Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać?
HTC Wildfire S 17 30,36%
Samsung Wave Y 1 1,79%
Sony Ericsson Xperia Neo V 7 12,50%
Nokia 500 7 12,50%
Samsung Galaxy Mini 4 7,14%
Inny(ale jaki:P) 20 35,71%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-02, 13:44   #2551
pffe
BAN stały

Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Ja mam 735 i też jestem baaardzo zadowolona. Po latach na androidzie, jak zmieniłam na windowsa to aż czuję, że ten system działa a nie jest niedopracowany i wypuszczana każda kolejna wersja to to samo dno.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-04, 19:08   #2552
adam23
Raczkowanie

pffe dno to ty masz ale w głowie sorry za to ale odnoszę wrażenie że masz lat 15 czytając twoje wypowiedzi na temat elektroniki jak i systemów operacyjnych nie mogłem się powstrzymać żeby nie napisać ponownie android nie chodzi płynnie na żadnym smartfonie ? , to widzę że twoja wiedza jest całkowicie zerowa a raczej totalny brak wiedzy na ten temat i proszę cię nie pisz tutaj więcej głupot i nie wciskaj kitów dla ludzi na tym forum i radzę się trochę podszkolić bo nie dobrze się robi od twoich wypowiedzi pozdrawiam. A tak nawiasem poniżej umieszczam filmik dla porównania z bardzo szybkim i dobrym smartofnem z Iphonem 6 plus

https://www.youtube.com/watch?v=tc7qCcPhHks

Edytowane przez adam23
Czas edycji: 2015-04-04 o 19:15
adam23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 11:38   #2553
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adam23 Pokaż wiadomość
pffe dno to ty masz ale w głowie sorry za to ale odnoszę wrażenie że masz lat 15 czytając twoje wypowiedzi na temat elektroniki jak i systemów operacyjnych nie mogłem się powstrzymać żeby nie napisać ponownie android nie chodzi płynnie na żadnym smartfonie ? , to widzę że twoja wiedza jest całkowicie zerowa a raczej totalny brak wiedzy na ten temat i proszę cię nie pisz tutaj więcej głupot i nie wciskaj kitów dla ludzi na tym forum i radzę się trochę podszkolić bo nie dobrze się robi od twoich wypowiedzi pozdrawiam. A tak nawiasem poniżej umieszczam filmik dla porównania z bardzo szybkim i dobrym smartofnem z Iphonem 6 plus

https://www.youtube.com/watch?v=tc7qCcPhHks
Widzę, że nie dostrzegasz różnicy między "płynnie" a "szybciej". To są dwie różne sprawy. Poza tym, udowodniłam Ci na tym wątku nie raz, że nie masz racji. Chciałeś mnie obrazić? Proszę bardzo ale po raz kolejny pokazałeś, że jedynie masz ból dupy.

Swoją drogą zaznaczyłam wyraźnie (ale widać czytasz co chcesz czytać i co trzeci mój post), że telefon na androidzie owszem, chodzi płynnie ale nie ma opcji żeby nie było lagów. Na każdym jednym się zdarzają, no trudno, ta już jest. I nie, nie jestem fanką WP. Po prostu, nie raz udowodniłam i jak aż tak bardzo Cię zabolało, że mam rację, udowodnię jeszcze raz.
A masa laików na tym wątku przyznało mi rację.
Nadal twierdzisz, że Twój g3 chodzi płynnie? bo ja do tej pory nie widziałam tego modelu żeby chodził płynnie a i tu są użytkownicy, którzy są bardzo zawiedzeni jakością tego telefonu, zwłaszcza, że cena jest zbyt wygórowana za takie dno.

Wesołych Świąt
Stary 2015-04-05, 17:59   #2554
201710231223
Konto usunięte

Cześć szukam telefonu. Aktualnie mam LG g2 mini, był ok ale zaczął mi mulić(niekiedy nie reaguje na dotyk i potrafi sam się zresetować kilka razy, serwis stwierdził że jest sprawny ;/) jak mojej koleżance samsung s5 (zmowa jakaś jest? )
Na pewno nie chce tego dziadostwa pt android.
telefon ma być szybki i ma mieć w miarę dobry aparat z lampą. Hmm kwota do 1 tyś zł. +/- 200 zł

Edytowane przez 201710231223
Czas edycji: 2015-04-05 o 18:14
201710231223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 19:10   #2555
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lifeismusic Pokaż wiadomość
Cześć szukam telefonu. Aktualnie mam LG g2 mini, był ok ale zaczął mi mulić(niekiedy nie reaguje na dotyk i potrafi sam się zresetować kilka razy, serwis stwierdził że jest sprawny ;/) jak mojej koleżance samsung s5 (zmowa jakaś jest? )
Na pewno nie chce tego dziadostwa pt android.
telefon ma być szybki i ma mieć w miarę dobry aparat z lampą. Hmm kwota do 1 tyś zł. +/- 200 zł
Bez androida i w takim przedziale cenowym to tylko WP będzie.
Lumia 735, 920... Jak chcesz poszaleć z tym aparatem to nawet o 1020 możesz pomyśleć.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 19:21   #2556
201710231223
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Micraell Pokaż wiadomość
Bez androida i w takim przedziale cenowym to tylko WP będzie.
Lumia 735, 920... Jak chcesz poszaleć z tym aparatem to nawet o 1020 możesz pomyśleć.
Nie znam się więc proszę nie wyśmiej mnie. Ale czy Android naprawdę, jest taki zamulający, na każdym modelu? (Koleżanka samsunga ma niecałe 4 miesiące, ja swój tel rok)
spróbuje jeszcze oddać do komisu mój telefon, niech go sprawdzą.

Pierwsze spotkanie z androidem i takie negatywne.
201710231223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 00:27   #2557
Micraell
Zakorzenienie

Androidy mulą znacznie, na większości telefonów.

iOS jest pisany konkretnie pod dwa-trzy modele telefonów przez kilka lat. Androidy, które dostaną już aktualizację systemu nie są sprawdzane pod kątem stabilności systemu na urządzeniu z bardzo prostego powodu - jest tych telefonów za dużo.
A dodatkowo producenci telefonów dodają od siebie jeszcze kilka-kilkanaście aplikacji na świeżych urządzeniach - nie można ich usunąć, często są w ogóle nie używane, ale zajmują miejsce, uruchamiają swoje procesy i zamulają telefon.

Windows phone jest dopracowywany podobnie do iOSa - aktualizacja systemu na wszystkie urządzenia, aplikacje działające na wszystkich urządzeniach. Każda ma taki sam schemat pisania, przez co są stabilniejsze, nawet gdy właczy sie ich dużo - przechodzą w stan wstrzymania, uśpienia itd. Tylko ma mało aplikacji no i jest tylko na lumiach i htc w tym momencie. Androidy masz na samsungach, lg, htc, overmaxac itd. Jest go więcej.

Jasne, da się kupić androida, który nie będzie się od razu ścinał i może nawet dostanie dwie-trzy aktualizacje systemu. Tylko po pierwsze to będzie droga inwestycja, po drugie - i tak któryś update w końcu coś popsuje.

Wiem, że wielu osobom te kafelki nie odpowiadają, ale jak bardzo zależy to z telefonu możesz wywalić w zasadzie wszystko, poza takimi apkami, które miałaś nawet w nokii 3100. Typu kalkulator, wiadomości i kontakty.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Stary 2015-04-06, 03:22   #2558
chwast
Zakorzenienie

Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Mój tz ma te lumię 930 i dla mnie ona muli. W porównaniu do mojego iphone. Mój telefon zawiesił sie na kilka sekund raptem raz podczas użytkowania a lumia tz zawiesiła sie nie raz nawet na wpisywaniu hasła w Google. Nie wiem moze jakis trefny model, ale oboje jesteśmy zaskoczeni.
Nie mówiąc o baterii. Czytaliśmy, ze jest ona słaba, ale zeby az tak... W zyciu nie miałam do czynienia z telefonem, który tak słabo trzyma baterie. Moze prócz mojego ericssona sprzed 5 lat.
Ogólnie mamy te lumię w kontrakcie na dwa lata i troche jesteśmy tym załamani xd

