Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 12:57   #2221
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość

To co Ty, wczesniej nie wiedzialas, ze ciaza niszczy cialo? Ze o mozgu nie wspomne. Kto to widzial, zeby wywalac przy kims obrzydliwe mleczne cycory?
No ona wywaliła cycki przy mnie i przy swoim bracie to było straszne ja odwróciłam głowe w drugą strone bo aż mi głupio było.a koleżanka mądrościa nigdy nie kwitła skoro kiedyś mnie się pytała którego była 3 wojna św.
No wiem że niszczy ale pierwszy raz widziałam tak zniszczone ciało.moja bratowa jak urodziła dziecko to nikt by nie powiedział że ona ma już dziecko tak super wygląda bo po jej brzuchu śladu nie ma i zero roztępóów.

Edytowane przez XxCzarnotkaxX
Czas edycji: 2012-01-21 o 12:59
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:05   #2222
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxCzarnotkaxX Pokaż wiadomość
No ona wywaliła cycki przy mnie i przy swoim bracie to było straszne ja odwróciłam głowe w drugą strone bo aż mi głupio było.a koleżanka mądrościa nigdy nie kwitła skoro kiedyś mnie się pytała którego była 3 wojna św.
No wiem że niszczy ale pierwszy raz widziałam tak zniszczone ciało.moja bratowa jak urodziła dziecko to nikt by nie powiedział że ona ma już dziecko tak super wygląda bo po jej brzuchu śladu nie ma i zero roztępóów.
..... No to moja przyjaciółka zapytała się czy nie będzie mi to przeszkadzać że ona przy mnie karmi itp. W sumie moja mam jest po 2 porodach i nie ma nawet jednego rozstępu, ale kiedyś widziałam kobietę wiozła dziecko w wózku(takie malutkie całkiem) i miała za krótką bluzkę i brzuch jej wisiał i na nim rozstępy, po prostu aż się niedobrze zrobiło. Rozumiem że ciąża różnie wpływa na ciało kobiety, ale dajcie spokój żeby jeszcze to wszystko pokazywać.

A mi się pojawiły pryszcze i boli mnie brzuch wiec powinnam dostać okresu na dniach. I trzeci dzień picia czarnej malwy. Mam nadzieje że dostanę koło wtorku.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:07   #2223
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez by bylo glupio. Moja siostra ma dwoje dzieci, nigdy nie widzialam jej cycka z uwieszonym ssakiem. Nigdy nie przewijala przy nas. ZAWSZE wychodzila do innego pomieszczenia. Ale niektorze uwazaja, ze to taki "piekne i naturalne" a to "tylko dziecko" A gowno dzieciaka pewnie fiolkami pachnie, ze wszyscy maja to wachac i ogladac.

Co do glupich kolezanek,to moja z grupy spytala mnie na 3roku polibudy, jaki jest wzor na pole trojkata. No coz. Najsmiejszniejsze jest to, ze byla tepa jak but, ryla na blache,a studia skonczyla ze srednia wyzsza ode mnie. Niewazne, to moja mala trauma

Niektore maja fuksa, wygladaja dobrze, ale 90% ma slady po ciazy.

Edytowane przez katja_24
Czas edycji: 2012-01-21 o 13:08
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:14   #2224
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Dzień dobry
Wujaszka oddam !!!! Komu komu??? Bo już mi się znudził Człowiek się tyle naczeka, a potem ma dosyć Swoją drogą dziewczynki takie mam pytanie (jak nie na miejscu to bijcie ) ile trwa wasz okres??

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:19   #2225
Mariatta
Zakorzenienie

No właśnie u mnie zywkle 4-5 dni, czasem nawet 6 bywało. A teraz pisałam juz jak wygląda, takze niepokoi mnie to. W ogóle zastanawiam się czy testu nie zrobić, ale to chyba musze poczekać, aż całkiem przestanie lecieć, prawda? Bo teraz jakies kropelki tylko są co prawda, ale jeszcze są.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:30   #2226
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

No właśnie u mnie też 5-6 dni pierwszego dnia jest bardzo skąpy, drugie mnie zalewa, a przez resztę dni znowu takie prawie nic, albo czasami przez kilka godzin nic, a potem znowu więcej już bym wolała z 2 dni takiego lania i spokój niż takie "kapanie" przez 6

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:37   #2227
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj odwiedziłam moją koleżankę(kiedyś przyjaciółka) ze szkoły która podobnie jak ja ma 19 l.tyle że ona w październiku urodziła dziecko.dla mnie wizyta ta była dziwna i treumatyczna.owa koleżanka rozmawiała ze mną na różne tematy a każdy kończył się dzieckiem.nie czułam się tam swojo co kiedyś uważałam jej dom swoim ale jak wyciągneła swoje olbrzymie piersi do karmienia dziecka przy mnie od razu przysięgłam sobie że dziecko dopiero za 5 lat sobie sprawie haha do tego jak wyciągneła te cycki do karmienia jej mleko się polało na stół na którym leżała moja kawa xD myślałam że ☠☠☠ne widok jej wielkich roztępów na plecach brzuchu,piersiach i niemal wiszących do pępka wielgaśnych piersi przeraził mnie tak że o dzieciach nawet nie mam zamiaru marzyć
Padłam po Twojej relacji
Ale coś w tym jest. Mojej współlokatorki siostra niedawno urodziła i ciągle każdy zaczęty temat rozmowy kończy się na temat tego bachorka i jej siostry. OMG ile mozna tego słuchać, a mały to to, a mały to tamto.
Ok, chcę mieć dziecko ale nie teraz i nie już, kiedyś może tak. Ale to nie powód, żeby ciagle słuchać o tym.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wujaszka oddam !!!! Komu komu??? Bo już mi się znudził Człowiek się tyle naczeka, a potem ma dosyć Swoją drogą dziewczynki takie mam pytanie (jak nie na miejscu to bijcie ) ile trwa wasz okres??

Mój tak 4-5. Ale wolałabym tak ze dwa dni, żeby było tak porządnie i "zalało" i spokój na dłużej.
Chętnie przyjmę, spodziewam się jego wizyty w poniedziałek.

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:42   #2228
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
5,6,7 dni najczęściej 6
el amor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:46   #2229
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Ja chcę ;-) U mnie trwa ok 6 dni, pierwszy dzień taki delikatny, 2 mocny i coraz słabszy a 6 dnia w sumie tylko takie resztki ze w sumie wkładka wystarczy.
Stary 2012-01-21, 14:03   #2230
Arya90
Zakorzenienie

I ja chcę!

mój 6-7 dni od 5 dnia już go nie widać prawie, ale minimalnie sobie jeszcze jest.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:22   #2231
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

U mnie max 4 dni.zwykle 3 dni a 4 to pozostałości:d
Dzisiaj nocka z Tż hue hue
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:07   #2232
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie max 4 dni.zwykle 3 dni a 4 to pozostałości:d
Dzisiaj nocka z Tż hue hue

Nie powiem, że nie zazdroszczę. A ja siedzę sama w akademiku, Tż u siebie. Niby jest dobrze ale czuję jakiś dystans między Nami. Nie wiem, może ja jakaś przewrażliwiona jestem (szczególnie przez okresem) i wyć mi się chcę okropnie

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Stary 2012-01-22, 09:13   #2233
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monichulaa Pokaż wiadomość
Nie powiem, że nie zazdroszczę. A ja siedzę sama w akademiku, Tż u siebie. Niby jest dobrze ale czuję jakiś dystans między Nami. Nie wiem, może ja jakaś przewrażliwiona jestem (szczególnie przez okresem) i wyć mi się chcę okropnie
Mój TŻ-et mówi że czuje dystans pomiędzy nami i że ja go tworze. I szczerze ja nie czuje tego i nawet nie wiem jak to robie. Wiec moze faktycznie Ci sie tylko wydaje, albo po prostu sesja i pełno stresów.
Stary 2012-01-22, 10:08   #2234
tymbarkjablkomieta
Raczkowanie

sesja straszna rzecz. też przez to z moim się mniej widuję -.- gdybym jeszcze szkołę miała, żeby czymś czas sobie zająć, ale jak na złość ferii się zachciało!
tymbarkjablkomieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:11   #2235
Akcila
Rozeznanie

