|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto spróbować chociaż |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok to umówmy się tak - za jakiś czas pochwal się jak Ci idzie, jak efekty, ok? My będziemy czekać z niecierpliwością. A gdyby coś ruszyło, będzie to znak, że interwały + częste posiłki działają!
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
witam czy któraś z was ma rower eliptyczny z biedronki??
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- obserwowałam wątek i ćwiczyłam razem z wami do czasu aż sprzęt mi stanął mam paragon i nie wiem czy mi go naprawią czy jest możliwość oddania?? stąd moje wcześniejsze pytanie
|
|
#3427 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zreszta to zaczynam tracic nadzieje ze schudne chyba,ze przestane calkowicie jesc.juz prawie dwa m-ce cwicze i nic.pierwsze dwa tyg jak na orbim cwiczylam to chyba z uda 1cm poszedl,ale potem musialam go zareklamowac i na wioslarzu caly ten czas cwicze przy tym na klatke piersiowa,hh-tak do 40min(to zalezy od czasu)i na brzuch takie tam,a efektu jak nie bylo tak nie ma!!!!jak dlugo trzeba cwiczyc,zeby bylo cos widac?katastrofa swoja droga to zazdroszcze Ci sylwus
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak, może nie jestem jakaś gruba czy coś, większość osób twierdzi, że nie wyglądam na 70 kg, a jak im mówie ile ważę to się łapią za głowę i mówią, że w życiu by mi tyle nie dali (max 65 kg). Mój TŻ nie chce np słyszeć o moim odchudzaniu, bo twierdzi że taka jestem idealna - nie lubi chudych dziewczyn ![]() No a jeśli chodzi o moje zdanie, to osobiście twierdzę, że może i rzeczywiście nie jestem jakaś tam otyła, BMI mam w porządku, ale jednak tego tłuszczyku trochę jest do zrzucenia. Wiesz, ubrania potrafią wiele ukryć, a jak sama stoję przed lustrem w samej bieliźnie, wtedy dopiero dostrzegam to, czego powinno nie być. Kiedyś (jakieś 2 lata temu) ważyłam 76 kg. Czułam się OKROPNIE w swoim ciele. Wzięłam się za odchudzanie i wtedy jakoś tak strasznie łatwo mi poszło - w 3 miesiące schudłam niecałe 10 kg. I nawet nie robiłam zbyt wiele, po prostu starałam się nie jeść paskudztw i tych innych, ćwiczyłam może max 3x w tygodniu. No i samo leciało w dół aż miło. No i w wadze 66-67 kg czułam się rewelacyjnie. Czułam się, no i wyglądałam świetnie. No a teraz chciałam dobić do 60 kg, aby udowodnić sobie, że potrafię jeszcze schudnąć, bo jeśli wtedy umiałam zrzucić te 10 kg to niby czemu teraz bym nie mogła? No a poza tym, zżera mnie ciekawość jak będę wyglądać w wadze 60 kg. Pewnie tak jak mówisz - będę już na tyle szczupła, że dalsze odchudzanie nie będzie miało po prostu sensu ![]() A wracając do Ciebie (sorki że się tak rozpisałam na mój temat ), mówisz że nie widzisz efektu. Może wszystkiemu winna jest dieta? Może tak jak już mówiłam parę postów wcześniej, spróbuj jeść np 6 posiłków dziennie przez pewien czas, aby rozruszać metabolizm?
|
|
|
#3429 |
|
Przyczajenie
|
sylwus-fajnie ze sie rozpisalas to sie czegos dowiedzialam.ja mam chyba rozepchany zoladek bo moglabym jesc non stop
cwicze codziennie czsami 1dzien odpuszcze,albo jak mam okres to dwa dni bo boli mnie brzuch i nie moge cwiczyc.dobra bo komu sie chce czytac takie dlugie posty nikomu pozdrawiam---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- a i przepraszam za bledy |
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówisz, że Twój ostatni posiłek jesz o 18. Wiele razy już czytałam, że to jeden z największych błędów, jakie się popełnia przy odchudzaniu. Tzn, to zależy o której zwykle chodzisz spać, bo np jeśli o 21 to ok. Ale jeśli jesteś nocnym markiem, to jedzenie o 18 nie ma sensu, bo tylko rozwalasz sobie metabolizm. Jeśli kładziesz się np ok. 23-24 to spokojnie zacznij jeść ostatni posiłek nawet o 20. Z tym że ostatni posiłek - wiadomo - powinien być lekkostrawny i raczej mniej kaloryczny. Napisałaś, że zazwyczaj na kolację jadasz razowca. Ze względu na to, że jest to ostatni posiłek, powinnaś wyeliminować z niego węglowodany, a zastąpić raczej białkiem, np serkiem wiejskim z zieleniną, czosnkiem czy po prostu bez dodatków. Jest to posiłek lekki, lekkostrawny, i można go nawet jadać pół godziny przed pójściem spać. Razowce zostaw sobie na śniadanie, ewentualnie na drugie śniadanie. Czym bliżej nocy, tym więcej białek, a mniej węgli.
|
|
|
#3431 |
|
Przyczajenie
|
Witam, czy mogłabym się do Was dołączyć?
![]() ![]() ![]() Dwa dni temu zakupiłam orbitrek (niestety jestem mało wytrzymała jeśli chodzi o ćwiczenia i diety więc postanowiłam że na razie kupię taki za 450zł wczoraj udało mi się wsiąść na niego dwa razy bi za pierwszym razem wytrzymałam 15 minut a za drugim już 20 jednak dzisiaj nogi mnie bolały i dałam radę tylko 15 minut i to co chwila robiłam przerwę![]() ![]() wiem że to za krótko, że to i tak nic nie da bo ponoć trzeba ćwiczyć min. 40 minut żeby spalić tłuszcz, ale na razie stać mnie tylko na tyle aktualnie ważę 71kg, marzę o wadze 60kg, ale to jest raczej nie możliwe, będę szczęśliwa jeśli dobiję do 65 ![]() A tak w ogóle... wszystkie robicie aeroby? Bo czytałam że podobno lepsze efekty dają interwały... człowiek krócej ćwiczy i mniej się namęczy a i tłuszczyk lepiej będzie się spalał. Co o tym myślicie? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale każda z nas pewnie ma wagę, przy której czuje się najfajniej i niekoniecznie trzeba trzymać się tych cyferek ważne aby dobrze czuć się we własnej skórze ale też umieć powiedzieć sobie kiedyś: tak jest dobrze, wcale nie muszę się już odchudzać bo jest właśnie teraz idealnieEdytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-10 o 23:11 |
||
|
|
|
#3433 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dostalam swojego orbiego i tesciu mi go juz zlozyl,ale sie ciesze,ze znow zaczne na nim cwiczyc |
|
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj zaczełam trening
20 min rowerku ,20 orbiego i 10 twisterka dzisiaj 40 min orbiego i 20 min twisterka
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, mogę się przyłączyć?
Kupiłam to cudo już parę tygodni temu, ale wystarczy wspomnieć o moim słomianym zapale i wszystko jasne... ![]() Natomiast od 3 dni nie jem żadnych słodyczy, fast foodów, przekąsek, białego chleba itp, piję tylko zieloną herbatą i wodę niegazowaną z cytryną, jako przekąskę jem teraz jogurt grecki light (czasami z orzechami, czasami z borówkami, malinami, czasami sam) i nie jem po 21. Oprócz tego mam za sobą 3 dzień a6w, robię ćwiczenia na pośladki i biegnę na orbitreku 40 minut. Muszę Wam powiedzieć, że czuję się rewelacyjnie, jakoś tak lekko, mam więcej energii, no i oczywiście żadnych wyrzutów sumienia ![]() Mam nadzieję, że nie skończy się to, jak zawsze, po paru dniach i będę Was codziennie informować, jak mi idzie. pozdrawiam |
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grecki zwykły owszem, ale on ma koszmarnie dużo kcal
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm, jeśli chodzi o firmę, nie jestem pewna, bo nie mam akurat żadnego w domu, ale wydaje mi się, że Greek Style. Edytowane przez pannaleksandra Czas edycji: 2011-03-13 o 22:10 |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się, jeszcze trochę pośmigasz na orbim i kondycja sama przyjdzie. Nawet się nie obejrzysz, a za każdym razem będziesz w stanie zwiększać liczbę minut ![]() A interwały są dosyć męczące. Musisz być na nie dość dobrze przygotowana. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Z tym że jak ja ważyłam kiedyś 76 kg przy wzroście 174, to BMI miałam już lekko powyżej normy, czyli w granicach nadwagi :/ I tak jak już mówiłam, czułam się wtedy fatalnie. Może nie byłam jakaś mega otyła, ale no nie okłamujmy się - nie wyglądałam zbyt ciekawie. Jednak ile utrata 10 kg potrafiło zrobić z człowiekiem... Cytat:
Cytat:
A co do chęci kupna tego orbitreku - nie lepiej kupić jakiegoś tańszego? Efekty i tak będą te same, nawet jak kupisz orbiego za 400 zł. Wiem po sobie, i wcześniej dziewczyny też już o tym wspominały
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja znów zmniejszam ćwiczenia do 3x w tygodniu, bo nawet znajomi zaczęli mówić, że wyglądam jak cień więc nie ma sensu dalej chudnąć. dziękuję Wam za wsparcie, bez Was mobilizacja odeszłaby po tygodniu orbitkowania
ale biegania sobie nie odpuszczę, wczoraj pierwszy raz byłam i ledwo żyłam ale spodobało mi się raz na jakiś czas nie zaszkodzi
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
$ylwu$ dzięki za powianie.
Jednak go kupiliśmy już Powiem, że jest całkiem ok.Dziś mam za sobą prawie całe 25 minut przebiegnięte (dwie przerwy) ![]() Patrzyłam też pod tym kątem (a on to ok. 100kg), żeby mój tż też pobiegał i on też drugi dzień zaliczył. Strasznie chciałabym do świąt trochę formy nabrać, no i lekko schudnąć. Jest szansa? |
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będziesz systematyczna to czemu nie
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, te interwały to jakaś katorga |
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z interwałami miałam niestety tak samo - dopóki jeździłam normalnie, było wszystko ok, a kiedy postanowiłam w końcu wziąć się za interwały, po paru dniach zaczynałam wymiękać. Kurcze, one są strasznie męczące i wymagające dobrej kondycji niestety, oraz poświęcenia...
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widzę, że możemy sobie rękę podać mi po zimie też 3 wróciło..i strasznie ciężko idzie mi zbijanie tych kg ) to nasze kg wróciłyby gęsiego niestety..oj ciężka sprawa a jak czytam posty, że ktoś odstawia orbiego bo mu waga za szybko spada to po prostu stwierdzam, że niesprawiedliwość tego świata nie zna granic I te interwały sprawiające, że wymiękam na maxa..Wiesz, liczę, że wiosną jakoś w naturalny, a przynajmniej łatwiejszy sposób uda się pozbyć tych zimowych zapasów Obecnie jadę 30 min na interwałach potem ostatni kwadrans spokojnym tempem. |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś może L-karnityny?
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chudłam 2,5 kg i myslę, że to jednak dość szybko jak na moje gabaryty, chyba więcej na miesiąc chudnie się gdy ma się więcej kg na plusie, wtedy te lecące kg są naprawdę spektakularne Kurcze, mnie może nie napady słodyczowe ale w ogóle imprezy i spotkania ze znajomymi przy zastawionym stole trochę spędzają sen z powiek bo wtedy je się inne rzeczy, a moj organizm przyzwyczajony do diety od razu odkłada wszystko..albo to ja jakąś schizę łapię![]() Tak, karnitynę kiedyś bralam, zero efektu, tylko, że wtedy nie stosowałam żadnej diety..brałam jeszcze lineę, już przy diecie i chudłam tyle samo z nią co i bez niej więc sceptyczna jestem co do tych specyfików
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny!!!!!!!!!! help!! potrzebuje motywacji!!!!!!!!!!! już ponad 2 tyg jak mam orbiego w domu ale jakoś nie ćwiczę na nim regularnie...
nudzi mnie, drażni, ćwiczenia są dla mnie monotonne, czuję, jak mnie łydki bolą ale nic pozatym..Ciężko się zmusić do ruchu zamiast np siedzieć z piwkiem w ręku z facetem.. Proszę zmotywujcie mnie, piszcie o efektach, bo będzie ciężko.. Już bardziej absorbujące były ćwiczenia na twisterku....
|
|
|
|
#3450 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

a ile Twój orbi ma długości?

ale warto spróbować chociaż

cwicze codziennie czsami 1dzien odpuszcze,albo jak mam okres to dwa dni bo boli mnie brzuch i nie moge cwiczyc.dobra bo komu sie chce czytac takie dlugie posty nikomu
ale każda z nas pewnie ma wagę, przy której czuje się najfajniej i niekoniecznie trzeba trzymać się tych cyferek