Wysłane przez tapatalk

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2015-04-06 o 03:24
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 10:18   #2559
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam się więc proszę nie wyśmiej mnie. Ale czy Android naprawdę, jest taki zamulający, na każdym modelu? (Koleżanka samsunga ma niecałe 4 miesiące, ja swój tel rok)

jeśli chciałabyś zostać przy androidzie, to fajnie chodzi na Motoroli motoG II gen, aparat też ma przyzwoity jak na taką cenę telefonu (ok 750 zł)
ja mam G3, który jest droższy dwukrotnie, a działa o wiele wolniej
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 17:13   #2560
blax5
Zadomowienie

A tak generalnie co myślicie o iOS? Warto inwestować? Ile taki telefon jest przeciętnie w pełni sprawny, nie zacina się, nie brak w nim pamięci?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 17:18   #2561
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
A tak generalnie co myślicie o iOS? Warto inwestować? Ile taki telefon jest przeciętnie w pełni sprawny, nie zacina się, nie brak w nim pamięci?
Generalnie warto kupić ale trzeba się liczyć z tym, że trzeba kupić najnowszy i że jak wyjdzie kolejny to aktualny będzie miał problem z najnowszą wersją systemu.
brak pamięci... masz opisane ile jest, jak użyjesz, tak będziesz miał. nie zacina się.
Stary 2015-04-06, 18:11   #2562
201607040946
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem, czy na każdym, ale na pewno na większości.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 18:40   #2563
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Generalnie warto kupić ale trzeba się liczyć z tym, że trzeba kupić najnowszy i że jak wyjdzie kolejny to aktualny będzie miał problem z najnowszą wersją systemu.
brak pamięci... masz opisane ile jest, jak użyjesz, tak będziesz miał. nie zacina się.
Jak użyję, ale też od tego ile zajmą ew. aktualizacje i od tego czy są one opcjonalne czy automatyczne.

Chociaż tak właściwie to chodziło mi głównie o to, czy taki telefon trzeba wymieniać po jakichś dwóch latach (bo będzie niekompatybilny lub będzie już działał wolno) czy raczej można go używać dłużej?

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2015-04-06 o 18:51
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 23:34   #2564
adam23
Raczkowanie

Sragi a nie lagi ja nie mam problemów baaa internet śmiga o wiele szybciej niż na moim poprzednim iphonie 5s po za tym już to pisałem że pracowałem w serwisie gsm więc nawet nie powinnaś w tym temacie ze mną dyskutować bo w życiu tylu telefonów mieć nie będziesz i nie rozbierzesz ile ja miałem w ciągu roku w serwisie a wracając do lumi to dla mnie 1020 i 1520 mają uznanie za miano dobrych modeli nie wspominając już o gienialnym htc one max czy xperii z ultra dla maniaków świetnego brzmienia to tylko htc polecić moge

Edytowane przez adam23
Czas edycji: 2015-04-06 o 23:36
Stary 2015-04-07, 08:44   #2565
pffe
BAN stały

Cytat:
Sragi a nie lagi ja nie mam problemów baaa internet śmiga o wiele szybciej niż na moim poprzednim iphonie 5s po za tym już to pisałem że pracowałem w serwisie gsm więc nawet nie powinnaś w tym temacie ze mną dyskutować bo w życiu tylu telefonów mieć nie będziesz i nie rozbierzesz ile ja miałem w ciągu roku w serwisie a wracając do lumi to dla mnie 1020 i 1520 mają uznanie za miano dobrych modeli nie wspominając już o gienialnym htc one max czy xperii z ultra dla maniaków świetnego brzmienia to tylko htc polecić moge
Widziałam na innych wątkach jak wysokie masz mniemanie na swój temat. Bądź sobie dalej tym pseudospecjalistą. I ponownie powiem, TYLKO TOBIE ten g3 tak zacnie chodzi, tylko Ty jesteś z niego taaaaki zadowolony
I pamiętaj, że ważniejsza jest opinia użytkowników na temat telefonu, bo to ni go testują, każdy amator biorąc telefon do ręki powie Ci swoje zdanie i to zdanie jest ważniejsze niż Twoje "co to nie ja".
Stary 2015-04-07, 20:25   #2566
adam23
Raczkowanie

coś mi się zdaje że ty jesteś pseudospecjalistą pisząc ludziom że kupując iphona to trzeba mieć najnowszego bo na starszym najnowszy ios 8 ma problemy to dziwne bo na iphonie 5 chodzą tak samo płynnie jak na szóstce pani specjalistko od siedmiu boleści i nie liczy się zdanie amatorów jak sama nazwa podkreślę AMATORÓW tylko zdanie kogoś kto zajmował się fachowo sprzętem elektronicznym kto może się wypowiedzieć a nie zwykła użytkowniczka taka jak ty bo twoje wątki czytali ostatnio nawet serwisanci Sony moi znajomi to naprawdę nie dowierzali w to co czytali , zajmij się czymś innym zapoznaj się z elektroniką itp wtedy pogadamy. A tak nawiasem test z wiedzy powiedz mi co to jest obwód drukowany gdzie się znajduję i na jakiej zasadzie działa ?

Edytowane przez adam23
Czas edycji: 2015-04-07 o 20:29
Stary 2015-04-07, 20:32   #2567
pffe
BAN stały

Cytat:
coś mi się zdaje że ty jesteś pseudospecjalistą pisząc ludziom że kupując iphona to trzeba mieć najnowszego bo na starszym najnowszy ios 8 ma problemy to dziwne bo na iphonie 5 chodzą tak samo płynnie jak na szóstce pani specjalistko od siedmiu boleści i nie liczy się zdanie amatorów jak sama nazwa podkreślę AMATORÓW tylko zdanie kogoś kto zajmował się fachowo sprzętem elektronicznym kto może się wypowiedzieć a nie zwykła użytkowniczka taka jak ty bo twoje wątki czytali ostatnio nawet serwisanci Sony moi znajomi to naprawdę nie dowierzali w to co czytali , zajmij się czymś innym zapoznaj się z elektroniką itp wtedy pogadamy. A tak nawiasem test z wiedzy powiedz mi co to jest obwód drukowany gdzie się znajduję i na jakiej zasadzie działa ?
Słuchaj, serio, nie ruszają mnie Twoje komentarze bo tylko starasz się wywyższyć, nic więcej. Coś czuję, że bajeczki piszesz, jedna po drugiej. Potrafisz tylko huknąć na mnie, że się nie znam bo co? bo nie powiedziałam Ci, że pracuję w serwisie? Jak tak Cię to podnieca to wyślij laptopa do serwisu asus-a chociażby, biedactwa nie potrafią sobie poradzić z głupią łatką od microsoftu, która się gryzie ze sterownikami. Z reguły ludzie w serwisach to totalne dno, także no...i to nie jedyny przykład.
Ale spoko, dalej tylko sobie pokrzykuj co to nie Ty, jakich to nie masz znajomych i jakich to perfum nie używasz bo Cię stać
Nie rusza mnie to. A i nie będę specjalnie się zatrudniać w serwisie żeby Ci udowodnić, że łomatulu mam taki kontakt z elektroniką. Na moje to nawet iphone na oczy nie widziałeś skoro dla Ciebie g3 to szczyt geniuszu.
I póki co nie rzuciłeś ŻADNYM argumentem tylko sobie wmawiasz jakiś to Ty wspaniały
Skończyłam z Tobą dyskusję, mog kontynuować jak zaczniesz rzeczowo rozmawiać bo póki co nawet w tym wątku nikomu nie pomogłeś.
Dalej się podniecaj swoim g3, w swoim genialnym świecie
Z mojej strony koniec tej jałowej dyskusji. Ja tu przyszłam ludziom pomoc i doradzić a nie wmawiać, że ja to mam takie wielkie doświadczenie i ja wiem najlepiej.

