|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hot Dogi w Cieście
taaaak...ja myślę, by następnym razem doprawić ciasto ziołami prowansalskimi właśnie i czosneczkiem
i nie wiem, czy nie zrobić takiego sosu pomidorowego..coś a la do pizzy. ech. dużo wariacji mi do głowy przychodzi
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
własnie wzięłam się za robienie hot dogów ale drożdze za nic nie chcą wyrosnąć, wleje takie
wiedziałam że nie wyjda dlatego miałam tekie obawy przed tymi drożdzami tak na oko ile sie pieką?, bo chcę trafić z wyjęciem z piekarnika przed przyjsciem rodziców z pracy żeby podac im na obiadek ![]() planuje doprawić trochę czosnkiem z torebki, albo solą czosnkową może bedzie dobrze
|
|
|
#63 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak poza tym, to nie martw sie, bluegirl, bo ja jestem laikiem w sprawach gotowania, dopiero od niedawna sie za to zabralam i to tez byla moja pierwsza przygoda z drozdzami.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam te drożdze 2 razy i nie wyszły
może drożdze jakies wadliwe pisze na nich drożdze Domowea tych drożdzy dużo tak na oko? bo może ja to źle poobliczałam bo pogubiłam się może na szybko w tych przelicznikach i na oko wycinaniu
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Mi drożdże też raz nie wyrosły i nic się nie stało (też Domowe). Ja daję tak 1/5 paczuszki (bo tam chyba 10 dag jest, a trzeba 2).
A piekę ok. 30 min. |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko mam i dzisiaj będę działać
. I znowu nici z diety...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smaczne wyszły cześc robiłam juz z ketchupem w środku częśc bez ![]() trochę to ciasto takie dziwne mi wyszło nie wiem niby jakie w smaku powinno być, ale tak jakoś dziwne mi wyszły ![]() ale i tak zjedzone
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Też się skusiłam na te hot dogi
Wyszły przepyszne,wczoraj robiła mama,tak na próbę,a dziś ja sama i wszystko mi się udało Tylko że moja siostra nie chciała z parówka, to do srodka dalam spory kawałek żółtego sera,zawinełam go w plasterek szynki i jeszcze raz zawinęłam to plastrem sera,dopiero w ciasto Więc jeśli ktoś pragnie odmiany to polecam. A moja mama jest zachwycona tym ciastem i będzie z niego też paszteciki robić
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Mmmmm, przepysznie wyglądaja te wasze fotki.... Fajne, moze sie skusze na nie i sobie tez zrobię....???
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiłam się już na zrobienie tych hod-dogów dwa razy
. Pyszności.Zastanawiałam się nad tym cukrem, ale skoro trzeba dodać to trzeba i wyszły bardzo w porządku.Szkoda, że nie mam aparatu bo były tak ładnie upieczone i powiększyłabym galerię tych smakowitych zdjęć .
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
ja też się skusiłam na te pyszności
muszę się przyznać, że "rozpowszechniłam" przepis wśród znajomych i też palce lizali
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
moja rodzina tez zachwycona! a jak mlaskali przy jedzeniu
pycha, ale nastepnym razem dam wiecej sera, bo dalam tylko 1 plasterek i bylo malutenko...
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
A ile czasu zajmuje wam zrobienie tych hot-dogow?tak od poczatku do wlozenia do piekarnika?? i ile je potem pieczecie??
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm samo zrobienie ciasta + poczekanie aż troszke wyrośnie zajmuje mi około 40-50 min, zależy ile drożdże mi rosną
![]() pieke jakieś 40min, czasami mniej bo jak już ciasto w piekarniki wyrośnie i jest upieczone biore na termoobieg żeby szybciej się przyrumieniło
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie dodaję cukru wcale (mam cukrzycę) i też są super. Zrobiłam Hot - dogi dwa razy, rodzina nadal się domaga, Misio też, ale na razie na tym poprzestanę, bo się potem w drzwi nie pomieścimy
Ale przepis fantastyczny. Dzięki Dolly
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobienie ciasta i pozwolenie mu urosnac jakies -15 minut zrobienie hotdogow - kolo 5 - ale podczas rosniecia ciasta szykuje juz plastry serka i na nie klade parowki zeby bylo pozniej jak najmniej pracy i mam bardzo dobry piekarnik - pieke 15-20 minut na 175 stopni czyli ogolem od skruszenia drozdzy do wyjecia z piekarnika - maksimum 50 minut |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
a mi właśnie grzeją sie w mikrofali te pyszne hod-dogi. Jutro wyjezdzam do rodzinki i też im dam na spróbowanie bo przepis jest rewelacyjny
|
|
|
|
|
#79 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Dolly mozna je odgrzewać??
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
bo wtedy takie rzeczy zdecydowanie nie wychodza ...
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Nutko, oczywiście że można odgrzewać
ostatnio jak robiłam to właśnei na drugi dzień odgrzewałam w pracy w mikrofali ![]() z mikrofali nie są takie chrupiące ale i tak dobre co do drożdży to ja daje 1/5 opakowania takiego co ma 100g |
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Przepis jest rewelacyjny, dzieki !!
Ja z tej ilosci ciasta zrobilam az 20 sztuk mini hot-dogow. Czyli z 10 wiedenskich parowek. Pychotka... polecam z sosem czosnkowym lub paprykowym z cebulka kolejny raz . pozdrawiam
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś przymierzam sie powoli do zrobienia ich po raz kolejny. i już mi ślinka cieknie na samą myśl. nie wiem tylko ile musiałabym ich naprodukować, by cos na następny dzień zostało
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Też zrobiłam, moje tak wyszły. Były pyszne
Dzięki za przepis |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
kkk
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2012-09-26 o 23:21 |
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
a mam pytanie czy do srodka hot dogow mozna tez dac np ogorrka kiszonego albo podsmazana wczesniej cebulke ? i czy ciasto przez to moglo by nei zrobic sie takie jak powinno być ? no i ile to trzea piec ?
![]() a jeszcze jedno pytanie czy w to ciasto to zawija sie parowki juz ugotowane ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2006-09-26 o 07:23 |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Sonata_ona :
parowki surowe ![]() mysle, ze mozesz dodac cos do srodka, bo to jest takie samo ciasto jak do kulebiaka- a tam przeciez wklada sie rozne mokre rzeczy - np. kapuste... ale tylko teoretyzuje, bo te hot dogi tylo z serkiem i parowka do tej pory robilam... czas pieczenia jest opisywany w kilku postach w tym watku |
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
a dzieki
wlasnie zrobilam ale jakos dzowne ciacho mi wyszlo slodkawe takie niez byt nei smokowalo.. ale zjesc sie dalo moze dlatego ze uzylam drozdzy instant
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak mam pytanie
![]() parówka jest owinięta w jedną wartwę ciasta? czy w więcej? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

i nie wiem, czy nie zrobić takiego sosu pomidorowego..coś a la do pizzy. ech. dużo wariacji mi do głowy przychodzi 

wiedziałam że nie wyjda
. Pyszności.

kolejny raz . pozdrawiam