|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
...
Edytowane przez dariamaz00 Czas edycji: 2014-06-16 o 18:54 Powód: . |
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytałam na innych forach o SG SII Plus i piszą, że to okrojona wersja klasycznego SII i przez to gorsza. Jednak skłaniam się ku niemu. Podejrzewam, że jako laik byłabym z tego telefonu zadowolona i nie zauważyłabym nawet mankamentów o których oni piszą ![]() Wizualnie bardzo podoba mi się LG L7 II, ale on zbiera jeszcze gorsze recenzje. |
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Przyczajenie
|
...
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ma Huawei ale model ascend g510 - użytkuje go mniej więcej od 3 miesięcy na razie jest zadowolony - nie wiesza się bardzo dobry w codziennym użytkowaniu, bateria trzyma 1-3 dni. Po tak krótkim czasie ciężko coś więcej napisać, ale może chodź trochę pomoże Ci ta opinia
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
moja siostra ma od wczoraj huawei y300,ja od pół roku xperie j i muszę przyznać,że jest super-zero lagów,bezawaryjna,jedyny mankament to,że po już chyba setnym upadku usiadłam na niej
i pękł ekran,taka kreska jest,ekran działa tak jak wcześniejMyślicie,że ile kosztowała by naprawa? potem napiszę o huawei ale fajnie się prezentuje
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Przyczajenie
|
...
|
|
|
|
#1599 |
|
Przyczajenie
|
Ja jutro odbieram Samsunga SIII, a teraz używam Galaxy S Advanced i szczerze mówiąc jestem średnio zadowolona (telefon się wiesza). Wcześniej miałam HTC Desire i był to naprawdę fajny telefon.
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakiej sieci wzięłaś? dużo Cię kosztował? |
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Pomoc w wyborze telefonu :)
Mam do wyboru takie telefony:
SE Neo V - mój obecny telefon HTC Desire X Nokia Lumia 520 Nokia Lumia 610 Samsung Galaxy Ace 2 Sony Xperia miro Z tym, że do Ace 2, Lumi 610 i HTC Desire X musiałbym dopłacić ok. 150-180 zł więc nie wiem czy warto, w sumie podoba mi się Lumia 520, ale nie wiem jak tam z systemem operacyjnym, do tej pory używałem tylko androida. Moglibyście mi napisać te telefony od najlepszego do najgorszego i napisać, który wy byście wybrali na moim miejscu? Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2014-04-03 o 17:14 Powód: wyjasnoione |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Przyczajenie
|
Też słyszałam sporo dobrego o marce LG, a szczególnie o ich nowym telefonie - tym wygiętym bardzo ciekawy kierunek obrali.
Wracając do wątku ja również pracuję na Samsungu Advance, wczoraj zrobiłam update z wersji 4.1.2 na 4.3 i jest mocna różnica w wydajności, płynności działania czy komforcie korzystania - sam pulpit home mocno zmodyfikowany - oczywiście na lepsze. Dodam, ze wcześniej robiłam update z 2.3 na 4.1.2 - oficjalnego softa, a 4.3 dokładnie slim bean - to już custom os. Jak ktoś będzie potrzebował pomocy w zmianie oprogramowania, chce tchnąć więcej mocy w swój lagujący tel to chętnie pomogę
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o Sony Xperia Z????
myślę między tym a Samsung galaxy s3 (LG tez mi jakis proponowali ale juz nie pamuetam jaki :/ ) |
|
|
|
|
#1605 |
|
Konto usunięte
|
Słyszałam, że się często psuje
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45015382]Słyszałam, że się często psuje
xperia Z? |
|
|
|
|
#1607 |
|
Konto usunięte
|
Tak. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45017842]Tak. Ale nie wiem ile w tym prawdy.[/QUOTE]
Aha to już nie wiem jaki wziąść
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc w wyborze telefonu. Do tej pory posiadam telefon Sony Xperia mini pro i jestem zadowolona ale mam go już dwa lata i chcę coś nowego
Mam nadzieję, że mi coś doradzicie. Szukam telefonu małego (poręczny jak mini pro), z androidem, bezawaryjnego. Ważne, żeby nie był jakościowo gorszy niż ten, który obecnie posiadam. Czekam na propozycje. Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie jest na rynku tyle telefonów że głowa boli. Ja jednak po ostatnich dwóch telefonach diametralnie odeszłam od Samsunga i Iphona. Pierwszy gdy spadł z wysokości niecałe pół metra - masakra. Drugi co ciągle się zawieszał i trzy naprawy w ciągu roku
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Zależy czy w ogóle korzystasz z funkcji Android. Zdaj sobie to pytanie? Bowiem telefony z tym oprogramowaniem są narażone na zawirusowanie, tym bardziej jeżeli robisz operacje finansowe: płacisz telefonem, robisz na nim przelewy itd To nigdy pod androidem. Wtedy lepiej coś pod zamkniętym systemem jak BB, Iphon lub pod Windows Mobile.
Jakość wykonania zaś to zdecydowanie Sony, HTC i BB. Reszta telefonów to tandetna jakość wykonania. Z marek mniej znanych ale bardzo solidne do Acer, Dell czy nawet Toshiba. Nawet wśród informatyków widzę tą tendencję. Zauważ że operatorzy sprzedają nie najlepsze marki ale te co mają najlepszy marketing ) Czyli kto da lepsze warunki sprzedaży. Nawet patrząc że weźmiesz teraz sobie np abonament bez telefonu za 19 zł bez ograniczeń do tego internet za 20 zł i porządny telefon na raty po 30 zł to wyjdziesz dużo lepiej na tym, niż kupując Samsunga za 1 zł w abonamencie za 140 zł
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad zakupem samsunga galaxy s III mini lub Samsungiem galaxy s4mini. Ten drugi jest droższy ale nie wiem czy dużo lepszy. Parametry są zbliżone. Szukam telefonu do fb, przeglądania netu i odbierania poczty. Może macie jakieś propozycje?
|
|
|
|
|
#1613 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pomoc w wyborze telefonu :)
A czy ktoś z was posiada jakieś doświadczenie z systemem MS Windows Phone? Zastanawiam się nad Nokią Lumia 1020.... Drugi telefon który mnie interesuje to Galaxy S4. Porównywałam sobie na http://comperio.co/pl/telefony/samsu...umia-1020.html i muszę powiedzieć, że Nokia przewyższa o kilka długości Samsunga pod względem aparatu (41mpx). Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#1614 |
|
BAN stały
|
Myślę, że Samsung jest fajniejszy
Moim zdaniem ładniejszy z wyglądu. |
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kilka osób bliskich, które posiadają system Windows phone i szczerze, to przeklinają ,że nie wybrały czegoś z Androidem. Ale szczegółów nie znam, bo ja się za bardzo tym nie interesuję.
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Przyczajenie
|
Prestigio 4500
Cześć
czy wiecie może gdzie mogę kupić plastikowe etui na ten smartfon ? pomóżcie proszę ![]() ![]() PRESTIGIO 4500 |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Wybór telefonu zależy od tego co z nim robimy... Wiele moich koleżanek, które mają smartfony używają ich tylko do dzwonienia i pisania smsów.
Ja w pełni staram się wykorzystywać ich możliwości dlatego zwracam uwagę na ich parametry techniczne i patrzę wstecz na doświadczenie. Odradzam Samsungi- kiepski zasięg, psują się szybko, nie wytrzymują większej ilości aplikacji i wieszają się. Słabe procesory. Odradzam Sony- działają płynnie, ale masakrycznie tracą zasięg. W 400 tysięcznym mieście na środku starego miasta nie miałam zasięgu (sony xperia L) Polecam za to wszystkie HTC oraz LG- większość z nich ma naprawdę fajne parametry, nie psują się i są trwałe. W HTC nie zdarzyło mi się również bym traciła zasięg. (miałam wildfire, wildfire s, hd2 i one s)
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.