Btw. jak Ci kiedyś przyjdzie dać telefon do testowania to pamiętaj, że dajesz go amatorom a nie mega super genialnym specjalistom, takim jak Ty nie masz w ogóle pojęcia na ten temat z tego co widzę.
Stary 2015-04-07, 22:19   #2568
adam23
Raczkowanie

Po pierwsze Asus to badziew a nie laptop laptop się zaczyna od conajmniej 4000 zł w zwyż chyba że mowa o tych tanich budżetowych jednarazówkach za 2000 zł po drugie kto tu się [cenzura] wymądrza to nie powiem jaka ja to znawczyni na tym i na tym o torebkach możesz sobie gadać i pomadce nie napisałem że g3 to szczyt możliwości a iphone jedyną rzecz jaką ma wspólną z tą marką to tylko logo i nie [cenzura] ludzi bo nawet nie odpowiedziałaś na moje pytanie co to jest i do czego służy ja tylko próbuję udowodnić że [cenzura] głupoty jeżeli chodzi o poniektóre rzeczy bo z niektórymi się zgodzę ale z niektórymi całkowicie nie zgodzę się ja mam pojęcie nie wiem jak ty achh no tak zapomniałem masz pojęcie z tego co w szkole uczyli hah pozdrawiam i dobrze tobię radzę zastanów się teraz bardzo dobrze zanim napiszesz a to że mnie stać to cóż jak komuś nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba dźwigać woreczki

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo.
Stary 2015-04-08, 00:40   #2569
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze Asus to badziew a nie laptop laptop się zaczyna od conajmniej 4000 zł w zwyż chyba że mowa o tych tanich budżetowych jednarazówkach za 2000 zł po drugie kto tu się [cenzura] wymądrza to nie powiem jaka ja to znawczyni na tym i na tym o torebkach możesz sobie gadać i pomadce nie napisałem że g3 to szczyt możliwości a iphone jedyną rzecz jaką ma wspólną z tą marką to tylko logo i nie [cenzura] ludzi bo nawet nie odpowiedziałaś na moje pytanie co to jest i do czego służy ja tylko próbuję udowodnić że [cenzura] głupoty jeżeli chodzi o poniektóre rzeczy bo z niektórymi się zgodzę ale z niektórymi całkowicie nie zgodzę się ja mam pojęcie nie wiem jak ty achh no tak zapomniałem masz pojęcie z tego co w szkole uczyli hah pozdrawiam i dobrze tobię radzę zastanów się teraz bardzo dobrze zanim napiszesz a to że mnie stać to cóż jak komuś nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba dźwigać woreczki

Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo w cytacie.
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 05:59   #2570
adam23
Raczkowanie

http://allegro.pl/dell-precision-m48...208803714.html
Stary 2015-04-08, 08:02   #2571
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze Asus to badziew a nie laptop laptop się zaczyna od conajmniej 4000 zł w zwyż chyba że mowa o tych tanich budżetowych jednarazówkach za 2000 zł
Tym zdaniem udowodniles, że jednak bardzo mało wiesz na temat sprzetu.

Proponuje, żebyś opuścił ten wątek bo prowokujesz awantury i próbujesz udowodnić, że najlepiej wszystko wiesz a ten wątek do tego nie służy. Tutaj się doradza ludziom a nie ich obraza.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 08:33   #2572
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Tym zdaniem udowodniles, że jednak bardzo mało wiesz na temat sprzetu.

Proponuje, żebyś opuścił ten wątek bo prowokujesz awantury i próbujesz udowodnić, że najlepiej wszystko wiesz a ten wątek do tego nie służy. Tutaj się doradza ludziom a nie ich obraza.
Dokładnie. To samo chciałam napisać więc tylko powiem, że się podpisuję wszystkimi łapakami pod tym postem

btw. Adaś, przecież Ty nawet nie wiesz gdzie pracuję i czy się uczę. Jedyne co wiesz, że jesteś kobietą i jawnie mnie z tego powodu dyskryminujesz.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Jak mam być szczera to znajdziesz laptopa o podobnych parametrach o połowę tańszego a za tą cenę to to jest baaaardzo słaby sprzęt.
Stary 2015-04-08, 16:46   #2573
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Pogrubione - bullshit. Starsze telefony dostają update systemu stabilny jeszcze przez trzy lub cztery kolejne wydania telefonów. Nie ma problemów z systemem po updacie.
Zgadzam się, że warto kupić najnowszy, bo elektronika się szybko starzeje mimo wszystko. A im nowszy tym dłużej ten update będzie dostawać.

Cytat:
To, że pracowałeś w serwisie, nie czyni Cię ekspertem. Tak jakbym powiedziała, że skoro rozkręciłam peceta 200 razy to jestem ekspertką od pecetów. Naprawa rozwalonego ekranu czy wymiana płyty głównej nie czyni z Ciebie eksperta od softu, jaki na nim działa.
"Genialności" Xperii nawet nie będę komentować, bo śmiech mnie bierze.

Cytat:
A może zamkniesz jadaczkę i przestaniesz ludzi obrażać?
Cytat:
Po pierwsze Asus to badziew a nie laptop laptop się zaczyna od conajmniej 4000 zł w zwyż chyba że mowa o tych tanich budżetowych jednarazówkach za 2000 zł po drugie kto tu się kur.... wymądrza to nie powiem jaka ja to znawczyni na tym i na tym o torebkach możesz sobie gadać i pomadce nie napisałem że g3 to szczyt możliwości a iphone jedyną rzecz jaką ma wspólną z tą marką to tylko logo i nie wkur.. ludzi bo nawet nie odpowiedziałaś na moje pytanie co to jest i do czego służy ja tylko próbuję udowodnić że pier.. głupoty jeżeli chodzi o poniektóre rzeczy bo z niektórymi się zgodzę ale z niektórymi całkowicie nie zgodzę się ja mam pojęcie nie wiem jak ty achh no tak zapomniałem masz pojęcie z tego co w szkole uczyli hah pozdrawiam i dobrze tobię radzę zastanów się teraz bardzo dobrze zanim napiszesz a to że mnie stać to cóż jak komuś nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba dźwigać woreczki
Nie masz prawa krytykować sprzętu, bo mniej kosztuje. Nie wszyscy potrzebują sprzętu za dziesięć tysięcy, jaki pokazałeś na wątku. Widziałam ostatnio śliczne, świecące się, smukłe i lekkie Lenovo, z parametrami porównywalnymi do tego Della i kosztującego mniej niż połowe jego ceny.

Nie wmówisz mi, że taki klocek jest wart tej ceny, bo nie jest. A jeżeli próbujesz tutaj pożerować na niewiedzy innych wklejajac tutaj linki do aukcji to jest to bardzo brzydka reklama, w dodatku banowana na tym forum.
Szczególnie, że jesteś w wątku dotyczącym telefonów, nie laptopów i robisz offtop.

Generalnie, jeśli ktoś by się zastanawiał nad lumią - można pisać, coś doradzić mogę. Tylko mała uwaga - ostatnio rozwaliłam ekran w mojej 920. Dotyk działa, tylko szybka jest peknięta. Cena oryginalnych części mnie przeraża, wcale tania nie jest. Za wymianę obudowy w nokia care też nieźle sobie liczą, więc radzę najpierw sprawdzić sobie ceny za części/serwis zanim kupicie telefon. O ile system działa świetnie, tak miałam nadzieję na odrobinę trwalsze szkło i pokrycie.

Teraz przymierzam się jednak mimo wszystko do jakiegoś taniego androida, mam już upatrzone kilka modeli do sprawdzenia, ale może coś polecicie? Moje wymagania:
Minimum 8mpx aparatu z tyłu
ok 400 złotych
1GB i więcej ramu
26-32 GB pamięci wewnętrznej lub możliwość rozszerzenia jej do tylu kartą. Jeśli już karta to przynajmniej te 4-8GB chciałabym mieć tej pamięci wbudowanej.

~George Michael

Stary 2015-04-08, 17:49   #2574
adam23
Raczkowanie

dam ci dobrą radę pffe idź się lecz bo twoje twierdzenie że znajdziesz z takimi parametrami nowego laptopa za połowe cenę jest totalnie bez sensu prawda taka że dobry sprzęt swoje kosztuje a laptop za 2000 zł to nie laptop a laptopodobne i chce tylko tu od początku uświadomić innych żebyś nie wciskała kitów ludziom ma temat że ten jest super tel a ten nie jest bo tak naprawdę tobie może być dobry jakiś tam model telefonu a dla innego może być to badziew więc to kwestia indywidualna.
i ten Dell jest warty każdej złotówki bo to jeszcze nie drogi bynajmniej dla mnie są dużo droższe np seria Alienware z bardzo zaawansowaną grafiką nie muszę nic wmawiać najmocniejszy procesor i 32GB Ram I7 extreme po 3,8ghz na rdzeń nie wspominając o karcie czyni go najmocniejszym laptopem jaki jest obecnie dostępny więc nie [cenzura] że za połowe ceny kupisz laptopa z takimi parametrami jak pisałem za ekstremalnie mocny sprzęt się płaci a ża 4000 zł to lepiej złożyć pc choć też bez rewelacji boże skąd tacy ludzie się biorą a lenovo to chińczyk więc życzę ci powodzenia

Czas edycji: 2015-12-02 o 12:06 Powód: Słownictwo.
Stary 2015-04-08, 17:55   #2575
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Micraell Pokaż wiadomość
Pogrubione - bullshit. Starsze telefony dostają update systemu stabilny jeszcze przez trzy lub cztery kolejne wydania telefonów. Nie ma problemów z systemem po updacie.
Zgadzam się, że warto kupić najnowszy, bo elektronika się szybko starzeje mimo wszystko. A im nowszy tym dłużej ten update będzie dostawać.

To, że pracowałeś w serwisie, nie czyni Cię ekspertem. Tak jakbym powiedziała, że skoro rozkręciłam peceta 200 razy to jestem ekspertką od pecetów. Naprawa rozwalonego ekranu czy wymiana płyty głównej nie czyni z Ciebie eksperta od softu, jaki na nim działa.
"Genialności" Xperii nawet nie będę komentować, bo śmiech mnie bierze.

A może zamkniesz jadaczkę i przestaniesz ludzi obrażać?

Nie masz prawa krytykować sprzętu, bo mniej kosztuje. Nie wszyscy potrzebują sprzętu za dziesięć tysięcy, jaki pokazałeś na wątku. Widziałam ostatnio śliczne, świecące się, smukłe i lekkie Lenovo, z parametrami porównywalnymi do tego Della i kosztującego mniej niż połowe jego ceny.

Nie wmówisz mi, że taki klocek jest wart tej ceny, bo nie jest. A jeżeli próbujesz tutaj pożerować na niewiedzy innych wklejajac tutaj linki do aukcji to jest to bardzo brzydka reklama, w dodatku banowana na tym forum.
Szczególnie, że jesteś w wątku dotyczącym telefonów, nie laptopów i robisz offtop.

Generalnie, jeśli ktoś by się zastanawiał nad lumią - można pisać, coś doradzić mogę. Tylko mała uwaga - ostatnio rozwaliłam ekran w mojej 920. Dotyk działa, tylko szybka jest peknięta. Cena oryginalnych części mnie przeraża, wcale tania nie jest. Za wymianę obudowy w nokia care też nieźle sobie liczą, więc radzę najpierw sprawdzić sobie ceny za części/serwis zanim kupicie telefon. O ile system działa świetnie, tak miałam nadzieję na odrobinę trwalsze szkło i pokrycie.

Teraz przymierzam się jednak mimo wszystko do jakiegoś taniego androida, mam już upatrzone kilka modeli do sprawdzenia, ale może coś polecicie? Moje wymagania:
Minimum 8mpx aparatu z tyłu
ok 400 złotych
1GB i więcej ramu
26-32 GB pamięci wewnętrznej lub możliwość rozszerzenia jej do tylu kartą. Jeśli już karta to przynajmniej te 4-8GB chciałabym mieć tej pamięci wbudowanej.
Zdajesz sobie sprawę, że za 400 zł to nie kupisz nic sensownego na androidzie? Nawet używanego.
A Twoja 920 miała gorilla 3 generacji? bo nie pamiętam ale moja 735 ma 3 generacji i spadła mi kilka razy i nic się nie stało.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
dam ci dobrą radę pffe idź się lecz bo twoje twierdzenie że znajdziesz z takimi parametrami nowego laptopa za połowe cenę jest totalnie bez sensu prawda taka że dobry sprzęt swoje kosztuje a laptop za 2000 zł to nie laptop a laptopodobne i chce tylko tu od początku uświadomić innych żebyś nie wciskała kitów ludziom ma temat że ten jest super tel a ten nie jest bo tak naprawdę tobie może być dobry jakiś tam model telefonu a dla innego może być to badziew więc to kwestia indywidualna.
i ten Dell jest warty każdej złotówki bo to jeszcze nie drogi bynajmniej dla mnie są dużo droższe i nie muszę nic wmawiać najmocniejszy procesor i 32GB Ram nie wspominając o karcie czyni go najmocniejszym laptopem jaki jest obecnie jest dostępny więc nie [cenzura] że za połowe ceny kupisz laptopa z takimi parametrami boże skąd tacy ludzie się biorą a lenovo to chińczyk więc życzę ci powodzenia
Adaś, ja tu sto razy podkreślałam, że dla każdego inny telefon jest dobry i nie nakrzyczałam na nikogo, że chce androida na przykład.
Nawet nie czytałeś moich postów, ot, stwierdziłeś, że kobieta to nie ma bladego pojęcia. Cóż, udowodniłeś, że nie warto w ogóle z Tobą dyskutować ani brać Twoich wypowiedzi na poważnie bo jedyne co to się wywyższasz, nic więcej.
Micraell też Ci dała do zrozumienia co o Tobie myśli.

Czas edycji: 2015-12-02 o 12:07 Powód: Słownictwo w cytacie.
Stary 2015-04-08, 18:07   #2576
adam23
Raczkowanie

a to że że mnie stać na laptopy za 10 tyś czy bardzo drogie telefony nie oznacza że się wywyższam a nawet jeśli to jest przysłowie kto bogatemu zabroni piszę tylko że dobry lapek to cena co najmniej 4000 zł i za to można kupić całkiem sensowny laptop zapewne wiesz co to jest niskobudżetówka a wracając do tel poczekajmy aż G4 wyjdzie z 64bitowym procesorem i wiesz tak mnie to obchodzi co myśli o mnie wirtualna osoba że nie nawet nie skomentuje

Edytowane przez adam23
Czas edycji: 2015-04-08 o 18:10
Stary 2015-04-08, 18:11   #2577
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

adam wes idz spinaj sie na innym watku albo innym forum bo juz odechciewa powoli ten watek podczytywac..

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 18:15   #2578
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
adam wes idz spinaj sie na innym watku albo innym forum bo juz odechciewa powoli ten watek podczytywac..
Myślę, że najwyższy czas po prostu go olać
Stary 2015-04-08, 18:15   #2579
adam23
Raczkowanie

ja już nie mam zamiaru się spinać więcej hehe czekoladowe serce brzmi bardzo apetycznie
Stary 2015-04-09, 21:46   #2580
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

potrzebuje szybkiej porady który lepszy : Samsung I9515 Galaxy S4 VE czy Samsung I9505 Galaxy S4 ?

Mam tylko godzinę na podjęcie decyzji.

Wg mnie to w sumie jak patrzyłam na parametry to różnic nie widzę, no może poza nowszym system tylko wgranym w I9515 ale nic więcej... może ktoś ma ten telefon i coś poradzi ?
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości