![]() |
#151 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 314
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
W niektórych postach na temat dove mo¿na przeczytaæ, ¿e brzydko schodzi.
Ja tego nie zauwa¿y³am, u mnie poprostu kolor blednie (powoli) i opalenizna staje siê mniej widoczna. Zupe³nie jak w przypadku naturalnej opalenizny. Nie mam ¿adnych plam czy nierównego koloru. Zrobi³am peeling kawowy - nogi po peelingu s± jeszcze opalone. ![]() Bardzo mi siê Dove podoba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 335
|
Witam dziewczyny,
Zakupi³am Garniera - 15 z³, wczoraj posmarowa³am siê dwa razy rano i wieczorem, a dzi¶ mam piêkn± brzoskwiniow± opaleniznê. Jestem z efektu bardzo zadowolona, chocia¿ na mnie uwalnia siê z czasem lekki zapaszek, mo¿e nie samoopalaczowy ale nieco podobny. Jednak efekt jest przemawiaj±cy za, tylko trzeba pamiêtaæ o dok³adnym umyciu r±k ![]() Teraz rozgl±dam siê za czym¶ do twarzy, gdy¿ zakupiony przeze mnie samoopalacz LRP jest na mnie trochê za mocny- efekt egipskiej opalenizny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Ligia - do twarzy wypróbuj Avene - delikatny, naturalny efekt. Popytaj w aptekach o próbki, mo¿e uda ci siê zdobyæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Jak dla mnie Garnier wogóle nie kusi bo dla mnie bêdzie za s³aby, ja szukam czego¶ co zast±pi mi solarium i J&J mi to umo¿liwi³, daje piêkny kolor, takiej oliwki, ¿adna pomarañczka.
Jak siê dba odpowiednio o skórê to ¿aden balsam br±zuj±cy czy samoopalacz nie zrobi plam czy nie bêdzie schodzi³ p³atkami. Kusi mnie Dove i jak skoñczê HS J&J to go kupiê ![]()
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê Kate, mam u siebie próbki avene, rzeczywi¶cie efekt o niebo lepszy ni¿ LRP, jednak¿e my¶lê o kremie, gdy¿ zastanawia mnie wp³yw na skórê. Który - czy samoopalacz czy krem br±zuj±cy jest bardziej inwazyjny dla skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kremie br±zuj±cym jest poprostu mniej substancji opalaj±cej, a dzia³anie na skórê i tak zale¿y od sk³adu konkretnego kosmetyku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Kate, chodzi mi o wysuszanie, gdy¿ moja skóra bardzo ³atwo reaguje spieczeniem i utrat± wody, a nawet jak samoopalacze na pocz±tku sprawuj± siê dobrze to po czasie zauwa¿am pogorszenie cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 157
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 456
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 297
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
To teraz mój elaborat na ten temat. D³ugi, bo samoopalam siê ju¿ od kilku lat. Skórê mam raczej ciemn±, ale bez przesady, opala³am siê zawsze na br±zowo, raczej bez "raczka".
Zaczyna³am od samoopalaczy Avonu (silny efekt i zacieki, ale to bardziej brak wprawy, jednak juz od dawna nie u¿ywam) i os³awionego Sopotu (o dziwo na mnie ca³kiem niez³y kolor i nawet jako¶ ten zapaszek znosi³am, ale to te¿ by³o wieki temu). Potem przez kilka opakowañ ulubionym by³ Balsam Br±zuj±cy z wyci±giem z orzecha w³oskiego Kolastyny, uwielbiam jego zapach, ale w³asciwo¶ci br±zuj±ce sie nie s± mocne, raczej nadaje ³adny koloryt skórze. Potem by³y samoopalacz Nivea z pompk± (w porz±dku) i Daxa w piance (super, bardzo lubie, ³atwo siê rozprowadza, a ostatnio spróbowa³am na twarz i efekt by³ ca³kiem niez³y, kupi³am ponownie a to du¿y plus u mnie). ¦wietny by³ balsam brazuj±co-ujêdrniaj±cy Lirene, faktycznie kolor super, pieêkny br±z ![]() Nastêpny w kolejce jest J&J Holiday Skin - mia³am do ciemnej skóry, by³ super, ³adnie siêwch³ania³ i szybko dzia³a³, niestety wychodzi³ z niego smrodek i nie lubie go za okropn± niewydajno¶æ. Wystarczy³ mo¿e na 3 tygodnie a nie u¿ywa³am go codziennie. Teraz mam balsam Eveline, ten w pude³ku. Ju¿ go zrecenzowa³am na KWC, niestety ja nie widzê efektu br±zuj±cego po nim, a bardzo go lubiê za drobinki, mi³y zapach, itd. Dlatego teraz do³ozy³am do tego ten nowy Dove, wersja do skóry ciemnej. Uzy³am go dopiero raz, wczoraj wieczorem, a ju¿ siê bardzo lubimy. Piekny zapach (wcale nie jak Dove), nie czujê ¿adnego smrodku DHA, skóra ³adnie nawil¿ona i lekkie zbr±zowienie widac od razu... Teraz bêdê Eveline i Dove u¿ywac na