|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II
Wolałabym utopić ją w toalecie A na poważnie, to sama nie mam co walczyć, bo obróci się to przeciwko mnie. Jeśli teśc i Piotrek sami nie zauważą jaką teściowa jest despotką i póki sami jej czegoś nie powiedzą, to na nic moje gadanie
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gadałaś już z Piotrkiem o niej? o tym jakim ona jest człowiekiem?
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że gadałam. Najpierw twierdził, że jestem do niej uprzedzona, potem przyznał mi rację, a teraz no cóż...Wie, ze mam rację, ale sam nic z tym nie robi. Czasami jej cosik powie, ale ja bym chciała troszkę więcej ![]() Teraz już i tak jest znacznie lepiej, bo kiedyś to siedział i patrzył i nic!!! Jednak odkąd mieszka ze mną to jakoś tak inaczej jest, szybko się u mnie zaklimatyzował i chyba nabrał większej pewności siebie. Kiedyś twierdził, że teściowej nic nie mówi, bo potem ona się obraża na kilka tygodni, a on musi z nią mieszkać. Dlatego wolał niby przemilczeć pewne sprawy, żeby potem nie musieć oglądać jej fochów. Teraz zauważam, że co0raz częściej stara się jej odpowiedzieć, na jakieś glupie teksty. Mam cichą nadzieję, że za jakiś czas sam zobaczy, jaka jest jego mamusia i wtedy już nic go nie będzie blokowało. Może kiedyś ją utemperujemy Właśnie odczytalam maila od fotografa. Nie ma co liczyć na zdjęcia jutro Napisał mi, że w poniedziałek na 90% będą gotowe, zatem czekamy jeszcze do przyszłego tygodnia A tak liczyłam, że już jutro będą u nas
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym tak robiła. Ale teraz mieszkacie razem i na pewno się chłopak rozkręci i jej coś powie. Bo naprawdę, ile można wytrzymać ale twój teść to powinien dostać pokojową nagrodę Nobla ![]() U... dopiero w przyszłym tygodniu? oj tam, wytrzymasz a potem będziesz oglądać je codziennie przez kilka tygodni
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, tak jak Magda mówi, Hiszpania też jest piękna (byłam tam 10 lat temu
) Podstawowa różnica między tymi krajami to CENY Hiszpania jest tak samo droga jak inne kraje Unii gdzie jest Euro - widziałam to po Włochach teraz. Chleb kosztuje 2-3 euro, butelka wody 1,5 euro - dramat! W Turcji są Liry i w tamtym roku był przelicznik 1zł= ok.2zł i generalnie jest tanio
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam... według mnie warto wydać trochę więcej kiedy chce się jechać do Hiszpanii
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teść na prawdę powinien dostać jakiś medal bo bycie z taką osobą to nie lada wyczyn Ja to bym ją po tygodniu zabiła, więc całe szczęście, że nie musimy u nich mieszkać Załamałam sie tymi zdjęciami, bo nastawiłam sie już na to, że jutro je zobaczymy Ile można oglądać te fotki w necie Ale jest nadzieja, w końcu będą już u nas w przyszłym tygodniu Cytat:
Lekka przesada ![]() W Chorwacji za to za małe pieniądze można było się i najeść i napić i w ogóle było bosko
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
Miałam tak pracowity tydzień, że tylko Was podczytywałam, żeby nie mieć dużych zaległości W tamtym tygodniu pojechałam nocnym autobusem do mojego TŻta, spędziłam z nim trzy dni i wróciliśmy tutaj do nas i od razu pojechaliśmy na dwa dni do moich dziadków, gdzie mieszka też mój chrześniak. Miał urodzinki i mu robiłam torcik z tej okazji, a poza tym opiekowaliśmy się nim, bo jego rodzice byli na weselu. W niedzielę z kolei od 5 rano pracowałam, bo byłam w komisji wyborczej i wróciłam dopiero późnym wieczorem, pożegnałam TŻta i poszłam spać. Poniedziałek i wtorek miałam wyjęte z życiorysu bo dniem i niemal nocą uczyłam się do mega trudnego egzaminu, który miałam wczoraj i wygrałam! Dostałam 5! i mam już po sesji i to z całkiem dobrym wynikiem Już wakacjuje i bardzo się z tego powodu cieszę. W końcu mogę się w pełni poświęcić przygotowaniom ślubnym, bo już tak mało czasu zostało Za 3 tygodnie mam przymiarkę i próbną fryzurkę, później farbowanie Muszę zrobić zawieszki na wódkę, a kompletnie nie mam na nie pomysłu i jeszcze podziękowania dla gości i ustalić jakąś dekorację przed blok i na klatkę schodową (na klatkę to mam pomysł, a przed blok żadnego ) Może coś doradzicie? Wstępnie wiem już jaki bym chciała bukiecik - z zielonych i białych storczyków. Muszę też zdobyć dane pozostałych 2 par, które biorą tego dnia ślub i obgadać dekorację kościoła. Do jednej pary już namiary mam i czekam na odzew. Okazało się, że 4 pary (włącznie z nami) mają ślub tego dnia, więc fajnie, bo taniej wyjdzie
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w Chorwacji, to ciągle gdzieś się szło na jakieś lody, obiad itp, bo naprawdę niedrogo tam jest ![]() Wakacje mi się zamarzyły
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Izka Rzeczywiście dawno do nas nie zaglądałaś Teraz jak już jesteś po sesji to pewnie będziesz z nami częściej siedzieć na forum Tak w ogóle to gratuluję świetnych wyników!!! Teraz już na spokojnie będziesz się mogla zająć przygotowaniami Jeszcze troszczę czasu niby jest, ale to minie tak szybko, że nawet się nie obejrzysz, a już będziesz nam pokazywała swoje śłubne zdjęcia ![]() Mi klatkę schodową dekorowała babeczka z kwiaciarni, gdzie zamawialiśmy wszystkie kwiaty. W środku fajnie jej nawet wyszło, poręcz była w organzie i gdzie niegdzie były malutkie bukieciki z goździków. Przed klatką miała być tylko kokarda z organzy, ale kwiaciarka zaszalała i ubrała prawie całą klatkę organzą Wyglądało to koszmarnie Cała klatka była biała, łącznie z przybranym domofonem Z mamą pokombinowałyśmy i troszkę ją przycięłyśmy Ogólnie przybrana była tylko ta część nad drzwiami, tam była organza, reszta out Fajnie, że tyle par bierze słub w tym dniu, co Wy Koszty sie rozłożą i wyniesie Was ubranie na prawdę niewielkie pieniądze My na trzy pary płaciliśmy 300 zł więc też nie dużo Jednak im więcej par tym więcej pomysłów. Mam nadzieję, że trafisz na jakieś fajne dziewczyny, z którymi będzie szło się dogadać ![]() Nam się udało, choć jedna przychodziła wiecznie ze swoją teściową, która wpieprzała się we wszystko i która chciała ubrać kościół na różowo Do piątku 4 czerwca żyłam w niepewności, co takiego zastanę po wejściu do kościoła Było kremowo ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
No, drogo było na maxa!!! Dlatego włoskiej pizzy nie spróbowaliśmy Miejmy nadzieję, że to jest jeszcze przed nami ![]() A w Chorwacji nie tylko, że pięknie, to jeszcze smacznie i tanio ![]() W domu mamy jeszcze wino z Chorwacji Ale jak na razie mamy do dopicia winko, które zostało ze ślubu
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja sie dzisiaj tylko witam i uciekam na pedicure. Przed chwila dzwonili do mnie z salonu gdzie robie paznokcie zeby odwolac wizyte....myslalam ze na zawal zejde, ale na szczescie okazlo sie ze moge przelozyc na godzine wczesniej a nie ze w ogole mi nie zrobia Moze jeszcze uda mi sie potem do Was wpasc
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Madziulka Też bym chyba zeszła na zawał po takim telefonie!!! Całe szczęście, że chodziło tylko o przełożenie godzinki wizyty ![]() Więc teraz już tylko czekają Cię zabiegi pielęgnacyjne Ależ fajnie Sama uwielbiam wizyty u kosmetyczki i chętnie bym się poddała jakimś zabiegom ![]() Jak na razie dzisiaj fryzjer mnie czeka
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny uciekam
do pogadania! pappa
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz tak planuje jak bym tam jechala a nawet tego jeszcze nie wiem
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi byc chyba swiety albo przestal ja juz sluchac i jednym uchem wpuszcza a drugim wypuszcza![]() Widze, ze w ten sam dzien bylysmy skrocic wloski
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Dawno Cie tu nie bylo, ale teraz wiadomo czemu i od razu moje GRATULACJE za 5 Fajnie, ze juz masz koniec i teraz mozesz zajac sie przygotowaniami juz na spokojnie super Jak bedziesz miec jakies przykladowe zdjecie bukiecika to nam wklej ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- No a tak ogolem to nie moglam dzis z wami pogadac dziewczyneczki bo bylam u mamy i tam przy okazji bylam u fryzjera i zrobic sobie paznokietki Bylismy tez dzis z autkiem zeby zrobic wymiane rozrzadu, wyczyscic klimatyzacje i ja napelnic i cos tam pewnie jeszcze robili i poszlo sobie 2000zl autko to jest jednak worek bez dna, ale i tak dobrze ze takie rzeczy robi sie raz na jakis czas no i poza tym to juz sobie teraz zycia bez auta nie wyobrazam wiec trzeba o nie dbac U nas dzis pogoda koszmarna zimno i co chwile leje ale juz na sobote zapowiadaja poprawe pogody wiec nic sie dziewczynki nie martwcie bedzie wszystko dobrze![]() Dostalam tez dzis troszke zdjec od rodzinki wiec sobie wlasnie przegladam nawet fajne ale i tak juz bym chciala te od fotografa a tu nic nie dzwoni wiec pewnie nie gotowe Musze uzbroic sie w cierpliwosc
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Ufff przygotowania do wyjazdu skonczone
Kasiu (chyba tylko juz ja i Kasia zostalysmy na sobote jak kogos pominelam to przepraszam) zycze Wam pieknej pogody, zabawy do bialego rana i luzu juz w tym ostatnich dniach. Duzo milosci, cierpliwosci, radosci i usmiechu. Wszytskiego naj Jutro czeka mnie pobudka o 3 i mam nadzieje, ze rodzinka szybko sie ogarnie i uda nam sie najpozniej o 8 wyjechac Powie Wam, ze teraz to juz jakos tak nie moge sie doczekac i nie to ze sie stresuje co bardziej takie przyjemne podniecenie odczuwam hihi zobaczymy co to bedzie w sobote. Trzymajcie kciuki zeby wszystko sie udalo i zeby slonko wyszlo choc na slub Esti Tobie zycze udanego sobotniego grillowania u tesciow, mam nadzieje ze pogoda dopisze Alus a Ty sie kuruj i szybko wracaj do sil Kochana Buziaki laseczki
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nawet jesli nie to trudno i tak Zycze Ci zeby sobota byla cudownym i niezapomnianym dniem, duzo milosci i radosci i nie za duzo wzruszen zeby nie zmyc makijazu zeby wszystko sie udalo i co najwazniejsze zeby wyszlo slonko i specjalnie dla was zaswiecilo Bede trzymac kciuki za caly przebieg dnia i szybko do nas wracaj bo juz jestem ciekawa jak bedziesz sie prezentowac i juz nie moge sie doczekac fotekTo moc buziaczkow A i dziekuje za zyczenia udanego griila
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-06-25 o 08:44 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Zaraz na początku życzę wszystkim czerwcowym pannom młodym (choć chyba tutaj tylko dwie zostały ) szczęścia i miłości, trafionych prezentów, nieobtartych nóg, bawiących się gości i zabawy do białego rana!!!No i mało stresu oraz przepięknego słonka na niebie Wszystkiego dobrego kochane na tej Nowej Drodze Życia!!! Czekamy na jakąś relację poślubną ![]() Widzę, że na forum coraz większe pustki, mam nadzieję, że zmieni się to po ostatnich czerwcowych ślubach Na posterunku dzisiaj zostajemy chyba tylko my, Esti i Madzia ![]() Wczoraj byłam u fryzjera i jestem super zadowolona Moje już troszkę zniszczone były i chciałam je nieco zregenerować O dziwo Piotrkowi też się fryzurka podoba więc jestem przeszczęśliwa, bo myślałam, ze będzie marudził, jak mnie zobaczy, a tu taka niespodzianka ![]() Esti, a Ty jak się obcinałaś? Poza tym wczoraj podłączaliśmy telewizor i dvd u nas w pokoju, bo dostaliśmy taki prezent od teściów. Bosze, ile z tym latania!!!Teraz mamy mega bałagan w pokoju, za który muszę się zaraz zabrać żeby Piotrek nie mówił po pracy, że cały dzionek na forum przesiedziałam
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie tylko my bedziemy na posterunku A ja nie robilam zadnej fryzurki tylko skracalam z dlugosci mialam za lopatki a teraz tak troszke za ramionka bo jak dla mnie to juz byly duzo za dlugie a ze juz po slubie to moge sciac No i poza tym ja mam tak grube i geste wloski, ze u mnie jakiekolwiek ciecia typu jakas fryzurka odpadaja niestety O fajny prezent Aniu ogladalam dzis pogode na jutro w Zakopcu i taka sobie ale ja mam nadzieje, ze sie im nie sprawdzi musimy wszystkie w myslach przywolywac jutro sloneczko i wtedy musi sie pojawic
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Cóż za paskudna pogoda. wszystkiego się odechciewa Oby tylko jutro naszym PM słoneczko zaświeciło
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Esti Myślałam, że też jakoś się obcinałaś Choć obcięcie z włosów za łopatki do za ramiona to też jest jakaś zmiana Ja już się doczekać nie mogłam kiedy w końcu będę mogła zmienić fryzurkę Miało wyjść nieco dłużej, ale fryzjerka nieco zaszalała i teraz mam takie za ucho włoski Ogólnie jednak jestem zadowolona ![]() Z tym telewizorem to było tak, że Piotrek jak się przeprowadzał to chciał zabrać swój telewizor, ale teściowa stwierdziła, że mamy zostawić ten stary u teściów, a dla siebie mamy cosik wybrać. Więc Piotrek zabrał się za poszukiwanie, znalazł jakiś i pojechaliśmy go zamówić. W sklepie się okazało, że mają taki na stanie, więc zadzwonił po matkę żeby przyjechała zapłacić. Jak przyjechała to chyba jakiś super dobry dzień miała bo kazała nam dobrać sobie DvD. Taki to miał być dodatkowy prezent ślubny. Przynajmniej teraz trafiła, bo dostaliśmy od teściów pościel jakąś niby z leczniczymi właściwościami baranią. Niby można w niej spać przez cały rok, ale jak na razie jej nie wypróbowaliśmy. Mi wydaje się ona za ciężka i nie wyobrażam sobie spanie pod czymś tak grubym latem Nie wspomnę o tym, że ta pościel tak śmierdzi baranami, że chyba jakbyśmy się położyli pod nią to następnego dnia byśmy nie wstali Najlepsze jest to, ze cały czas śmierdzi baranami ![]() Wczoraj oglądałam pogodę i niby ma być ciepło, ale z przelotnymi opadami. Miejmy nadzieję, że dziewczynom pogoda dopisze!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak sie czujesz? mam nadzieje, ze juz lepiej U mnie szarawo ale nie pada o tyle dobrze. Mam nadzieje, ze chociaz na same sluby im wyjdzie slonko a potem to juz nie wazne.
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Alka U mnie jak na razie słoneczko i ciepełko Niby ma dzisiaj popadać, ale jak na razie narzekać nie mogę ![]() Słoneczko musi dziewczynom zaświecić!!!
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, dziękuję, czuję się już lepiej, chociaż jeszcze nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa
Dziś wieczorem odbieramy album od fotografa
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już album będziecie mieć!!! Też bym chciała już zobaczyć zdjęcia wywołane i też wszystkie na płytce A tu przede mną jeszcze tydzień czekania
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej poscieli to czy ja mozna oblec w poszewki to moze wtedy nie bedzie tak czuc tymi baranami
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ja dzisiaj postanowił zrobić ciasto! a co! ![]() a konkretnie to chodzi o te: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=475 mam nadzieję, że mi wyjdzie u mnie pogoda też nie za ciekawa :/ pochmurno i wieje. Kurcze! gdzie to lato! ale podobno od soboty ma być cudownie! ![]() ![]() dowiedziałam się jeszcze, że Adriana mama zarezerwowałam nam domek i w przyszły weekend jedziemy do Gołunia! (chyba tak ta miejscowość się nazywa)
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz kilka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

ale twój teść to powinien dostać pokojową nagrodę Nobla 
a potem będziesz oglądać je codziennie przez kilka tygodni
) Podstawowa różnica między tymi krajami to CENY
Lekka przesada 

) Może coś doradzicie? Wstępnie wiem już jaki bym chciała bukiecik - z zielonych i białych storczyków. Muszę też zdobyć dane pozostałych 2 par, które biorą tego dnia ślub i obgadać dekorację kościoła. Do jednej pary już namiary mam i czekam na odzew. Okazało się, że 4 pary (włącznie z nami) mają ślub tego dnia, więc fajnie, bo taniej wyjdzie 

Ależ fajnie

).