|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem..
Praca na kasie w markecie budowlanym, na pół etatu pare dni w tyg. Pani zadzwoniła, umówiłam się..ale sama nie wiem jak to wygląda, nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Spróbować czy dać sobie spokój?
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Idź i zobacz jak jest
Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę ![]() Możesz przy okazji zapytać któregoś z pracowników jakie są warunki w tym sklepie i wg
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, zawsze warto spróbować. Przynajmniej potem nie będziesz myśleć, że nawet tam nie poszłaś i nie dowiedziałaś się co i jak.
|
|
#1144 |
|
Zasiedzenie
|
a w jakim konkretnie markecie?
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam ostatnio na rozmowie w sklepie Glitter (z bizuteria). Praca na pol etatu. Stalam nawet pol godziny na sklepie ze sprzedawczynia. Wszystko pieknie, ladnie, tylko okazalo sie, ze na reke wychodzi 560 zl a praca jest 4-godzinna...
Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto!
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;24540713]To powiem Ci że i tak nieźle
Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto! [/QUOTE]O matko To chyba ja rzeczywiscie mialam zaoferowane 'kokosy'
|
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jednak nie skorzystałam z tej pracy bo to na drugim końcu miasta Ale chyba zainteresuje się pracą w sklepie gdzieś bliżej mnie
|
||
|
|
|
|
#1149 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu stosunkowo nowa
Przeczytałam pierwsze strony, ale do końca aż to mi się nie chciało ;pJa studiuję dziennie, państwowo i "zatrudniłam się dorywczo" w agencji reklamowej na różnych akcjach, np. za świąteczną akcję samochodową dostałam 21 zł/h ![]() Sama wybieram weekendy w które chcę pracować, więc jest fajnie, minimalnie płacą za godzinę 10-12 zł. |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parę razy brałam udział w akcji typu rozdawanie próbek i też dostałam 20 zł za h, niestety jakoś kontakt z tą agencją mi się urwał
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie zarobki zawsze kojarzyły mi się z paniami w bikini przy samochodach, ale może to nie tylko tego rodzaju praca Czy jest duża selekcja przy naborze, co brane jest pod uwagę- predyspozycje, doświadczenie, znajomość języków czy tylko uroda?Pozdrawiam
|
|
|
#1152 |
|
Przyczajenie
|
up up
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
ja na razie zyje sesja ;/ ale jak tylko pozdaje egzaminy to biore sie za szukanie jakiejs pracy
|
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po sesji będę mieć trzy tygodnie wolnego, więc rozsyłam CV wszędzie gdzie tylko się da, ale narazie cisza
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - proponuje jakieś wykładanie towaru, inwentaryzacje, promocje. Chyba na takie jednorazowe akcje najłatwiej się załapać.
Powodzenia w czasie sesji i znalezieniu pracy
|
|
#1157 |
|
Przyczajenie
|
Ja pracuję jako niania dorywczo, całkiem to lubię plus z dorywczego nianiowania jest całkiem ładna kasa. Bez doświadczenia dziewczyny biora po 10-12 zlotych, ja biore 15 i tez są chetni. Oczywiscie mówię o stawkach Warszawskich
![]() Plus od niedawna zostałam konsultanką Orfilame, najpierw myślałam, że kupię sobie taniej kosmetyki i sobie na nie zarobię. Ale okazało się, że w sumie bez wielkich bardzo starań zarabiam w tej chwili koło 100 na katalogu. Bedę próbować od następnego katalogu bardziej próbować sprzedawać( wiecie w końcu koniec sesji) i pewnie pójdzie jeszcze do przodu !! Tak w ogóle gdyby któraś z Was była zainteresowana to ja mogę wszystko opowiedzieć co i jak oraz pomóc się zapisać
|
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ludzie, nocka szybko minęła Cytat:
wow, nieźle Ci idzie z oriflame jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu więc odpuściłam i jedynie dla siebie coś zamówienie od czasu do czasu
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na jednej inwentaryzacji i to istny koszmar. Ludzie, którzy przyszli byli ok, ale pracownicy i warunki - tragedia.
Tez kiedys myślałam o zostaniu konsultantką, ale już wole iść do pracy jeden dzien więcej i wyjdzie na to samo bez tej bieganiny
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1161 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w ori, dostałam dobre przeszkolenie i jakos jest duzo latwiej
|
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lanika na niania.pl jestem codziennie, ale nie trafiam na nic fajnego :/
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis ide na rozmowe do Jackpot&Cottonfield. Przeczytalam w internecie, ze daja 6 zl/h na reke. Troche mało, bo na pol etatu wychodzi 500 zl.
Ale pojade, zobacze Moze okaze sie, ze stawka jest nieco wyzsza, albo sie po prostu do mnie juz nie odezwa |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Taka pracę za 21 zł/h akurat trafiła się tylko raz, reszta to tak właśnie 8, 10, lub 12 zł/h . A ustrzeliłam sobie coś takiego w Poznaniu, jak chcecie więcej szczegółów to piszcie na patttka@o2.pl, bo tu na forum nie chce tej nazwy agencji podawać ;p |
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
jako studentka pracowałam w trzech miejscach (może więcej- nie pamiętam już)
- jako fotograf. w weekendy. od 60 do 120 zł plus zwrot poniesionych kosztów dojazdu (opłacało się bo i tak bym jechała w te miejsca ) - przez ok 4 miesiące - jako opiekunka 7 zl za godz. - od 500 do 1200 zł ( przez pół roku prawie) - teraz pracuje jako pilotka i zarabiam 350 zł za wyjazd od piątku do niedzieli. niestety topraca tylko do kwietnia ale liczę, że zarobię ok 2 tysięcy zł. mam plan pracować cały luty, cały marzec i troszkę kwietnia. od października bedę szukać stałej pracy albo stażu.
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowałam, że idę do KFC, bo jak tak będę szukać, to nie znajdę do października. Moja kumpela tam pracuje i mnie zachęca.
Najbardziej odpowiadałaby mi 1/2etatu. I najważniejsze, żebym mogła zerwać umowę po jakimś pół roku, bo chcę mieć choć miesiąc wakacji, a potem studia, więc nie dam rady z taką ilością godzin.
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I da sie dopasowac grafik pod uczelnie?
|
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grafik da się dopasować, kumpela studiuje dziennie, pracuje na 1/4 etatu chodzi np. na 3h danego dnia, bo musi 10h w tyg przepracować.
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 21:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę 
Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal

jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu