|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
Dot.: SVR Sunny Skin
Czy nawil¿a tak jak jego bezsamoopalaczowy odpowiednik? Mog³aby¶ napisaæ czy zostawia smugi i dlaczego nie jest taki jak oczekiwa³as? My¶la³am ¿eby go kupiæ ¿eby podtrzymaæ opaleniznê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SVR Sunny Skin
Cytat:
Jezeli balsam mial spelniac funkcje brazujaca i nawilzajaca to w skali od 1-5 daje naciagne 3,by nie napisac ze 2,5. Do tego jezeli mam tak slono placic za te przyjemnosc to moj kolejny argument na nie. Nie zauwazylam smug bo efekt jest tak subtelny ze....szok.Moze gdybym wziela wersje dla ciemnej karnacji ale balam sie efektu mulatki. Ze swojej strony polece Ci watek "Opalamy sie" i tam wrzuce Twoj watek by bylo czytelnie a ja sama wrocilam do mleczka Sun Ozon Rossmanna ![]() Duzo osob chwali tez L'orea Nutribronze-w sumie caly czas widnieje na mojej liscie ![]()
![]() |
![]() |
#2463 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
![]()
U mnie s³oñca zupe³nie brak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 386
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Cytat:
Ja równie¿ pochwalê br±zuj±cy Lirene. ![]() Mam wersjê do jasnej karnacji cafe Latte i choæ karnacjê mam ¶redni± efekt by³ ju¿ po drugim posmarowaniu siê.Kolorek bardzo ³adny,zapach przyjemny (choæ po dwóch godzinach czuæ ju¿ charakterystyczny smrodek),konsystencja rzeczywi¶cie do¶æ gêsta ale ³adnie siê wch³ania,nie trzeba zbyt d³ugo wcieraæ.Nie brudzi ubrañ,zmywa sie równomiernie. Nie mam zbyt du¿ego porównania z innymi balsamami br±zuj±cymi,przedtem u¿ywa³am Garniera do jasnej karnacji,który owszem dawa³ ladny kolor,ale strasznie brudzi³ ubrania (plamy nie zesz³y nawet Vaniszem) no i nie mog³am znie¶æ jego zapachu. Póki co zostanê przy Lirene bo jestem naprawdê zadowolona. ![]()
![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
Zrezygnowa³am z SVR. Zamierzam kupiæ jaki¶ balsamik br±zuj±zy, ale zale¿y mi na silnym efekcie, bo ie mogê siê opalaæ, a na solarium nie chcê chodziæ, bo za du¿o siê naczyta³am o szkodliwo¶ci tego i sl³oñca.
U¿ywa³am ju¿ Dax w piance- ¶mierdzia³ i opalenizna jaka¶ ciemna nie by³a a jako¶ nieprzyjemnie mi siê go u¿ywa ze wzglêdu na zapach Rosmann sun ozon- kleil siê i dlugo wch³ania³ ale wersja do ciemnej karnacji nie¼le barwi³a. Ale te¿ ten zapach... Dove balsam br±z- schodzi³ okropnie, kolor silny Ale chcê co¶ innego. Mo¿e l'oreal?? Daje ciemny kolor? Bardzo intensywnie pachnie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 760
|
je¶li chodzi o sublime bronze to podobno jest przyjazny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
my¶la³am o nutribronze bo samoopalacze jednak czesto plamy mi robi±, mo¿e nie mam wprawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 760
|
je¶li chcesz ladny kolorek - intensywny to raczej samoopalacze, dla mnie by³y bardziej przyjazne ni¿ balsamy br±zujace, przy których by³am 'salamandr± plamist±'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
a ja ze sie nie moge opalaæ to tylko balsamy br±zuj±ce
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Nigdy nie uzywalam samoopalaczy a balsamy brazujace zaczelam uzywac dopiero w tym roku.Ich zapach mnie nie drazni choc wiekszosc twierdzi,ze smierdza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Tak ale4 wole teraz spróbowaæ balsamy, samoopalacze jakos mnie denerwuj± tym zapachem ;/ Jaki klor daje Nutribrozne do ¶niadej karnacji??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 114
|
Wysoki filtr + samoopalacz ?
Witam. Nie znalaz³am podobnego tytu³owego w±tku, wiêc je¶li wcze¶niej taki temat w ogólnych w±tkach o filtrach by³ ju¿ poruszany to proszê o info.
Do rzeczy ![]() ![]() Czy spo¶ród tych, które wymieniacie jako bradzo dobre np. LPR mo¿na znale¼æ co¶ takiego? Interesowa³yby mnie raczej kremy apteczne. A je¶li takiego cuda nie ma, to czy mogê mieszaæ samoopalacz z filtrem besp¶rednio na twarzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 369
|
Dot.: Wysoki filtr + samoopalacz ?
![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 313
|
Ja natomiast ze swojej strony polecam z calego serca ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rsja-2007.html ![]() Z reszta przeczytaj moja recenzje do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Dziêki za info. Na pewni je wypróbuje - na pewno jesieni± i zim±!
Jednak te filtry, które wymieni³y¶cie, daja tylko efekt podk³adu. Po jego zmyciu twarz jest blada. Czy to znaczy, ¿e nie dostanê wersji letniej "muskaj±cej s³oñcem", której efekt pozostanie po zmyciu twarzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Z filtrow sa jedynie tonujace a one nie zostawia efektu opalonej skory
![]() ![]()
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
OK, Dzieki za info. A mo¿e w takim razie istnieje zwyk³y balsam br±zuj±cy / muskaj±cy s³oñcem z jakimkolwiek filtrem UV?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
ostatnio skusi³am siê na zwyk³y Sopot relaksuj±cy iiii.... jestem pod ogromnym wra¿eniem!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 707
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Ja jako tako samoopalaczy ani balsamów br±zuj±cych nie u¿ywam.
kocham moj± blado¶æ. jest taka szlachetna. wszystkie moje kole¿anki to latem ca³y czas na s³oñcu, a zim± solarka albo mazid³a, trzeba siê jako¶ wyró¿niaæ.
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 668
|
Wybaczcie, ale nie mam czasu na czytanie ca³ego w±tku, wiec mo¿e pytanie ju¿ siê pojawi³o. Jestem po zabiegu opalania natryskowego, jak na razie super, efekt osza³amiaj±cy, jeszcze siê nie k±pa³am (mogê dopiero za 4 godziny) i kole¿anka postraszy³a mnie, ¿e obudzi³a siê rano ze smugami. Teraz siê stresujê, bo jutro bêdê ¶wiadkow± na ¶lubie i nie chcia³abym przypominaæ zebry. Czy macie mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia z airbrush, jak wygl±da opalenizna na 2 dzieñ? Na dodatek ma t³ust± skórê i ju¿ czujê, ¿e wszystko mi sp³ywa z twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 668
|
Nikt nie mo¿e mi pomóc, za jaki¶ czas idê pod prysznic i ju¿ siê bojê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 010
|
Umyj siê normalnie. Rano zobaczysz.
To, ¿e u kole¿anki wyst±pi³ efekt zebry nie znaczy, ¿e Ciebie to spotka. Stosuj siê do rad, których Ci udzielono w salonie, a bêdzie OK ![]()
![]() |
![]() |
#2485 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
heeej ja mam takie pytanie czy która¶ z was mia³a mo¿e ten balsam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...brazujacy.html ?? Je¶li tak to jakie sa efekty?? ![]() a i przy okazji ¶wietny w±tek ale przyda³yby sie jakie¶ fotki z efektami opalania siê (mo¿e gdzies sa ale nie chce mi sie przegladaæ tylu stron hyhhy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Ja u¿ywam balsamu Kolastyny z wyci±giem z orzecha w³oskiego. Moim zdaniem bardzo ³adnie br±zuje. Jedyn± wad± jest to, ¿e po pewnym czasie zaczyna ¶mierdzieæ na skórze (tzn. moim zdaniem ¶mierdzi, nie wiem czy innych te¿ dra¿ni³by ten zapach). Poza tym jest wart polecenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 937
|
Ja polecam balsamy br±zuj±ce nivea
![]() Nie pozostawiaj± smug, daj± bardzo ³adny naturalny efekt ( jestem blada a stosujê ten do ciemnej karnacji). Nak³adam go nawet na twarz i nie powoduje powstawania zaskórników. Ponadto bardzo dobry jest samoopalacz autohelios LRP. Równie¿ bardzo dobry, trwa³y, schodzi równomiernie, nie pozostawia smug. No i zapach- bardzo ³adny pudrowy ![]()
![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Ja u¿ywam ostatnio Ziaja sopot relaksuj±cy i wszystko super, nie ¶mierdzi prawie w ogóle,kolor mocny chocia¿ chcia³abym co¶ silniejszego (znacie?) TYlko mam ci±gle jeden problem... Po kilku aplikacjach robi± mi siê takie plamy na brzuchu i pod biustem i nawet peelingi tego nie ¶cieraj±. To jest taki efekt roluj±cej sie wygl±daj±cej jak brudna skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 390
|
Dziewczyny, nie dajê rady z tym samoopalaczowym smrodkiem normalnie funkcjonowaæ. Wiêc szukam takiego bez DHA i jak na razie bezskutecznie. Nie mogê u siebie w mie¶cie namierzyæ ani tej Kolastyny, ani polleny ewy - wersja riviera. Znacie jeszcze jakie¶ bronzery bez DHA? Jest jeszcze co prawda Lierac, ale 100 z³ za balsam br±zuj±cy....?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 937
|
Madziu samoopalacz autohelios LRP nie ma typowego smrodku dla samoopalaczy, dla mnie to taki pudroyw zapach
![]() cena to ok 50 z³ za 100 ml ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.