|
|
#2341 |
|
Gang Iren
|
Wstałam rano i pierwsza myśl to zapalić.Fajki mam pod ręką-męża.Mam nadzieję,że dam radę.Za was też trzymam kciuki
|
|
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Cytat:
Edytowane przez Alida Czas edycji: 2008-05-14 o 11:31 |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja palę nałogowo 12 lat a podpalałam jeszcze 4 lata wcześniej wiec w sumie 16 lat nałogu... ale zawzięłam się i stwierdziłam że nie będzie jakis głupi ajek mną rządził
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie nauczyłam się palić z głupot
, do dziś fajki mi nie smakują i śmierdzą, ale jestem silnie uzależniona psychicznie. Tabexy, Nicorety i inne takie wynalazki na mnie nie działają Jak brak mi stresów, np. na urlopie potrafię niepalić kilka tygodni i nawet mnie nie ciągnie, ale jak tylko wracam do smutnej codzienności potrafię odpalać jednego od drugiego .
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
0306 witam
![]() oj ciężki dzień wczoraj i dzisiaj. te bóle dalej,tyle że słabsze. mniej pale bo boję się zawału serca ![]() chciałabym odłozyć te fajki na bok i zapomnieć że kiedykolwiek paliłam to ścierwo ... ![]() Alida dzęki za odp.
|
#2346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do serduszko to nie ma z nim żartów:/i o ile jeszcze kłucie można uznać za nerwice etc to takie dławienie i duszenie o których Ty wspominałaś to może już nieciekawie:/ może jak bedziesz u lekarza to niech zrobi Ci ekg spoczynkowe? a doraźnie możesz spróbować brać magnez. jak ja miałam kłopoty z serduchem-kłucia, pobolewania i inne atrakcje to lekarz kazała mi kupic sobie właśnie magnez i powiem że pomogło. |
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji pójścia do zwykłego lekarza biore skierowanie do kardiologa. wczoraj czytałam mnóstwo stron na temat chorób,szukałam czegoś co mogło by podpasować pod moje objawy ale w sumie sama nie wiem co to może być ... przed narkozą swego czasu miałam pogadanko z anestezjologiem,on mówił że to przez tarczyce mam takie jazdy (młodzieńcza tarczyca) nie wiem. boję się iść do lekarza,poważnie.mam wrażenie że wyrzuci mnie z gabinetu jak usłyszy że palę :/ mam magnez pod ręką,to spróbuję,może zadziała ...
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
a w sumie to i z tarczyca moze miec dużo wspólnego bo przy okazji róznych ekg itp miałam też test na tarczycę..
papierosy na pewno maja na zdrowie wpływ ale lekarz nie ma prawa Cie pogonić ani krzyczeć. ma tylko obowiązek uświadomoć i ZALECIĆ zrezygnowanie z palenia. ja np jeszcze mam wiecznie spuchniete kostki i czasami problemy z oddychaniem. doczytalam sie ze to albo niewydolnosc krązenia (wyniki w miare ok) albo zatorowość żylna (wyniki ok) tak wiec skoro wyniki ok a ja sie czuje sczasammi jak stara baba to może i papierosy maja w tym swoj udzial:/ |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
tak,ja też mam coś z samopoczucia starej baby...a mam 22 lata na karku.
żeby było śmieszniej,mój facet też jak dziadzia się czasem czuje. wczoraj kopiąc te strony,na temat serca i chorób,nawinęły mi się spuchnięte kostki,zatorowość żylna...coś na ten temat mi wiadomo. ostatnio byłam u ginekologa,a ten potraktował mnie jak skończoną dziwkę,więc dlatego mam jakieś obawy żeby iść do lekarza ![]() nigdy sie nie bałam ale teraz mam opory straszne
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
ginekologiem sie nie przejmuj. jeden z wielu z ktorymi ja sie spotkalam tez ze mnie taką i owaką zrobil jak sie zaparlam ze nie zrezygnuje z tabletek.. dopiero jak mu wykrzyczalam ze to hormony i nie mam zamiaru co miesiac wywolywac to mu sie glupio zrobilo:/ a jesli chodzi o to ze boisz sie lekarza bo palisz papierosy to uwierz mi-to akurat na pewno nie spowoduje jakiejs niezdrowej reakcji u lekarza. wrecz sie ucieszy jak powiesz ze palisz a CHCESZ rzucic juz i teraz. i zrobi wszystko zeby Ci w tym pomoc. Moja doktor malo z krzesla nie spadla z radosci a jak juz bylam w drzwiach to mi jeszcze ze sto razy "powodzenia" krzyczala na odchodne
![]() a tak w ogole to dzisiaj trzeci dzien Tabexu (jeszcze dzisiaj i jutro moge popalac) i stan wypalonych papierosow od 6 rano.....2 (!!!!!). normalnie jestem w szoku. ale za to wcinam marchewke i rzodkiewki jak nawiedzona:/ |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech,co ma być to będzie u tego lekarza. iść muszę,mam tylko nadzieję że nie trafie na jakiegoś posrańca tak jak ostatnio ![]() ja na "głodzie" to mam ochote na zimne kakao,jogurty i czekolade
|
|
#2352 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie zaczęłam 15 dzień bez papierosa. Rozczytuje się w książkach o motywacjach, celach w życiu i walczeniu z depresją i .....naprawdę coraz bardziej się cieszę z tego że nie palę. Zawsze myślałam że nie chce być jak robot i mały nałóg mnie uczłowieczy a z drugiej strony z papierosem będę wyglądała na mocniejszą - nic mylniejszego Kochane. ... Do następnego razu....
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Goshaaa-witam i gratuluje tych ponad dwóch tygodni
anka_85 - ja na "głodzie" najchętniej bym jadła wzzystko ci mi wpadnie w ręce ale staram sie zapychać marchewkami, rzodkiewkami, chrupkim pieczywem i innymi paskudztwami:/ mam nadzieje ze ten wilczy spetyt w koncu przejdzie. a wcz wieczorem zauwazyłam cudowną rzecz.. nie musiałam 300 razy odkasływać zanim coś powiedziałam. mówiłam płynnie, bez chrypki i bez tej charakterystycznej guli w gardle ))
|
|
|
|
#2354 |
|
Przyczajenie
|
ja juz nie pale od 2 misiecy i jest to dl amnie prawdziwe szczescie. papierosy byly dla mnie jak cos bez czego nie moglam sie obejsc ja wrecz uwielbialam sobie zapalic i mowilam sobie nigdy nie rzuce bo to bardzo lubie . Ale przyszedl dzien w ktorym po prostu poczulam od siebie smrod i powiedzialm dosc!!!!czlowiek dba o siebie jak tylko moze a ten smrod nikotynowy byl okropny. Teraz w domu juz nic nie czuc firanki czysciutkie , ubrania nie przesiakniete nikotyna az zyc si echce
) a i czlowiek czuje sie znacznie lepiej. i o dziwo rzucenie nie bylo takie trudne ale pomogly mi w tym plasterki . nie wiem czy bez nich bym sobie tak dobrze poradzila . zycze wszystkim wytrwalosci i wiem ze i wam sie uda.
|
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również rozstałam się z nałogiem ale dzięki tabletkom tabex. Również jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Dochodzę jednak do wniosku, że rzucenie tego świństwa nie zależy od tych wszystkich plastrów czy innych wspomagaczy....owszem...p omagają nam w jakimś stopniu, ale głównie to my musimy tego naprawdę chcieć. Potrzebna jest nasza silna wola....i tylko dzęki niej osiągniemy sukces.
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
no dziewczyny
trzymajcie za mnie kciuki dzisija jest pierwszy dzien na tabexie kiedy to juz absolutnie nie moge zapalic ani jednego faja. poki co od 6 rano nie palilam a rano jest zawsze najgorzej.. wiec moze to znaczy ze sie uda D
|
|
|
|
#2357 |
|
Przyczajenie
|
uda ci sie napewno
) trzymamy za ciebie kciuki ........ ja bylam taka palaczka ze w nocy potrafilam wstac i leciec zapalic a teraz juz 2 misiace i nic ) i tobie tez sie uda na 100%
|
|
|
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja potrafiłam o 3 w nocy biec na wpół ubrana na stacje kiedy podczas nocnej nauki skończyły mi sie fajki ;pno ale dzisiaj póki co sie trzymam
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś w nocy spalałam przez sen z 2-3 papierosy.
zostawiałam sobie "pojare" często gasząc ją wkładałam peta w dywan ![]() dobrze że teraz w nocy śpię normalnie i nie pale ...
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
az tak to nie miałam;p zdażało mi się coprawfa strząsać sobie popiól do kawy lub herbaty ale to bardziej z roztargnienia niż nałogu![]() a tak w ogóle to chciałam sie pochwalic że wczoraj o 23 zapaliłam ostatniego paierosa i od tamtej pory już ani jednego kurcze, ale to fajen uczucie
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
O kurde Szcześliwie że udało ci się rzucić.Ja co prawde palę, ale takich przygód nie miałam. Próbowałam gum do rzucia (obrzydlistwo) oraz plasterkow. Wszystko oceniam jako wyrzucone pieniadze. No ale to moje prywatne zdanie. wiem ze niektoym pomagalo. Najlepsza to jest chyba silna wola ale kto ja ma
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
rzuciłam tylko nocne palenie przez sen.
i tak jestem dalej w nałogu z tym że pale trochę mniej.bóle w klatce nawiasem mówiąc ustały. pewnie przez aspirynę. Alida ten tabex tak podziałał ?
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
chyba tak
chociaz muszę przyznac że i silna wola jest mi taraz też bardzo przydatna. Nie ciągnie mnie do palenia jeśli chodzi o nikotynę ale bardziej jeśli chodzi o codzienne nawyki:/ Tabexik łykam sobie regularnie![]() cieszę się że z sercem już u Ciebie lepiej ale to i tak nie zwalnia Cie od rzucenia palenia ;pp |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrowie i to że nie będe śmierdzieć :Pja cieszę się że w przyszłym tygodniu będe mieć już pieniążki i będe mogła iść do lekarza i wykupić receptę. póki co ograniczam i jakoś wytrwam te kilka dni bez tabexa. fajnie się masz z tabexem,zazdroszczę i podziwiam jednocześnie
|
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczysz, będzie dobrze juz niedługo bedziemy pachnące, z ładną cera i dodatkową kaską w kieszeni )))
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Przyczajenie
|
no dziewczynki trzymam za was kciuki wiem ze wam sie uda
)
|
|
|
|
#2367 |
|
Gang Iren
|
A mi głupiej znowu się nie udało
jest mi smutno.Walczę sama ze sobą i wygrać nie mogę,a raczej wygrywa we mnie nałogowiec.Ale ja tych fajek nie cierpię!
|
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz radę, zobaczysz. ja nadal nic nie zapaliłam jest troszkę cieżko ale sie zawzięłam jak cholera. i Ty tez dasz rade. My baby jesteśmy silne ))
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
ja się boję tego głodu jak juz w 100% odstawie na bok śmierdziele
![]() to będzie coś strasznego. czytałam na jednym forum że jakaś kobieta po odstawieniu dostała zapalenia płuc,po prostu organizm sie zbuntował i z tąd zapalenie ![]() jeden z kilku moich znajomych odstawił fajki,ot tak po prostu. teraz ma w zwyczaju gardzenie palaczami. pamiętam jak raz patrzyl sie na mnie z uniesioną głową,czuł się lepszy bo rzucił. słyszałam że temu gościowi zdarzało mówić się,gdy widział że ktoś pali "oo ale śmierdzi,pewnie już ma raka,on umrze,jak można palic papierosy,co za poj**** " ech,jak mnie wkurza takie gadanie,sam kiedyś palił a teraz czepia się i gardzi innymi palaczami ![]() najgorsza hipokryzja po prostu. Gosia,każdy nałóg i chęć pokonania go to próba upadków i podniesień. koleżanka która rzucała palenie w pierwszym miesiącu pare razy się skusiła na faja,później juz tego nie robiła. także spoko,nie martw się.każdemu może zdarzyc się małe potknięcie. Alida ja chce ten tabex sie już nie mogę doczekać kiedy wykupie i ocenie efekt działania na sobie
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Ja również rozstałam się z nałogiem ale dzięki tabletkom tabex. Również jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Dochodzę jednak do wniosku, że rzucenie tego świństwa nie zależy od tych wszystkich plastrów czy innych wspomagaczy....owszem...p omagają nam w jakimś stopniu, ale głównie to my musimy tego naprawdę chcieć. Potrzebna jest nasza silna wola....i tylko dzęki niej osiągniemy sukces.
D
az tak to nie miałam;p zdażało mi się coprawfa strząsać sobie popiól do kawy lub herbaty ale to bardziej z roztargnienia niż nałogu