Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-02, 23:37   #391
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :)

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Zaczynam dochodzić do wniosku ,ze faceci albo nie odróżniają zapachów albo moje flaszki są wszystkie boskie,mój TŻ powiedział ,ze jego pracownicy lubią do nas przychodzić ,i jeżeli istnieje okazjon to się spierają który pójdzie,ze względu na to,że zawsze mną pachnie w domu
Coś mi się wydaje, że gdyby to jakaś brzydula tak pachniała to nawet by tego nie zauważyli A tak, mają bardzo przyjemne skojarzenia
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 07:58   #392
Ata77
Zakorzenienie

wczoraj ciotka skomplemetowała nieoczekiwanie moje D&G The One edt
"pachniesz fiołkiem? ślicznie"

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 09:09   #393
Asienka 333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
bo im żal dupę ściska?
Asienka 333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 10:05   #394
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
A nowe flaszki otwieram z równie wielka ekscytacją co Ty. Czasem zaszywam się, otwieram butelkę wina a później flakonik... i jest bosko
Ja zwykle nawet testuję zapachy pojedynczo. Nie potrafię tak "wszystkiego wszędzie"... Zapach musi miec przestrzeń, żeby się pokazac i ja to jego umiłowanie przestrzeni szanuję.
Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
moja ciotka za to (bardzo wrazliwa osoba ale totalnie nieograniajaca tematu) ocenia zapachy w sposob tak uroczy, ze wybaczam wszystko, bierze cos do reki, wacha i mowi mniej wiecej cos takiego: "och (niuch) ach (niuch) to jest takie....takie....takie.. .ale ladny zapach achhhh" hehe
Ależ to jest urocze!
Takiej cioci dałabym wąchać.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Też sobie ostatnio o tym myślałam i na pewno jest tak jak piszesz
Jakaś część ludzi po prostu nie czuje zapachów i czy to będzie podróbka, czy Hugo Boss, czy Lutens dla nich będzie wszytko jedno. Skoro więc wszystko jedno to po co przepłacać Oczywiście jest jeszcze grupa ludzi która kupuje droższe zapachy tylko ze względu na markę/cenę bo nie wypada pachnieć czymś tanim.
Sabb, muszę się przyznać jeszcze że mimo iż uwielbiam perfumy to co do muzyki jestem totalnym ignorantem i kompletnie nie wiem co znaczy że "format MP3 nie ścina pasma przenoszenia dźwięku" i " że perkusista nie ćwiczy z matronomem" Nie mam słuchu za grosz
A bo kiep ze mnie marynowany w perfumach. To literówka - miało być "z metronomem".

A tak serio, nie można znać się na wszystkim. Ja akurat używam przykładów muzycznych, bo muzyka drze mi duszę i mózg przefasonowuje. Ale setki są tematów, gdzie spontanicznie moge się wykazać druzgocaca ignorancją.

MP3 to format, któr ścina pasma dźwięku, które nie sa bepośrednio wyłapywane przez ludzkie ucho. Przynajmniej w założeniu tak jest, że dla zaoszczędzenie miejsca na nosniku (czyli ograniczenie ilości danych) rezygnuje się z tego, co nie jest wyraźnie syszalne. w rezultacie tracimy na dynamice, gubimy niskie tony i puls utworu, czasem mamy ubytki w górnych rejestrach, a czasem ogólnie siada selekcja. to zalezy od tego, jak skompresujemy ten dźwięk.
Czy ja w ogole cos wyjaśniłam?

Metronom zaś to takie urządzenie, które ogólnie diała jak stelaż, na którym opiera się rytm. Po pierwsze ćwiczenia z metronomem ucza perkusistę grać równo - nie przyspieszać i nie zwalniać w trakcie utworu. Kolejna kwestia to tempo - metronomy współczesne ustawiasz na pewna konkretna ilośc uderzeń na minutę - ta ilość jest dostosowana do tempa utworu, może być wolne, albo szybkie. Albo się zmieniać w trakcie utworu, ale to już inna bajka.

Pisałam jeszcze o membranie. To jest tak, że kiedy uderzysz pałeczką w membranę, to ona drga. Jeśli nie oderwiesz pałeczki natychmiast po uderzeniu - tłumisz drgania i dźwięk wychodzi nie taki, jak powinien.
Podobnie jest z kostkowaniem. Atak musi mieć dynamikę. jesli za bardzo przechylisz kostkę względem strun, to podczas przesuwania jej po strunie za długo zostaje ona w nią w kontakcie i nie tylko tłumi dźwięk, ale też nie ma takiego "tyk", które zwykle słychac podczas kiedy kostka "puszcza" strunę. Z drugiej strony, jeśli kąt jest zbyt duży, kostka może Ci haczyć o struny i nie tylko opóźniać moment puszczenia struny, ale i zmieniać sam dźwięk, bo naciągnięta mocniej struna brzmi inaczej.
Z resztą sposób uderzania strun to całe morze specjalnych skilli i knifów.

Ogólnie - jest tak, jak z perfumami. I setką innych rzeczy - na przykad z łyżwiarstewm figurowym. Ja na oko nie odróżniam Axla od Tulupa, czy Rittbergera. I nawet pewnie nie załapałabym, czy jakis jest podparty, niedokręcony, czy co tam jeszcze można zwalić.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 11:01   #395
MoniaK
Zakorzenienie

Sabb wow nie musiałaś mi tego wszystkiego tłumaczyć ja tylko tak napisałam, że nie mam pojęcia o czym piszesz (bo tak jest, nie ukrywam)
Jednak dziękuję Ci kochana, że chciało Ci się tak dogłębnie wszystko wyjaśnić Zawsze to jakaś wiedza i człowiek wie więcej
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 13:13   #396
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Simon, kiedy pachne np Angelem wtula sie we mnie, lekko caluje mnie w szyje albo probuje smakowac zapach (nie polecam heh).

To jest moj komplement 'ladnie pachniesz' w jego wykonaniu

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 15:18   #397
essme
Raczkowanie

Ja zazwyczaj zawsze jestem komplementowana przez koleżanki przy każdym zmianie zapachu. Ale najwięcej komplementów dostałam chyba o Versace Crystal Noir. Może dlatego, że jest trwały, więc więcej osób go poczuje i skomplementuje
essme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 15:04   #398
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

w sobotę byłam w klubie i pani, która wchodziła po mnie do kabiny toaletowej, aż się cofnęła (wiem jak to brzmi), by zapytać co to za piękne perfumy, a to był Armani Elixir Code

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 09:32   #399
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

mój TŻ nie bardzo potrafi komplementować zapachy pomijam fakt, że większość moich Mu się nie podoba
największy komplement słowny to "ładnie pachniesz" albo "mmmmm"
ale wczoraj usłyszałam coś co może nie jest wprost komplementem ale znaczy wiele " wiem, ze aukcja się dziś kończy, jak chcesz to kup sobie te perfumy" - chodziło o Angela (nawiasem mówiąc kupiłam setkę na zapas) Całe szczęście chyba gust Mu się zmienił, bo kiedyś Aniołek "śmierdział mu rozkopanym grobem"
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 09:19   #400
córa_łabędzia
Raczkowanie

" pachniesz tak słodko..skąpałbym się dziko w twoim kwieciu " (: <czerwone jabłuszko Niny>

" Szarlatanów nikt nie kocha. Zawsze sami.
Dla nich gwiazdy świecą w górze i na dole "
córa_łabędzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 13:01   #401
agusskaa2
Zadomowienie

Mama o For Her Rodrigueza "Pachniesz, jak kurtyna w starym teatrze. Zakurzona i wilgotna."

Uwielbiam takie porównania! Bynajmniej nie było to wypowiedziane w sposób niemiły.
agusskaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 13:35   #402
skarbiatko
Zakorzenienie

Wczoraj wpadła siostra i w progu do mnie: co tu tak selerem zajeżdża ? A to Dzongkha była
Taki mnie komplement spotkał

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 14:44   #403
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez agusskaa2 Pokaż wiadomość
Mama o For Her Rodrigueza "Pachniesz, jak kurtyna w starym teatrze. Zakurzona i wilgotna."
nie wiem dlaczego, ale przeczytalam "kurtyzana"
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 14:59   #404
zuzqie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego, ale przeczytalam "kurtyzana"
ja też zakurzona i wilgotna kurtyzana.. hm
zuzqie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 15:39   #405
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusskaa2 Pokaż wiadomość

Uwielbiam takie porównania! Bynajmniej nie było to wypowiedziane w sposób niemiły.
Cytat:
Wczoraj wpadła siostra i w progu do mnie: co tu tak selerem zajeżdża ? A to Dzongkha była
Taki mnie komplement spotkał

ja uslyszalam, ze pachne jak lawka w kosciele ( to byl olejek cedrowy)

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 17:14   #406
camelia111
Zakorzenienie

Odnotowałam 2 komplementy za flowerbombkę
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 19:57   #407
just green
Rozeznanie

GG do just green

A mi niestety nie zdarzyło się jeszcze usłyszeć żadnych reakcji na moje perfumy...
Kilka razy, gdy ktoś wiedział, że mam nowe perfumy i specjalnie się wwąchał - no to wtedy tak, ale tak po prostu to nigdy...
Ludzie zupełnie nie wyczuwają chyba ma mnie zapachów z odległości większej niż 5 cm!
Może używam ich po prostu za mało? Zwykle psikam się raz na dekolt (i czasem jeszcze raz na szyję) i po razie na każdy nadgarstek... 3-4 psiki - to wydaje mi się dość dużo, zwłaszcza że stosuję tak również niektóre EDP...
Co o tym sądzicie? Używam za mało (mi się raczej po ilości wydaje, że prędzej za dużo) czy po prostu ludzie nie zwracają uwagi?

just green jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 21:55   #408
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez just green Pokaż wiadomość
A mi niestety nie zdarzyło się jeszcze usłyszeć żadnych reakcji na moje perfumy...
Kilka razy, gdy ktoś wiedział, że mam nowe perfumy i specjalnie się wwąchał - no to wtedy tak, ale tak po prostu to nigdy...
Ludzie zupełnie nie wyczuwają chyba ma mnie zapachów z odległości większej niż 5 cm!
Może używam ich po prostu za mało? Zwykle psikam się raz na dekolt (i czasem jeszcze raz na szyję) i po razie na każdy nadgarstek... 3-4 psiki - to wydaje mi się dość dużo, zwłaszcza że stosuję tak również niektóre EDP...
Co o tym sądzicie? Używam za mało (mi się raczej po ilości wydaje, że prędzej za dużo) czy po prostu ludzie nie zwracają uwagi?
Mam podobnie, ale mze dlatego, ze ogolnie w ludziach obcych albo niespecjalnie zaprzyjaznionych wzbudzam duzy dystans Ludzie chyba sie mnie troszke boja Pociesze Cie , ze raczej perfumy czuc, tylko nei wszyscy maja odwage pytac
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 22:31   #409
liv87
Guerlain Lover

Dzisiaj komplement za Ode a l'amour YR
liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 22:42   #410
just green
Rozeznanie

GG do just green

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Mam podobnie, ale mze dlatego, ze ogolnie w ludziach obcych albo niespecjalnie zaprzyjaznionych wzbudzam duzy dystans Ludzie chyba sie mnie troszke boja Pociesze Cie , ze raczej perfumy czuc, tylko nei wszyscy maja odwage pytac
hmm, jakos innych maja odwage pytac
tzn. mam nadzieje, ze masz racje
no nic, psikac sie wiecej na pewno nie zamierzam, chocby po to, zeby nie skonczyc jak ta dziewczyna w Sephorze, opisana w watku o niefajnych zachowaniach perfumeryjnych

Stary 2009-06-05, 12:58   #411
danaida
Zadomowienie

Ropuszko i Just green rozumiem Was.
Jestem bardzo wrażliwa na zapach i nie trzeba mi wiele, by go intensywnie wyczuwać przez wiele godzin. Najczęściej jest tak, że sama dla siebie mocno pachnę i chodzę w chmurze zapachu a otoczenie wyczuwa tylko kiedy znajduje się rzeczywiście blisko. Mam na myśli sferę intymną, czyli odległość do 45 cm Dlatego najczęściej komplementy dotyczą sytuacji powitań, szeptanych rozmów czy tłoku.
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 13:34   #412
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez just green Pokaż wiadomość
Tez się nad tym zastanawialam i uslyszałam wlasnie, że perfumy czuć, ale ludzie się wstydzą powiedzieć coś milego, zapytać. co mnie akurat dziwi, bo jestem osobą, która lubi mówić komplementy i to robi, szczegolnie jesli chodzi o zapachy. Rzadko kiedy ktoś mi mowi, ze ładnie pachnę (3 kolezanki ) i raz mi jakis menel powiedział, że mam , cyt. "cudowny aromat" o LLL . Tak wrzasnął mi do ucha, że cały autobus usłyszał Raczej słysze wymyszone sytuacją stwierdzenia, podczas rozmowy ogolnej o zapachach itp, ze zawsze ładnie pachę, albo ze milo stac kolo mnie
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 14:04   #413
skarbiatko
Zakorzenienie

Heh, przed chwilą dosłownie była u mnie koleżanka.Tak jakoś dziwnie się zachowywała,rozglądała się jakby spłoszona,w końcu stwierdziwszy ,że jestem sama pyta mnie czy miałam gościa,ja na to ,że nie,a ta swoje,że nikomu nie zdradzi ,że z kimś się spotykam i że wie ,że był u mnie mężczyzna:lol W końcu pytam się skąd jej to do głowy przyszło a Ona mi na to ,ze w domu facetem śmierdzi
A ja się tylko zrosiłam Theoremą i Black Cashmere. Niektórzy to się w ogóle nie znają
Chyba za komplement tego uznać nie mogę Chociaż z drugiej strony......Biorąc pod uwagę moje ostatnie eksperymenty z zapachami i jej częste wizyty ot tak ,uznała pewnie ,że facetów jest mnogo i niezła ze mnie wyjadaczka

Stary 2009-06-05, 14:28   #414
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
... a Ona mi na to ,ze w domu facetem śmierdzi
A ja się tylko zrosiłam Theoremą i Black Cashmere.

..A może wyczuła Twojego TŻ?

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 14:49   #415
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość

..A może wyczuła Twojego TŻ?
Nie, szedł rano w takie miejsce gdzie nie używa nigdy perfum To na pewno mnie wyczuła ,bo ja sobie tak dogadzam jak jestem sama

Stary 2009-06-05, 14:51   #416
dance makabre
Wtajemniczenie

,,Pachniesz jak kaszka dla dzieci!" Przy mojej włąsnej mieszance Sagi z Oriflame (takiej fioletowej) i mgiełki waniliowej z avonu (miałam zastój kasy ).
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 22:14   #417
just green
Rozeznanie

GG do just green

och, niesamowite! dziś komplement za Amor Amor Sunrise
od koleżanki
no proszę, wystarczy się wygadać, a już problem troszkę znika

Stary 2009-06-06, 21:29   #418
Pin up girl
Zakorzenienie

A ja nie słyszę komentarzy - ani tych pozytywnych, ani negatywnych...
Może to przez to że ja wielka baba jestem (w sensie wysoka) i ludzie się boją XD
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 21:31   #419
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
A ja nie słyszę komentarzy - ani tych pozytywnych, ani negatywnych...
Może to przez to że ja wielka baba jestem (w sensie wysoka) i ludzie się boją XD
A może zbyt mało psików i ludziska nie czują, żeś piknie wypachniona
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 21:39   #420
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
A może zbyt mało psików i ludziska nie czują, żeś piknie wypachniona
Ostatnio zapodałam sobie 2 razy na włosy rzeczony w innym wątku classique i na uczelni dowiedziałam się, że pachnę oliwką...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości