|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
BAN stały
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Ja mam 735 i też jestem baaardzo zadowolona. Po latach na androidzie, jak zmieniłam na windowsa to aż czuję, że ten system działa a nie jest niedopracowany i wypuszczana każda kolejna wersja to to samo dno.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
pffe dno to ty masz ale w głowie sorry za to ale odnoszę wrażenie że masz lat 15 czytając twoje wypowiedzi na temat elektroniki jak i systemów operacyjnych nie mogłem się powstrzymać żeby nie napisać ponownie android nie chodzi płynnie na żadnym smartfonie ? , to widzę że twoja wiedza jest całkowicie zerowa a raczej totalny brak wiedzy na ten temat i proszę cię nie pisz tutaj więcej głupot i nie wciskaj kitów dla ludzi na tym forum i radzę się trochę podszkolić bo nie dobrze się robi od twoich wypowiedzi pozdrawiam. A tak nawiasem poniżej umieszczam filmik dla porównania z bardzo szybkim i dobrym smartofnem z Iphonem 6 plus
https://www.youtube.com/watch?v=tc7qCcPhHks
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2015-04-04 o 19:15 |
|
|
|
|
#2553 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Swoją drogą zaznaczyłam wyraźnie (ale widać czytasz co chcesz czytać i co trzeci mój post), że telefon na androidzie owszem, chodzi płynnie ale nie ma opcji żeby nie było lagów. Na każdym jednym się zdarzają, no trudno, ta już jest. I nie, nie jestem fanką WP. Po prostu, nie raz udowodniłam i jak aż tak bardzo Cię zabolało, że mam rację, udowodnię jeszcze raz. A masa laików na tym wątku przyznało mi rację. Nadal twierdzisz, że Twój g3 chodzi płynnie? bo ja do tej pory nie widziałam tego modelu żeby chodził płynnie a i tu są użytkownicy, którzy są bardzo zawiedzeni jakością tego telefonu, zwłaszcza, że cena jest zbyt wygórowana za takie dno. Wesołych Świąt
|
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Konto usunięte
|
Cześć szukam telefonu. Aktualnie mam LG g2 mini, był ok ale zaczął mi mulić(niekiedy nie reaguje na dotyk i potrafi sam się zresetować kilka razy, serwis stwierdził że jest sprawny ;/) jak mojej koleżance samsung s5 (zmowa jakaś jest?
) Na pewno nie chce tego dziadostwa pt android. telefon ma być szybki i ma mieć w miarę dobry aparat z lampą. Hmm kwota do 1 tyś zł. +/- 200 zł Edytowane przez 201710231223 Czas edycji: 2015-04-05 o 18:14 |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lumia 735, 920... Jak chcesz poszaleć z tym aparatem to nawet o 1020 możesz pomyśleć.
|
|
|
#2556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
spróbuje jeszcze oddać do komisu mój telefon, niech go sprawdzą. Pierwsze spotkanie z androidem i takie negatywne.
|
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Androidy mulą znacznie, na większości telefonów.
iOS jest pisany konkretnie pod dwa-trzy modele telefonów przez kilka lat. Androidy, które dostaną już aktualizację systemu nie są sprawdzane pod kątem stabilności systemu na urządzeniu z bardzo prostego powodu - jest tych telefonów za dużo. A dodatkowo producenci telefonów dodają od siebie jeszcze kilka-kilkanaście aplikacji na świeżych urządzeniach - nie można ich usunąć, często są w ogóle nie używane, ale zajmują miejsce, uruchamiają swoje procesy i zamulają telefon. Windows phone jest dopracowywany podobnie do iOSa - aktualizacja systemu na wszystkie urządzenia, aplikacje działające na wszystkich urządzeniach. Każda ma taki sam schemat pisania, przez co są stabilniejsze, nawet gdy właczy sie ich dużo - przechodzą w stan wstrzymania, uśpienia itd. Tylko ma mało aplikacji no i jest tylko na lumiach i htc w tym momencie. Androidy masz na samsungach, lg, htc, overmaxac itd. Jest go więcej. Jasne, da się kupić androida, który nie będzie się od razu ścinał i może nawet dostanie dwie-trzy aktualizacje systemu. Tylko po pierwsze to będzie droga inwestycja, po drugie - i tak któryś update w końcu coś popsuje. Wiem, że wielu osobom te kafelki nie odpowiadają, ale jak bardzo zależy to z telefonu możesz wywalić w zasadzie wszystko, poza takimi apkami, które miałaś nawet w nokii 3100. Typu kalkulator, wiadomości i kontakty.
