|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisałam, że różnica pomiędzy S3, S4 i S5 jest tak naprawdę niewielka. Bo dla przeciętnego użytkownika tak właśnie jest! Z każdym kolejnym modelem dodawano parę bajerów i tyle. Nie mam pojęcia dlaczego tak naskakujesz na innych dziewczyno... zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Dopuść do siebie myśl, że nie jesteś alfą i omegą i przestań w końcu obrażać innych!!! Twoje posty są wyjątkowo niegrzeczne i chwilami wręcz chamskie. |
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie wiesz nic na temat tych telefonów, dosłownie nic skoro dla Ciebie różnica chociażby między aparatami w tych modelach to nie jest różnica. Poza tym skoro uważasz, że Cię obrażam to poproś Modkę o interwencję a nie się puszysz. |
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem żadnym "fanbojem" (zresztą jak już, to lepiej pasowałoby określenie "fangirl"); zresztą przecież kilkanaście postów wcześniej narzekałam na Androida i pisałam, że mam ochotę go zmienić chociażby na WP! Ale obiektywnie, okiem laika (bo umówmy się, żadna z nas nie jest specjalistką w tej dziedzinie) można stwierdzić, że te najnowsze modele Galaxy są po prostu bardzo dobre i tyle. Najnowsze czyli S3,4,5. Każdy z nich powinien dobrze służyć i nie powinno być z nim większych problemów.
Co do tego mojego S2, to owszem, wiem że to jest stary model, i nikomu teraz nie polecałabym go kupować właśnie ze względu na fakt że jest stary i niedługo nie będzie miał wsparcia jeżeli chodzi o aktualizacje - ale wyżej stwierdziłam tylko fakt, że ja go mam półtora roku i nie zaciął mi się ani razu, chodzi płynnie i wszystko jest ok. Nie "trzymałam go w ręku", tylko cały czas go używam, od półtora roku, a to jest różnica. Ale jeszcze raz powtarzam (bo chyba nie czytasz uważnie), nigdzie nie napisałam żeby kupowała S2. Bo doskonale wiem że pomiędzy S2 a chociażby S4 jest przepaść. |
|
|
|
|
#1864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() generalnie gdybym miała doradzać to żeby nie kupowała Androida no ale jak już postawiła swój wybór na ten system to cóż. |
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
To,że coś ma lepszy procesor i więcej ramu nie znaczy,że będzie działać lepiej.
Teraz są inne części niż w przykładowym S2 i powszechnym zjawiskiem jest zacinanie się niezależnie od tego jaki się ma Ty lubisz WP a inni Androida i tyle.Znowu piszesz o argumentach,wybacz ale między Twoimi a innych nie ma kolosalnych różnic choćby napisało tu tysiąc osób to i tak będziesz im to samo mówić.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1866 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i sprzęt ma największe znaczenie, procesor, ram, układ graficzny mają wielki wkład w to jak telefon się zachowuje. i skoro są inne części to znaczy, że idziemy w tył zamiast do przodu skoro nie ma znaczenia jaki sprzęt masz w telefonie to jak byś powiedziała, ze netbook będzie na tym samym poziomie co ultrabook bo teraz są inne części. Skąd w ogóle masz taki pomysł, że sprzęt jest nieistotny? |
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma znaczenia jaki egzemplarz to jest bo zacinają się wszystkie co często widzę sama i słyszę od znajomych.Widocznie się cofa skoro tak jest,niby lepsze parametry ale znacznie gorzej działa,być może nie współgrają dobrze.
Ja wolę mieć przeciętny wyświatlacz aby mi się co 5 minut nie ciął :P a naprawdę teraz ciężko znaleźć w rozsądnej cenie taki. Nowsze wcale nie musi oznaczać,że będzie szybszy czy wydajniejszy a to się sprawdza w wielu rzeczach. Odbiegając od telefonów, ludzie mają w domach stare maszynki do mięsa i wytrzymują po 20 lat a nowy wszechstronny robot 2 lata niemal wszystko jest robione tak by wytrzymało zaledwie do gwarancji a rzadkością jest coś trwalszego.Moim zdaniem S2 jest ostatnim telefonem Samsunga,który trzyma poziom a reszta mimo wszystkich bajerów to już nie to samo.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ też jest specjalistą w tym temacie (
I to też nie jest tak, że każdy tel na androidzie będzie się ścinał - mój specjalista TŻ ma teraz LG G2 na andku i wszystko śmiga aż miło. |
|
|
|
|
#1869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A G2 fajny telefon, nie mówię, że nie ale moja koleżanka jak włożyła w niego kartę 16 gb dosłownie pełną, sama muzyka, to nie ogarniał tego. Ale tak poza tym lg już l9 jak wypuściło to było warto na niego spojrzeć bo się postarali. |
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
A to jestem cholernie ciekawa jak i gdzie ona ją włożyła, bo G2 nie ma slotu na kartę pamięci.
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46409127]A to jestem cholernie ciekawa jak i gdzie ona ją włożyła, bo G2 nie ma slotu na kartę pamięci.[/QUOTE]
serio? nawet nie sprawdziłam i uwierzyłam jej jak mi to powiedziała ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
swoją drogą trochę szkoda, że nie ma slotu, bo może ktoś chciałby sobie rozszerzyć pamięć do 32 gb np. |
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Jest wersja koreańska z 32gb. Ale co G2 ma fajnego to to, że można do niego podpiąć pendrive.
Serio jestem ciekawa, gdzie ta Twoja koleżanka wcisnęła tę kartę |
|
|
|
|
#1873 |
|
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46409276]Jest wersja koreańska z 32gb. Ale co G2 ma fajnego to to, że można do niego podpiąć pendrive.
Serio jestem ciekawa, gdzie ta Twoja koleżanka wcisnęła tę kartę zapytam ją jak ją spotkam i Ci napiszę sama jestem ciekawa bo nie było mnie przy tym.No fajnie z tym pend ale to po to żeby przerzucić pliki? i ma wejście usb czy jakaś przejściówka jak przy tablecie? |
|
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1875 |
|
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46409470]Tak jak przy tablecie.[/QUOTE]
no to tak to przecież można do większości smartfonów podpiąć pendrive. P.S.: jak ją dzisiaj spotkałam na uczelni i spytałam to powiedziała "no normalnie, pod obudową". Ale już nie miałam czasu ani ochoty dochodzić gdzie ona tą kartę wsadziła i czy telefon na tym nie ucierpiał. |
|
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Mam problem z moim Samsungiem Galaxy SII Plus, a konkretnie z baterią.
Mam go stosunkowo niedługo jakieś 2-3 miesiące. Na początku było wszystko w porządku - bateria wytrzymywała spokojnie 2 dni INTENSYWNEGO użytkowania (nie spodziewałam się dłuższego czasu). Od pewnego czasu telefon szaleje i po prostu pożera baterię w ciągu jednego dnia, nawet jak korzystam z niego bardzo rzadko. Dzisiaj przykładowo przez noc zeżarł 15% baterii! |
|
|
|
|
#1877 |
|
Konto usunięte
|
Może masz pootwierane aplikacje w tle, włączone non stop wi-fi czy zbyt wysoką jasność ekranu (co jednak nie tłumaczy zjadania baterii w nocy)?
Mój też szybko wcina baterię, ładuję go praktycznie co noc, ale w dzień bardzo dużo korzystam. |
|
|
|
|
#1878 |
|
BAN stały
|
Mogą być włączone czy aktywne jakieś aplikacje , w systemie android powinno być napisane przez co tracisz baterię.
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Wyjmij baterię i sprawdź czy nie "spuchła" :P jak tak to na gwarancję i dają nową.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Honey, ja Ci powiem, że baterie w samungu są dość słabe, mam s4 i bateria starcza mi na ok 10-12 BARDZO INTENSYWNEGO UŻYWANIA.
Myślałam, że felerna bateria, wymienili mi na nową i ciagle to samo, tylko tak jak mówię, ja telefonu używam praktycznie cały czas. |
|
|
|
|
#1881 |
|
Konto usunięte
|
Spuchnięta bateria?
brzmi strasznie! Muszę w domu sprawdzić. .
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Ją mam samsung trend od pewnego czasu piszczy telefon. Czytałam ze dochodzi do nagrzania się.baterii po czym dochodzi do wycieku a nawet wybuchu
... chce dac baterie na gwarancje co o tym myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez czekoladowa lala Czas edycji: 2014-05-16 o 12:30 |
|
|
|
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
daj cały telefon na gwarancje.
Bateria ma gwarancje 6 miesięcy od daty zakupu. |
|
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46480943]Może masz pootwierane aplikacje w tle, włączone non stop wi-fi czy zbyt wysoką jasność ekranu (co jednak nie tłumaczy zjadania baterii w nocy)?
Mój też szybko wcina baterię, ładuję go praktycznie co noc, ale w dzień bardzo dużo korzystam.[/QUOTE] Jasność ekranu ustawiona na minimum. Wi-fi, gps, dane komórkowe wyłączone. Mam zainstalowany Clean Master i Baterry doctor, którymi po każdym uzyciu czyszczę pliki śmieci i "zabijam" aplikacje. "Spuchnięta"? To znaczy? :P |
|
|
|
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
A czyścisz pamięć w managerze zadań? To to samo co te aplikacje cleanery, które zajmują tylko miejsce w pamięci...
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46486275]A czyścisz pamięć w managerze zadań? To to samo co te aplikacje cleanery, które zajmują tylko miejsce w pamięci...[/QUOTE]
Chodzi o to jak się przytrzyma przycisk "Home"? Jeśli tak to tu też czyszczę. |
|
|
|
|
#1888 |
|
Konto usunięte
|
Tak, o to.
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masz problem z wyborem telefonu komórkowego ? Chętnie pomogę :)
Cytat:
Zresztą widać to nawet tutaj. Telefony z androidem to pokolenie "neo" dla każdego i do wszystkiego. Zaś telefony klasy biznesowej mają inne przeznaczenie, rozszerzone aplikacje biurowe, szyfrowanie danych jak w BB. Mając za dużo pieniędzy można kupić Iphona S5. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Warto też sprawdzić jak masz ustawione odświeżanie oraz pobieranie na kontach email. Jak automat to żre baterię, włączone lte to bateria już sama wyparowuje. Ludziska kupują, bawią się a potem płaczą że telefon im siada. Szkoda tylko że telefonów Philips nie ma na rynku, mają bardzo dobre baterie i w nowszej technologii niż te wszystkie wynalazki w Europie. Kolega przywiózł 6618 z Malezji. Telefonic śmiga jak miło i trzyma te 5 - 7 dni nawet przy 8 godzinach pracy, fakt jest może gruby bo duża bateria. Więc jeżeli nie potrzebujesz bajerów i fontanny to uważam to za fajne rozwiązanie |
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuję porady w sprawie kupna smartfona. Obecnie posiadam Samsunga Galaxy Mini. Co mnie interesuje:
* wygodny ekran do przeglądania internetu * aparat robiący jak najlepsze zdjęcia * możliwość korzystania z karty SD * wytrzymała bateria * nieawaryjność Jakieś sugestie? Zależy mi, żeby kupić jak najlepszy telefon, ale też aby przy tym nie przepłacić.
Książki, DVD: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685654 Ciuszki, biżu, kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post41098420 Mój blog - nauka angielskiego: http://english-spiewajaco.blogspot.com |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

Napisałam, że różnica pomiędzy S3, S4 i S5 jest tak naprawdę niewielka. Bo dla przeciętnego użytkownika tak właśnie jest! Z każdym kolejnym modelem dodawano parę bajerów i tyle. 

choćby napisało tu tysiąc osób to i tak będziesz im to samo mówić.
niemal wszystko jest robione tak by wytrzymało zaledwie do gwarancji a rzadkością jest coś trwalszego.Moim zdaniem S2 jest ostatnim telefonem Samsunga,który trzyma poziom a reszta mimo wszystkich bajerów to już nie to samo.

brzmi strasznie! Muszę w domu sprawdzić. .

Zresztą widać to nawet tutaj. Telefony z androidem to pokolenie "neo" dla każdego i do wszystkiego. Zaś telefony klasy biznesowej mają inne przeznaczenie, rozszerzone aplikacje biurowe, szyfrowanie danych jak w BB. Mając za dużo pieniędzy można kupić Iphona S5.