|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
A zauważyłyście, że Ilsa Lund czepia się cały czas tylko Yaz i Bayera? Jakby to była jedyna firma i jedyne tabletki antykoncepcyjne na świecie. Wspomniała tylko zdrowotnie o Diane i tyle. Może po prostu coś Tobie się stało po Yazie i tak się czepiasz co?
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poczytaj ten wątek, wiele osób zaczynało w Twoim wieku, stosowały tabletki lub prezerwatywy, część stosunek przerywany(ale tego nie polecam ) i nie wpadły
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego, że lekarze przepisują bez badań nie zmienisz. Ja też dostałam bez badań i nawet nie wiedziałam o takowych, miałam tylko wywiad. Ale jeśli dziewczyna poczyta trochę co nieco, to będzie wiedziała, żeby o te badania się ubiegać.
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Plus brak badań, brak ruchu, wszystko się zbiera, a później, że tabletki są takie be i fuj.
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
A no tak, więc to nie Twoje koleżanki, więc sobie nasłuchać się możesz. A później takie głupoty latają po forum.
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki cel miałaby dziewczyna po wypadku samochodowym by mnie okłamywać co do jej koleżanek ? A ja mam tą, której po odstawieniu Yaz z cery zrobił się bulgoczący kocioł a włosów praktycznie nie ma.
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Na prawdę nie potrafisz zrozumieć, że to wszystko ZALEŻY?
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
jak na razie to wy próbowałyście mi wmówić że tabletki nigdy nie zawodzą i w zasadzie można je brać od pierwszej miesiączki bo są bezpieczne i wygodne
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, wsadzaj nam w usta coś czego nie powiedziałyśmy.
|
|
|
#2655 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że przerwę spór, ale chcę wrócić do tematu wątku..
Mam problem, a raczej kilka pytań do bardziej doświadczonych w tych sprawach kobiet. Mój pierwszy raz był 2 dni temu.. to był spontan..Jednak on też nie jest doświadczony, więc nie obyło sie bez potknięć. Dla mnie było to straszne.. bolało mnie to tak, że aż łezka poleciała.. biedny chłopak był zdezorientowany.. nie miałam z tego żadnej przyjemności.. ale zastanawia mnie fakt, że bolało mnie tak bardzo, a podczas stostunku nie krwawiłam w ogóle..dopiero później troszeczke.. to raczej nielogiczne, nie? Nie rozumiem tego.. Po 2 to wydaje mi się, że miałam stan zapalny, bo do dziś bolało mnie np. gdy sikałam. Myślicie, że to mogło być przez prezerwatywę z wypustkami? Czy też po prostu taka reakcja organizmu na zmiany w pochwie? Byłam zabezpieczona tabletkami, ale mimo to on chciał jeszcze tę prezerwatywę.. słusznie? Mój 3 problem to jego wytryk, a raczej jego brak. Przy tym naszym pierwszym razie to mogę to zrozumieć, bo trudno, żeby go podnicało to, że ja zwijam się z bólu i płaczę, ale kiedy bawiliśmy się wcześniej w pieszczoty to też nic.. (w sumie jak to sie brzydko mówi 'robiłam mu loda" dwa razy.. raz nam przerwał powrót mamy do domu). Wiecie od razu mam myśli, że go nie podniecam.. On tłumaczył mi to tak, że po prostu czasami tak jest i to nie jest zależne od niego i że go podniecam, ale i tak nie daje mi spokoju... a jak przeczytałam na jakimś forum konkurs facetów, który za pierwszym razem wytrzymał najdłużej to się załamałam...
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Boli Cię po prostu od otarcia. A prezerwatywy z wypustkami na pierwszy raz to była najgorsza głupota jaka mogła wam przyjść do głowy. Nie dość, że ból pierwszego razu, to jeszcze podrażnianie wypustkami. 3. Myślę, że niepotrzebnie się martwisz na zapas.
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc jak się oswoicie ze sobą i poczuje się pewnie to na pewno mu to minie. A czy dobrze rozumiem, że seks nastąpił po trzech okazjach na pieszczotę ?
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Przyczajenie
|
tzn jesteśmy razem od 11 miesięcy.. i to on zaczynał pieścić mnie.. i było to takie jednostronne bo bałam się,że nie będę wiedziała jak itd. no i po jakimś czasie spróbowałam.. potem mieliśmy przerwe z pieszczotami może dlatego, że nie było zbytnio okazji ku temu.. później pojawiła się druga.. przerwana ( chyba mam pecha?) .. no i jak doszło do trzeciej to sie rozkręciliśmy aż nadto
Jak mówiłam to był spontan a on akurat taką miał w portfelu.. ale powiem mu, że to był nie najlepszy pomysł. Sądzicie, że lepiej, żeby następnym razem nie było gumki skoro już są tabletki? |
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2660 |
|
Przyczajenie
|
no dobra, uspokoiłyście mnie trochę.. Dziękuję
|
|
|
|
#2661 |
|
Przyczajenie
|
to ja też się przyłącze.
jestem świeżo upieczoną siedemnastką (no prawie od miesiąca ;P ) a swój pierwszy raz przeżyłam bodajże 3 października,ale tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu,że dla mnie to za wcześnie,ponieważ mimo prezerwatywy i sprawdzania czy nie pękła cały miesiąc się bałam,ryczałam,miałam doła,miałam już obiawy ciążowe,po całym zajściu się popłakałam z nerwów,chłopak mnie pocieszał,że wszystko OK,prezerwatywa cała ale ja mimo wszystko zachowywałam się jak panikara i mu się chyba też odechciało,bo zaczął stresować się razem ze mną ;P Teraz poprzestajemy na tak zwanych małych igraszkach Oczywiście z chłopakiem jesteśmy do tej pory i już za pare dni będzie miał 18 lat. Pewnie dla 80% to wczesny wiek,ale ja jestem naprawde przekonana o moim uczuciu,a cyferki tak bardzo się nie liczą,mam 17 lat a przecież nie musze być gówniarą
|
|
|
|
#2662 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co sie stało to sie nie odstanie, ale stopniowo dojdziecie do tego etapu i już nie będzie tak strasznie .
|
|
#2663 |
|
Przyczajenie
|
to nie jest na takiej zasadzie"co się stało to się..." bo nie żałuje tego i nie jestem nieszczęśliwą osobą,że to zrobilam tylko dzięku temu przezyciu nabrałam pewnosci,ze 16 lat w moim wypadku(nie w kazdym) to za malo,myslami jestem jeszcze w szkole,w glowie mam rodzicow i to co dzięki mnie MOGŁO (ale nie musiało się stać) czyli wpadka. Uwierzcie,że jeżeli wiedziałabym,ze istnieje jakas STU procentowa metoda antykoncepcyjna moje wahania przeminełyby chyba z wiatrem. A tabletkami niestety nie chcę się faszerować,więc poczekam aż mój wiek będzie wystarczający do owcyh przeżyć.
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- owych * |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund dla dobra narodu błagam idź rzucaj te swoje niczym nie poparte hasła na jakieś chrześcijańskie forum bo tutaj przez przypadek przeczyta to jakaś 19 latka i ci uwierzy.
Podkreślam do wszystkich dziewcząt które się przestraszyły antykoncepcji hormonalnej: TO JEDNA WIELKA BZDURA. Pigułki można zacząć brać 5 lat od daty pierwszej miesiączki (Tak mi powiedział lekarz) bo wtedy kobieta/dziewczyna jest już fizycznie dojrzała! Trzeba zrobić badania i wtedy lekarz dobiera tabletki. Ciało 19 latki i 21 latki niczym się nie różni. Natomiast między 12 latka a 19 latka jest przepaść. Niektórzy lekarze podają 3 lata od daty pierwszej miesiączki, mi mówił że 5. Zapewne zależy od indywidualnego przypadku bo każda kobieta rozwija się we własnym tempie i absolutnie nie ma takiej granicy. Także nie słuchajcie tych bzdur i uprawiajcie "bezpieczny seks" (Czyli taki z porządną antykoncepcją :p)
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-04 o 14:28 |
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dasz jakiś dowód na to że jesteś doktorem nauk medycznych specjalista ginekologii i położnictwa (tak jak mój lekarz) to może z tobą podyskutuję.
Na razie jesteś forumowiczką która plecie bzdury w oparciu o nadinterpretację jakiś ciemnych źródeł. Dziękuję, papa
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uważasz że szerzenie takich bzdur i nieprawdziwych informacji jest niebezpieczne?
Jeżeli zacznę pisać że od spiralki się umiera i będę odradzać każdej pytającej, to też nie zareagujesz?
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Popieram.
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

13.03.2008
)
) i nie wpadły