|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Oooo jak dobrze Anula, ze jestes, wlasnie myslalam o Tobie
Tak sie zastanawiam, czy nie lepiej by bylo zebym np. jezdzila codziennie ( oprocz niedzieli ) 50 min. na Orbim i 10 min. skakanka, nie byloby szybciej efektu ??? Cos te kg mi powoli spadaja Procz tego robie pompki, takie kobiece, ale niewiele jakies 15 szt. i brzuszki ok. 50 szt. ale tez nie sa perfekcyjne, poki co za tlusta jestem Jakie dokladnie wykonujesz cwiczenia ??? Ale Ty chyba gruba nie bylas nigdy ??? Doradz cos prosze ![]() EDIT: dodam, ze poki co nie zalezy mi na rzezbieniu, tylko spaleniu tego tluszczu Pozniej pomysle nad rzezba, o ile uda mi sie schudnac
Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2009-01-16 o 10:18 |
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, uwierz że byłam. Do obu porodów szłam z wagą 80 kg, po porodzie ważyłam 75, co przy moim wzroście to dużo (157 cm).
I też to trwało zanim zaczęłam chudnąć. Przede wszystkim orbitrek zmieniałam z takimi niby siłowymi (na początku bez obciążenia). Robiłam przysiady, wykroki, martwy ciąg, przysiady plie, lub na jednej nodze, pompki, brzuszki. Z reguły 3 serie po 20 powtórzeń, potem po 25. A jak było za łatwo dodałam obciążenie.Teraz ćwiczę już z dwoma hantlami po 6 kg. Na skakance robiłam interwały- 1 minuta umiarkowanym tempem i 0,5 min na maxa. A jeśli chodzi o jedzenie to jadłam głownie drób, ryby, jajka, twaróg, do każdego posiłku warzywa (brokuły, szpinak, brukselka).Pieczywo pełnoziarniste, ryż brązowy, ale to tylko do 15 godziny. Owoce ograniczyłam do trzech sztuk dziennie i to też przed południem. Nie wiem co jeszcze. Jak coś to pytaj
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
To wykorzystam Twoja dobra wole ![]() Ja idac do 2 porodu ( 2 m-ce temu ) wazylam 100 kg !! Teraz 88kg, chcialabym schudnac do ok. 65 kg. Tylko nie wiem za bardzo co zmienic...Tak wyglada moje menu: Sniadanie- po cwiczeniach 2 kromki chleba razowego z maslem i chuda wedlina ( innej nie przelkne ) II Sniadanie- owoce jakies ( wiem, wiem to nie posilek ) Obiad- piers z indyka duszona+ warzywa gotowane na parze ( brukselka, fasola, kalafior, marchew itd. ) Deser- jogurt lub Danone Activia Kolacja - 2 kromki chleba razowego + np. surowy losos, lub ryba w puszce. Wiem, ze nie powinnam jesc chleba, ale nie na jem sie 2 plasterkami lososia Pije zielona herbate i wode min. niegaz. Jak i kiedy powinnam cwiczyc. Dodam, ze mam 2 dzieci i moge dopiero cwiczyc jak starsza jest w przedszkolu, a mlodsza spi. Czasami musze przerwac cwiczenia, bo mala sie obudzi, ale jak sie uspokoi to wracam do nich. Czytalam na tej stronce co podalas linki, zeby na Orbitreku robic interwaly, ale jak dlugo cala godzine mam tak robic ?? Chyba nie dam rady tak
|
|
|
|
#1084 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Po dłuższej przerwie wracam do Was Śnieżynko gratuluje córeczki ![]() Anula świetnie wyglądasz ![]() Jako, że w lipcu zmieniam stan cywilny postanowiłam do ograniczenia jedzonka, pływania na basenie dorzucić orbitreka ![]() Zaczęłam dziś i za sobą mam 30 min i 245kcal, jako, że to początek to zwiększe czas ćwiczeń Poza mną 2 kg mniej ![]() Życze każdej z osobna wytrwałości
|||||||||||||||||||||
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 A z dziećmi to wiem jak to jest. Też mam dwójkę Tylko że starsza ma już 8 lat a młodsza niedługo będzie miała 2. A interwały robimy 20 min, max 30 min zgadnij_MS gratuluję zmiany stanu cywilnego
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder Edytowane przez Anula123 Czas edycji: 2009-01-16 o 14:26 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wlasnie sie czaje na swoje sprzety chyba sie wezme do roboty |
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
dziś 70min jutro przerwa
Sniezynka21 rozumiem jak ważna jest dla ciebie utrata ciązowych kg ,ja miałam tak samo w ciązy przytyłam 30kg mam 159 a jak szłam do porodu ważyłam 80kg wyglądałam jak monstrum ! przeżyłam załamanie jak po ciąży ukochane jeansy nr 27 wciągnęłam zaledwie do kolan ,a idąc do sklepu musiałam kupic rozmiar 31! za nie długo mój syn ma 3 lata a ja nadal mam do zrzucenia 9kg,bardzo bym chciała zgubic je do lata ,nawet nie na tym mi zależy jak na swoim przed ciążowym rozmiarze i wierzę ,że cwicząc dojdzie do tego . Najważniejsze to cwiczyc regularnie i zdrowo się odżywiac i przede wszystkim nie załamywac się i nie przestawac cwiczyc jak waga stanie w miejscu na miesiąc lub dwa (miałam tak,biegałam po 10km dziennie a waga ani drgnęła)Trzeba dac czas naszemu organizmowi a tłuszcz zamienic na mięśnie i energię.Pewnie zaraz dostane od kogoś po uszach ale przestałam jesc kolację,a za dnia jadam dużo surowych warzyw ,jem dużo ryb drobiu i pije zieloną herbatę Razem damy rade dziewczyny najważniejsze się nie poddawac snieżynka łosos wędzony to prawdziwa bomba kcal jeden plasterek to ok 150kacl lepiej zjeśc go rano ,a na kolacje posiłek czysto białkowy czyli np chudy twaróg ,białka jaj itp
![]() walka o zdrowe wlosy ![]() ![]() 26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie 13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica! Edytowane przez ma-li-na Czas edycji: 2009-01-16 o 19:45 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Co do licznikow to troche sie dziwilam, ze ja w 30 min spalam 500kcl, a fziewczyny tu pisza, ze 200-300. No, ale ja naginam jakies 38km/h, a nie 17, wiec sie wyjasnilo. Juz myslalam, z emoz emoj sprzecik cos zawyza. Co do godzin jedzenia, to czytalam ostatnio, ze wg najnowszych badan, nie jest wazne o ktorej godzinie jemy, ale ogolna ilosc kalorii na dobe. Tak wogole to na stronie Bootsa znalazlam taki link, gzdie mozna wyliczyc sobie ile jesc i ile spalac, by osiagnac swoj cel. wyszlo mi, ze jesli bede jadla 1471kcl i spalala 200, to 3 kwietnia dojde do 63kg. Teraz waze 74.
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
http://www.bootsdiets.com/
Prosze bardzo. Ja za to mam przerwe w cwiczeniach bo tak lecialam po schodach dziecku mleko zrobic, ze sie wyrznelam i noga skrecona. :/
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a za mną kolejny zgubiony kg dzis 70min
![]() walka o zdrowe wlosy ![]() ![]() 26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie 13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica! Edytowane przez ma-li-na Czas edycji: 2009-01-18 o 20:29 |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza !! Hop Hooooop
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
Ale dziś nie będę ćwiczyć ![]() Może jurto będzie lepiej
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis 60min
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj, jak nigdy, położyłam się już o 21.30 spać. I dzis wstałam w świetnym nastroju, na dworzu słoneczko więc mam kupę energii i na 100% poćwiczę
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj przerwa ,jakos jiepsko sie czuje
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis tylko wymagane 200kcl, bo noga jeszcze boli. 13 min mi to zajelo, ale w pierwszym tyg odchudzania 2kg mniej, a zaliczylam wizyte w Burger Kingu
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
A ja już nie mam orbitreka,popsułam
.
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Na moim orbitreku nie działa wyświetlacz,który pokazuje spalane kalorie, czas i puls. Więc ja tylko kontroluje czas na zegarze ściennym. Dziś 30 minut więc nawet nie wiem ile to kalorii.
|
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj spaliłam jedynie 200kcal, wczoraj ponad 400.
Tak sie zastanawiam czy z moim licznikiem wszystko ok jes bo piszecie ze spalacie ok 300 kcal w ciagu 30 min. Ja wczoraj spaliłam 400 kcal w ciagu 60 min., pokonałam ponad 26 km cwiczac przewaznie z predkoscia 22 km/h( czasami szybciej). Myslicie, ze to jest dobry wynik? |
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co u mnie tez cos licznik chyba szwankuje... Jezdzilam godzine 21 km i spalilam tylko 295 kcal. Dlatego teraz jezdze tylko 30 min, ale interwalowo, zobaczymy co waga pokaze w niedziele
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poćwiczyłam 40 min. A dziś chyba poskaczę na skakance dla urozmaicenia
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
dzis 60 min
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak lajtowo dziś pomachałam hantlami, a potem parę minut na skakance. I chyba muszę teściowej steper zabrać, bo pożyczyła żeby cwiczyć, a on stoi i się kurzy
. Miałabym coś na zmianę z orbim. A wogóle to nie mogę się wiosny doczekać. Na rower bym wsiadła, albo pobiegać poszła
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie dała rady cwiczyc z predkoscia 40 km/h... za słaba kondycje mam
Ale i tak zrobiłam duze postepy ![]() Dzisiaj jedynie 15 km pokonałam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 |
|
Przyczajenie
|
Wie któraś może czy w nowej ofercie rela są dostępne orbitreki marki Kettler?
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poćwiczyłam dziś interwałowo. 2 min umiarkowaną szybkością i 1 min na maxa. I tak pół godziny. Jak skończyłam to ledwo zlazłam . Lepsze to niż jeżdżenie stałym tempemJutro siłowe. Muszę się do nich przyłożyć
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj tylko 40min cos kiepsko się ostatnio czuję
![]() dziś już trochę lepiej spróbuje później interwałów <najlepiej wychodzą mi na skakance nie wiem czy dam rade na orbim >
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

. Miałabym coś na zmianę z orbim.