|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Internetowe zmory...
Oglądałam na youtube o nich film i tam sie wypowiadał rzecznik policji gdanskiej nikt z ich firmy nie złożył powództwa przeciw nikomu komu grożą. pozdrawiam ![]() lepiej Jajun wyślij im ta odmowe bo konsultowałam sie z radca prawnym i jak minal od twojego zalogowania u nich 3 miechy to prawo jest po ich stronie w jakiejs tam czesci a takto prawo jest po naszej stronie. ale decyzja nalezy do ciebie
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
no ale jak wysłać im odmowe? jedynie mailem bo pisać do nich normalnie nie mam zamiaru.
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
jedynie odmowa wyslana priorytetem lub za pobraniemsie liczy w powodztwach czy karach sadowych gdyz droga mailowa nie ma wierzytelnego podpisu (zawsze mozna zeskanowac itp), poza tym jezeli wysla ci mailem swoje zawiadomienie to nie ma ono zadnej wartosci prawnej gdyz w sprawach sadowych licza sie tylko powiadomienia itp wyslane droga tradycyjna- poczta gdyz slowo pisane ale nie mowione ani elektroniczne ma forme prawnie zgodna z naszym i miedzynarodowym prawem, np. nigdy zaden polityk czy osoba prywatna nie dostanie zawiadomienia sadowego mailem- dlatego ich te mailiki nie maja zadnej wartosci prawnej!!!
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ja mam im wysłać tą odmowę skoro podawałam jakieś inne dane??
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Niczego im nie wysyłaj. Szkoda pieniędzy na list i czasu na maile, tym bardziej, że oni sobie mogą tę odmowę zignorować (i tak już są w głębokiej dupie jeśli chodzi o działanie zgodne z prawem) i prawdopodobnie będą tak robić i dalej Cię męczyć, dopóki Ty nie zignorujesz ich.
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, nie bądźcie takei naiwne bo się słabo robi jak się to czyta nie zawarłaś ŻADNEJ umowy to co chcesz rozwiązywać? ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ale różni ludzie różnie mówią. W ty wypadku umowa=akceptacja regulaminu...
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego od razu się denerwujesz? pisałam już wcześniej, że nie mam zamiaru nic im płącić bo uważam to za złodziejstwo ale wizażanki radzą (i rzecznicy praw konsumenta) aby napisać im list odmowny.
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdź osobiście do kogoś kto się na tym zna - prawnik, rzecznik, ale nie czytaj na forach bzdetów. zobaczysz, że powie Ci, że ich maile można zignorować, a jakby się uprzeć to pozwać ich za wyłudzanie.
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam osobiście z kimś kto się na tym zna z policjantami rodzicami mojej koleżanki pisałam o tym wcześniej
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rzecznicy konsumentów tez każdy inaczej mówi. Wystarczy chociażby przejrzeć ten wątek i różne zdanie, które przedstawiły dziewczyny.
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
No to wyślij im odmowę. W regulaminie jest wzór oświadczenia. Tyle, że jeżeli minęło 10 dni od zawarcia tej umowy, to zgodnie z nią, nie możesz już się wycofać i musisz im zapłacić.
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Ale właśnie o to chodzi, ze podawałam fałszywe dane więc jak mam im wysłąć tą odmowę?
Takie było moje pytanie na samym początku tej rozmowy Jak wyślę list na siebie to sama tak jakby sie wkopię i potwierdzę, że ja to ja
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
ja podałam fałszywe dane i nie pisze nic do nich, żadnej odmowy. nic. olałam ich od początku
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Użyj tego samego imienia i nazwiska, które podawałaś przy rejestracji. Wyślij to mailem.
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Jajun! Zrób tak jak ja ci radzę gdyż osoba z mojej rodziny jest prawnikiem przysięgłym, ciotka sędzią, a bliska mi osoba też w prawie siedzi.. ech nie mam słów!
Sama byłam głupia bo szukałam napisów do jednego niszowego filmu i w to gó..w....no sie zalogowałam bo pisało darmowe..i że niby ten film tam jest itp... TERAZ ZAWSZE CZYTAM NA KAZDEJ STRONIE "darmowej" regulamin. Po prostu napisz im listem za pobraniem odmowę! ![]() Co Wy tu ludzie piszecie za bzdury! Jakie olanie sprawy?! I jakie 10 dni po terminie?! Każda osoba, która zaloguje się obojętnie na jakiej witrynie, która jest płatna i nie otrzyma od zarządu owej witryny listu pocztą z umową i nie wyśle jej pocztą na adres zwrotny ma... można to ująć na niby spisaną umowę, jednakże ta strona loguje cie- twoją zgodą na ich warunki jest kliknięcie na wiadomość odbiorczą od nich na własnym mailu z informacją o haśle i loginie... na tym polega cała heca... jak by nikt w ta odbiorcza nie klikal by nie bylo sprawy. Druga sprawa to to, że nie podałaś prawdziwego imienia i nazwiska ... i teraz pytanie czy to nazwisko i imie widnieje gdzies w rejestrze tzn, czy taka osoba żyje w polsce lub jest Polakiem? bo jak nie to luz i nic nie wysylaj a jak tak to gorzej... bo jesli ta osoba w jakis sposob sie dowie moze zalozyc sprawe np pojdzie na policje i sprawe zaklada z powodztwa cywilnego a wiadomo ze przegrasz wiec placisz za prawnika swojego+ jej i za toczenie sie postepowania. a dlaczego radze by pisac do nich list bo to banalne ale wiele firm w Polsce bedac naciagaczami co jakis czas zbiera sobie na hybil trafil z 10ciu ludzikow ktorzy im nie zaplacili a nie znaja prawa (nie wiedzacych ze maja 3miechy na odmowe listowa) i zaklada im sprawe i oni wtedy jecza... bo jesli masz urzedasa ktory ma gdzies twoje dobro to nawet nie stara sie ciebie bronic a na prawnika to moge sie zalozyc nie stac przecietnego czleka- dlaczego? bo 2500zl bieze za sprawe cywilna plus jak wygra procenty od sumy wiazanej laczonej z wygranej. GRATULUJE MADROSCI OSOBOM które doradzaja zeby miec wszystko gdzies. a poza tym czemu pisalam do urzedasów skoro niby mam blisko pomoc prawna- mozna rzec ze mam go na poduszce obok.. bo prawnik wie jedno ale nalezy sie zwrócic bezposrednio do organu sie tym zajmujacego ... prawnik to sobie moze poskakac w miejscu,, radca prawny juz lepiej by doradzil a UOKIK wie najlepiej. I jeszcze jedno : KAŻDY CZŁOWIEK MOŻE POPEŁNIAĆ BŁĘDY >> bo jest TYLKO CZŁOWIEKIEM... Ważne by na błędach się uczyć. ![]() Wiec prosze Was nie oceniajcie sie tylko sobie pomagajcie bo po to jak mniemam jest ten watek Ps. Nie chciałam nikogo urazić ale dziwi mnie ile to każdy myśli,że wie... ja mam dyplom, kursiki, i wiele papirków mówiących ile to ja już wiem... i na kiche mi się to zdało i tak nie majac czasu nie sledzilam info z neta czy tv i nic nie wiedziałam na temat pobieraczka .. ale jak mnie sprawa zaczela dotyczyc to siedziałam nad 12 tomowym kodeksem cywilnym, karnym itp i na necie 9 godzin... i sie dowiedziałam wszystkiego.... i nie gadam na lewo i prawo jak to kazdy jest naiwny... bo nawet madrala i sralalala moze sie wtopic w pobieraczka... wystarczy byc zabieganym, nie sledzic na bierzaco tv i pewnego wieczoru szukac napisow do filmu... a tu lapu capu logowanko a potem zjazd do realu i co to bedzie jak by bylo gdyby sie zdarzylo... Pozdrawiam wszystkich ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- a... Caroline_1988... nie przejmuj się tymi wymyslonymi danymi ![]() mam kolezanke która zalogowała się w pewnym znanym portalu jako Bugs Bunny z Hollywood Edytowane przez angi666 Czas edycji: 2010-03-17 o 03:01 |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
angi666 dane które podałam pobieraczkowi są zmyślone i na 100% nie ma kogoś takiego w Polsce
Nie mam więc im nic wysyłać tak? Dobrze zrozumiałam? Bo wysyłanie odmowy mailem moim zdaniem nie ma sensu, bo jak zacznę się odzywać to znowu mnie zasypią pogróżkami a tak to jest cisza od 27 lutego. Jeśli miałabym wysłać im odmowe listem to musiałabym podac swoje prawdziwe dane ale jeśli tak zrobię to sama się wkopię i przyznam, że ja to ja Więc lepiej nic nie robić?
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
angi666 inaczej napisała więc czekam co ona mi odpowie konkretnie w mojej sprawie
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to mówi rodzina prawników? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
ktoś chyba wpadł we własne sidła
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-03-17 o 11:37 |
||
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
angi666 chodziło o to, że osoby, które podały swoje prawdziwe dany nie powinny olewać sprawy. Natomiast te, które podały wymyślone dane nie powinny sie przejmować ja tak to rozumiem
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Tak o to mi chodzi Caroline, że jeśli podałaś prawdziwe dane to lepiej napisz im list jesli fałszywe nic.
Aha i co do dotoressy - ty chyba nie znasz sie na dowicipie angielskim co? pewnie nawet nie wiesz co to pytanie retoryczne co? ty wpadasz mloda we wlasne sidla, bo czepiasz sie kazdego a nie masz w sobie na tyle pokory zeby miec realne trzezwe podejscie do spraw, ktore sa w tym watku omawiane ... uspokój sie i jak to mówia wyluzuj .po ente to podalam przyklad mojej kolezanki zeby choc na chwile w tym watku ktos sie usmiechnal bo kazdy ci powie, ze ludzie zyjacy w ciaglym stresie (zwiazanym np z takimi pogruszkami jakie otrzymuja osoby od pobieraczka) czatuja na takich forach godzinami na jaka kolwiek odpowiedz, no ale ty tego nie wiesz...??? prawda? ![]() bo ty tu wpadasz zeby sie posmiac i obgadac slowa innych... czy ty wogóle wiesz co oznacza stres dla kogokolwiek kto otrzymal taka wiadomosc?! na poczatku zdziwienie i smiech a potem stres co to bedzie...oczywiscie mezczyzni o wiele bardziej racjonalnie reaguja- maja do tego wszystkiego dystans- ale my kobiety od razu wpadamy w panike i musimy dokladnie znac odpowiedz na kazde nurtujace nas zagadnienie, bo takie juz jestesmy... Zamiast ciagle oceniac innych zacznij od siebie a jezeli juz masz zamiar cos pisac to pisz z sensem i pomagaj osobom, które o pomoc lub rade prosza. Usciski dla Caroline ![]() ps. dottoressa widac, ze lubisz sie "boksowac slownie" co? ![]() Ha ha ha jak cie czytam to az lzy mi polecialy ze smiechu .. mojemu mezowi z reszta tez ![]() Pss. Moje rady to tylko rady jakie otrzymałam od osob znajacych się na prawie cywilnym, o specjalizacjach nie zwiazanych z konkretnie ujmowanym prawem konsumenckim natomiast od Was zalezy jak te rady wykorzystacie. Pomagajmy sobie nawzajem bo " co dwie główki to nie jedna" ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli ja też nie wysyłam odmowy bo nieprawdziwe dane podałam
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Dzwoniłam w zeszłym tyg do tych urzędników z mężem i mówili co innego. A teraz na maila dostałam takowego maila od UOKiK:
"Sprawa portalu pobieraczek.pl jest nam dość dobrze znana. Dzisiaj sytuacja prawna wygląda tak, że umowa jest ważna i wiążąca. Sytuację tę jednak komplikuje fakt, iż w tej chwili w tej sprawie toczy się postępowanie przed Prezesem UOKiK, który bada czy nie stosowano nieuczciwych praktyk rynkowych. W związku z tym proponujemy konsumentom rozważyć dwie możliwości. Po pierwsze oczekując na decyzję Prezesa UOKiK można wstrzymać się z zapłatą licząc się jednak z tym, że jeśli decyzja Prezesa UOKiK będzie niekorzystna dla klientów serwisu, trzeba będzie zapłacić należność wraz z odsetkami ustawowymi za zwłokę (w tej chwili jest to 13 % w stosunku rocznym). Po drugie można zapłacić "z zastrzeżeniem zwrotu" (wpisując formułkę o tej treści w tytule przelewu czy przekazu), co będzie oznaczać, iż nie uznaje Pani długu. W tej sytuacji korzystna dla użytkowników Pobieraczka decyzja Prezesa UOKiK oznaczać będzie, że zaistnieje podstawa, by domagać się zwrotu zapłaconej kwoty. Nie można jednak zagwarantować, że firma będzie wypłacalna. Z tego, co nam wiadomo, firma będąca właścicielem serwisu Pobieraczek.pl nie wystąpiła na drogę sądową wobec żadnego ze swoich klientów. Jeśli chodzi o decyzję Prezesa UOKiK, proszę śledzić stronę uokik.gov.pl lub bezpośrednio kontaktować się z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumenta." Już teraz z mężem sama nie wiem jak mam to wszystko rozumieć. ![]() Mąż z ciotką wertowali ustawy itp i prawo jest za konsumentem- ale dochodze do wniosku, że te 100zl to przecie nie az tak ogromna kwota bo przynajmniej mniejsza niz doliczajac odsetki. cholipa jasna. wysylam Wam ta wiadomosc zebyscie Kochani wiedzieli, że już nawet nie wiem ja sama jak to wszystko rozumiec, cholipa no przecie mąż rozmawiał z kolega radca prawnym i prawo jest po naszej stronie jeśli chodzi o sprawy portali internetowych. Mąż rano wyśle pismo urzędowe do UOKiK droga mailowa z zakresem ustaw dotyczacych spraw o podobnym znaczeniu prawnym i zada pare pytan- bo ja nie jestem kompetentna na tyle by rozumiec ten caly prawniczy slang. a on skonczyl prawo ale o innej specjalizacji. Mąż od razu chcial zaplacic bo nie ma czasu na takie rzeczy a ja nie chcialam placic bo w barana ten portal sobie polecial z Nami Wszystkimi-cholipa. Bede pisac za pare dni jak i co odpisali bo dodzwonic sie na ta darmowa infolinie UOKiK wogole sie nie mozna. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- aha jakby co to możecie korzystac z drugiego tel podanego na tej stronie konsumenta chyba warszawskiego jak sie nie myle a ta darmowa linia jest zajeta ciagle- ale chyba mail jest lepszy, juz sama nie wiem .... po prostu jestem zdenerwowana. Dlaczego ci urzednicy ciagle co innego mowia?!
|
|
|
|
|
#117 |
|
na przekór do celu
|
ktoś wpadł jeszcze w ich sidła od napisania ostatniego posta w tym watku czy tylko ja jestem taka głupia?
a jak skomentujecie opublikowanie przez pobieraczka "nowego" regulaminu? który tak naprawdę został rozszerzony o pare linijek... a stalo sie tak za sprawa interwencji UOKiK. Jednak tego, o co toczy sie spor, nie zmienili. I gdybym założyła to chole*ne konto w marcu, to nie przejmowałabym sie tym, bo wtedy obowiazywała "stara" umowa. ale zarejestrowałam się tam w sierpniu i teraz nie wiem czy to coś zmienia ![]() a i tak jak caroline_1988 podałam fałszywe dane, np. moje nazwisko brzmi "P"
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak u Ciebie z ta sprawa?
|
|
|
#119 |
|
na przekór do celu
|
ehh, te wiadomosci od nich o pozwie sądowym itp są generowane automatycznie, więc to mnie troche uspokoiło że "pisze do mnie" komputer. tyle że wtedy kiedy dostałam pierwszą wiadomośc o zapałaceniu tych 94zł to napisałam im (jeszcze wtedy nie wiedząc o aferze wokól pobieraczka) żeby usuneli mi konto. no i po dość długim czasie odpisała mi jakaś "Maria" że konta mi nie usuną, że nie obchodzi ich czy cos pobierałam czy nie - mam zapłacić
![]() no i nie wiem czy to też było generowane czy pisała do mnie osoba z krwi i kości. ja im odpisałam "długo musiałam czekac na wiadomośc od państwa, przez co minął mi termin zapłaty, co teraz? czytałam wiele regulaminów i przepisów, dowiedziałam się o zamieszaniu z policja i sądem, wiem że państwo płaciliście karę. to prawda? słyszalam też że wiele osób nie płaci i uchodzi im to na sucho, dlaczego?" moje pytania im zadane oczywiście były retoryczne i mam nadzieję że mi na to już nie odpiszą
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co prawda takie, którego używam właśnie do zakładania czegoś (bez nazwiska w nazwie itp). od wczoraj śledzę różne fora i widzę, że nie ma się czego bać, tak więc pewnie jeszcze parę dni pożyję emocjami związanymi z tą sprawą i zapomnę no ale mimo wszystko trochę stresu jest, na tyle skutecznie straszą. płacić nie będę i tak. o!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

Boże, nie bądźcie takei naiwne bo się słabo robi jak się to czyta