|
|
#2341 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Reklamacja kurtki z stradivariusie
ruda ja mam podobnie kupiłam za 319 parke ze śliskiego materiału narozwalała się na szwach ale futerko mi zafarbowało od spodni i tez nie wiem czy przyją. daj znać jak to wyszło
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z reklamacjami w Stradivariusie? 1 lipca złożyłam reklamacje, wiem, że sklep ma obowiązek w ciągu 14 dni powiadomić mnie o decyzji, jednak nie dostałam żadnej informacji(z tego co słyszałam wysyłają smsy) Wczoraj zadzwoniłam i mi powiedziano, że reklamacja została odrzucona. Jednak mnie nie poinformowano o tym wiec z tego co wiem przyjmuje się z góry, że reklamacja została rozpatrzona na korzyść klienta. Miał ktoś kiedyś taka sytuację? Mam składać odwołanie?
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Dowiedz się czy mają potwierdzenie wysłania do Ciebie powiadomienia o odrzuceniu reklamacji. Może tak być, że wysłali maila, a on wylądował w spamie, ale oni mają kopię jego wysłania. Co do sms-a to też powinni mieć jakieś potwierdzenie.
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Nie podawałam adresu mailowego, tylko telefon
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
No to powinni zadzwonić lub wysłać sms-a. Ale Ty tam już dzwoniłaś do nich to był chyba ten 14 dzień? 1 lipca składałaś reklamację, więc do 15.07 powinni Cię poinformować wg mnie - może być nawet w formie ustnej.
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie nie, zawsze liczymy od dnia następnego. Czyli od dnia następnego po dniu 1 lipca - to wypada 15 lipca a Ty sama do nich zadzwoniłaś zapytać i uzyskałaś informację, że reklamacja została odrzucona.
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się. Wg Kodeksu Cywilnego liczy się od dnia następnego po dniu, w którym nastąpiło zdarzenie, od którego liczy się bieg terminu. A więc pierwszego dnia się nie wlicza. Pytanie tylko jak oni byliby w stanie udowodnić fakt, że Cię powiadomili? Mają nagraną rozmowę? Spróbuj może udawać Greka, że nic nie wiesz - zadzwoń tam dziś i zobacz co zrobią.
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Tym razem ja mam pytanie odnośnie reklamacji - zakupiłam bluzkę biało-czarną w pewnym sklepie internetowym, która w trakcie prania ręcznego zaczęła mocno puszczać kolor i zafarbowała mi się biała część tej bluzki i wygląda to koszmarnie. Wysłałam do sklepu pismo z reklamacją i tą bluzkę i dostałam odmowę, że niby źle prałam, niezgodnie z metką, że w proszku czy coś. No więc ok, na to nie ma rady. Ale kto teraz ponosi koszty odesłania tej bluzki z powrotem do mnie?? Podobno sklep ma obowiązek odesłać mi tą bluzkę nawet w przypadku odrzucenia reklamacji na swój koszt. Miał ktoś z Was taki przypadek? W internecie znalazłam tylko, że jest klauzula niedozwolona, że kupujący ponosi koszty w obydwie strony. Czyli wynika z tego, że sklep musi mi ją odesłać. Czy mam rację??
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie płać, wyślij odwołanie-napisz, ze prałaś zgodnie z zaleceniem i poprosisz o pisemną opinię rzeczoznawcy, a nie pracownika sklepu. Jesli nie-sama sie zwrocisz do rzecznika i rzeczoznawcy, a oni pokryja koszty wydania opinii, jesli rzeczoznawca przyzna Ci racje. Za parę dni bedziesz miala pieniądze na koncie
|
|
#2352 |
|
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, jak jest z wymianą ubrań zakupionych w sklepie online Reserved? Wszędzie jest napisane, że mam 30 dni na zwrot, a nagle na paragonie napisano, że "Zamówione produkty możesz zwrócić w terminie 30 dni od daty sprzedaży lub w określonym ustawą terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki". To w końcu mogę oddać w ciągu 30 dni czy 10?
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Znalazłam o tym przepis w regulaminie, wklejam na przyszłość:Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2356 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Reklamacja New Yorker
cześć dziewczyny! dokładnie 13lipca kupowałam strój kąpielowy z NY.
01 sierpnia pojechałam na urlop 3tygodniowy, gdzie okazało się, że pierwszego dnia kąpieli w morzu strój zaczął mi farbować na różowo ! pofarbował mi sukienkę. Na drugi dzień znowu pofarbował mi ręcznik i spodenki. Byłam skłonna na urlopie kupić sobie nowy strój. Niedawno wróciłam z wakacji i chciałabym go zareklamować. Czy reklamacje mi przyjmą? Paragon mam. W dodatku dodam, że majtki mi się rozszerzyły. Mieszkam 40 km od najbliższego NY i nie chciałabym jechać na marne. Czytałam gdzieś , że mam miesiąc na reklamacje od pojawienia się defektu. Nie wiem czy to nie będzie za późno gdyż minął ponad miesiąc od zakupu :/ Proszę o odpowiedź najlepiej osób, które pracowały w NY i wiedzą coś na ten temat lub osób, które miały podobny problem
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie mów, że minął miesiac, tylko powiedz, że wróciłaś parę dni temu z nad morza. Nie wiem czy przyjmą. Powinni, ale kto wie.
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Przyczajenie
|
Zastanawiam się czy do nich zadzwonić i zapytać po prostu
od zakupu minął ponad miesiąc ale od pojawienia się defektu 3tyg dzięki za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
czy reklamująć w NY dostajemy od razu odp, czy czekamy az odp z cenrali ?
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może któraś z Was będzie wiedziała jak mi pomóc, jestem strasznie zła, nie wiem co powinnam zrobić. Co prawda nie chodzi o ubranie, a o biżuterię, konkretnie zegarek. W zeszłym tygodniu dostałam od TŻ na urodziny zegarek marki Fossil zakupiony w salonie Swiss. Na miejscu Pani skróciła bransoletę (TŻ wcześniej zmierzył mój stary zegarek i został skrócony według tej miary). Pierwszy raz założyłam go w sobotę na wyjście z TŻ. Gdy szliśmy korytarzem nagle zegarek spadł mi samoczynnie z nadgarstka na podłogę, przestraszyłam się, bo myślałam, że źle go zapięłam. Podniosłam go i okazało się, że nie ma teleskopu (prawdopodobnie wypadł) i bransoleta przerwała się... Po upadku szkiełko na szczęście nie pękło, ale bardzo się porysowało, w jednym miejscu odszczypało
TŻ mówi, że ten teleskop wypadł w miejscu w którym zegarek był skracany w salonie. Mogłabym zwyczajnie iść do pierwszego lepszego zegarmistrza i wstawić ten teleskop, ale to nowy zegarek nawet raz go właściwie nie miałam na sobie a już jest uszkodzony w dodatku nie z mojej winy.. Przeczytałam warunki gwarancji i okazuje się, że teleskopy i bransoleta nie podlegają gwarancji. Dzwoniłam dziś do Swiss i Pani to potwierdziła, że nie przyjmą mi tego zegarka.. TŻ strasznie się zdenerwował i dziś po pracy mamy tam jechać. Przykro, bo zegarek wcale nie tani i taka sytuacja... Jak się bronić? Czy w ogóle jest sens jechać i psuć sobie humor jeszcze bardziej? Będę wdzięczna za wszelkie rady...
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Nie reklamuj na podstawie gwarancji tylko na podstawie rekojmi z kc.
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny orientujecie się ile średnio się czeka na zwrot pieniędzy na kartę z h&m?
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, proszę o radę: oderwał mi się pasek w torebce z New Yorkera, torebkę mam już 10 miesięcy, dlatego też nie wiem czy warto takie coś reklamować?
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Orientuje się ktoś czy w Reserved można zwracać biustonosze?
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś już reklamował cokolwiek w carrefourze bez paragonu, a tylko z potwierdzeniem z karty? nie wiem czy mi przyjmą reklamacje torebki, a o dziwo w portfelu właśnie miałam tylko potwierdzenie.
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Do reklamacji nie jest wymagany paragon.
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Do każdej reklamacji nie jest potrzebny?
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Ile mam czasu na zwrot towaru bądź wymianę w salonie triumph?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Mieszkam 40 km od najbliższego NY i nie chciałabym jechać na marne. Czytałam gdzieś , że mam miesiąc na reklamacje od pojawienia się defektu. Nie wiem czy to nie będzie za późno gdyż minął ponad miesiąc od zakupu :/ Proszę o odpowiedź najlepiej osób, które pracowały w NY i wiedzą coś na ten temat lub osób, które miały podobny problem