zmianê i powinno daæ to super efekt. Co do sposobu nak³adania, to u¿ywam balsamów ¶rednio co drug± noc, na zmianê z normalnym. Peeling kawowy robiê raz w tygodniu a na codzieñ u¿ywam "drapi±cych" rêkawiczek, ale nie z sizalu, tylko tych sztucznych. Takich jak ta: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1276 Nie mam problemów z ³uszczac± czy nierówno schodz±c± opalenizn±, skóra schodzi niezauwa¿alnie, jesli nie liczyæ mojego bia³ego szlafroka, na którym niestety widac efekty sztucznego opalania ![]() No a w kolejce na wypróbowanie czeka nowy Garnier i czekam na wiêcej recenzji tych kremików do twarzy Garniera i Johnsona. Na pewno siê w który¶ zaopatrzê ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10209
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
ja nigdy nie uzywam samopalaczy, niestety denerwuje mnie ich zapach, z koloru tez nie jestem zadowolona. Polecam rowerek w piekny sloneczny dzien- mozna sie ladnie opalic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Kiedy¶ kupi³am balsam br±zuj±cy Kolastyny (uzywalam innych kosmetyków tej formy i by³am zadowolona). Efekt? Po dwoch godzinach dlug± k±piel i tabletki odczulaj±ce bo bym zadrapa³a siê na ¶mieræ...
Od tej pory nie skusilam sie na zaden balsam br±zuj±cy. Uraz niestety.
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 320
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#166 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mog± siê porobiæ jakie¶ plamy, ale spróbowaæ warto. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e samoopalacz np. Avene jest w takiej sytuacji lepszym rozwi±zaniem, nak³ada siê go rzadziej, opalenizna pojawia siê szybciej i zostaje na d³u¿ej, czyli potencjalne ryzyko wysuszenia jest mniejsze ni¿ w przypadku kremu br±zuj±cego, który trzeba nak³adaæ z wiêksz± czêstotliow¶ci± by podtrzymaæ efekt. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
A czy wam te¿ w czasie k±pieli pod prysznicem sp³ywa taka br±zowa woda?
![]()
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
EDIT: Nie wiem jakim cudem wpisa³am siê nie do tego w±tku co trzeba i zamiast odpowiadac o kwasie azaleinowym to mi siê tu co¶ o glinkach przypa³êta³o
![]() ![]()
![]() |
#169 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 100
|
Muszê powiedzieæ, ¿e wiza¿ jest chyba popularniejszy ni¿ my¶la³am
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Kasia_L, chcia³am Ci podziêkow za info o netto
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 053
|
Cytat:
![]() Siedzê sobie w³a¶nie wysmarowana Evelink± i wpatrujê siê w te tysi±ce mieni±cych siê naprawdê miniaturowych drobinek ![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
A ten smrodek dlugo sie unosi?
...bo myslalam rano, ze zwariuje.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 359
|
No to teraz i ja podzielê siê swoimi spostrze¿eniami
![]() Moim aktualnym faworytem jest balsam Eveline SPA, nie robi plam ani zacieków, br±zuje ³adnie i delikatni ( zero ¿ó³ci& pomarañczy), nie czujê typowego samoopalaczowego smrodku. Mog³±bym przyczepiæ siê do konsystencji, jako ¿e wolê bardziej wodniste mazid³a. J&J Holiday-balsam do jasnej karnacji W przypadku tego balsamu bardzo siê rozczarowa³am. Kolor opalenizny nie ma nic wspólnego z naturalno¶ci±, ¿ó³æ, ¿ó³æ, ¿ó³æ! ![]() J&J Holiday- krem do cery normalnej i mieszanej Zaczynajac od plusów to tak: w odró¿nieniu od balsmau do cia³a opalenizna jest ³adna, delikatna, zero ¿ó³ci i zacieków. Przyjemny zapach. A teraz DUUU¯Y MINUS: zatyka pory niestety. Zawsze po jego u¿yciu wyskakiwa³y mi jakie¶ 3 ma³e pryszczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym b±d¼ razie to moj debiut z opalaniem sie wiec... nie wiem czy wlasnie ta evelinka mocno smierdzi czy slabo. Po prostu nie mam porownania ![]() Mysle jednak, ze to to zajka bo evelink± tylko delikatnie ramiona mi¼nê³am ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...czyli sopocik tylko na noc bede stosowac bo dzis posmarowalam sie i poszlam do ludzi ![]() A stosowalas juz go? Efekty sa ladne?
![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 053
|
![]()
Pierwsze wra¿enia po Eveline Spa!
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.