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Mój tz ma te lumię 930 i dla mnie ona muli. W porównaniu do mojego iphone. Mój telefon zawiesił sie na kilka sekund raptem raz podczas użytkowania a lumia tz zawiesiła sie nie raz nawet na wpisywaniu hasła w Google. Nie wiem moze jakis trefny model, ale oboje jesteśmy zaskoczeni.
Nie mówiąc o baterii. Czytaliśmy, ze jest ona słaba, ale zeby az tak... W zyciu nie miałam do czynienia z telefonem, który tak słabo trzyma baterie. Moze prócz mojego ericssona sprzed 5 lat. Ogólnie mamy te lumię w kontrakcie na dwa lata i troche jesteśmy tym załamani xd Wysłane przez tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2015-04-06 o 03:24 |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam G3, który jest droższy dwukrotnie, a działa o wiele wolniej
|
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
A tak generalnie co myślicie o iOS? Warto inwestować? Ile taki telefon jest przeciętnie w pełni sprawny, nie zacina się, nie brak w nim pamięci?
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
brak pamięci... |
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż tak właściwie to chodziło mi głównie o to, czy taki telefon trzeba wymieniać po jakichś dwóch latach (bo będzie niekompatybilny lub będzie już działał wolno) czy raczej można go używać dłużej? Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2015-04-06 o 18:51 |
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Sragi a nie lagi ja nie mam problemów baaa internet śmiga o wiele szybciej niż na moim poprzednim iphonie 5s po za tym już to pisałem że pracowałem w serwisie gsm więc nawet nie powinnaś w tym temacie ze mną dyskutować bo w życiu tylu telefonów mieć nie będziesz i nie rozbierzesz ile ja miałem w ciągu roku w serwisie a wracając do lumi to dla mnie 1020 i 1520 mają uznanie za miano dobrych modeli nie wspominając już o gienialnym htc one max czy xperii z ultra dla maniaków świetnego brzmienia to tylko htc polecić moge
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2015-04-06 o 23:36 |
|
|
|
|
#2565 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I pamiętaj, że ważniejsza jest opinia użytkowników na temat telefonu, bo to ni go testują, każdy amator biorąc telefon do ręki powie Ci swoje zdanie i to zdanie jest ważniejsze niż Twoje "co to nie ja". |
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
coś mi się zdaje że ty jesteś pseudospecjalistą pisząc ludziom że kupując iphona to trzeba mieć najnowszego bo na starszym najnowszy ios 8 ma problemy to dziwne bo na iphonie 5 chodzą tak samo płynnie jak na szóstce pani specjalistko od siedmiu boleści i nie liczy się zdanie amatorów jak sama nazwa podkreślę AMATORÓW tylko zdanie kogoś kto zajmował się fachowo sprzętem elektronicznym kto może się wypowiedzieć a nie zwykła użytkowniczka taka jak ty bo twoje wątki czytali ostatnio nawet serwisanci Sony moi znajomi
to naprawdę nie dowierzali w to co czytali , zajmij się czymś innym zapoznaj się z elektroniką itp wtedy pogadamy. A tak nawiasem test z wiedzy powiedz mi co to jest obwód drukowany gdzie się znajduję i na jakiej zasadzie działa ?
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2015-04-07 o 20:29 |
|
|
|
|
#2567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale spoko, dalej tylko sobie pokrzykuj co to nie Ty, jakich to nie masz znajomych i jakich to perfum nie używasz bo Cię stać ![]() Nie rusza mnie to. A i nie będę specjalnie się zatrudniać w serwisie żeby Ci udowodnić, że łomatulu mam taki kontakt z elektroniką. Na moje to nawet iphone na oczy nie widziałeś skoro dla Ciebie g3 to szczyt geniuszu. I póki co nie rzuciłeś ŻADNYM argumentem tylko sobie wmawiasz jakiś to Ty wspaniały ![]() Skończyłam z Tobą dyskusję, mog kontynuować jak zaczniesz rzeczowo rozmawiać bo póki co nawet w tym wątku nikomu nie pomogłeś. Dalej się podniecaj swoim g3, w swoim genialnym świecie ![]() Z mojej strony koniec tej jałowej dyskusji. Ja tu przyszłam ludziom pomoc i doradzić a nie wmawiać, że ja to mam takie wielkie doświadczenie i ja wiem najlepiej. Btw. jak Ci kiedyś przyjdzie dać telefon do testowania to pamiętaj, że dajesz go amatorom a nie mega super genialnym specjalistom, takim jak Ty |
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze Asus to badziew a nie laptop laptop się zaczyna od conajmniej 4000 zł w zwyż chyba że mowa o tych tanich budżetowych jednarazówkach za 2000 zł po drugie kto tu się [cenzura] wymądrza to nie powiem jaka ja to znawczyni na tym i na tym o torebkach możesz sobie gadać i pomadce nie napisałem że g3 to szczyt możliwości a iphone jedyną rzecz jaką ma wspólną z tą marką to tylko logo i nie [cenzura] ludzi bo nawet nie odpowiedziałaś na moje pytanie co to jest i do czego służy ja tylko próbuję udowodnić że [cenzura] głupoty jeżeli chodzi o poniektóre rzeczy bo z niektórymi się zgodzę ale z niektórymi całkowicie nie zgodzę się ja mam pojęcie nie wiem jak ty achh no tak zapomniałem masz pojęcie z tego co w szkole uczyli hah
pozdrawiam i dobrze tobię radzę zastanów się teraz bardzo dobrze zanim napiszesz a to że mnie stać to cóż jak komuś nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba dźwigać woreczki
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuje, żebyś opuścił ten wątek bo prowokujesz awantury i próbujesz udowodnić, że najlepiej wszystko wiesz a ten wątek do tego nie służy. Tutaj się doradza ludziom a nie ich obraza.
|
|
|
#2572 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() btw. Adaś, przecież Ty nawet nie wiesz gdzie pracuję i czy się uczę. Jedyne co wiesz, że jesteś kobietą i jawnie mnie z tego powodu dyskryminujesz. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2573 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, że warto kupić najnowszy, bo elektronika się szybko starzeje mimo wszystko. A im nowszy tym dłużej ten update będzie dostawać. Cytat:
"Genialności" Xperii nawet nie będę komentować, bo śmiech mnie bierze. Cytat:
Cytat:
Nie wmówisz mi, że taki klocek jest wart tej ceny, bo nie jest. A jeżeli próbujesz tutaj pożerować na niewiedzy innych wklejajac tutaj linki do aukcji to jest to bardzo brzydka reklama, w dodatku banowana na tym forum. Szczególnie, że jesteś w wątku dotyczącym telefonów, nie laptopów i robisz offtop. Generalnie, jeśli ktoś by się zastanawiał nad lumią - można pisać, coś doradzić mogę. Tylko mała uwaga - ostatnio rozwaliłam ekran w mojej 920. Dotyk działa, tylko szybka jest peknięta. Cena oryginalnych części mnie przeraża, wcale tania nie jest. Za wymianę obudowy w nokia care też nieźle sobie liczą, więc radzę najpierw sprawdzić sobie ceny za części/serwis zanim kupicie telefon. O ile system działa świetnie, tak miałam nadzieję na odrobinę trwalsze szkło i pokrycie. Teraz przymierzam się jednak mimo wszystko do jakiegoś taniego androida, mam już upatrzone kilka modeli do sprawdzenia, ale może coś polecicie? Moje wymagania: Minimum 8mpx aparatu z tyłu ok 400 złotych 1GB i więcej ramu 26-32 GB pamięci wewnętrznej lub możliwość rozszerzenia jej do tylu kartą. Jeśli już karta to przynajmniej te 4-8GB chciałabym mieć tej pamięci wbudowanej.
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
dam ci dobrą radę pffe idź się lecz bo twoje twierdzenie że znajdziesz z takimi parametrami nowego laptopa za połowe cenę jest totalnie bez sensu prawda taka że dobry sprzęt swoje kosztuje a laptop za 2000 zł to nie laptop a laptopodobne i chce tylko tu od początku uświadomić innych żebyś nie wciskała kitów ludziom ma temat że ten jest super tel a ten nie jest bo tak naprawdę tobie może być dobry jakiś tam model telefonu a dla innego może być to badziew więc to kwestia indywidualna.
i ten Dell jest warty każdej złotówki bo to jeszcze nie drogi bynajmniej dla mnie są dużo droższe np seria Alienware z bardzo zaawansowaną grafiką nie muszę nic wmawiać najmocniejszy procesor i 32GB Ram I7 extreme po 3,8ghz na rdzeń nie wspominając o karcie czyni go najmocniejszym laptopem jaki jest obecnie dostępny więc nie [cenzura] że za połowe ceny kupisz laptopa z takimi parametrami jak pisałem za ekstremalnie mocny sprzęt się płaci a ża 4000 zł to lepiej złożyć pc choć też bez rewelacji boże skąd tacy ludzie się biorą a lenovo to chińczyk więc życzę ci powodzenia Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
#2575 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A Twoja 920 miała gorilla 3 generacji? bo nie pamiętam ale moja 735 ma 3 generacji i spadła mi kilka razy i nic się nie stało. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Nawet nie czytałeś moich postów, ot, stwierdziłeś, że kobieta to nie ma bladego pojęcia. Cóż, udowodniłeś, że nie warto w ogóle z Tobą dyskutować ani brać Twoich wypowiedzi na poważnie bo jedyne co to się wywyższasz, nic więcej. Micraell też Ci dała do zrozumienia co o Tobie myśli. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-02 o 12:07 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||
|
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
a to że że mnie stać na laptopy za 10 tyś czy bardzo drogie telefony nie oznacza że się wywyższam a nawet jeśli to jest przysłowie kto bogatemu zabroni
piszę tylko że dobry lapek to cena co najmniej 4000 zł i za to można kupić całkiem sensowny laptop zapewne wiesz co to jest niskobudżetówka a wracając do tel poczekajmy aż G4 wyjdzie z 64bitowym procesorem i wiesz tak mnie to obchodzi co myśli o mnie wirtualna osoba że nie nawet nie skomentuje
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2015-04-08 o 18:10 |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
adam wes idz spinaj sie na innym watku albo innym forum bo juz odechciewa powoli ten watek podczytywac..
|
|
|
|
|
#2578 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
ja już nie mam zamiaru się spinać więcej hehe czekoladowe serce brzmi bardzo apetycznie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
potrzebuje szybkiej porady który lepszy : Samsung I9515 Galaxy S4 VE czy Samsung I9505 Galaxy S4 ?
Mam tylko godzinę na podjęcie decyzji. Wg mnie to w sumie jak patrzyłam na parametry to różnic nie widzę, no może poza nowszym system tylko wgranym w I9515 ale nic więcej... może ktoś ma ten telefon i coś poradzi ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

) 

to naprawdę nie dowierzali w to co czytali , zajmij się czymś innym zapoznaj się z elektroniką itp wtedy pogadamy. A tak nawiasem test z wiedzy powiedz mi co to jest obwód drukowany gdzie się znajduję i na jakiej zasadzie działa ?