Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-24, 22:40   #811
alka1989
Raczkowanie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że będzie, tak jak piszesz.
a pozbyć chcę się krostek / grudek na czole, poczekam na te cudowne efekty.
ale efekty sa fajowe \

co do daxa..jest spoko..nie zatyka jesli sotsujesz go np z brevoxylem...bynajmniej ja tam mialam...co do humektanu , dopiero w aptece zamowilam, bo u mnie nie mieli na stanie ...takze czekam ale dziewczyny bardzo zachwalaja tazke mysle, ze mi podpasi
alka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 22:43   #812
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez narcy Pokaż wiadomość
a czym oprócz stężenia kwasu różnią się brevoxyl i benzacne? chodzi mi też o efekty

zalezy jaka masz gruba skore, typ cery..brevoxyl z tego co czytalam jest troszke lagodniejszy...ale kazdy typ inaczej reaguje..nie sa to drogie preparaty mozna troche potestowac...jesli pomoze to swietnie a jak nie to poszukamy czegos skuteczniejszego
jasne, ze nikt nie chce wydawac kasy na marne ale ja ci nie moge zagwarantowac, ze cos pomoze na bank...a te dwa sa dosc cenione i popularne
Stary 2008-06-25, 00:05   #813
cinek26
Raczkowanie

http://74.125.39.104/search?q=cache:...lnk&cd=7&gl=pl

Brevoxyl ma 4%nadtlenku benzoilu , Beznacne 5% albo 10%, podobno najbezpieczniejsze i najlepsze dla problemowej cery byloby stezenie 2,5% tak jak w srodku Pan Oxyl, ktorty nie jest dostepny w polsce. Trzeba dodatkowo cere nawilzac kremem , acne derm na przebarwienia, unikac slonca.
cinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 18:33   #814
Julkaaa777
Wtajemniczenie

o jakich przebarwieniach tu mówicie? bo aż sie przestraszyłam
uzywam brevoxylu od kilku dni, na razie jest w porządku, ale dużo czasu np. spędzam na słońcu.

mam się bać tych przebarwień?

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 11:24   #815
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
o jakich przebarwieniach tu mówicie? bo aż sie przestraszyłam
uzywam brevoxylu od kilku dni, na razie jest w porządku, ale dużo czasu np. spędzam na słońcu.

mam się bać tych przebarwień?

http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...zoilu,328.html

wszystko ma dobre i złe strony?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 13:58   #816
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alka1989 Pokaż wiadomość
tylko Julka uwazaj gdzie smarujesz!!! omijaj okolice oczu szerokim lukiem...bo ja , durna , nie wiem co mi odbilo..posmarowalam sie jak kremem..na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac...rano wygladalam jakbym w nocy stoczyla walke na ringu boxerskim..mialam tak spuchniete powieki...zrobialm co trzeba i opuchlizny juz nie ma..ale bardzio uwazaj gdzier smarujesz ...
ale cera juz po jednym razie jest gladsza i taka przyjemna w dotyku
o, to dobrze, że mnie uprzedziłaś. nakładam teraz ostrożnie i powiem, że efekty są naprawdę fajne już teraz widzę.

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
dzięki

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 21:30   #817
HattoriH
Przyczajenie

Benzacne jestem uczulony...

Stosuje acnefac, ale jest taki sobie, wczesniej robiłem combo - acnefan wraz z acnesulf(niby ten sam skaldnik czynny) i wyraznie wypalalo wszystkie wągry oraz większośc pryszczy.
Moze znacie cos dobrego co nie jest oparte na nadtlenku benzoilu?
HattoriH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 00:40   #818
cinek26
Raczkowanie

Tak to jest z dzisiejszymi lekami. Nie dosc ze sa drogie to dzialaja powiedzmy na jedno schorzenie a przyczyniaja sie powstania trzech kolejnych... przemysl farmaceutyczny sie nakreca
cinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 19:31   #819
AryaxD
Wtajemniczenie

No to ja mam pytanei.Stosuje Benzacne.I mialam na brodzie takiego zaskórnika.Tego zaskórnika Benzacne jakby mi wypchało i wygląda coś a'la ogromny pryszcz .Troche swędzi, jest zaczerwienione.Myślicvie, ze to tak ma być i ten a'la pryszcz mi zniknie ? Przyznam , że od wczoraj chyba sie maciupeńke pomniejszył.

Nie stosuje nic innego co moglo by mi coś takiego z tym zaskórnikiem zrobić ( krem nawilżający i tonik używam już 3,5 tygodnia, a benzacne 1,5 tyg. wiec stawiam na benzacne ) .
Stary 2008-06-29, 10:56   #820
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AryaxD Pokaż wiadomość
No to ja mam pytanei.Stosuje Benzacne.I mialam na brodzie takiego zaskórnika.Tego zaskórnika Benzacne jakby mi wypchało i wygląda coś a'la ogromny pryszcz .Troche swędzi, jest zaczerwienione.Myślicvie, ze to tak ma być i ten a'la pryszcz mi zniknie ? Przyznam , że od wczoraj chyba sie maciupeńke pomniejszył.

.

no ogolnie zaskorniki tworza sie przez zle wycisniete prychole..zapycha sie i tadam..mamy zaskornik...na moje to dobrze, ze ci wypchalo( chyba, ze czyms sobie zapychasz pory, no to wtedy lipa)..tylko teraz lepiej na twoim miejscu udalabym sie do kosmetyczki, na oczyszczenie..ona by ci zrobila porzadek...naparwde wierz mi ..ja mialam pelno okropnych zaskornikow...zaczelam uzywac brevoxylu a potem polecialam do komsetyczki i teraz mam cere taka jak dawniej...jedna lub dwie krostki ale tak to jest cudo)
Stary 2008-07-01, 18:59   #821
Saori1134
Raczkowanie

Unhappy Jak zlikwidować wągry ? p. dermatolog proszę o radee ! ;(

Witam ! Mam problem z tłustą cerą. Mam tez na nosie baardzo duzo wągrów i nie wiem jak je usunąc. Nawet peeling na wągry St Ivens sobie nie poradził Czy są jakieś skuteczne preparaty które mogłabym kupić w aptece i które usunęły by mój problem w krótkim czasie ?
Saori1134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 19:57   #822
maltusia87
Rozeznanie

Dot.: Jak zlikwidować wągry ? p. dermatolog proszę o radee ! ;(

wyszukiwarka sie kłania bylo sporo watkow na ten temat
maltusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 11:38   #823
AryaxD
Wtajemniczenie

Ja od 2 tyg. kuruje się Benzacne 5 %, całkiem niezl.Znikło mi sporo wagrów, tyle, ze nos się bardzo luszczy.
Stary 2008-07-02, 18:21   #824
moherowa
Raczkowanie

podpinając się do wątku mam pytanie - jaka jest różnica pomiędzy zaskórniakami a wągrami ? bo ja ciągle mam wrażenie ,że to jest to samo :PP

moherowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 23:21   #825
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moherowa Pokaż wiadomość
podpinając się do wątku mam pytanie - jaka jest różnica pomiędzy zaskórniakami a wągrami ? bo ja ciągle mam wrażenie ,że to jest to samo :PP
wągey to czarne punkty, zaskorniki to wybrzuszenia podddskórne, tak jakby cos siedzialo za skora.
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 11:15   #826
Saori1134
Raczkowanie

AryaxD ile kosztuje ta maść o której wspomniałaś ?
Saori1134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 11:38   #827
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saori1134 Pokaż wiadomość
AryaxD ile kosztuje ta maść o której wspomniałaś ?

7-8zl. nawet mniej może.
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 07:49   #828
Danuta Nowicka
dr n. med.

Wągry nie istnieją!!! Mówimy o nich ładniej - zaskórniki (to tak trochę dermatologicznej edukacji). Postępowanie z zaskórnikami jest na ogół proste. Należy zastosować preparat złuszczajacy i redukujący wydzielanie łoju np Benzacne 5%, Duac żel, z kosmetyków polecam Normaderm Vichy lub krem z kwasami Clarena (stosować 1xdziennie tylko na ten obszar) Jeśli nie zejdą proszę pokazać się lekarzowi lub doświadczonej kosmetycze. Na pewno pomogą.
Stary 2008-07-06, 19:19   #829
malinowa0
Raczkowanie

Dziewczyny(((( Zrobiłam sobie tą mieszankę [nafta i olejek pichtowy} tarłam na poczatku tak jak mowiła daisylee i mimo, że rzeczywiście to działa {1 użycie i 60% mniej zaskórników :wow:, to ja za to zamiast martwić zaskórnikami, martwię się co z moją całą twarzą! jest cała czerwona, calutka, a w miejscach gdzie mocniej tarłam po prostu wypaliło mi skórę. wzięłam proporcje 50 ml na 10 ml olejku ! Siedzę na chacie i czekam aż zejdzie to cholerstwo, już mnie nic nie obchodzi czy mam zaskórniki czy nie ;( {mam skórę wrażliwą, może uczuliło..? }

- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika?
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka?

malinowa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 22:37   #830
balitagscarlet
Raczkowanie

No oczywiście,że mogło uczulić. Dziewczyny nawet pisały o tym wcześniej,żeby zrobić próbę uczuleniową bo olejki uczulają czasami. Zresztą nie wiem nawet czy na samym olejku nie ma takiej informacji.
Teraz to ja bym twarz zostawiła w spokoju, chyba że masz jakiś sprawdzony środek. Wapno pewnie nie zaszkodzi więc możesz wypić.
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 23:17   #831
malinowa0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
No oczywiście,że mogło uczulić. Dziewczyny nawet pisały o tym wcześniej,żeby zrobić próbę uczuleniową bo olejki uczulają czasami. Zresztą nie wiem nawet czy na samym olejku nie ma takiej informacji.
Teraz to ja bym twarz zostawiła w spokoju, chyba że masz jakiś sprawdzony środek. Wapno pewnie nie zaszkodzi więc możesz wypić.
Wiedziałam, że może uczulić, ale ze aż tak bardzo? {na twarzy inaczej zareagowało niż na dłoni) trudno, przecierpię.

Stary 2008-07-07, 16:36   #832
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinowa0 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że może uczulić, ale ze aż tak bardzo? {na twarzy inaczej zareagowało niż na dłoni) trudno, przecierpię.
zgadzam sie, ze dziewczyny o tym pisaly i to bardzo duzo..powinnas cofnac sie o tych pare stronnic i poczytac...zanim cokolwiek uzyjesz..powinnas wiedziec jaka masz cere -to podstawa do uzywania jakichkolwiek chemikali
Stary 2008-07-07, 17:48   #833
malinowa0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alka1989 Pokaż wiadomość
zgadzam sie, ze dziewczyny o tym pisaly i to bardzo duzo..powinnas cofnac sie o tych pare stronnic i poczytac...zanim cokolwiek uzyjesz..powinnas wiedziec jaka masz cere -to podstawa do uzywania jakichkolwiek chemikali
skoro wiedziałam, to musiałam czytać o tym Słonko nie wiem dlaczego mnie pouczasz, żebym to czytała jeszcze raz :p napisałam tylko, że była inna reakcja, no wiesz, jakbym przeczytała to by chyba nic by mi to nie dało a po fakcie dokonanym to już w ogóle. na ręku nic nie miałam, na twarzy makabra ;] więc myślę, że co bym wcześniej nie zrobiła, to bym się przekonała dopiero jakbym nałożyła dopiero na twarz. ha;p

Stary 2008-07-07, 18:43   #834
mOna01
Zakorzenienie

nie kłócić się!

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-07, 20:44   #835
malinowa0
Raczkowanie

spoko

Stary 2008-07-08, 20:04   #836
matryca3
Zadomowienie

ziewczynki mam ten a roblem...masa zaskórników..;/ja teraz stisuje differin od dermatologa ale czy pomaga sama nie wiem? stosowałyscie moze go? i po jakim czasie były efeky?
Stary 2008-07-10, 21:51   #837
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinowa0 Pokaż wiadomość
skoro wiedziałam, to musiałam czytać o tym Słonko nie wiem dlaczego mnie pouczasz, żebym to czytała jeszcze raz :p napisałam tylko, że była inna reakcja, no wiesz, jakbym przeczytała to by chyba nic by mi to nie dało a po fakcie dokonanym to już w ogóle. na ręku nic nie miałam, na twarzy makabra ;] więc myślę, że co bym wcześniej nie zrobiła, to bym się przekonała dopiero jakbym nałożyła dopiero na twarz. ha;p
tylko, ze inaczej reaguje krem a skorze dloni a inaczej na twarzy..niestety:/
nie pouczam cie, tylko doradzam...po to , to forum jest. ja czytalam ten temacik z 5 razy...nie wazne zreszta... ale kremy uczulaja, nawet do cery wrazliwej, chemi zawsze bedzie chemia..przykro mi
Stary 2008-07-10, 21:54   #838
alka1989
Raczkowanie

tylko mnie sie wydaje, ze proporcja powinna byla wynosic 40ml petroleum d-5 i 10ml olejku oichtowego...na cere tlusta w sumie to mi nic nie zadzialalo;/
chociaz watpie zeby te 10ml cos zmienilo..poprostu olejek zawadzil..
moze sprobuj z brevoxylem jesli masz zaskorniki? tyle, ze to mozna stosowac po okresie letnim-bo mozna sie nabawic przebarwien ( to raz a dwa za bardzo by wysuszalo-bo i slonce i brevoxyl)

Do Matryca 3---jesli ci pomoze ten preparart stosuj go jak nadluzej chyba ze sie skora przyzwyczai....ja nie stosowalam ale polecam jak juz powyzej pisalam brevoxyl, jest swietny i naparwde pomaga-zaskorniki znikaja dosc szybko
Stary 2008-07-10, 22:37   #839
mOna01
Zakorzenienie

Ja używam Brevoxyl trzeci wieczór pod rząd i chyba widzę już poprawę... Tzn zaskórniki się trochę zmniejszyły ;>

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 00:02   #840
matryca3
Zadomowienie

stosowałam Brewoxyl ale srednia poprawa była;p jak narazie dodałam sobie tez Acnosan do uzywanych kosmetyków i polecam na prawde działa

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości