|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolczyki (piercing)- tu wklejajcie zdjęcia swoich kolczyków
Dziekuje bardzo za porady!
Mysle,ze ten plyn ktory polecials bardzo mi pomaga.Przeklucie mnie nie boli juz i wyglada juz lepiej.Poczekam jeszcze.Boje sie znowu wymieniac kolczyk zebym znowu nie rozwalila kanal przeklucia.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyki (piercing)
Mam pytanie. Dziś zrobiłam sobie industrial i nie mam zielonego pojęcia czy mam od razu nim ruszać czy czekać aż trochę się zagoi, lecz znowu boje się że mi zarośnie.. próbowałam nim znowu ruszać i nie mogę, cały czas jest w miejscu.. co mam zrobić ?
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Absolutnie nie ruszać! To mit, że kolczyk może przyrosnąć do ciała jak się nie będzie nim ruszało. To tylko podrażnia świeżą ranę.
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź, już się wystraszyłam że jest coś nie tak że nie mogę go przesunąć. A mam jeszcze pytanie... mam w ogóle go nie ruszać czy dopiero jak mi się zacznie goić ?
|
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I odkażać Octeniseptem, jest w postaci sprayu, więc wystarczy psiknąć na kolczyk i nie trzeba go w ogóle dotykać.
|
||
|
|
|
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
Kolczyk wydaje mi się że jest dobrze dopasowany.. zrobiłam sobie pionowego industrial i przez dolną część kolczyk normalnie się rusza a przez górną nie chce, gdzie na górnej jeszcze bardziej odstaje.. ale cóż nie będę ruszała i zobaczymy co z tego wyjdzie.. mam nadzieje że nie "obetną mi ucha "
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
jestem uczulona na nikiel ;/ i chciałam się spytać czy lepiej wziąść zamówić kolczyki z tytanu czy bioplastu. Chodzi o dodatkowe dziurki w uszach i myślalam żeby wziąść zamówić takie krótkie sztangi, bo założyłam srebne kolczyki i momentalnie po jednym dniu dziurki zaczęły się pyprać, dodam, że przekłuwałam w grudniu.
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
tytan lub bioplast np. z tytanowymi kulkami będzie wporządku
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, a nie wiesz ile mm będzie odpowiednie? w płatku ucha mam więc myslałam nad 10mm?
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
myślisz o tym miękkim płatku ucha?;p no chyba że ja źle określiłam to miejsce ;D i czy stal tytanizowana to to samo jak jest coś z tytanu?
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
No płatek, tam, gdzie standardowe kolczyki nosi co druga kobieta
![]() Nie, to tylko stal pokryta cienką warstewką tytanu, która w niektórych kolczykach dość szybko zaczyna schodzić. Jak masz uczulenie to kup lepiej z tytanu. |
|
|
|
|
#2563 |
|
Przyczajenie
|
A mam jeszcze pytanie.. to nie jest chyba nic strasznego jak nie moge przesunac kolczyka na gorze a na dole tak.. mam dopiero industrala od wczoraj i jeszcze ucho boli wiec to dlatego ??
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
no to może wezmę 6 mm zmierzyłam mój zwykły kolczyk i miał długość chyba 9 mm ale nie pomyślałam, że przecież pewna jego część wychodzi poza dziurkę
![]() ok dzięki będe szukać
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko i wyłacznie tytan g23 jest odpowiedni dla osób uczulonych na nikiel rozwiązaniem problemu z długości będzie kupienie bioplastu np.ok 8 -9 mm -docięcie go i nagwintowanie znam osoby ,które mają tak cieniutkie płatki że noszą kolczyki o długości 4 mm
|
|
|
#2566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
skromnie
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
SDC13326.jpg
tunel 8mm (złamał mi się ostatnio i włożyłam końcówkę od długopisu 2 zwykłe-robiłam ostatnio sama i w chrząstce
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Moj monroe. Oprócz "pieprzyka" mam jeszcze przekłucie typu stanard nostril i 4 przekłucia lobe + 1 x helix - zdjęcia zamieszczę na dniach
|
|
#2570 |
|
Przyczajenie
|
ale ładna z Ciebie dziewczyna Lola20
ja mam na razie tragusa i helixa na przeciw niego, w prawym mam tylko u samej góry, nie wiem jak to sie nazywa ![]() planuje zrobić tam jeszcze daitha musiałam zobaczyć jak będzie wyglądać ![]() i w pępku, jak zrobie sobie brzuszek jak trzeba, to podkowe
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
mam kolczyk nad ustami jakies 3 miesiące dlaczego ciąle mam czerwone wkoło niego?to tak paskudnie wygląda
co moge z tym zrobic? o co tu chodzi?
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
z jakiego matriału jest kolczyk? jaką ma długość? jak pielęgnujesz przekłucie?
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
kolczyk mam z medycznego plastiku kolczyk ma rozmiar 1,2 na 8 i wydaje mi sie że jest zdecydowanie za długi i za cienki ;/ czy to może byc przyczyną? teraz AŻ tak go nie pielęgnuję tylko czasami psikam takim czyms do odkażania jestem za granica więc na zwy nie będziecie znali .. co powinnam z tym zrobic?
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Hej
zdecydowałam się na swój pierwszy intymny piercing. Chciałabym przekłucie typu christina. Może ktoś posiada? Chciałabym się dowiedzieć jaki jest czas gojenia i czy można później wymienić kolczyk? no i przede wszystkim jakie trzeba spełniać "wymogi" zeby można było się przekłuć? bo czytałam że nie każda kobieta może. Z góry dziekuję za odpowidzi
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
christina jest uniwersalna-każda kobieta ma wzgórek łonowy więc anatomicznie zawsze się da
![]() ja polecam do tego przekłucia L-bara-okres gojenia to od 8 tygodni wzwyż-po pełnym wygojeniu można wymieniać kolczyk-ale najczęściej wymienia sią same kulki/nakrętki
|
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś może mi polecić dobrego piercera (z okolic Szczecina), który zrobiłby mi ashley'a?
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Przyczajenie
|
czesc mam kolczyk w uchu na samym srodku chrzastki. kolczyk mam juz prawie od roku i ram mnie boli raz nie i w sumie przez ten rok do konca sie nie zagoil a dbalam o niego bardzo. ostatnio zauwazylam ze zrobil mi sie kolo dziurki jakis dziwny babel i boli chce sie z tum wybrac do lekarza bo tylko specialostom ufam ale nie wiem do jakiego od czego i w ogole.prosze o rade
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może wrzuć tu zdjęcie tego bąbla, bo może to tylko ziarnina, a na nią są "domowe" sposoby i do tego lekarz niepotrzebny
|
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Przyczajenie
|
mam nadzieje ze to nie to bo przeraza mnie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Ciężko orzec, bo nieostre strasznie to zdjęcie... ja bym niemniej spróbowała najpierw kurację jak przy ziarninie - czyli 2-3 razy dziennie wcierać w bąbel papkę z soli fizjologicznej i aspiryny, albo olejek z drzewa herbacianego. I nie ma się czym denerwować, od ziarniny nikt jeszcze nie umarł, a to dość powszechny problem wśród osób z kolczykami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Mysle,ze ten plyn ktory polecials bardzo mi pomaga.Przeklucie mnie nie boli juz i wyglada juz lepiej.Poczekam jeszcze.Boje sie znowu wymieniac kolczyk zebym znowu nie rozwalila kanal przeklucia.

I odkażać Octeniseptem, jest w postaci sprayu, więc wystarczy psiknąć na kolczyk i nie trzeba go w ogóle dotykać.

co moge z tym zrobic? o co tu chodzi?
może wrzuć tu zdjęcie tego bąbla, bo może to tylko ziarnina, a na nią są "domowe" sposoby i do tego lekarz niepotrzebny