Studentki gdzie pracujecie i ile zarabiacie? - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 20:23   #1141
201611241302
Konto usunięte

Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem.. Praca na kasie w markecie budowlanym, na pół etatu pare dni w tyg. Pani zadzwoniła, umówiłam się..ale sama nie wiem jak to wygląda, nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Spróbować czy dać sobie spokój?
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 10:32   #1142
Mala9009
Raczkowanie

GG do Mala9009

Idź i zobacz jak jest Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę
Możesz przy okazji zapytać któregoś z pracowników jakie są warunki w tym sklepie i wg
Mala9009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 15:55   #1143
doriiska
Zakorzenienie

Pewnie, zawsze warto spróbować. Przynajmniej potem nie będziesz myśleć, że nawet tam nie poszłaś i nie dowiedziałaś się co i jak.
Stary 2011-01-22, 12:26   #1144
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem.. Praca na kasie w markecie budowlanym, na pół etatu pare dni w tyg. Pani zadzwoniła, umówiłam się..ale sama nie wiem jak to wygląda, nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Spróbować czy dać sobie spokój?
a w jakim konkretnie markecie?

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 12:56   #1145
klajdla
Wtajemniczenie

Ja bylam ostatnio na rozmowie w sklepie Glitter (z bizuteria). Praca na pol etatu. Stalam nawet pol godziny na sklepie ze sprzedawczynia. Wszystko pieknie, ladnie, tylko okazalo sie, ze na reke wychodzi 560 zl a praca jest 4-godzinna... Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 13:16   #1146
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Ja bylam ostatnio na rozmowie w sklepie Glitter (z bizuteria). Praca na pol etatu. Stalam nawet pol godziny na sklepie ze sprzedawczynia. Wszystko pieknie, ladnie, tylko okazalo sie, ze na reke wychodzi 560 zl a praca jest 4-godzinna... Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal
To powiem Ci że i tak nieźle Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto! nie wiedziałam czy mam się zacząć śmiać czy płakać
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 13:43   #1147
klajdla
Wtajemniczenie

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;24540713]To powiem Ci że i tak nieźle Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto! nie wiedziałam czy mam się zacząć śmiać czy płakać[/QUOTE]

O matko Ja tez wlasnie nie wiem, czy sie smiac, czy plakac To chyba ja rzeczywiscie mialam zaoferowane 'kokosy'
Stary 2011-01-25, 00:58   #1148
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mala9009 Pokaż wiadomość
Idź i zobacz jak jest Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę
Możesz przy okazji zapytać któregoś z pracowników jakie są warunki w tym sklepie i wg
Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Pewnie, zawsze warto spróbować. Przynajmniej potem nie będziesz myśleć, że nawet tam nie poszłaś i nie dowiedziałaś się co i jak.
Dzięki dziewczyny za odpowiedziJednak nie skorzystałam z tej pracy bo to na drugim końcu miasta Ale chyba zainteresuje się pracą w sklepie gdzieś bliżej mnie
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 17:27   #1149
patttka91
Przyczajenie

Witam, jestem tu stosunkowo nowa Przeczytałam pierwsze strony, ale do końca aż to mi się nie chciało ;p
Ja studiuję dziennie, państwowo i "zatrudniłam się dorywczo" w agencji reklamowej na różnych akcjach, np. za świąteczną akcję samochodową dostałam 21 zł/h
Sama wybieram weekendy w które chcę pracować, więc jest fajnie, minimalnie płacą za godzinę 10-12 zł.
patttka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 23:17   #1150
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patttka91 Pokaż wiadomość
Witam, jestem tu stosunkowo nowa Przeczytałam pierwsze strony, ale do końca aż to mi się nie chciało ;p
Ja studiuję dziennie, państwowo i "zatrudniłam się dorywczo" w agencji reklamowej na różnych akcjach, np. za świąteczną akcję samochodową dostałam 21 zł/h
Sama wybieram weekendy w które chcę pracować, więc jest fajnie, minimalnie płacą za godzinę 10-12 zł.
a w jakim mieście studiujesz ?
Parę razy brałam udział w akcji typu rozdawanie próbek i też dostałam 20 zł za h, niestety jakoś kontakt z tą agencją mi się urwał

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 23:38   #1151
laszka14
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patttka91 Pokaż wiadomość
Właśnie, pochwal się co to za agencja i jakie miasto Takie zarobki zawsze kojarzyły mi się z paniami w bikini przy samochodach, ale może to nie tylko tego rodzaju praca Czy jest duża selekcja przy naborze, co brane jest pod uwagę- predyspozycje, doświadczenie, znajomość języków czy tylko uroda?

Pozdrawiam
Stary 2011-01-31, 23:00   #1152
stokrotkaa89
Przyczajenie

up up
stokrotkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 20:27   #1153
q_kaska_q
Zadomowienie

ja na razie zyje sesja ;/ ale jak tylko pozdaje egzaminy to biore sie za szukanie jakiejs pracy

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 20:43   #1154
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
ja na razie zyje sesja ;/ ale jak tylko pozdaje egzaminy to biore sie za szukanie jakiejs pracy
To tak jak ja Żeby tylko [potem udało się coś znaleźć
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 20:48   #1155
sideritis
Zakorzenienie

Ja po sesji będę mieć trzy tygodnie wolnego, więc rozsyłam CV wszędzie gdzie tylko się da, ale narazie cisza

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 21:17   #1156
doriiska
Zakorzenienie

Dziewczyny - proponuje jakieś wykładanie towaru, inwentaryzacje, promocje. Chyba na takie jednorazowe akcje najłatwiej się załapać.
Powodzenia w czasie sesji i znalezieniu pracy
Stary 2011-02-01, 21:28   #1157
Lanika
Przyczajenie

GG do Lanika

Ja pracuję jako niania dorywczo, całkiem to lubię plus z dorywczego nianiowania jest całkiem ładna kasa. Bez doświadczenia dziewczyny biora po 10-12 zlotych, ja biore 15 i tez są chetni. Oczywiscie mówię o stawkach Warszawskich

Plus od niedawna zostałam konsultanką Orfilame, najpierw myślałam, że kupię sobie taniej kosmetyki i sobie na nie zarobię. Ale okazało się, że w sumie bez wielkich bardzo starań zarabiam w tej chwili koło 100 na katalogu. Bedę próbować od następnego katalogu bardziej próbować sprzedawać( wiecie w końcu koniec sesji) i pewnie pójdzie jeszcze do przodu!! Tak w ogóle gdyby któraś z Was była zainteresowana to ja mogę wszystko opowiedzieć co i jak oraz pomóc się zapisać
Lanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 21:41   #1158
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny - proponuje jakieś wykładanie towaru, inwentaryzacje, promocje. Chyba na takie jednorazowe akcje najłatwiej się załapać.
Powodzenia w czasie sesji i znalezieniu pracy
a na inwentaryzacji jednej byłam, fajnie to wspominam super ludzie, nocka szybko minęła
Cytat:
Napisane przez Lanika Pokaż wiadomość
Ja pracuję jako niania dorywczo, całkiem to lubię plus z dorywczego nianiowania jest całkiem ładna kasa. Bez doświadczenia dziewczyny biora po 10-12 zlotych, ja biore 15 i tez są chetni. Oczywiscie mówię o stawkach Warszawskich

Plus od niedawna zostałam konsultanką Orfilame, najpierw myślałam, że kupię sobie taniej kosmetyki i sobie na nie zarobię. Ale okazało się, że w sumie bez wielkich bardzo starań zarabiam w tej chwili koło 100 na katalogu. Bedę próbować od następnego katalogu bardziej próbować sprzedawać( wiecie w końcu koniec sesji) i pewnie pójdzie jeszcze do przodu!! Tak w ogóle gdyby któraś z Was była zainteresowana to ja mogę wszystko opowiedzieć co i jak oraz pomóc się zapisać
a na jakich stronach dajesz ogłoszenia ? gumtree? co jakiś czas przeglądam ogłoszenia i natrafiam tylko na 'stałe nianowanie '
wow, nieźle Ci idzie z oriflame jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu więc odpuściłam i jedynie dla siebie coś zamówienie od czasu do czasu

Stary 2011-02-01, 21:43   #1159
doriiska
Zakorzenienie

Ja byłam na jednej inwentaryzacji i to istny koszmar. Ludzie, którzy przyszli byli ok, ale pracownicy i warunki - tragedia.

Tez kiedys myślałam o zostaniu konsultantką, ale już wole iść do pracy jeden dzien więcej i wyjdzie na to samo bez tej bieganiny
Stary 2011-02-01, 21:53   #1160
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Ja byłam na jednej inwentaryzacji i to istny koszmar. Ludzie, którzy przyszli byli ok, ale pracownicy i warunki - tragedia.

Tez kiedys myślałam o zostaniu konsultantką, ale już wole iść do pracy jeden dzien więcej i wyjdzie na to samo bez tej bieganiny
współczuję, ja nie mam do czego się przyczepić : warunki spoko (obiadek : pierś z kurczaka, warzywka gotowane, ziemniaki, herbata, potem jeszcze każdy dostał po dwie bułki i puszke pepsi ) , pracownicy się nie wywyższali , gadali z nami, ostatnie dwie godziny wyglądały mniej więcej tak : pozwiedzajcie sobie sklep, żebyście mieli te 2h zaliczone )

Stary 2011-02-01, 22:36   #1161
Lanika
Przyczajenie

GG do Lanika

Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość

a na jakich stronach dajesz ogłoszenia ? gumtree? co jakiś czas przeglądam ogłoszenia i natrafiam tylko na 'stałe nianowanie '
wow, nieźle Ci idzie z oriflame jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu więc odpuściłam i jedynie dla siebie coś zamówienie od czasu do czasu
jesli chodzi o szukanie ogloszen to polecam niania.pl
w ori, dostałam dobre przeszkolenie i jakos jest duzo latwiej
Lanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 09:09   #1162
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość
współczuję, ja nie mam do czego się przyczepić : warunki spoko (obiadek : pierś z kurczaka, warzywka gotowane, ziemniaki, herbata, potem jeszcze każdy dostał po dwie bułki i puszke pepsi ) , pracownicy się nie wywyższali , gadali z nami, ostatnie dwie godziny wyglądały mniej więcej tak : pozwiedzajcie sobie sklep, żebyście mieli te 2h zaliczone )
To super warunki. My niby mieliśmy kanapki, ale ta atmosfera. Sprawdzali i jeśli pomyliłaś się więcej niż dwa razy to wyrzucali bez(i tak marnej) zapłaty.

Lanika na niania.pl jestem codziennie, ale nie trafiam na nic fajnego :/
Stary 2011-02-02, 09:50   #1163
klajdla
Wtajemniczenie

Ja dzis ide na rozmowe do Jackpot&Cottonfield. Przeczytalam w internecie, ze daja 6 zl/h na reke. Troche mało, bo na pol etatu wychodzi 500 zl.
Ale pojade, zobacze Moze okaze sie, ze stawka jest nieco wyzsza, albo sie po prostu do mnie juz nie odezwa
Stary 2011-02-02, 12:46   #1164
patttka91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laszka14 Pokaż wiadomość
Właśnie, pochwal się co to za agencja i jakie miasto Takie zarobki zawsze kojarzyły mi się z paniami w bikini przy samochodach, ale może to nie tylko tego rodzaju praca Czy jest duża selekcja przy naborze, co brane jest pod uwagę- predyspozycje, doświadczenie, znajomość języków czy tylko uroda?

Pozdrawiam

Taka pracę za 21 zł/h akurat trafiła się tylko raz, reszta to tak właśnie 8, 10, lub 12 zł/h .
A ustrzeliłam sobie coś takiego w Poznaniu, jak chcecie więcej szczegółów to piszcie na patttka@o2.pl, bo tu na forum nie chce tej nazwy agencji podawać ;p
patttka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 12:56   #1165
nenowka152900
Zadomowienie

jako studentka pracowałam w trzech miejscach (może więcej- nie pamiętam już)
- jako fotograf. w weekendy. od 60 do 120 zł plus zwrot poniesionych kosztów dojazdu (opłacało się bo i tak bym jechała w te miejsca ) - przez ok 4 miesiące
- jako opiekunka 7 zl za godz. - od 500 do 1200 zł ( przez pół roku prawie)
- teraz pracuje jako pilotka i zarabiam 350 zł za wyjazd od piątku do niedzieli. niestety topraca tylko do kwietnia ale liczę, że zarobię ok 2 tysięcy zł. mam plan pracować cały luty, cały marzec i troszkę kwietnia.

od października bedę szukać stałej pracy albo stażu.
Stary 2011-02-02, 14:07   #1166
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzis ide na rozmowe do Jackpot&Cottonfield. Przeczytalam w internecie, ze daja 6 zl/h na reke. Troche mało, bo na pol etatu wychodzi 500 zl.
Ale pojade, zobacze Moze okaze sie, ze stawka jest nieco wyzsza, albo sie po prostu do mnie juz nie odezwa
No i okazalo sie, ze niestety nie da sie dostosowac mojego trybu studiow do tej pracy Szukali kogosc raczej od pon do pt od 16 do 20 a ja trzy razy w tygodniu koncze o 16:30 zajecia. A za to wszystkie weekendy mam wolne, a oni potrzebuja moze na 1 weekend. Wiec pol etatu nie wyrobie. Koleja klapa
Stary 2011-02-02, 14:49   #1167
doriiska
Zakorzenienie

Ja zdecydowałam, że idę do KFC, bo jak tak będę szukać, to nie znajdę do października. Moja kumpela tam pracuje i mnie zachęca.
Najbardziej odpowiadałaby mi 1/2etatu. I najważniejsze, żebym mogła zerwać umowę po jakimś pół roku, bo chcę mieć choć miesiąc wakacji, a potem studia, więc nie dam rady z taką ilością godzin.
Stary 2011-02-02, 15:03   #1168
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zdecydowałam, że idę do KFC, bo jak tak będę szukać, to nie znajdę do października. Moja kumpela tam pracuje i mnie zachęca.
Najbardziej odpowiadałaby mi 1/2etatu. I najważniejsze, żebym mogła zerwać umowę po jakimś pół roku, bo chcę mieć choć miesiąc wakacji, a potem studia, więc nie dam rady z taką ilością godzin.
A jaka stawke godzinowa oferuja w KFC? I da sie dopasowac grafik pod uczelnie?
Stary 2011-02-02, 15:08   #1169
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka stawke godzinowa oferuja w KFC? I da sie dopasowac grafik pod uczelnie?
Z tego co się orientuję, to 7.5zł/h(brutto), przynajmniej u mnie w mieście. Ale jak tam będę, to jeszcze zapytam dokładnie.
Grafik da się dopasować, kumpela studiuje dziennie, pracuje na 1/4 etatu chodzi np. na 3h danego dnia, bo musi 10h w tyg przepracować.
Stary 2011-02-02, 15:24   #1170
painka
Zadomowienie

.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2012-02-25 o 21:23
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości