale ba³am siê ¿e mo¿e okazaæ siê beznadziejny i wola³am poczekaæ na opinie :P Pojawi³y siê w drogerii nowe samoopalacze Lirene :P
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
A jakie LIRENE sie pojawi³y? zuywa³ ktos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Rozeznanie
|
Dot.: B³agam o sk³adzik!!
Cytat:
Flos Lek, Samoopalacz w ¿elu Golden Skin: Aqua, Dihydroxyacetone, Propylene glykol, Glycerin, Hydroxyethylocellulose, PPG-26, Butyleth-26&PEG40 Hydrogenated Castor Oil, Erythrulose, Parfum, Methylchloroisothiazoline & Methylisothiazolinone, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Alpha Isomethyl Ionone.
![]() |
![]() |
#1427 |
Rozeznanie
|
Naked - samoopalacz Shiseido jest o pojemnosci 150 ml , konsystencje ma taka jakby wodnistego zelu , ma delikatne drobinki z³ote , przez co juz bezposrednio po nalozeniu skora jest troszke ciemniejsza , zapach taki neutralny , kupowalam go w Sephorze za okolo 130zl ale kilka miesiecy temu wiec nie wiem jaka ma aktualnie cene- mysle ze bedzie sie miescic w granicach 110-130 nie wiecej chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Wtajemniczenie
|
KENZO a msz mo¿e porównanie Sheiseido z LRP Autohelios?? bo chce wybraæ jeden z tych dwóch..
![]() ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 583
|
A ja mam pytanko, który balsam br±zuj±cy/samoopalacz daje kolor br±zowy, taki naturalny, bo u mnie jak na razie wszystkie wychodz± ¿ó³to i potem brat siê ¶mieje, ¿e mam ¿ó³taczkê
![]()
![]() |
#1430 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Naked - mam porownanie - bo stosowalam z aptecznych LRP oraz Vichy - obydwa sa moim zdaniem kiepskawe- Vichy troche bardziej nawilza, ale obydwa troche mnie zapychaly - tzn jakby to powiedziec na buzi uwidacznialy mi pory - a normalnie ich praktycznie nie widac, Shiseido absolutnie tego nie robi , buzia wyglada na wypoczeta i ³adnie opalona- ja bez porowniania wzielabym Shiseido choc jest sporo drozszy to jednak efekt o niebo lepszy oraz jest tez bardziej wydajny - bo tubka LRP i Vichy ma 100ml a Shiseido 150 ml , no i Shiseido nakladam mniej bo efekt jest intensywniejszy niz po Vichy i LRP
![]() ![]() ![]() Kusi mnie tez samoopalacz Colstar - tez kosztuje okolo 100 zl ale z opisu na opakowaniu wygladal fajnie , zastanawialam sie nad tym i nad Clarinsem i wkoncu wybralam Clarinsa ktory wcale mi nie podpasowal - choc musze przyznac ze kolorek mial nawet ³adny choc baaaardzo delikatny - musialam nakladac kilkakrotnie zeby cos bylo widac - wiec jest niewydajny chyba ze ktos naprawde szuka tak delikatnego efektu ![]() ![]() A z wyzszej polki moge polecic jeszcze samoopalacz Lancome w aerozolu - sliczny efekt dawal , ale nieco wysuszal skore wiec zmienilam na Shiseido ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 588
|
Cytat:
Mi jeszcze odpowiada³ samoopalcz eveline-jest w dwóch wesjach do ciemnej i do jasnej. Nie wiem czy znasz.... jest tani-10-12 z³ i pachnie jabuszkiem (jak dermediki)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz racjê KENZO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
Mnie troche FLOS LEK zapycha. Nie mialam pryszczy i w±gry nie byly widoczne a teraz niestety mam trzy pryszcze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
Naked - a ty jestes z ostrowa ? bo cos mi sie kojarzy ze bylas na naszym watku spotkaniowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Flos Lek ma wysoko w skladzie glicerynê i to moze zapychaæ.Mnie na pewno nie zapycha³ LPR.,ale niektórych tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 245
|
KENZOa na jak dlugo starcza Ci ten samoopalacz z shiseido?kurcze bo ja jestem w stanie teraz zainwestowac torskze wiecej,ale tak zbey nie zlapac deprechy potem hahaha napisze tu zaraz co mnie ciekaawi a Ty mi doradz
![]() aha a ile shiseido ma tych samoplaczy?bo z tego co wiem to wiecej niz te co sa na kwc i etz jakis niezly tam jestem (ale nie ejstem penwa) -shiseido -loreal podwojny do wtarzy i mleczko 24h nawilzanie- -nivea ujedrniajacy -flos lek -yves rocher przeciwzmarszczkowy do twarzy i to mleczko i spray :P no i tyle cos tam jeszcz ebylo aletansze wiec i tak moge zaryzykowac,bardzo chcialabym znalezc citro-brozne z herbe bo ma dobre opinie na kwc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
Mary Q nie powiem ci dokladnie na ile mi starcza Shiseido bo ja go kupilam we wrzesniu jak jechalam do Egiptu i przed wyjazdem sie smarowalam kilkakrotnie - musze stwierdzic ze na poczatku wyjazdu ( kiedy bylam wysmarowana Shiseido ) a na nózkach Clarinsem - na zdejciach opalenizna wyglada fajniej niz moja naturalna po 2 tygodniach pobytu w tropikach - ta po samoopalaczu ma sliczny , z³ocisto- br±zowy kolorek
![]() ![]() ![]() Z wymienionych przez ciebie mialam te z YR - byly dosc fajne ale moga pojawic sie plamy z schodzeniem no i dosc szybko blakn± ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 258
|
![]()
JJ holiday skin; dove - summer glow; garnier - skóra mu¶niêta s³oñcem;
Moim antyfaworytem natomiast jest Ziaja - Sopot! Ta okropna ma¼ zostawi³a na mnie smugi, a pozatym by³am ¿ó³ta jak kub¶ puchatek :/ Kole¿anka radzi³a mi badania na ¿ó³taczkê typu C ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.