UWAGA! Oficialnie potwierdzam skuteczność czarnej malwy Właśnie pojawił się wujaszek, tzn na razie tylko trochę krwi, ale jest. Chociaż wczoraj się martwiłam bo miałam brązową wydzielinę i się bałam że coś nie tak, ale dzisiaj pojawiła się krew
Stary 2012-01-22, 16:48   #2236
paskudas
Zadomowienie

mój trwa tak krótko, że aż czasami panikuję^^ 3 dni w porywach 4.
Chcę sie Wam pochwalić- dziś po 3 tyg miałam SEX! w końcu!
Stary 2012-01-22, 17:18   #2237
wontrubka
Wtajemniczenie

akcila- super no to stresu mniej od razu

tymbarkjablkomieta, nienawidzę sesji

paskudas, gratulejszyn

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:41   #2238
maruda80
Zakorzenienie

My stosujemy gumki w okresie płodnym, a w okresach bezpłodności bezwzględnej (w III fazie) zdecydowaliśmy się w ogóle bez zabezpieczenia (od roku NPR - 20 wykresów za sobą)

Różnica jest dla mnie ogromna, w przypadku stosowania gumek prawie nic nie czułam, TŻ też a teraz... Nie wiedziałam że tak pięknie może być. Niesamowita więź, bliskość, nie mówiąc o wrażeniach

NPR jak na razie się sprawdza. I już mniej schizuję bo znam funkcjonowanie swojego ciała i gdyby coś się działo jestem to w stanie zauważyć na wykresie.

I tak za 3-4 mies. będziemy starać się o dzidzie więc ewentualna wpadka dla nas to nie problem.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
mój trwa tak krótko, że aż czasami panikuję^^ 3 dni w porywach 4.
Chcę sie Wam pochwalić- dziś po 3 tyg miałam SEX! w końcu!
Nie ma to jak dobry seks

U mnie okres też 3-4 dni trwa.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:04   #2239
Monichulaa
Zakorzenienie

A tego to ja się dzisiaj kompletnie nie spodziewałam. Siedzę sobie spokojnie u siostry w mieszkaniu, uczę się w pełni skupiona na egzamin. Przerwa, lecę siusiu do łazienki patrzę a tu mamy gościa Okres przyszedł idealnie, chociaż spodziewałam się jutro ale jak któraś z Was napisała rodziny nie wolno wypraszać, tylko tolerować

Tż, już oczywiście dziś pytał jak tam, czy wszystko w porządku i wykrakał mi ten okres dziś, bo brzuch mnie strasznie zaczyna boleć ale wytrwamy ten pierwszy dzien.

Sesja, tylko nie to. Chociaż został mi jeszcze ostatni egzamin, we wtorek z kwarantanny i siedzę i próbuję zrozumieć po co to wszystko mi potrzebne.

Paskudas, gratuluję udanego sex-u
Ja dwa tygodnie bez i pewnie za tydzień też się Wam pochwalę, że sex po trzech tygodniach

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Katja, nowy awatar

Stary 2012-01-22, 19:11   #2240
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
UWAGA! Oficialnie potwierdzam skuteczność czarnej malwy Właśnie pojawił się wujaszek, tzn na razie tylko trochę krwi, ale jest. Chociaż wczoraj się martwiłam bo miałam brązową wydzielinę i się bałam że coś nie tak, ale dzisiaj pojawiła się krew
o widzisz- fajnie, że działa zawsze to nowy naturalny specyfik pod ręką

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
My stosujemy gumki w okresie płodnym, a w okresach bezpłodności bezwzględnej (w III fazie) zdecydowaliśmy się w ogóle bez zabezpieczenia (od roku NPR - 20 wykresów za sobą)

Różnica jest dla mnie ogromna, w przypadku stosowania gumek prawie nic nie czułam, TŻ też a teraz... Nie wiedziałam że tak pięknie może być. Niesamowita więź, bliskość, nie mówiąc o wrażeniach

NPR jak na razie się sprawdza. I już mniej schizuję bo znam funkcjonowanie swojego ciała i gdyby coś się działo jestem to w stanie zauważyć na wykresie.

I tak za 3-4 mies. będziemy starać się o dzidzie więc ewentualna wpadka dla nas to nie problem.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Nie ma to jak dobry seks

U mnie okres też 3-4 dni trwa.
zazdroszczę Ci cierpliwości do tych obserwacji niektórzy bardzo dobrze znają swoje ciało
szkoda, że ja nie

Cytat:
A tego to ja się dzisiaj kompletnie nie spodziewałam. Siedzę sobie spokojnie u siostry w mieszkaniu, uczę się w pełni skupiona na egzamin. Przerwa, lecę siusiu do łazienki patrzę a tu mamy gościa Okres przyszedł idealnie, chociaż spodziewałam się jutro ale jak któraś z Was napisała rodziny nie wolno wypraszać, tylko tolerować

Tż, już oczywiście dziś pytał jak tam, czy wszystko w porządku i wykrakał mi ten okres dziś, bo brzuch mnie strasznie zaczyna boleć ale wytrwamy ten pierwszy dzien.

Sesja, tylko nie to. Chociaż został mi jeszcze ostatni egzamin, we wtorek z kwarantanny i siedzę i próbuję zrozumieć po co to wszystko mi potrzebne.

Paskudas, gratuluję udanego sex-u
Ja dwa tygodnie bez i pewnie za tydzień też się Wam pochwalę, że sex po trzech tygodniach

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Katja, nowy awatar
o widzisz, już bez schiza co to to ta kwarantanna? tzn wiem co to jest ale co jest na tym przedmiocie, bo mnie to strasznie zaciekawiło

A właśnie- weszłam na ebaya w celu sprawdzenia cen moich alleluja kosmetyków z super cenami i aż się wkurzyłam, że tyle taniej można kupić niż u nas, nawet w porównaniu do all

Edytowane przez paskudas
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:12
paskudas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:58   #2241
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
o widzisz, już bez schiza co to to ta kwarantanna? tzn wiem co to jest ale co jest na tym przedmiocie, bo mnie to strasznie zaciekawiło
Tak szczerze to sama nie wiem po co na obsłudze celnej mi taki przedmiot no ale nie my układamy program. Co my tu mamy, trochę prawa, kilka ustaw np. o ochronie zwierząt i roślin, i organizmach kwarantannowych, o jakiś środkach ochrony roslin, o chorobach zakaźnych zwierząt i ich zwalczaniu i zapobieganiu rozprzestrzenianiu, i instytucjach się tym zajmującymi i takie tam. Z reguły nic ciekawego.
Ale na szczęście egzamin już we wtorek, ustny, prowadzący nawet miły, starszy Pan to Go zagadamy

Stary 2012-01-22, 20:00   #2242
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Tak szczerze to sama nie wiem po co na obsłudze celnej mi taki przedmiot no ale nie my układamy program. Co my tu mamy, trochę prawa, kilka ustaw np. o ochronie zwierząt i roślin, i organizmach kwarantannowych, o jakiś środkach ochrony roslin, o chorobach zakaźnych zwierząt i ich zwalczaniu i zapobieganiu rozprzestrzenianiu, i instytucjach się tym zajmującymi i takie tam. Z reguły nic ciekawego.
Ale na szczęście egzamin już we wtorek, ustny, prowadzący nawet miły, starszy Pan to Go zagadamy
hehehe laski zagadają biednego staruszka
Stary 2012-01-22, 20:13   #2243
Monichulaa
Zakorzenienie

No jakoś trzeba sobie radzić

Stary 2012-01-22, 20:53   #2244
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

Katja, nowy awatar
haha widzę, że bawimy się w nową grę, do której materiał mniej lub bardziej świadomie, dostarcza nam katja - "kto pierwszy zauważy nowy avatar"

maruda80 - npr to może być naprawdę świetna metoda a wiedza nt. naszego ciała jest bardzo przydatna i na pewno się nie zmarnuje marzę o tym, by się tak nauczyć i bez stresu kochać się w III fazie bez zabezpieczenia... no ale póki co jeszcze nie jestem tak odważna, nie znam tak dobrze swojego organizmu (choć się uczę, a jest łatwo bo cykle mam regularne) i nie jestem gotowa na ewentualną dzidzię

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:52   #2245
Monichulaa
Zakorzenienie

Dokładnie Wontrubka, świadomie czy nie Katja dostarcza nam nowej zabawy Która pierwsza zobaczy nową fotkę

Stary 2012-01-22, 22:27   #2246
maggies07
Raczkowanie

No widzę dziewczęta, że nastał wysyp wujaszków. U mnie się on trochę uspokoił. Cały dzień siedziałam i się uczyłam to się może uspokoił, jak bym coś aktywnego robiła to by się lało pewnie ... ehh jutro egzamin (4 egzaminy podrząd maskara)... znowu sesja.
Ja stosuje NPR ale się go boje użyć w praktyce w III fazie.
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:49   #2247
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggies07 Pokaż wiadomość
No widzę dziewczęta, że nastał wysyp wujaszków. U mnie się on trochę uspokoił. Cały dzień siedziałam i się uczyłam to się może uspokoił, jak bym coś aktywnego robiła to by się lało pewnie ... ehh jutro egzamin (4 egzaminy podrząd maskara)... znowu sesja.
Ja stosuje NPR ale się go boje użyć w praktyce w III fazie.
Ja też na początku się bałam, ale po przeanalizowaniu wszystkich cyklów stwierdziłam że nie ma czego. Stosuję metodę objawowo-termiczną. Wskaźnik pearla w III fazie wynosi 100% - czyli nawet większa pewność niż tabletki.

Osobiście znam 2 małżeństwa stosujące NPR od 6-8 lat i jak do tej pory nie mieli żadnej wpadki i jakoś to mnie przekonało.
A co do porannych pomiarów wchodzi w nawyk, chodź czasem ma się chwile zniechęcenia.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 23:18   #2248
tymbarkjablkomieta
Raczkowanie

U mnie też się wujaszek pojawił () dziwny, bo dziwny... Ale domyślam się, że po tabletkach tak będzie ; / Przejdę się jeszcze do lekarza upewnić, że nie ma ciąży, ani nic... Wystraszył mnie trochę mówiąc, żeby test ciążowy zrobić, ale cóż... ^^
tymbarkjablkomieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:59   #2249
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymbarkjablkomieta Pokaż wiadomość
U mnie też się wujaszek pojawił () dziwny, bo dziwny... Ale domyślam się, że po tabletkach tak będzie ; / Przejdę się jeszcze do lekarza upewnić, że nie ma ciąży, ani nic... Wystraszył mnie trochę mówiąc, żeby test ciążowy zrobić, ale cóż... ^^
I u mnie wczoraj też Wujaszek zagościł! hura!
Czyli sytuacja kryzysowa zażegnana i mogę spać spokojnie
Wczoraj jeszcze był taki plamiasty bardziej, ale dziś się zaczyna rozkręcać, więc i się uspokajać zaczynam

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:14   #2250
Akcila
Rozeznanie

No u mnie też się leje... dosłownie. ale w sumie ciąży nie ma a 5 dni przeżyje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości