|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze troszkę czasu jest więc się nie będę spiszyć Tym bardziej, że nie potrzebuję bielizny na przymiarkę sukni ![]() Ważniejsze są buciki ![]() Tak się dzisiaj uskrzydliłam tą wiadomością od księdza i zapisaniem na kurs tańca, że od razu wynalazłam księgi gości i dzisiaj cosik w końcu wybierzemy Chyba, że pojedziemy do Poznania po winko, bo napisałam już Piotrkowi, że są dwa terminy wyjazdu do Poznania: dzisiaj lub w czwartek, jego zadaniem jest tylko wyznaczenie dnia, w jaki będzie chciał jechać W ogóle biedaczek zawału dostanie, jak się dowie, że jutro idziemy do księdza po tą zgodę na ślub w innej parafii W tym tygodniu ruszamy też z rozwożeniem zaproszeń. Myślę, że pierwsze zawieziemy w sobotę i niedzielę ![]() Chyba to słońce za oknem podziałało na mnie tak motywująco
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisane przez Forget_me [ Kurcze o bieliźnie zapomnialam Biustonosza na ślubie mieć nie będę, ale zastanawiam sie, czy mimo wszystko jakiegoś sobie nie kupić ![]() Na ślub potrzebuję tylko pas do pończoch i majtasy Jak na razie nic mi w oko nie wpało, choć szczerze mówiąc odwiedziłam chyba tylko trzy sklepy z bielizną Muszę się za jakąś fajną rozejrzeć, ale nie mam pojęcia, gdzie znajdę jakąś fajną ![]() fistaszek24 Ja w sumie mierząc się doszłam do wniosku, że złą bielizne kupowałam . ja chcę biustonosz-głupio bym się czuła bez - mam mieć ramiączka takie trochę motylki (coś jak na zdjęciu),ze względu na dość szerokie ramiona i żeby przy tańcach hulańcach nie spadało , a góra sukni jest tylko trochę usztywniona (chyba,że krawcowa stwierdzi,że mi miseczki wyprofiluje,ale to za dużo już roboty)znalazłam w triumphie delicate temptation ![]() ponieważ suknia jest mało usztywniona, nie może być bielizna jakaś koronkowa, albo mocno wytłaczana-bo będzie przebijać. chciałabym mieć szorciki i pończochy samonośne (nie białe, tylko cieliste/opalone) jak najcieńsze (8den?) Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-23 o 11:51 |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym bym się chyba całą imprezę eselną obawiała, że sukienka delikatnie mi się zsunie i będzie widoczne zapięcie od stanika ![]() Ramiączka też będę miała, bo sukienka jest cała koronkowa, więc będzie sama w sobie dość ciężka Zresztą nie chciałabym świecić cyckami przed goścmi A nad kolorem pończoch całyczas sie zastanawiam, bo moja mama twierdz, że powinny być białe, a ja nie wiem, czy nie wolałabym jakiś cielistych Sama nie wiem, co zrobić
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem Edytowane przez Forget_me Czas edycji: 2010-02-23 o 11:50 |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za grube nogi mam wystarczy mi biała suknia i białe buty.jak byłysmy z kumpelami to się usmiałyśmy,że każda w innej bieli najładniej wygladała-ja w takiej smietankowej (choc moja jest śnieżnobiała,ale bordo trochę to przełamuje-jakbym nie upatrzyła swojej i chciała jednolitą, to na pewno ekri), jedna kumpela w snieznej bieli wyglądała cudnie-aż się śmiała,że musi zacząć białe ciuchy nosić, a druga w takim typowym ekri-a mierzyła taką boską koronkową z dekoltem w łódeczkę i wygladała dziewczęco i słodko... ja nie wiem jeszcze jak się w swojej będę czuła-czakam z niecierpliwością na przymiarkę! (ale jeszcze nie wiem kiedy)-mam nadzieję,że po takim długim czasie nie będę musiała do pralni oddawać, że będę miała ładną sesję (jedna będzie podczas ślubu-tak z godzinkę),a drugą kumpel chce nam zrobić kilka dni później taką inną, z jajem. Mam tez nadzieję,że uda mi się po wszystkim sprzedać całość. A co macie na wierzch? jakieś szale, bolerka, etole?? |
||
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustaliłam z nią, że do czerwca będzie sobie ona wisiała u niej, bo w domu po pierwsze za bardzo nie mam gdzie ją powiesić, a po drugie to by mnie za bardzo korciło, żeby ją przymierzyć Czasami do ślubu mogłabym maszerować w pobrudzonej, a tego przecież nie chcę My sesję też mamy w dniu ślubu, tak na godzinkę się zwiniemy ze sali i pójdziemy porobić zdjęcia Nie wiemy jeszcze tylko, w jakim miejscu chcemy realizować ten nasz plener Myślliśmy początkowo o stadninie koni, ale jak się zrobi cieplej jeszcze będziemy szukać jakiś klimaciarskich miejsc ![]() Ja będę miala bolerko Będzie z długim rękawem, delikatnie poszerzanymi rękawkami (ale przy końcu rękawków ), koronkowe Jak byłam na ostatniej przymiarce krawcowa ściągała miarę i zabrała się za upinanie na mnie podszewki i na niej miała być koronka, ale w czasie drogi do domu (już po przymiarce) powiedziałam mamie, ze właściwie to nie chcę żadnej podszewki w tym bolerku, tylko chcę mieć całe koronkowe Następnego dnia zadzwoniłam do krawcowej i powiedziała, ze nie ma sprawy, więc bolerko będzie całe z koronki
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno będzie śliczne-mam nadzieję,że będzie piękna pogoda-i dobrze zrobiłaś,że chcesz z samej koronki-wtedy jest takie delikatne i leciutkie ![]() ja pewnie satynowe będę miała-nie wiem tylko czy krawcowa uszyje, czy pożyczę (od szczęśliwej mężatki-bo w końcu nie będę miała nic pożyczonego |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kumpela rok temu wypożyczała bolerko, ale cenowo to się nie opłacało, bo za tą jedną noc płacila 250 zł. Nie wiem, jaka jest cena bolerek w salonach, ale wydaje mi się, że na to samo by niedługo wyszło, jakby szyła bolerko u krawcowej ![]() Ja zupełnie nie wiem, co pożyczonego będę miała na ślubie Może wezmę od mamy jakiś mały pierścioneczek i go założę, bo nic innego nuie przychodzi mi do głowy
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
musze powiedziec, ze dzisiaj jest juz super jak reka odjal oczywiscie nie chce zapeszyc zeby znowu nie wrocilo czy u was tez tak swieci slonko? rewelacja jak szybko topnieje ten snieg i dobrze niech juz ta zielona trawka sie pojawi fistaszku ja tez sie wczoraj poplakalam jak ogladalam Aniu ciesze sie ze juz autko naprawione mam nadzieje, ze skoro mi przeszlo to piatkowe przymierzanie garniturka dojdzie do skutku juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc go w calej okazalosci
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że już Ci przeszła choroba Ja będę musiała pogonić tego mojego, żeby się z krawcem skontaktował, bo niby po 20 lutym mial dostać brązowe materiały ![]() Mnie niestety zaczyna cosik łapać, gardło mnie boli, a poza tym karat zaczynam mieć Dzisiaj przedstawię Piotrkowi, jaki mam plan na te ostatnie dni lutego Przypuszczam, że padnie, bo dla niego będzie tego zdecydowanie za dużo
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja cie to teraz ciebie cos bierze ale zamiana ale tak jak mowisz bierz leki i sie wygrzej jak juz bedziesz w domkuno ciekawe co Piotrek powie jak zobaczy ze macie taki intensywny weekend pewnie sie zalamie
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Co to za chorowanie??!!
Tyle załatwiania,a tu choróbska się pałętają... ![]() Dobrze Esti,że juz Ci przeszło ![]() A Ty Forget_me na noc rumjanek ;D czytałam wczoraj w gazecie o tej pracowni artystycznej http://www.pakamera.pl/slub-0-1980.htm i właśnie sobie te cudeńka przeglądam
Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-23 o 13:33 |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze juz tak calkiem przeszlo ide teraz z pieskiem na spacerek zeby sie dotlenic
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=922207792 taki chce szal mieć.
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=927887974 ten mi się podoba za ta nietuzinkową formę daję 6 z +. |
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja od tego samego sprzedawcy mam welon http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=922200834 tylko krótszy (do łopatek)... mam ogólenie dwa-jeden ten z mereżką krótki, jeden dłuższy z lamówką, a i tak założę tylko do Kościoła i na sesję ewentualnie ![]() ale za taką cenę nie szkoda. |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest cudnie na dworze bylam nad woda, gdyby jej nie bylo zimno w lapki to bym dluzej posiedziala i sie poopalala bo tak grzeje
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajniutka jest-i widać,że zadziora i ciekawe ma umaszczenieterierki sa super My myślimy nad szczeniaczkiem,ale dopiero po ślubie, bo teraz za dużo na glowie,żeby miec czas na wychowywanie psiaka-poza tym w wakacje długie spacery itp. zabrzmiało jakbym mówiła o dziecku Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-23 o 15:14 |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkad sie przeprowadzilismy to ona ma tu raj bo mieszkamy zaraz kolo lasu i mamy tak mieszkanko usytuowane ze wyjscie jest od razu na dwor wiec tylko otwieram sobie drzwi a ona leci sie wybiegac strasznie mi sie to podoba jak mieszkalismy u mojej mamy to bylo to centrum miasta wiec takie cos bylo nie realne. Co do wychowania szczeniaczka to sie nie pomylilas to jest prawie jak dziecko tylko nie musisz karmic piersia serio pierwsze 2 tygodnie mielismy z glowy nie przespane nocki, jesli chcesz zeby piesek spal na swoim miejscu to trzeba na to poswiecic troche czasu caly czas przychodzila pod nasze drzwi i trzeba bylo wstawac i ja odprowadzac na legowisko i tlumaczyc ze tam jest jej miejsce no troche sie czlowiek pomeczy ale potem jest spokoj
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba sobie to wytłumaczyć tak, że oni bez nas by się zagubili w świecie garniturów, więc trzeba im zdecydowanie pomoc ![]() Piotrek wczoraj był w szoku delikatnym, ale sam zrozumiał, że do ślubu zostało mało czasu więc trzeba się teraz spiąć i wszystko pozałatwiać Tak więc jutro idziemy do księdza po tą zgodę na ślub w innej parafii, w czwartek będziemy wypisywać koperty i uszykujemy te zaproszenia, które mamy do wysłania, a w weekend jedziemy z pierwszymi zaproszeniami Postanowiliśmy, że najpierw damy zaproszenia rodzicom i świadkom, bo w sobotę chcemy się przejechać do Poznania i zostać tam na noc ![]() Wczoraj kupiliśmy księgę gości i wybraliśmy pierwsze fotki do albumu dla rodziców W czwartek mamy w planach jechać po winko, ale nie jest to pewne na 100%, bo wczoraj pod Piotrka pracą jakiś facet ładował samochód i cosik tam go Piotrek zagadał i się okazało, że to jakiś przedstawiciel, który handluje alkoholem Dzisiaj ma nam podać cenę winka El Sol. Jeśli wyjdzie to winko u niego tanio, to wtedy napewno je zakupimy u niego, jednak jeśli cena będzie nieciekawa, to jedziemy do Poznania po nie ![]() Poza tym Piotrek dzisiaj dzwoni do krawca w sprawie garnituru ![]() Szkoda tylko, że choroba mnie złapala Cytat:
Cały czas było zimno, a tu nagle słonko i od razu zaczęłam się lżej ubierać i mam teraz wyniki ![]() Fajna ta pracownia!!! I nawet internetowo można kupować Biżuteria mi się podoba, ale cenę też ma fajną
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi najbardziej podobają się Golden Retrivery ![]() Pogoda u mnie wczoraj też była fajna, ale dzisiaj jest porażka Cały czas pada, jest szaro i ponuro Przez tą pogodę jeszcze bardziej chce mi się spać Cytat:
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy w końcu taki oto album
![]() W tej ramce będzie nasze zdjęcie i oczywiście podpis : Ania i Piotrek, 5 czerwca 2010 r. ![]() Wewnątrz albumu na pierwszej stronie będzie znajdował się następujący wierszyk: Zawitałeś Gościu Drogi W księgi naszej ślubnej progi Więc moc życzeń Młodej Parze Na jej kartkach złóż dziś w darze Słowa z serca niech popłyną Bo gdy lata już przeminą Karty księgi nam przypomną Przyjaciela twarz pogodną A gdy głowy szron przyprószy Balsam będzie to dla duszy Gdy tę księgę otworzymy I życzenie Twe wspomnimy Szczęśliwi Nowożeńcy Ania i Piotrek Śrem, 5 czerwca 2010 r. ![]() ![]() ![]()
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tak wydaje
Fajnie będzie po ślubie przeczytać te wszystkie wpisy Mam nadzieję, że goście nie będą robić żadnych chamskich wpisów, bo gdzieś kiedyś czytałam, że ktoś wpisał młodej parze, że i tak się niedługo rozwiodą
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. http://www.amoreno.pl/s,details,uid,...zmiar-65G.html taki zakupiłam za grosze .
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu udało się nam ją zakupić, bo ciągle pisałam, ze w końcu cosik wybierzemy, a się nie mogliśmy zabrać za poszukiwania Ale czułam się wczoraj fatalnie i marzyłam tylko o tym, żeby wskoczyć pod kocyk ![]() Druga bielizna? Bardzo fajny ten biustonosz
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie się podoba http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...b6b6dd7536ed53 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...b6b6dd7536ed53 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...b6b6dd7536ed53 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...b6b6dd7536ed53 ale muszę najpierw przymierzyć suknię, żeby wiedzieć czy mogę swój zwykły fason, czy bardotkę no i zdobienia i koronki w dużej ilości odpadają...ta jest boska http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...b6b6dd7536ed53 Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-24 o 10:29 |
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=935946404 patrzcie jakie fajne ale trzecich nie kupie
.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

Biustonosza na ślubie mieć nie będę, ale zastanawiam sie, czy mimo wszystko jakiegoś sobie nie kupić 

Jeszcze troszkę czasu jest więc się nie będę spiszyć
, a góra sukni jest tylko trochę usztywniona (chyba,że krawcowa stwierdzi,że mi miseczki wyprofiluje,ale to za dużo już roboty)

Ja będę musiała pogonić tego mojego, żeby się z krawcem skontaktował, bo niby po 20 lutym mial dostać brązowe materiały 

ale tak jak mowisz bierz leki i sie wygrzej jak juz bedziesz w domku
Cały czas pada, jest szaro i ponuro