|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek
hej Dziewczyny!
U mnie coś dziwnego...zaczęłam się źłe czuć podczas ćwiczeń na orbim. Jest mi niedobrze i nie bardzo mogę ćwiczyć. Nie wiem skąd się to bierze, bo na bieżni mogę intensywnie trenować, chodzę nas intensywne zajęcia zumby i nic się nie dzieje, a na orbitreku tak fatalnie...buuu ![]() Może to przez okres, sama już nie wiem. |
|
|
|
#3362 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem Twój może mieć nie jedno podłoże. Słusznie zauważyłaś, że może mieć to związek z okresem. Spowodowane może też to być zwykłą niedyspozycja i gorszym dniem. Zmianą pogody, niekorzystnym bio. Możesz również mieć przemęczony organizm. Ćwiczysz na bieżni, do tego orbitrek i zumba... trochę tego jest. Oczywiście nie muszę wspominać bo zapewne wiesz, że przykładowo co 6 tygodni powinnaś robić dwu tygodniową, całkowitą przerwę od jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Proponuję na czas trwania okresy zmniejszyć intensywność ćwiczeń, zrobienie przerwy po dłuższym okresie ćwiczeń. Sprawa jest prosta. Opisane przez Ciebie objawy są sygnałem od organizmu, że coś jest nie tak. Jeśli będziesz tak czuła przez dłuższy czas należy udać się do lekarza. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Wyjaśnienie związane z rozbieżnościami pomiaru ilości spalonych kalorii Dlaczego każdy z rowerków eliptycznych podaję inna wartość? Dzieje się tak dlatego, że orbitreki różnią się od siebie konstrukcyjnie. Jeden zapewnia większy zakres ruchu drugi mniejszy. W związku z tym ilości spalanych kalorii też będą inne. Skąd się biorą inne różnice? Do obliczenia ilości spalonych podczas treningu kalorii potrzebne są waga, wiek i wzrost. Orbitreki, które nie są wyposażone w możliwość wprowadzenia tych danych podają informację nierzetelną nawet w 50 %. Rowerki wyposażone w taką opcję podają informację rzetelna w 50 - 60 %. Dane dotyczące pomiary ilości spalonych kalorii i ilości tkanki tłuszczowej w tego typu urządzeniach przeznaczonych do użytku domowego są tylko poglądowe. Szanowne Panie. Jeśli chcecie ćwiczyć mądrze i efektywnie to proponuję skupić się na utrzymywaniu prawidłowego zakresu pulsu podczas ćwiczeń oraz czasu treningu. Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trochę się nam teraz rozjaśniło, a przynajmniej mi he he ![]() Noo a z tym pulsem to racja, w sumie to on jest najważniejszy w spalaniu tłuszczu.
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
dziś 40min, więc jutro odpoczynek
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
35 min, ale dziś miałam ruchu
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
i ja się dołączę do grona ćwiczących na Orbitreku
Zakupiłąm dzisiaj po chyba roku przymierzania się do zakupu. Kettler Verso 309 i zaliczyłam pierwsze 20 min i 170kcal na początek delikatnie tak żebym jutro zakwasó nie miała i nie chodziłą w pracy jak połamana. Dodam jeszcze że ważę 66kg przy wzroście 165 i planuję zrzucić do lipca (4 miesiące) 10kg średnio 2,5 kg miesięcznie. Dodatkowo dieta MŻ ale bez przesady bo głodna nie chodzę. Jem więcej warzyw i owoców. Białego pieczywa unikam a pieczywo wogóle staram się ograniczać do minimum czasami jakaś bułka żytnia. ziemniaków tez nie jem, słodyczy nie lubię nie słodzę z 7 lat więc nie mam problemu. Więc do dzieła z Orbim
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10kg zgubione w 4miesiące. Po świętach coś tam wróciło i próbuję tego się obecnie pozbyć
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
melduję 30 min i 210kcal mniej
co tak pusto na wątku?
|
#3372 |
|
Przyczajenie
|
witajcie,1h zaliczone na wioslarzu i tylko 15min hh nie bylo czasu na wiecej
jak ja tesknie za orbim |
|
|
|
#3373 |
|
Przyczajenie
|
witajcie,dostalam dzisiaj mojego orbiego z reklamacji i wiecie co???ma peknieta obudowe plastikowo ta co kolo zamachowe jest w srodku
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- tak bardzo sie ucieszylam a tu masz!!!!! |
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
40min zaliczone, trzeba znów się pozbyć brzuszka po wczorajszych pączkach
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś też 40 min zaliczyłam jeszcze brzuszki mam w planie
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam robić..interwały..tak chyba to się nazywa, jak dziewczyny wcześniej radziły bo chyba organizm przyzwyczaił się już do zwykłej, codziennej dawki 45min orbiego a trzeba go czymś zaskoczyć aby pobudzić bardziej przemianę materii.
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi ile km/h masz na liczniku, kiedy kręcisz w szybkim tempie? I ile jak jeździsz wolniej?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz tak spojrzałam i wychodzi na to, że na drugim od końca obciążeniu, prawie najcięższym jadę 20km/h przez 4 min, potem przeskakuję na drugie od drugiego końca (prawie najlżejsze) i kręcę ok 26km/h i też 4 min. I tak na zmianę przez 45min. Myślisz, że jeszcze mogłabym to jakoś dopracować?
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jeśli w moim 30 km/h to nie aż tak zbyt szybko a w Twoim 26 km/h to szybkie tempo to znów mamy różnicę +/- 5 km/h w licznikach. Eh, sama już nie wiem, chyba nie warto się tym sugerować. Nie wiem jak to jest z tymi interwałami, czy zmienia się (oprócz prędkości) też stopień obciążenia. Możliwe musiałabyś doczytać, ale to też chyba zależy od indywidualnych możliwości. A próbowałaś jechać jednocześnie wolno i szybko na tym samym obciążeniu? Np na jednym z wyższych?
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis 50 min zaliczyłam
co prawda na drugim poziomie ale jak na 4 dzien z orbim to i tak uważam za sukces )
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
60 min na dobry początek.
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
50, 60min na początek? podziwiam
ja jak zawsze 40 min, tyle że dziś wyjątkowo duża prędkość była
|
|
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nie jest to mój debiut. Zazwyczaj ćwiczę 40-50 min.
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc jak już tak trochę pojeździsz to daj znać czy coś Ci zeszło
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
ja z orbitrekiem miałam do czynienia ostatnio parę lat temu na siłowni. A ćwiczę teraz na 2 poziomie ciężkości bo boję się na począte na większym co prawda przez 50 min wczoraj wypociłam się trochę ale czego miałam się spodziewać jak ze sportem ostatnimi czasy miałam niewiele wspólnego. później stopniowo jak się organizm przyzwyczaji to będę urozmaicać
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() moze niektóre z was mnie jeszcze pamietają ...a może nie ![]() w kazdym bądz razie wracam za kilka dni do Pl co za tym idzie tez do orbiego troszeczke tutaj utyłam i waze teraz 53kg wiec jest co zrzucac .Daje sobie 2 miesiące na powrót do wagi no to do dzieła
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

Mój pokazuje zawsze 150kcal po 10km co zajmuje mi jakieś pół godziny
Nie patrzę na to, przyjmuję, że w godzinę spalam ok 450kcal tak wyszło średnio po porównaniu kilku źrodeł informacji