Orbitrek - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 10:28   #4681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Ja od tygodnia jakoś nic, zero ale robimy mały remont i nie mam miejsca Ale mam nadzieję, że już od jutra będę mogła zacząć jeździć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:34   #4682
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja od tygodnia jakoś nic, zero ale robimy mały remont i nie mam miejsca Ale mam nadzieję, że już od jutra będę mogła zacząć jeździć
Kochana przy remoncie spalisz więcej kalorii niż na orbim no i jeszcze nerwy robią swoje hihihi
ja tradycyjnie 1h dziennie, chcę dorzucić jeszcze skakankę, ale wciaz sie zastanawiam
Stary 2012-06-09, 14:10   #4683
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Kochana przy remoncie spalisz więcej kalorii niż na orbim no i jeszcze nerwy robią swoje hihihi
ja tradycyjnie 1h dziennie, chcę dorzucić jeszcze skakankę, ale wciaz sie zastanawiam
chyba dopiero przy sprzątaniu bo się nie wtrącam mężowi do roboty

Stary 2012-06-09, 14:42   #4684
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba dopiero przy sprzątaniu bo się nie wtrącam mężowi do roboty
I dobrze, niech tak zostanie poradzi sobie hihi
Stary 2012-06-10, 09:55   #4685
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Po mojej diecie nici w piątek przyjechała koleżanka i mi tyle nagotowała przez sobotę wczoraj to aż mnie brzuch z przejedzenia bolał a dziś już głodna wstałam

Gratuluję wytrwałym
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 17:19   #4686
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Po mojej diecie nici w piątek przyjechała koleżanka i mi tyle nagotowała przez sobotę wczoraj to aż mnie brzuch z przejedzenia bolał a dziś już głodna wstałam

Gratuluję wytrwałym
Ja także gratuluję wszystkim wytrwałym
Oliwko czasami trzeba sobie odpuścić

Ja dzisiaj weszłam po jakichś trzech tygodniach na wagę po diecie typu pół litra lodów na obiad czyli zero starań (orbitrek jedynie) i zamiast wzrostu typu dwa kilo zobaczyłam tę samą wartość tak więc widzę, że rozbujałam metabolizm i to mnie najbardziej cieszy
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:03   #4687
oliwka__
Zakorzenienie

Ja dziś zabrałam znajomych córkę na rower i 2 godzinki i 15 minut i chyba ze 20 km przejechałyśmy, oczywiście musiałam czasem odpuścić bo mała ma 7 latek ale dała dzielnie radę

No ja codo wagi to do czasu sprzed weekednu czyli 6 czerwca nie wchodzę na wagę a tak zeszłam do 56,5 -57kg więc do zrzucenia zostało mi 1,5-2 kg Cieszę się że coś się w końcu ruszyło bo od jesieni waga nie chciała mi drgnąć
Stary 2012-06-10, 21:00   #4688
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zabrałam znajomych córkę na rower i 2 godzinki i 15 minut i chyba ze 20 km przejechałyśmy, oczywiście musiałam czasem odpuścić bo mała ma 7 latek ale dała dzielnie radę

No ja codo wagi to do czasu sprzed weekednu czyli 6 czerwca nie wchodzę na wagę a tak zeszłam do 56,5 -57kg więc do zrzucenia zostało mi 1,5-2 kg Cieszę się że coś się w końcu ruszyło bo od jesieni waga nie chciała mi drgnąć
Moja zimą poszybowała w górę prawie trzy kg, teraz jest stan z jesieni więc nie jest źle, jeszcze trzy kg i będzie miód malina
Moja córa nie ma zamiaru ze mną jeździć rowerem, no w ogóle nie podziela moich pasji Ostatnio sztuki walki ją pasjonują jedynie
Stary 2012-06-11, 11:35   #4689
kula_jka
Raczkowanie

40 minut orbitreka w deszczu za mną
mam nadzieję, że nie zgrzeszę dziś żadną pokusą
kula_jka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:50   #4690
oliwka__
Zakorzenienie

Mi to i tak nic nie pomogło przez weekend przybyło mi ponad 0,5 jak i nie 1 kg rano miałam 57,5 na wadze to wszystko przez moją serdeczną ukochaną przyjaciółkę (z resztą mogła by być moją mamą) tyle mi pyszności nagotowała w weekend że grzech było nie jeść a teraz mam za swoje oczywiście wczoraj jeszcze tż doprawił to wszystko pizza moja silna wola jest do bo w ogóle nie jest silna
Stary 2012-06-11, 20:03   #4691
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to i tak nic nie pomogło przez weekend przybyło mi ponad 0,5 jak i nie 1 kg rano miałam 57,5 na wadze to wszystko przez moją serdeczną ukochaną przyjaciółkę (z resztą mogła by być moją mamą) tyle mi pyszności nagotowała w weekend że grzech było nie jeść a teraz mam za swoje oczywiście wczoraj jeszcze tż doprawił to wszystko pizza moja silna wola jest do bo w ogóle nie jest silna
Moja też nie, szczególnie jak nie ma spadków na wadze to już w ogóle motywacja siada Ale przestało padać więc wskakuję na rower, a później jeszcze orbi będzie
Stary 2012-06-13, 19:46   #4692
madziakicia
Raczkowanie

hej
ja mam zamiar zacząć ćwiczenia na orbiterku,schudłam 14 kg będąc na diecie Dukana w tamtym roku ale już 3 kg mi przybyło,po świętach wielkanocnych i później sobie pozwalałam z jedzonkiem...;/ i postanowiłam zacząć ćwiczyć i znów być na dietce tylko nie wiem ile czasu dziennie poświęcać na jazdę na orbiterku,żeby były efekty??I polećcie mi dobry wspomagacz który spala tłuszcz?????
madziakicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:18   #4693
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziakicia Pokaż wiadomość
hej
ja mam zamiar zacząć ćwiczenia na orbiterku,schudłam 14 kg będąc na diecie Dukana w tamtym roku ale już 3 kg mi przybyło,po świętach wielkanocnych i później sobie pozwalałam z jedzonkiem...;/ i postanowiłam zacząć ćwiczyć i znów być na dietce tylko nie wiem ile czasu dziennie poświęcać na jazdę na orbiterku,żeby były efekty??I polećcie mi dobry wspomagacz który spala tłuszcz?????
Myślę, że chociaż ze 40minut Therm line jest podobno dobry Poszukaj wątków recenzentek tych tabletek

Stary 2012-06-13, 20:28   #4694
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że chociaż ze 40minut Therm line jest podobno dobry Poszukaj wątków recenzentek tych tabletek
dzięki bardzo za info
madziakicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 11:50   #4695
olik187
Rozeznanie

hej mam pytanie orbi wyszczupla uda czy raczej rozbudowywuje je?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:14   #4696
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
hej mam pytanie orbi wyszczupla uda czy raczej rozbudowywuje je?
Jeśli jesteś b.szczupła to może nieco wyrzeźbić, z rozbudowaniem to bym nie przesadzała bo do tego jeszcze specjalna dieta wysokobiałkowa musi być, u otyłych osób z pewnością pomoże odchudzić wszystkie miejsca włącznie z udami.
Sama ćwiczę od półtora roku codziennie 40min i uda są po prostu ładniejsze niż były kiedyś, ani nie rozbudowane ani nie jakoś szczególnie odchudzone.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-06-14 o 14:15
Stary 2012-06-14, 14:45   #4697
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Na mojej instrukcji obsługi do orbiego jest napisane, że trening spalający tłuszcz powininen trwać 30 minut
Stary 2012-06-14, 16:49   #4698
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez olcia 810 Pokaż wiadomość
Na mojej instrukcji obsługi do orbiego jest napisane, że trening spalający tłuszcz powininen trwać 30 minut
MINIMUM 30 minut

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:52   #4699
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
MINIMUM 30 minut
U mnie jest do
Stary 2012-06-14, 18:14   #4700
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest do
Ja myślę, że im dłużej, tym lepiej Ja ćwiczę co najmniej pół godziny ale staram się do 45 dobić

Stary 2012-06-15, 07:33   #4701
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
U mnie jest do
A ja nie mówię jak jest napisane w instrukcji, tylko mniej więcej po jakim czasie organizm zaczyna spalać tłuszcz. Instrukcja to instrukcja, lecz metabolizmu nie oszukasz Ja zazwyczaj mieszcze się w granicach 30-60 min

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 18:50   #4702
paulina.t11
Zadomowienie

Co da lepsze rezultaty - cwiczenie 30 min codziennie, czy 60 min co dwa dni?
Chcę schudnąć 6 kg. Bardzo przytyłam przez swoje lenistwo i obżarstwo :/ ważę 61,5 kg przy wzroście 163 kg. Najlepiej czułam się mając 55 kg i taka waga jest moją wymarzoną.

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:28   #4703
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Co da lepsze rezultaty - cwiczenie 30 min codziennie, czy 60 min co dwa dni?
Chcę schudnąć 6 kg. Bardzo przytyłam przez swoje lenistwo i obżarstwo :/ ważę 61,5 kg przy wzroście 163 kg. Najlepiej czułam się mając 55 kg i taka waga jest moją wymarzoną.
Ja się nie znam, ważne jest to, by ćwiczyć regularnie więc to może przynieść podobne efekty Poczekajmy na kogoś mądrzejszego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 12:01   #4704
stalovka
Rozeznanie

Hej Dziewczynki Kochane
Jestem wypompowana, miałam wczoraj big egzamin z prawa gospodarczego - miałam tyleeeee notatek, ze czytałam do upadłego... No ale został mi jeszcze jeden w kolejna sobotę i byc moze beda wakacje

I chciałam sie pochwalić - zaczęłam ćwiczyć mięśnie brzucha, biceps i triceps i oprócz tego nabyłam Therm Line forte wzięłam dop 2 razy, po dłuższym stosowaniu zdam Wam recenzję co i jak

BUziaki ja zasuwam na rowerek
Stary 2012-06-17, 17:51   #4705
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Kochane
Jestem wypompowana, miałam wczoraj big egzamin z prawa gospodarczego - miałam tyleeeee notatek, ze czytałam do upadłego... No ale został mi jeszcze jeden w kolejna sobotę i byc moze beda wakacje

I chciałam sie pochwalić - zaczęłam ćwiczyć mięśnie brzucha, biceps i triceps i oprócz tego nabyłam Therm Line forte wzięłam dop 2 razy, po dłuższym stosowaniu zdam Wam recenzję co i jak

BUziaki ja zasuwam na rowerek
stalovka mogłaś powiedzieć że masz taki egzamin poszła bym za Ciebie A teraz jaki jeszcze Cię czeka

Ja też chciałam iść na rowerek ale okres dostałam i wszystko boli
Stary 2012-06-17, 23:04   #4706
marta200
Raczkowanie

Dawno tu nie zaglądałam )
Paulina, ja na Twoim miejscu ćwiczyłabym po 30 min codziennie. Po godzinnym treningu możesz mieć zakwasy lub mogą boleć Cię kolana-ja tak miałam i możesz się zniechęcić

mi TŻ rozkręcił orbiego i zawiózł do naszego mieszkanka, stwierdziłam że nie będzie mi się chciało ćwiczyć jak mają być takie upały. Poćwiczę dopiero w następny weekend jak będę mieć siłę-przeprowadzka itd :P
ostatnio zwiększyłam obciążenie z 1 na 3, ale i tak uda od wewnętrznej strony mam galaretowate i w szortach się nie pokażę ( mogłam się zabrać wcześniej za cwiczenie

wiem, ze to nie ten wątek,ale myślalam nad kupieniem takiego przyrządu do robienia brzuszków z decathlonu w kształcie kwiatka (?)-ma ktoś może taki?
marta200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 00:11   #4707
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta200 Pokaż wiadomość
Dawno tu nie zaglądałam )
Paulina, ja na Twoim miejscu ćwiczyłabym po 30 min codziennie. Po godzinnym treningu możesz mieć zakwasy lub mogą boleć Cię kolana-ja tak miałam i możesz się zniechęcić

mi TŻ rozkręcił orbiego i zawiózł do naszego mieszkanka, stwierdziłam że nie będzie mi się chciało ćwiczyć jak mają być takie upały. Poćwiczę dopiero w następny weekend jak będę mieć siłę-przeprowadzka itd :P
ostatnio zwiększyłam obciążenie z 1 na 3, ale i tak uda od wewnętrznej strony mam galaretowate i w szortach się nie pokażę ( mogłam się zabrać wcześniej za cwiczenie

wiem, ze to nie ten wątek,ale myślalam nad kupieniem takiego przyrządu do robienia brzuszków z decathlonu w kształcie kwiatka (?)-ma ktoś może taki?
Myślałam, że tylko ja tak mam..z tego powodu codzienny trening skróciłam do 40 min

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 09:20   #4708
27Kika27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misio1849 Pokaż wiadomość
A co sadzicie o orbim firmy CHRISTOPEIT lub OLPRAN???? bo naprawde nie moge wydac wiecej kasy niz 600 zl. Albo jaki byscie mi mogli polecic?
Jak nie mozesz wydac wiecej kasy to kup sobie kettlera na raty.
Kupisz jakąs lipe za 600zl i po 3 msc bedziesz szukac nowego bo ten zacznie ci sie psuc, piszczec, gibota, a co najwazniejsze bedziesz miala zlą postawe na nim i obiciązysz sobie stawy. Czlowiek uczy się na bledach.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Lepsze rezultaty daje cwiczenie po 60 minut co dwa dni a dlaczego? Kazdy instruktor fitness Wam to powie.
Po ok 25-30 minutach treningu nasz organizm przechodzi w faze spalania tluszczu takze kazda minuta po wstepnej fazie 30 minut to spalanie tluszczu. Jesli jezdzimy 60 minut to spalamy tluszczyk przez 30 minut. A jesli jezdzimy 30 minut to nie spalamy tluszczu tylko nabieramy kondycji dzięki krotkiemu treningowi.
Takze im dluzej tym lepiej- na profesjonalnym orbitreku ciezko o zakwasy- cwiczenia trzeba rozpoczac od naslabszego obciazenia. Ja jeszcze sie nie nabawilam zakwasow-wszystko z umiarem. Po 3 msc 7 kg mniej)))
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:35   #4709
marta200
Raczkowanie

Kika-dzięki za wyjaśnienie i pozostaje tylko pozazdrościć efektów )
marta200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 15:11   #4710
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
stalovka mogłaś powiedzieć że masz taki egzamin poszła bym za Ciebie A teraz jaki jeszcze Cię czeka

Ja też chciałam iść na rowerek ale okres dostałam i wszystko boli
Hihihihi dzięki, prawo gospodarcze już za mną, teraz jeszcze w sobotę gospodarowanie - i obym już miała wakacje

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja tak mam..z tego powodu codzienny trening skróciłam do 40 min
Mnie tez bolały kolana, a lewe szczegolnie. Co na to pomaga - rowerek stacjonarny, już kiedyś o tym wspominałam. wystarczy 5-10 minut dziennie, siedzonko wysoko i minimalne obciążenie. Znajomy lekarz mowił, ze wtedy w kolanie wytwarza się "smarowanie" i kolana nie bolą przy nadmiernym wysiłku/obciązeniu. Nawet nie reaguje na zmiany pogodowe, co kiedys było nie do wytrzymania... Ja jeżdżę praktycznie codziennie i odpukać od tamtej pory mam spokoj z kolanami. Więc mogę powiedzieć, że na bolące kolana tylko rowerek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości