|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy kobiece i dystyngowane. Które?
Glosuje na L'instant Guerlain lub Samsara lub Shalimar tejze firmy
|
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Chanel 19
Hiver Micallef Eau de Soir 24 Faubourg Generalnie szypry ![]() Kobiece i dystyngowane są również Shalimar, ale... miało być bez seksu to odpada
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze jakieś typowania? Zapraszam
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Cristalle Chanel - do ciemnego eleganckiego kostiumu
Nr 19 Chanel - j.w Cabochard Gres- j.w 24 fabourg Hermes - do eleganckiej sukni, kostiumu Eau de soir - do eleganckiej sukni Caleche Hermes - do wieczorowej sukni, jasnego wizytowego kostiumu Must Cartier - na dzień do miekkich kostiumów i swetrów (dyskretnie) na wieczór do wszystkiego ![]() Magie Noire - eleagncja i tajemniczość, do eleganckiego ale niebanalnego stroju ![]() My Queen - MC Queen
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwna sprawa z tym zapachem. Testowałam go już dziesiątki razy. I były takie dni, że tylko powalająca cena powstrzymywała mnie przed zakupem, ale i takie, w które mnie odrzucało. Reaguję tak zmiennie na niesłychanie małą ilość zapachów, i to takich, z których "niemaniem" mimo wszystko mogę się pogodzić, a tu jak na złość proszę...Może jakimś kompromisem będzie w ramach przypomnienia nabycie 19-stki... Podobna, a od niej mnie nigdy nie odrzucało...
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trudny zapach. Róznie na mnie pachnie , czasami czuję tylko gorycz skórek cytrusowych i ziół, a czasami te cytrusy pięknie, świeżo , prawie że wibrująco rozkwitają na mojej skórze. Nigdy nie uzywam go tuz przed wyjściem, to zapach , ktory musi się nieco na skórze "uleżeć". A czasem psikam nim wieczorem sweterek , który planuję załozyć rano. A dzisiaj będzie moim zapachem na noc, bo dzisiaj wszystko na mnie "kwitnie'
|
|
#967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza teraz, podczas upałów są dla mnie prawdziwym ukojeniem. Taka krystaliczna ,cierpko-słodka świeżość....Mmmmm.....Mio dzio |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Świeży, ale kobiecy
pozdrawiam wszystkie wizazanki
Przede mna jeszcze ponad miesiac emigranckiego losu ale juz mysle o powrocie do kraju a mianowicie o wizycie w sklepie bezclowym na lotnisku. Zwracam sie do was z prosba o pododanie mi nazw perfum o swiezym zapachu, ale nieposopolitym lecz wyraznym i kobiecym. Dotad uzywalam Light Blue i Cool Water. poszukuje czegos bardziej wyrazistego moze kwiatowego jak nowy Floral Jeana Paul Dziekuje z a pomo Szczypta Chili
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Swiezy ale kobiecy
Może Addict Eau Fraiche
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
moze envy gucciego...czysta kobiecośc kusicielki
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Może Laguna Salvadora albo Blue Ralpha Laurena...?
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym dodała jeszcze Splendor E. Arden, Clinique Happy Heart, świeże i bardzo kobiece. O wiem jeszcze możesz przetestować True Star, mogą Ci bardzo przypaść do gustu
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeży, ale kobiecy
Szczypto Chili, widzę, że lubisz zapachy lekkie, świeże, ale słodkawe - wnioskuję to z Twoich dotychczasowych upodobań
. Możesz zatem wypróbować poniższe:- nową Ninę Niny Ricci - nowy zapach Cartiera - Delices - Eclat d"Arpege Lanvin - Romance - Ralpha Laurena - Feraud - Louisa Feraud - Baby Doll i In Love Again YSL - porzeczkową Grosellinę z serii Aqua Allegoria - Petite Cherie Annick Goutal (smakowita, dojrzała gruszka) z bardziej kwiatowych kompozycji powąchaj: - Ferre Gianfranco Ferre - Twice Iceberga - Eau de Dolce Vita - różaną Stellę (Stelli McCartney) i jej sezonowe wcielenia. Poza tym zajrzyj do wątku: Świeży zapach z duszą, może w nim znajdziesz jakieś inspiracje .
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Dior Addict2
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
A może Halloween J.Del Pozo?Jest świeży w taki trochę niepokojący,mroczny sposób i ewidentnie bardzo kobiecy
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Stella Sheer Stella Mc Cartney
Esencia Duende J.del Pozo
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
moze najnowszy Lacoste-Inspiration?Zakochalam sie od pierwszego niucha...
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Mogłabym prosić o mały opis,jakieś porównanie?
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
I Love love Moschino czy Light Blue Dolce&Gabbana? :)
Kochane pomóżcie wybrać
Przymierzam się do zakupu perfum. Najpierw myślałam o I love love, którego nawet nie testowałam (kocham strzelać w ciemno) wiem że jest w typie LB a taki zapach teraz chcę, lub kupię po prostu klasyczne LB? Co doradzacie? Który zapach Waszym zdaniem, jest ładniejszy? Doradzajcie będzie mi łatwiej wybrać Dodam, że czytałam wątek o light blue i I love love, wertowałam KWC, chodzi mi po prostu o Wasze opinie. Pozdrawiam Was cieplutko
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I Love love Moschino czy Light Blue Dolce&Gabbana? :)
Zdecydowanie LB,ładniej i ciekawiej się rozwija jest bardziej pikantny
|
|
|
|
#981 |
|
Przyczajenie
|
maialam I love love , mialam light blue, dla mnie sa identyczne
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Z najwieksza przyjemnoscia.Zapach przypomina mi taka mieszanke pomiedzy Hypnose lancome(ale bez tego dusznego wetyweru) i Jette Jette Joop(irys),ale w sumie jest duzo swiezszy i przyjemniejszy,taka puchowa poduszka.
Do skladu:rozowy pieprz,ziarnka granatu,mandarynka,biale kwiaty,tuberoza,muguet(co to?)drzewo sandalowe,wanilia,musk. bardzo udany zapach,po ostatnich Lacostowych rozczarowaniach udalo im sie wreszcie skrecic ladny zapach! Pozdrovka |
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja jak dotąd lubię wszystkie zapachy Lacoste(z wyjątkiem nieciekawego Touch of Sun i Woman,których nie miałam okazji poznać).Pour Famme za swoją pikantną łagodność(jest to jedan z naprawdę "moich" zapachów) i przyjemny,niezobowiązując y ale bardzo trwały Touch of Pink.Zobaczymy,co będzie z Inspiration
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za Wasze cenne dla mnie opinie
i proszę o jeszcze. Właśnie chyba jednak zdecyduję się na LB, choć jeszcze uporczywie myślę Najpierw byłam na 100% przekonana do I love love, choć troszkę ten flakonik mnie odstrasza wiem, że to nie powinno mieć decydującego znaczenia, ale jednak. Zastanawiam się jak to dziwiadełko wyglądałoby na mojej półce
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie I love love jest ladniejsze LB jest bardziej cytrusowe i cierpkie a I love love jest zdecydowanie bardziej slodkie i landrynkowe z reszta one nie moga byc az tak bardzo identyczne bo i love love mi sie podoba a light blue nie
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to dziwadełko jest bardzo zabawne, sama planuję w najbliższej przyszłości zakupić
Zapach mi podoba się bardziej niż Light Blue, najpierw czuję cytrynę i grejfruta a później wychodzą jakieś trawy i zioła, jednak radzę przetestować Moschino, wiem że u niektórych bardzo krótko się utrzymuje... |
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przetestuj bo ze mnie love znika jak kamfora
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Olive Oyl, małżonka słynnego marynarza Popeye'a, który kocha szpinak
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście kochane
Dziękuję za każdą opinię Mam jeszcze tydzień na myślenie Jak nie dojdę do ładu to kupię oba
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulko a Light Blue ma więcej klonów zapachowych na rynku
![]() że wspomnę Eclat d'Arpege, Eau de Rubylips, Secret Wish Anna Sui, czy też letnia wersja S.Dali Sea&Sun in Cadaques, polecam wypróbować bo niektóre z nich są bardzo piękne
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Dziwna sprawa z tym zapachem. Testowałam go już dziesiątki razy. I były takie dni, że tylko powalająca cena powstrzymywała mnie przed zakupem, ale i takie, w które mnie odrzucało. Reaguję tak zmiennie na niesłychanie małą ilość zapachów, i to takich, z których "niemaniem" 

Dodam, że czytałam wątek o light blue i I love love, wertowałam KWC, chodzi mi po prostu o Wasze opinie. Pozdrawiam Was cieplutko