|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Widocznie ktoś za to kase wziął i wprowadził ludzi w błąd." buehehehe - ale kto przepraszam? Chyba żartujesz! Nie widziałam jakoś, żeby ktoś opatentował tę metodę, nie wymyślaj chłopie
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
BAN stały
|
Nie nie nie. Dzięki za pomoc ale maseczek to ja robić nie będe a to z racji tego, że jestem innej płci.
W jakim wieku te czarne kulki zejdą z mojego kichola ? Czy będe je miał do końca życia ? ( mam 21 lat ) |
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinieneś raczej zapuścić plantację wągrów i czekać aż same miną, dlatego, ze płci przeciwnej nie wpada zajmowac się zdrowiem swojej skóry Przecież tutaj nikt Cię nie namawia na makijaż, czy noszenie sukienek ![]() Po trzydziestce poinny zejść, choć niekoniecznie. Moja matka na przykład do pięćdziesiątki miała zanieczyszczony nos i nawet jak zniknęły wągry, to pozostały wielkie rozszerzone pory. |
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciekawilas mnie tym Acnefanem mozesz mi cos wiecej powiedziec na jego temat,jak sie u Ciebie sprawuje?Wstrzymam sie jeszcze z rozstaniem z mikstura pichtowa ale obawiam sie,ze olejek uczulil mnie. Nie wiem czy dobrze zrobilam,ze polaczylam te mieszanke z Biodermina a odstawilam moje apteczne cudo od dermatologa-robiony plyn w aptece,ktory faktycznie mi wczesniej pomogl i uzywalam go tylko punktowo. Poza tym druga sprawa jest niecierpliwosc,zawsze chcialoby sie miec efekt od razu chociaz to nie realne,ale... W kazdym razie teraz ratuje sie czym sie da i sprobuje wyczaic co moglo mnie podraznic,uczulic
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie mow, że nakładałaś na miksture biodermine? Może wcale nie uczulił Cię olejek tylko po prostu coś z czymś się pochrzaniło. Zalecam ostrożność z nakładaniem kremu na krem, czy kremu na toniki itp. Wiem, że to popularne, ale czasem może dojść do jakiejś reakcji. Oczywiście, nie musi się zdarzyć nic złego z połączenia danych preparatów, ale też moze się zdarzyć. Nie wiem jak w tym wypadku, bo nie znam się na tyle.
A czy mogę zapytać o ten robiony płyn? Masz taki na bazie alkoholu, z rezorcyną, chyba dedreomycyną i czymś tam jeszcze? |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biodermine nie nakladam prosto na miksture ..chociaz przyznam sie,ze zastanawialam sie taka metoda ale nie odwazylam sie.I teraz sie jeszcze tak zastanawiam bo w sumie ten tonik pictowy jest tylko na bazie nafty kosmetycznej i olejku pichtowego-w sumie wedle opisu ze strony dr Rozanskiego to powstala nafta pichtowa ![]() Jezeli pytasz o plyn od dermatologa to jezeli na tyle dobrze odczytuje sklad to pierwsze 3 pozycje to Detreomycini,Hydrocortiso ni,Ac.Salicylici...
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Mam skan skladu plynu
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2005-11-06 o 21:54 |
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Wow dzięki za skan
))) Teraz widzę, że mam ten sam płyn tzn taki sam skład ten mój ma, bo proporcji nie pamiętam. Tylko że mi on jakoś nie pomagał. Może za krótko go stosowałam? Już sama nie wiem :/ mam pól flachy jeszcze, to może kiedyś wrócę do niego...Bardzo możliwe, że u Ciebie to miksturka nawala, ale też może to nie olejek tylko nafta. Np ja nie toleruję nafty w dużej ilości (sprawdzałam). |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie chyba narazie dam sobie spokoj z ta mikstura,olejek pewnie sie przyda jeszcze
w sumie ma szerokie zastosowanie,nafte zawsze mozna wykorzystac do wlosow -sprobuje polaczyc olejek pichtowy z olejem awokado-zamowilam go sobie przez net,jezeli to tez zawiedzie to odstawie na dobre zabawe z miksturami.Jak dla mnie ten plyn jest bomba od pierwszego zastosowanie skutecznie pomogl uporac sie z niespodziankami,pozniej stosowalam go tylko punktowo ale teraz na cala twarz i widze,ze zalagodzil te stany zapalne.Mam nadzieje,ze szybko wroce do formy z twarza.Z drugiej strony jestem sobie winna bo moglam najpierw sprawdzic testowo,jak sie ma ta mieszanka dla mojej cery tymbardziej,ze jest sklonna do alergii i podraznien.No ale coz....madra po szkodzie.
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam go ladnie wszystko lagodzi, zmniejsza zaczerwienienia. Przez pierwszy tydzien dzialal genialnie potem sie skora troszke przyzwyczaja, ale i tak jest najlepszy ze znanych mi punktowców do kupienia w aptece za 7zl
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
|
|
#403 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Drogie panie zajmijcie się także swoimi stopami a nie tylko twarzą ---- > http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78965 do Hexxana Usuń nazwiska z tego skanu, ktoś może sobie tego nie życzy |
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz racje,zreszta wrzucalam je na szybko po,to by pokazac sklad.Druga sprawa to,obsesyjnie czepiasz sie stop-zreszta tam dziewczyny juz wypowiedzialy sie dostatecznie i zbyteczny komentarz ale....dziala to tez w druga strone u mezczyzn. I jak to zabrzmialo"zapuszcze plantacje"-masz poczucie humoru byle nie jak u Rumcajsa Pozdrawiam
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam lubie swoje stópki i na szczescie wymagaja mniej troski niz twarz![]() co do maseczki- zapewniam, ze nie odejmie Ci ona meskosci
|
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes niemozliwa,wirtualny romans w bardzo romantycznej atmosferze
|
|
|
#407 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
40 zł!! Daisydee pisała, że można taki kupić za ok 8 zł- 10 ml. A babka w zielarskim mi powiedziała że te 10ml są właśnie do ZEWNĘTRZNEGO. A jakiej firmy są wasze olejki i ile kosztuja za ile ml??? Kurcze jestem zawiedziona bo tak mi zależało na tej miksturce
|
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek jaki mam to firma Varia-kupiony w sklepie zielarskim,10ml z tej firmy kosztuje 12zl a 30ml kosztuje 25zl i bez wzgledu na pojemnosc olejek pichtowy,ktory ma przeznaczenie zywieniowe jest jednoczesnie srodkiem do uzycia zewnetrznego i wewnetrzenego a babka plotla bzdury,ze male pojemnosci sa tylko do uzytku zewnetrznego. Robilam tez zamowienie w Pollena Aroma i tam olejek pichtowy 10ml kosztuje chyba ok 7zl,poszukaj dobrze bo moze gdzies w Twoim miescie bedzie dobrze zaopatrzone stoisko zielarskie lub apteka,ktora prowadzi tez sprzedaz lekow homeopatycznych
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdy lubi co innego
|
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
A ja Wam powiem, ze moj olejek nie jest spozywczy, ale krzywda mi sie po nim nie stala
wrecz przeciwnie
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam olejek formy varia właśnie ten 30ml a dałam za niego 19zł
i jest spożywczy dziś zazczynam stosować miksturke pozdrawiam i
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbieznosc cenowa jak zwykle jest norma,niestety ....ale wazne,ze kupione
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
tojak czy ten nie spożywczy można stosować na twarz? bo już zgłupiałam
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
no oczywiscie lepszy bylby 100%naturalny, ale ten tez jest niezly
ten moj przynajmniej dziala
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
działa ! działa działa !
ale jestem hepi ![]() ja za swoj olejek dalam ponad 20 zł ale nie żałuję
|
|
|
|
|
#417 |
|
BAN stały
|
do martina@
Opisz mi ( jak możesz bo widze, że jestem znienawidzony na tym forum ) efekty stosowania tej mieszanki ( stosuje ją 2 tyg i efektów nie widze) Najlepszym sposobem jest pójście na solarium na 20 min raz na 2,3 tygodnie ( włosów na żelu nie mam / zimowej czapki dla szpanu teraz nie nosze ) |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I właśnie chodzi mi też o cenę, bo DAISYDEE pisała, że ma olejek za ok 8 zł 10 ml, więc wychodziłoby na to, że też miała do uzytku ZEWNĘTRZNEGO bo te do wewn. sa o wiele drosze! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

akurat na nosie....i tak sie zastanawiam jakby te partie dobrze nawilzyc i omijac to moze da to pozytywny efekt???

Chyba żartujesz! Nie widziałam jakoś, żeby ktoś opatentował tę metodę, nie wymyślaj chłopie
Powinieneś raczej zapuścić plantację wągrów i czekać aż same miną, dlatego, ze płci przeciwnej nie wpada zajmowac się zdrowiem swojej skóry 

) i coś punktowego, i straszenie domowników