|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy "farbowanie"za pomoca plukanek,henny itp nie niszczą włosów?? | |||
| NIE NISZCZĄ |
|
181 | 47,26% |
| NISZCZĄ |
|
50 | 13,05% |
| Przy krotkim stosowaniu NIE,na dluzsza mete niszczą! |
|
152 | 39,69% |
| Głosujący: 383. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanka szybka odp
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim wypadku chyba tylko rozjasniacz
"We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained... we must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory... will swell when again touched... as surely they will be... by the better angels of our nature." /by Martin Luther King |
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: płukanka z ziół na zmianę koloru włosków
hey! moje wloski maja taki hmmm dziwny odcien...
tak jakby bardzo ciemny blond ale z jasniejszymi naturalnymi "refleksami". Ciekawi mnie jakie by byly po przyciemnieniu a jakie po rozjasnieniu.....jak myslicie? przyciemnic (naturalnie oczywiscie) czy rozjasnic?? moze sprobuje przyciemnic a to sie zmywa w razie czego po jakims czasie czy nie????????? i jak zrobic taka plukanke z szalwii?? wystarczy zwykla herbatka z szalwii???
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płukanka rozjaśniająca z cytryny...
up!
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Moje pytanie tak jak w temacie.
Mam fioletową płukanke Deli, podoba mi się uzyskany efekt. Wszystko by było cacy, gdyby nie fakt że płukanka wszędzie zadziałała tylko nie na przedziałku i tu dalej mam żólte włosy ;/ Płukałam włosy dokładnie, nawet przy skórze. I niestety ale na przedziałku mam dalej żólte włosy ![]() PS: szukałam za pomocą wyszukiwarki ale niestety nie znalazłam odpowiedzi
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płukanka nie działa na włosach przy skórze
up
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Końcówki (właściwie to od połowy do końców)bardziej intensywnie łąpią kolor płukanki. Ja żeby wyrównać kolor rozrabiałam płukankę z wodą ,nalewałam do buteleczki z atomizerem i spryskiwałam włosy przy nasadzie dodatkowo.
Edytowane przez whitebeth Czas edycji: 2005-10-31 o 19:40 Powód: literówka |
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki whitebeth
jutro spróbuje twojego sposobu
|
|
|
|
|
#340 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Płukanka
Cześć
Ostatnio zrobiłam sobie balejaż, miał być w odcieniach popielatych brązów i blondów. Zapłaciłam majątek, a włosy wyszły miedziane Czy ta płukanka nadaje się do usunięcia tego paskudnego koloru? Mój naturalny kolor włosów to taki siwy brąz. Aha, i którA PŁUKANKA, BO PISZECIE TU O NIEBIESKICH, SZARYCH...a ja jestem w tej dziedzinie zielona
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletowa, czyli ta najczęściej używana, może zgasić troche blask miedzianych, ale powinna wydobyć te pasemka blond. NA moich włosach - ciemny blond lekko rudawy z blond balejażem - sprawia właśnie, że te ciemne wydają się jeszcze bardziej popielate, natomiast sam balejaż jest bardzo widoczny. Zawsze możesz spróbować - efekt utrzymuje się najczęściej do następnego mycia. NAtomiast nie wiem jak z innymi kolorami.. Pozdrawiam.
|
|
|
#342 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, jutro wypróbuję
|
|
|
|
|
#343 |
|
Moderator
|
zainteresowalyscie mnie ta plukanka.A ile ona kosztuje mniej wiecej i jaka jest najlepsza(firma)
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 247 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
NAjpopularniejsze to firm Delia i Celia - prawie takie same. Ja kupuje Delii za 6zł
|
|
|
#345 |
|
Moderator
|
Dzieki Margitta
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 247 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Piszę o tym gdzie tylko sie da hehe ale musze, zrobilam sobie kilka "pasemek" przy samej skorze biala henna czy plukanka cos temu zadziala zeby to zniknelo?Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
na litr wody trzeba od 3-10kropelek (w zaleznosci od odcienia koncowego jaki chcesz uzyskac), stosuje sie raz na okolo 3tygodni.-wszystko amsz na opaowaniu sposob uzycia itp.
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież płukanka jest właśnie po to, żeby wydobyć jasne pasemka. Żeby były bardziej widocznie i białe, a nie żółte
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Problem juz znikl, mam ladny jednolity kolorek na wlosakch i do tego o wiele krotsze kłaki heeeh :P
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no to gratuluje
![]()
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw mozna zaczac od malych proporcji, jesli efekt bedzie malo szary, dolejcie wiecej, az bedzie GIT
|
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie. Mam mały problem. Przed 3 laty zaczęłam robić sobie blond pasemka (mój naturalny kolor to ciemny braz). Ale znudziły mi się one i postanowiłam że zafarbuje sobie moje włoski na kolor zbliżony do mojego naturalnego. Lecz niestety(nie wiem czy to wina fryzjerki bo może trzymała mi za długo farbę na włosach) wyszły mi takie rudawe. HELP! Jak sie tego pozbyć?! W styczniu mam studniówkę i chciałabym mieć swoje naturalne włoski.
Miałam również pomysł na to żeby myć włosy szamponem Timotei henna. Czy to dobre rozwiazanie? A moze jakaś płukanka? Nie znam sie na tych wszystkich płukankach i proszę was o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanka?
wiessz moja kolezanka stosuje od tygodnia (neipameitam jak to sie nazywa) czestow zdrowej zywnosci sa ten rozne kremy itp ona stosuje taka plukanke ktora farbuje ale zamaist niszczyc to odzywia, i jej momentalnie zciemnialy pio 1myciu sa juz efekty. tylko jak rpzestajesz stosowac to znow jansieja,ale jak narazie to zakryjesz sobie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze rudosci nie da sie zatuszowac w sposob inny niz farbowanie, a juz tym bardziej plukanka, no ale moze sie myle
|
|
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
Malwinko podpytaj koleżanki co to za specyfik. Z góry dziekuję
|
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Płukanki do włosów blond
Moje włoski na zimę niestety ciemnieją troszkę, więc postanowiłam zrobić jakąś płukankę..tylko nie wiem z czego
![]() liczę na Waszą pomoc |
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanki do włosów blond
Na pewno rumianek.. może nawet nie tyle płukanka... ale dobre szampony... przynajmniej mi pomogly... niestety, nie pamiętam ich marki... tylko tzreba uwazac, jaki jest kolor wyjsciowy, żeby nie wyszły rude
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
a jakieś z jajek..bo coś kiedyś czytałam..czy z cytryny...?
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
tak cytryna na bank rozjasnia, tylko ze tez wysusza lekko, wiec nadaje sie do wlosow przetluszczających sie
chyba ze zrobi sie taką płukanke-mieszanke z roznych skladnikow to wtedy wlosy sie nie wysusza ;]
|
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
tylko właśnie..jak tą płukankę zrobić..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

w takim wypadku chyba tylko rozjasniacz
tak jakby bardzo ciemny blond ale z jasniejszymi naturalnymi "refleksami". Ciekawi mnie jakie by byly po przyciemnieniu a jakie po rozjasnieniu.....jak myslicie? przyciemnic (naturalnie oczywiscie) czy rozjasnic?? moze sprobuje przyciemnic
i tu dalej mam żólte włosy ;/ Płukałam włosy dokładnie, nawet przy skórze. I niestety ale na przedziałku mam dalej żólte włosy 

jutro spróbuje twojego sposobu

liczę na Waszą pomoc