|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Cytat:
W ten sposób też psują swój obraz wśród klientów,taką nachalnością.Przynajmniej jeśli chodzi o mnie.
|
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo denerwuje zapraszanie na jakieś pokazy pościeli itp. Choć nigdy żadnego dzwoniącego nie opierniczyłam, to ich praca.
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I fakt trzeba pytac dlaczego nie chce, bo beda sie czepiać. Jesli ktos powie moja sprawa i nic Pani do tego, to juz sie dalej nie odzywam. Jesli ktos jest zdecydowany i powie ten drugi raz nie, to rowniez dziekuje. Naprawde zalezy od czlowieka. Latwo to wyczuc i czasami nawet nie ma sensu przedstawiac oferty. A czasami lepiej przycisnąć kogoś, bo istnieje szansa, ze wezmie dla swietego spokoju.
|
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama pracowała swego czasu w cc, ale w bankowym, więc nie musiała obdzwaniac ludzi i wciskac im czegoś. Ludzie sami dzwonili, pytali o różne rzeczy, robili przelewy telefoniczne, blokowali karty i takie tam pierdoły. Ale praca ciężka, w dodatku na zmiany, nie zapomnę jak w Wigilię skończyła pracę o 22, kolację wigilijną zaczęliśmy o 23
Co do przejścia z umowy zlecenia na umowę o pracę -> najlepsza decyzja w moim życiu.
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Do pracy w call center trzeba mieć na pewno gadane
![]() Ja dorabiam jako dermokonsultantka w aptekach. (robię badania skóry, dobieram kosmetyki). Czasem też w banku (zakładam karty kredytowe) i jeszcze inne rzeczy, które najogólniej można nazwać hostessowaniem
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla mnie, to taka praca byłaby super.
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Lilith36 ja tak pracuję w Krakowie. Nie miałam żadnego wykształcenia kosmetycznego (chociaż klientki w aptece zwracają się do mnie jak do kosmetyczki lub nawet dermatologa
) Ale firma, dla której pracuje zorganizowała szkolenie, gdzie dowiedziałam się wszystkich rzeczy o których opowiadam. Jest fajnie, bo w każdy dzień pracuje pracuje w różnych aptekach - nie ma monotonii. Plusem też jest, że dostajemy czasem jakieś ekstra prezenty za dobrą pracę
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
qozaczka To super, fajnie, że Ci się tak udało
U mnie niestety nawet nie ma takich ogłoszeń... ![]() Mam pytanie, czy któraś z Was, drogie Wizażanki opiekowała się dzieckiem? Ja w tamtym tygodniu po raz pierwszy w życiu zaczęłam się opiekować czyimś dzieckiem, 2-letnim... Ale stwierdzam, że to jednak nie na moje nerwy. I zbyt duża odpowiedzialność. Lubię dzieci, i często opiekowałam się dziećmi znajomych czy w swojej rodzinie, ale zostawanie z malcem w czyims domu to zupełnie inna bajka... Przyznam, że malec jest jak na razie grzeczny, ale mam wrażenie, że 'ogłupiam' się trochę siedząc w piaskownicy, budując klockami albo oglądając takie naprawdę infantylne bajeczki... I tak przez pół dnia. Czuję się też tak, jakbym traciła tam czas... i że stać mnie na coś więcej. Poza tym wolę pracę, gdzie sama będę odpowiedzialna za siebie i za to, co robię. Bycie odpowiedzialnym jeszcze za innego, małego człowieka... To trochę za dużo jak dla mnie. Z drugiej strony to jedyna praca, jaką znalazłam, a szukam już dosyć długo... W moim mieście bardzo ciężko cokolwiek znaleźć. I waham się, czy zrezygnować, czy dalej w to brnąć...
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze ja sie będę nim zajmować, choć mam już jedną pracę, bo sis niedługo rozpoczyna kariere w swoim zawodzie. Nie wiem, jak to ogarne
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszcie się w moim mieście nawet opiekunką ciężko zostać...
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
A pracujesz gdzieś, czy jesteś na etapie poszukiwania?
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Może doradzicie ;)
Jasne, że nie wiem ile zarabiasz ale to nie ma nic do rzeczy. Nie widzę dlaczego to ma być proste, że na umowę o pracę zarabiałabyś wiecej. Jeśli Twoje stanowisko jest wycenione na jakąś sumę to zdecydowane więcej pieniędzy zostanie Ci na rękę pracując na umowę zlecenie a nie na umowę o pracę. To chyba logiczne prawda?
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Ja przeszłam z umowy zlecenie na umowę o pracę i wyszło mi to o wiele bardziej korzystnie. U nas w firmie płacą po 6 zł/h na rękę przy zleceniu a na umowę o pracę mam 1300zł na rękę. Więc choćbym nie wiem jak chciała to nie nazbieram z godzin tych pieniędzy. I u mnie w mieście jest tak wszędzie. I dodatkowym atutem jest to, że jak są cięcia to lecą osoby ze zlecenia a nie z umowy o pracę. Więc chyba jednak zlecenie nie jest korzystniejsze. Takie jest moje zdanie.
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na umowę o pracę po prostu Ci zaokrąglili do 1300. wygląda n to, że Twój szef nie wycenił ile jest w stanie przeznaczyć na stanowisko, ale ile ma dana osoba dostać na rękę. stąd nie widać różnicy w Twoim przypadku jeśli chodzi o zarobki. Gdybym ja zatrudniała osoby to wyceniałabym stanowisko a nie to ile ma zostać na rękę. A to, że najczęściej najpierw lecą ludzie z umowy zlecenie jest spowodowane tym, że zdecydowanie trudniej byłoby rozwiązać umowę o prace, a umowa zlecenie jest dużo prostsza po prostu nie dostanie się kolejnej.
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6 zl na reke * +/- 170 h = 1020 zl. A tak to elficzeq ma 1300 zl na reke. Wiec 280 zl to jest roznica. Poza tym ma stala pensje niezaleznie od ilosci wyrobionych godzin.Przy umowie zlecenie w miesiacy, gdzie jest do zrobienia 156 h, dostalaby raptem 936 zl! A tak to ma bite 1300 zl. Jesli oczywiscie podstawa jest stala, niezaleznie od ilosci wyrobionych godzin. |
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
masz rację machnęłam się w liczeniach, ale z drugiej strony czasami jest więcej niż 170 godzin.
Dla mnie to trochę dziwne, że jej szef wycenił ile powinna dostać na rękę a nie jaki jest koszt stanowiska. teraz już widzę, że akurat w jej przypadku to było bardziej opłacalne.
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Zrezygnowałam...
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam już wcześniej, 'wyżej'
To nie na moje nerwy. Miałam już nawet bóle brzucha z nerwów.
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może poszukaj czegoś, za co nie będziesz ponosić tak dużej odpowiedzialności, coś spokojniejszego
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-12 o 17:49 |
|
|
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Szukam czegoś spokojniejszego. Byłabym w siódmym niebie, gdybym została przynajmniej hostessą...
Niestety w moim mieście baardzo ciężko znaleźć jakąkolwiek pracę. painka - żartujesz chyba? Praca pracą, ale moje zdrowie jest dla mnie najcenniejsze. Rozumiem, że są różne sytuacje, i sama mam dosyć niewesołą, ale staram się jak najmniej denerwować. Akurat mam cos takiego, że od dużego stresu potwornie boli mnie brzuch, nigdy wcześniej tak nie miałam, i jest to nie do opanowania. Jedyne co mogę zrobić to zwinąć się z bólu i leżeć, żadne środki mi na to nie pomagają. Tylko spokój potrafi zniwelować ten ból.
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-12 o 17:50 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. A ja Tobie życzę powrotu do zdrowia, pełnego
![]()
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Też Wam życzę znalezienia wymarzonej pracy
![]() Lilith36, może poszukaj w gastronomii, albo zajmij sie roznoszeniem gazet np. Metro. Ostatnio widziałam ogłoszenie i 8.5zł/h
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja studiuje dziennie i pracuje jako recepcjonistka w fitness clubie.
Praca całkiem spoko: dostaje 8 zł na rękę, a do roboty za wiele nie ma (jak sobie przypomnę jak kiedyś zasuwałam po 12 godzin dziennie na nogach w sklepie za 5 zł/h, to słabo mi się robi ). Jedynym minusem jest to, ze choćbym miała 40 stopni gorączki (a raz tak miałam), to w pracy muszę być, bo jest tylko jedna recepcjonistka na zmianie, która musi otworzyć i zamknąć klub, odhaczyć w systemie każdego klienta, przyjmować płatności - więc nie ma opcji, żeby którejś z nas nie było (a jest nas mało i ustalamy grafiki tak, że trudno się zamieniać, bo dyżur jednej nie pasuje drugiej). No i wiadomo, że jak się choruje, to niestety kasa leci w dół (jedynym plusem pracy w sklepie było to, że była na etat i mogłam pójść na zwolnienie lekarskie, za co mi płacili). Dlatego od nowego roku akademickiego chcę zmienić studia na zaoczne i poszukać jakiejś pracy na etat, a nie umowę zlecenie. Chcę zamieszkać z narzeczonym i jego synkiem, więc przydałby się stały dochód i możliwość pójścia na urlop czy zwolnienie (już nie mówię, ze jak ja zachoruję, ale choćby jakby z dzieckiem coś się działo). A jakieś zlecenia mogłby zostać ewentualnie jako dodatkowe źródło dochodu. Ale jak przeglądam ogłoszenia, to niestety większość widzę właśnie zleceń...
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2011-04-29 o 13:46 |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co jeszcze śmieszniejsze - w innym lokalu wymagali rocznego doświadczenia w robieniu pizzy... Gdzie widziałaś takie ogłoszenia, doriisko? Bo ja aktualnie mieszkam w Rzeszowie. Lea_ny - super praca. Ale z chorobą to faktycznie niewesoło.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-04-29 o 14:05 |
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam na stronie młodzieżowego biura pracy, a oferta dotyczyła Łodzi. Też jestem po LO, od października zaczynam studia. Pracowałam na inwentaryzacji, jako barmanka, rozdawałam ulotki, a obecnie pracuję w drukarni jako pomoc. Powoli zbieram doświadczenie
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Absurdalne te oferty
![]() Masz już całkiem spore doświadczenie
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

W ten sposób też psują swój obraz wśród klientów,taką nachalnością.Przynajmniej jeśli chodzi o mnie.

A czasami lepiej przycisnąć kogoś, bo istnieje szansa, ze wezmie dla swietego spokoju.
) Ale firma, dla której pracuje zorganizowała szkolenie, gdzie dowiedziałam się wszystkich rzeczy o których opowiadam. Jest fajnie, bo w każdy dzień pracuje pracuje w różnych aptekach - nie ma monotonii. Plusem też jest, że dostajemy czasem jakieś ekstra prezenty za dobrą pracę 

6 zl na reke * +/- 170 h = 1020 zl. A tak to elficzeq ma 1300 zl na reke. Wiec 280 zl to jest roznica. Poza tym ma stala pensje niezaleznie od ilosci wyrobionych godzin.
).