Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 21:33   #631
shanta
Wtajemniczenie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Najbardziej boje się tego że usuną one całą tą oralną otoczkę i to, że przecież nie wyskoczę z zegarkiem i powiem teraz wkładamy i przez 15 minut czekamy
shanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:52   #632
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
Najbardziej boje się tego że usuną one całą tą oralną otoczkę i to, że przecież nie wyskoczę z zegarkiem i powiem teraz wkładamy i przez 15 minut czekamy
wykorzystajcie te minuty na gre wstępną
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:22   #633
wontrubka
Wtajemniczenie

no dziewczyny... dziś 27 dzień cyklu ... zaczyna się nerwowe oczekiwanie...

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:28   #634
paskudas
Zadomowienie

O kurcze ale historie macie z tymi globulkami kochane jakby mi się zaczęło coś tam pienić to bym chyba tylko się śmiała
No wontrubka czekamy u mnie ból brzucha pełną parą

A wiecie co wczoraj zrobiliśmy? Stwierdziliśmy, że skoro mam 2 dni do okresu to czemu by tak nie poseksić się bez....
Stary 2011-11-12, 10:21   #635
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość

A wiecie co wczoraj zrobiliśmy? Stwierdziliśmy, że skoro mam 2 dni do okresu to czemu by tak nie poseksić się bez....
U, no to odważnie jak na schizowiczkę.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:21   #636
kluska0
Zadomowienie

Ja własnie też czekam na okres, ale jeszcze potabletkowy prawdziwy za miesiąc
kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:48   #637
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
U, no to odważnie jak na schizowiczkę.
Ubijcie mnie ... odważna to byłam w trakcie, teraz mam za swoje..
Stary 2011-11-12, 12:54   #638
shanta
Wtajemniczenie

Ja najbardziej się schizowałam jak mi się spóźniał półtora tygodnia,a mam baaaardzo regularne. Co to był za stres Dodatkowo wynikał on z zabaw przed ogumieniem. Tak teraz myślę, że nie mogłabym tylko na samych tabletkach współżyć, bo bym oszalała
shanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:00   #639
Madaaa
Zakorzenienie

Witam Wracam do tej metody antykoncepcji. Obawiam sie bardzo i nie jestem zadowolona, ale poki co lepszej opcji nie mamy Kiedyś potrafiliśmy to robić z gumkami, jak jeszcze nigdy nie bralam tabletek. Później zaczęłam brać, nie pasowały mi to na pol roku odstawiłam. W tym czasie używaliśmy gumek i kompletnie nam to nie wychodziło.. Zero podniecenia, zero poślizgu, nawet zele nie pomagały. A gdy gumkę ściągnęliśmy wszystko szło jak po maśle Od razu wracało podniecenie
Boję się, że tym razem będzie to samo., ale myślę, że może to kwestia przyzwyczajenia.
Ginekolog doradzał mi globulki, o których na poprzedniej stronie była mowa, ale po opiniach na forach nie skusiłam się i jeszcze ich nie kupiłam( wypisał mi nawet receptę na nie ).
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:10   #640
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Witam Wracam do tej metody antykoncepcji. Obawiam sie bardzo i nie jestem zadowolona, ale poki co lepszej opcji nie mamy Kiedyś potrafiliśmy to robić z gumkami, jak jeszcze nigdy nie bralam tabletek. Później zaczęłam brać, nie pasowały mi to na pol roku odstawiłam. W tym czasie używaliśmy gumek i kompletnie nam to nie wychodziło.. Zero podniecenia, zero poślizgu, nawet zele nie pomagały. A gdy gumkę ściągnęliśmy wszystko szło jak po maśle Od razu wracało podniecenie
Boję się, że tym razem będzie to samo., ale myślę, że może to kwestia przyzwyczajenia.
Ginekolog doradzał mi globulki, o których na poprzedniej stronie była mowa, ale po opiniach na forach nie skusiłam się i jeszcze ich nie kupiłam( wypisał mi nawet receptę na nie ).
Witaj nam po tabletkach też cięęęężko było się przerzucić. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... i jakoś leci da się przyzwyczaić, chociaż wiadomo... szczyt rozkoszy to to nie jest
Stary 2011-11-12, 15:31   #641
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Potwierdzam ;d Gumeczki nie są aż takie złe :d ja tam nawet je polubiłam,chociaż wiadomo bez gumki to 7 niebo

Pofarbowałam kłaczki już nie są czarne(czarnotka);p tylko czarno brązowe :PP haha w świetle czerwone ;] szaleję ;p
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:25   #642
wontrubka
Wtajemniczenie

XxCzarnotkaxX, haha ja też! ale pozostałam przy moich brązowych rudościach i tym razem mam fantastyczny mahoń!

paskudas... hmm... na pocieszenie mogę powiedzieć, że miesiąc temu zrobiłam to samo! dzień przed okresem... ale bądź spokojna, masz baaaardzo wysokie szanse na brak dzidziusia! Czasem trzeba poszaleć, choć wiadomo, że trzeba zachować rozsądek Mnie już tak boli, że tuż tuż... oby... jutro 28 dzień. A ponieważ cykle po odstawieniu tabsów mam jak w zegarku, to powinno być czerwono. Oby!

Stary 2011-11-12, 18:19   #643
dzoana_91
Raczkowanie

Witam dziewczyny pozwolicie, że dołączę?
Od samego początku stosujemy z Tżem tylko prezerwatywy, bo oboje nie chcemy ingerencji tabletek w mój organizm, a naczytałam się i nasłuchałam wiele o tabletkach, dobrego i złego, ale boje się jak zareaguje mój organizm na nie, więc na razie pozostajemy przy gumkach a jak to przy gumkach, czasem jestem bardzo spokojna, a czasem są straszne schizy.

dbam o włosy
ćwiczę!
studiuuuję!
dzoana_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:42   #644
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoana_91 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny pozwolicie, że dołączę?
Od samego początku stosujemy z Tżem tylko prezerwatywy, bo oboje nie chcemy ingerencji tabletek w mój organizm, a naczytałam się i nasłuchałam wiele o tabletkach, dobrego i złego, ale boje się jak zareaguje mój organizm na nie, więc na razie pozostajemy przy gumkach a jak to przy gumkach, czasem jestem bardzo spokojna, a czasem są straszne schizy.
Witaj

To opowiem Wam moja historię związaną z malowaniem włosów stwierdziłam, że przed studniówką (tydzień przed) pomaluję włosy na jaśniejszy blond henna. I wyszedł rudy! Ruda marchewka jakiej świat nie widział po prostu rudy pomarańczowy! Wyłam i myłam włosy cały tydzień i i tak całe G wyszło... a sukienkę miałam turkus. To była tragedia. Drugie malowanie też skończyło się fiaskiem- przy jednym opakowaniu nie było nawet widać zmiany koloru..
I jestem przy swoich. Ale to lepiej bo mam bardzo gęste włosy i już prawie do pasa i chyba bym zbankrutowała przy malowaniu u fryzjera....
A to była jednorazowa głupota NEVER AGAIN! Za dużo mnie to potem stresu kosztuje...
Stary 2011-11-12, 19:59   #645
curry
Zadomowienie

Pokaz zdjecie, uwielbiam ogladac wlosy zwlaszcza takie do pasa

Ja znowu bede chwalic unimi skyn, sa swietne, delikatne, nie powoduja zadnych otarc i podraznien

curry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 20:48   #646
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość

Ja znowu bede chwalic unimi skyn, sa swietne, delikatne, nie powoduja zadnych otarc i podraznien
Planuje się w nie zaopatrzyć
Stary 2011-11-12, 20:57   #647
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Na to farbowanie wydałam na 2 farby a widać kolor na czubku tam gdzie miałam wielkie odrosty i gdzie nie gdzie przy pasmach ;d
2 farby bo też prawie do pasa mam kłaki ;p
Ale już nie chce tego czarnego chcę zmian!Tż mówi że pewnie go rzucę skoro zmieniam kolory kłaków ;p;d
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 09:34   #648
Akcila
Rozeznanie

Paskudas ja tez mam ochotę spróbować bez gumy, ale za bardzo się boje, a TŻ raz prosił "tylko na chwilkę", ale jednak jestem zbyt zasadnicza i jak nie to nie
My na razie lecimy na durex classic b było duże opakowanie i trze złożyć, a poza tym trochę kasy brak i w sumie też dlatego.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 10:01   #649
wontrubka
Wtajemniczenie

my też durex classic!

28 dzień... ciągle czekam, ale już mnie boli WSZYSTKO ... jak tam u Was ? Paskudas - okresik jest już?

Stary 2011-11-13, 10:56   #650
netkia
Raczkowanie

@ przyszła. Planowo 14 dni po owulacji, żeby tak jeszcze każdy cykl miał tyle samo dni a tak to się tylko stresuje człowiek.
netkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:12   #651
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Paskudas ja tez mam ochotę spróbować bez gumy, ale za bardzo się boje, a TŻ raz prosił "tylko na chwilkę", ale jednak jestem zbyt zasadnicza i jak nie to nie
Ochota ochotą, ale wiem, co by potem się działo. Na szczęście mój wie, że nie ma mowy bez.
Może nad tym pomyślę, jesli kiedys zmienięmetodę antykoncepcji, póki co zostaje przy gumkach.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:17   #652
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
Ochota ochotą, ale wiem, co by potem się działo. Na szczęście mój wie, że nie ma mowy bez.
Może nad tym pomyślę, jesli kiedys zmienięmetodę antykoncepcji, póki co zostaje przy gumkach.
No ja wiem co by się po tym działo(kiedyś gumka nam się zsunęła to był horror o ile on spokojny i opanowany to ja schiza ). U mnie będzie bez prezerwatywy jak będziemy się od dzidziusia starać, bo mój TŻ nie chcę żebym brała tabletki/miała plastry czy jakąkolwiek inną antykoncepcje hormonalną. Czyli tak za 4 lata będzie bez
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:29   #653
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
My na razie lecimy na durex classic b było duże opakowanie i trze złożyć, a poza tym trochę kasy brak i w sumie też dlatego.
Mój też ten sam tekst: "tylko na chwilkę" Ale ja się dawałam skusić, bo też lubię Zazwyczaj zaraz po okresie, albo kiedy wiedzialam, ze na drugi dzien dostane okres. Tylko ja nigdy nie schizowalam i panikowalam prze ciąza.
Stary 2011-11-13, 11:56   #654
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Dorobię się zdjęcia to pokażę

Cytat:
Napisane przez XxCzarnotkaxX Pokaż wiadomość
Na to farbowanie wydałam na 2 farby a widać kolor na czubku tam gdzie miałam wielkie odrosty i gdzie nie gdzie przy pasmach ;d
2 farby bo też prawie do pasa mam kłaki ;p
Ale już nie chce tego czarnego chcę zmian!Tż mówi że pewnie go rzucę skoro zmieniam kolory kłaków ;p;d
Faceci to zawsze mają jakieś supergenialne pomysły

Cytat:
U mnie też miało być na chwilkę ale jakoś mi się za bardzo spodobało

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
my też durex classic!

28 dzień... ciągle czekam, ale już mnie boli WSZYSTKO ... jak tam u Was ? Paskudas - okresik jest już?
Nie ma jeszcze czekam i czekam ale brzuszek nasuwa i wiem, że będzie my kobiety to czujemy, czekamy razem

Cytat:
No ja wiem co by się po tym działo(kiedyś gumka nam się zsunęła to był horror o ile on spokojny i opanowany to ja schiza ). U mnie będzie bez prezerwatywy jak będziemy się od dzidziusia starać, bo mój TŻ nie chcę żebym brała tabletki/miała plastry czy jakąkolwiek inną antykoncepcje hormonalną. Czyli tak za 4 lata będzie bez
Fajnego masz faceta, dobrze że nie naciska

Cytat:
Mój też ten sam tekst: "tylko na chwilkę" Ale ja się dawałam skusić, bo też lubię Zazwyczaj zaraz po okresie, albo kiedy wiedzialam, ze na drugi dzien dostane okres. Tylko ja nigdy nie schizowalam i panikowalam prze ciąza.
Ja się zawszeeee zarzekałam, że bez nie nie nie i o

A tu z innej beczki wyczytałam o czosnku dla dziewczynek, które miały problem z krzepliwością krwi:
"Zdaniem badaczy czosnek może również obniżać krzepliwość krwi. Przy tego typu problemach zalecana dawka czosnku to 10 lub więcej ząbków. Ale uwaga! Można je jeść tylko w celach profilaktycznych, zanim dojdzie do jakichkolwiek zaburzeń na tle zakrzepowym."
Stary 2011-11-13, 13:26   #655
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
my też durex classic!

i jak i jak? jest juz @?
Cytat:
tez bym chciała bez sprobowac!

Edytowane przez iinnkkaa
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:26
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:00   #656
katja_24
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny. Uspokojcie mnie bo dostane szalu.
W lipcu odstawialm tabsy po 12 latach brania i chcac, nie chcac, przerzucilismy sie na gumki. Do tej pory okres byl w miare regularny,max 5 dni odchylu. Teraz mija 36 dzien cyklu, a tu nic Wydaje mi sie, ze owulacja byla ok 14 dni temu, ale pewna nie jestem, dopiero sie ucze reakcji mojego organizmu...Guma nie pekla, ani sie nie zsunela, a mi odbija, nie moge sie na niczym skupic i wpadam w dolek. Dzisiaj caly dzien siedze z termoforem na brzuchu Pomozcie
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:04   #657
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Uspokojcie mnie bo dostane szalu.
W lipcu odstawialm tabsy po 12 latach brania i chcac, nie chcac, przerzucilismy sie na gumki. Do tej pory okres byl w miare regularny,max 5 dni odchylu. Teraz mija 36 dzien cyklu, a tu nic Wydaje mi sie, ze owulacja byla ok 14 dni temu, ale pewna nie jestem, dopiero sie ucze reakcji mojego organizmu...Guma nie pekla, ani sie nie zsunela, a mi odbija, nie moge sie na niczym skupic i wpadam w dolek. Dzisiaj caly dzien siedze z termoforem na brzuchu Pomozcie
Nie martw się, może Twój organizm potrzebuje troszkę więcej czasu na unormowanie się, tym bardziej że tabsy brałaś bardzo długo. U mnie np. po odstawieniu okres był co do dnia właściwie +-1 dzień. Ale koleżanka po odstawieniu ma cykle po 58 dni i unormować tego nie może już rok. Będzie dobrze!
Stary 2011-11-13, 15:13   #658
curry
Zadomowienie

Na programie 1. (polskie radio) wlasnie rozpoczela sie audycja na temat problemow z zylami, jakby ktoras chciala posluchac. Jest flebolog i jakis inny dr

katja_24 mi okres 3 po odstawieniu anty przyszedl po 45 dniach, pomimo tego, ze poprzednie byly regularne.

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-11-13 o 15:14
Stary 2011-11-13, 15:23   #659
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
Nie martw się, może Twój organizm potrzebuje troszkę więcej czasu na unormowanie się, tym bardziej że tabsy brałaś bardzo długo. U mnie np. po odstawieniu okres był co do dnia właściwie +-1 dzień. Ale koleżanka po odstawieniu ma cykle po 58 dni i unormować tego nie może już rok. Będzie dobrze!
Tez tak to sobie tlumacze, ze po tylu latach brania hormonow organizm dostal kręćka. Ale i tak sie boje. Chociaz niby nie stalo sie nic, co mogloby zaowocowac niechciana ciaza. Ile jeszcze, w granicach rozsadku, powinnam poczekac, zeby dla swietego spokoju zrobic test? Mam prawie 30 lat, a w zyciu nie robilam testow ciazowych

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Na programie 1. (polskie radio) wlasnie rozpoczela sie audycja na temat problemow z zylami, jakby ktoras chciala posluchac. Jest flebolog i jakis inny dr

katja_24 mi okres 3 po odstawieniu anty przyszedl po 45 dniach, pomimo tego, ze poprzednie byly regularne.
45 dni? Tos mnie pocieszyla

Oszalec mozna. Ale do hormonow nie wroce, za duzo skutkow ubocznych mi wyszlo. Sama nie wiem, co gorsze. Skutki uboczne, czy ta niepewnosc co miesiac
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:23   #660
curry
Zadomowienie

Zrob test, ja po tescie sie uspokoilam jak mi sie spoznial 10 zl za spokojne mysli to niewiele
Dodam jeszcze dla uspokojenia, ze ja bralam "tylko" 8 miesiecy, a mialam rozwalony cykl, a co dopiero 12 lat.

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-11-13 o 15:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości