|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :)
Cytat:
A tak, mają bardzo przyjemne skojarzenia
|
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj ciotka skomplemetowała nieoczekiwanie moje D&G The One edt
"pachniesz fiołkiem? ślicznie"
|
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#394 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takiej cioci dałabym wąchać. ![]() Cytat:
![]() A tak serio, nie można znać się na wszystkim. ![]() MP3 to format, któr ścina pasma dźwięku, które nie sa bepośrednio wyłapywane przez ludzkie ucho. Przynajmniej w założeniu tak jest, że dla zaoszczędzenie miejsca na nosniku (czyli ograniczenie ilości danych) rezygnuje się z tego, co nie jest wyraźnie syszalne. w rezultacie tracimy na dynamice, gubimy niskie tony i puls utworu, czasem mamy ubytki w górnych rejestrach, a czasem ogólnie siada selekcja. to zalezy od tego, jak skompresujemy ten dźwięk. Czy ja w ogole cos wyjaśniłam? Metronom zaś to takie urządzenie, które ogólnie diała jak stelaż, na którym opiera się rytm. Po pierwsze ćwiczenia z metronomem ucza perkusistę grać równo - nie przyspieszać i nie zwalniać w trakcie utworu. Kolejna kwestia to tempo - metronomy współczesne ustawiasz na pewna konkretna ilośc uderzeń na minutę - ta ilość jest dostosowana do tempa utworu, może być wolne, albo szybkie. Albo się zmieniać w trakcie utworu, ale to już inna bajka. Pisałam jeszcze o membranie. To jest tak, że kiedy uderzysz pałeczką w membranę, to ona drga. Jeśli nie oderwiesz pałeczki natychmiast po uderzeniu - tłumisz drgania i dźwięk wychodzi nie taki, jak powinien. Podobnie jest z kostkowaniem. Atak musi mieć dynamikę. jesli za bardzo przechylisz kostkę względem strun, to podczas przesuwania jej po strunie za długo zostaje ona w nią w kontakcie i nie tylko tłumi dźwięk, ale też nie ma takiego "tyk", które zwykle słychac podczas kiedy kostka "puszcza" strunę. Z drugiej strony, jeśli kąt jest zbyt duży, kostka może Ci haczyć o struny i nie tylko opóźniać moment puszczenia struny, ale i zmieniać sam dźwięk, bo naciągnięta mocniej struna brzmi inaczej. Z resztą sposób uderzania strun to całe morze specjalnych skilli i knifów. ![]() Ogólnie - jest tak, jak z perfumami. I setką innych rzeczy - na przykad z łyżwiarstewm figurowym. Ja na oko nie odróżniam Axla od Tulupa, czy Rittbergera. I nawet pewnie nie załapałabym, czy jakis jest podparty, niedokręcony, czy co tam jeszcze można zwalić.
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb wow
nie musiałaś mi tego wszystkiego tłumaczyć ja tylko tak napisałam, że nie mam pojęcia o czym piszesz (bo tak jest, nie ukrywam) Jednak dziękuję Ci kochana, że chciało Ci się tak dogłębnie wszystko wyjaśnić
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Simon, kiedy pachne np Angelem wtula sie we mnie, lekko caluje mnie w szyje albo probuje smakowac zapach (nie polecam heh).
To jest moj komplement 'ladnie pachniesz' w jego wykonaniu
|
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj zawsze jestem komplementowana przez koleżanki przy każdym zmianie zapachu. Ale najwięcej komplementów dostałam chyba o Versace Crystal Noir. Może dlatego, że jest trwały, więc więcej osób go poczuje i skomplementuje
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
w sobotę byłam w klubie i pani, która wchodziła po mnie do kabiny toaletowej, aż się cofnęła (wiem jak to brzmi
), by zapytać co to za piękne perfumy, a to był Armani Elixir Code
|
|
|
|
|
#399 |
|
BAN stały
|
mój TŻ nie bardzo potrafi komplementować zapachy
pomijam fakt, że większość moich Mu się nie podobanajwiększy komplement słowny to "ładnie pachniesz" albo "mmmmm" ale wczoraj usłyszałam coś co może nie jest wprost komplementem ale znaczy wiele " wiem, ze aukcja się dziś kończy, jak chcesz to kup sobie te perfumy" ) Całe szczęście chyba gust Mu się zmienił, bo kiedyś Aniołek "śmierdział mu rozkopanym grobem"
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
" pachniesz tak słodko..skąpałbym się dziko w twoim kwieciu " (: <czerwone jabłuszko Niny>
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Mama o For Her Rodrigueza "Pachniesz, jak kurtyna w starym teatrze. Zakurzona i wilgotna."
Uwielbiam takie porównania! Bynajmniej nie było to wypowiedziane w sposób niemiły. |
|
|
|
|
#403 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja uslyszalam, ze pachne jak lawka w kosciele ( to byl olejek cedrowy)
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Odnotowałam 2 komplementy za flowerbombkę
|
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
A mi niestety nie zdarzyło się jeszcze usłyszeć żadnych reakcji na moje perfumy...
![]() Kilka razy, gdy ktoś wiedział, że mam nowe perfumy i specjalnie się wwąchał - no to wtedy tak, ale tak po prostu to nigdy... Ludzie zupełnie nie wyczuwają chyba ma mnie zapachów z odległości większej niż 5 cm! ![]() Może używam ich po prostu za mało? Zwykle psikam się raz na dekolt (i czasem jeszcze raz na szyję) i po razie na każdy nadgarstek... 3-4 psiki - to wydaje mi się dość dużo, zwłaszcza że stosuję tak również niektóre EDP... Co o tym sądzicie? Używam za mało (mi się raczej po ilości wydaje, że prędzej za dużo) czy po prostu ludzie nie zwracają uwagi?
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie chyba sie mnie troszke boja Pociesze Cie , ze raczej perfumy czuc, tylko nei wszyscy maja odwage pytac
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Guerlain Lover
|
Dzisiaj komplement za Ode a l'amour YR
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. mam nadzieje, ze masz racje no nic, psikac sie wiecej na pewno nie zamierzam, chocby po to, zeby nie skonczyc jak ta dziewczyna w Sephorze, opisana w watku o niefajnych zachowaniach perfumeryjnych
|
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
Ropuszko i Just green rozumiem Was.
Jestem bardzo wrażliwa na zapach i nie trzeba mi wiele, by go intensywnie wyczuwać przez wiele godzin. Najczęściej jest tak, że sama dla siebie mocno pachnę i chodzę w chmurze zapachu a otoczenie wyczuwa tylko kiedy znajduje się rzeczywiście blisko. Mam na myśli sferę intymną, czyli odległość do 45 cm Dlatego najczęściej komplementy dotyczą sytuacji powitań, szeptanych rozmów czy tłoku.
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej słysze wymyszone sytuacją stwierdzenia, podczas rozmowy ogolnej o zapachach itp, ze zawsze ładnie pachę, albo ze milo stac kolo mnie
|
|
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heh, przed chwilą dosłownie była u mnie koleżanka.Tak jakoś dziwnie się zachowywała,rozglądała się jakby spłoszona,w końcu stwierdziwszy ,że jestem sama pyta mnie czy miałam gościa,ja na to ,że nie,a ta swoje,że nikomu nie zdradzi ,że z kimś się spotykam i że wie ,że był u mnie mężczyzna:lol W końcu pytam się skąd jej to do głowy przyszło a Ona mi na to ,ze w domu facetem śmierdzi
![]() A ja się tylko zrosiłam Theoremą i Black Cashmere. Niektórzy to się w ogóle nie znają ![]() Chyba za komplement tego uznać nie mogę Chociaż z drugiej strony......Biorąc pod uwagę moje ostatnie eksperymenty z zapachami i jej częste wizyty ot tak ,uznała pewnie ,że facetów jest mnogo i niezła ze mnie wyjadaczka
|
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..A może wyczuła Twojego TŻ?
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, szedł rano w takie miejsce gdzie nie używa nigdy perfum
To na pewno mnie wyczuła ,bo ja sobie tak dogadzam jak jestem sama
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
,,Pachniesz jak kaszka dla dzieci!"
Przy mojej włąsnej mieszance Sagi z Oriflame (takiej fioletowej) i mgiełki waniliowej z avonu (miałam zastój kasy ).
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
och, niesamowite! dziś komplement
![]() od koleżanki ![]() no proszę, wystarczy się wygadać, a już problem troszkę znika
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie słyszę komentarzy - ani tych pozytywnych, ani negatywnych...
Może to przez to że ja wielka baba jestem (w sensie wysoka ) i ludzie się boją XD
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Oczywiście jest jeszcze grupa ludzi która kupuje droższe zapachy tylko ze względu na markę/cenę bo nie wypada pachnieć czymś tanim. 
nie musiałaś mi tego wszystkiego tłumaczyć