Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-14, 22:38   #751
=>Vicki<=
Raczkowanie

Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

od 3 dni spedzam z 7 godz. dziennie na nogach-latajac po sklepach, robiac zakupy, zalatwiajac rozne sprawy i wracam do domu zmachana. a mowilam ze bede cwiczyc wiecej. pozostaje mi tylko ruszyc sie sprzed komputera i do cwiczen!! bo w koncu, skoro zostalo tu zapisane ze tak obiecywalam, nie moge tego zlamac...!! wizaz jednak pomaga w mobilizacji!!! a wiec znow zapisuje bym byla "zmuszona" wykonac: zrobie 300 brzuszow, 30 pompek, cwiczenia szatynki po 30 powtorzen, skakanke 10min i hulahop 25min. i juz lece robic!!! niech cholera wezmie te moje zaborcze uda!! chyba nie lubia tego tluszczu az tak!!!
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 22:48   #752
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez =>Vicki<=
niech cholera wezmie te moje zaborcze uda!! chyba nie lubia tego tluszczu az tak!!!
Ja myślę, że to miłość wzajemna - udka lubią tłuszcz, bo im ciepło, a tłuszcz lubi udka, bo mu wygodnie. Cholera, ja tej miłości zwalczyć nie mogę... najgorsze miejsce jakie może się zdarzyć...
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-15, 13:08   #753
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

mi tez rece wysiadają przy kreceniu, one sie najszybciej meczą

aluhaa-zajrzyj do wątku z a6w

icee_dissy- nio to narazie krec bez wody bo chyba teraz w swieta nie znajdziesz otwartego papierniczego Ale dobre i takie kreecenie

Ja to przez te swieta wogole zniechęcona jestem do odchudzania i juz sobie wyobrazam ile przytyje
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-15, 13:32   #754
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa
mi tez rece wysiadają przy kreceniu, one sie najszybciej meczą

Ja to przez te swieta wogole zniechęcona jestem do odchudzania i juz sobie wyobrazam ile przytyje
A ja rękoma sobie wymachuję, kręcę, coś tam robię i mi się z nimi nic nie robi :P
W sumie to ja hulając kręcę biodrami na boki, ale napinam przy tym całe ciało, więc całe ciało pracuje i nie czuję zmęczenia jednej partii ciała
Stary 2006-04-15, 13:37   #755
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez hihi
A ja rękoma sobie wymachuję, kręcę, coś tam robię i mi się z nimi nic nie robi :P
W sumie to ja hulając kręcę biodrami na boki, ale napinam przy tym całe ciało, więc całe ciało pracuje i nie czuję zmęczenia jednej partii ciała
a mnie machanie rekami jeszcze bardziej meczy, tzn rece mi sie mecza od trzymania... a jak połoze na głowie to mi zaraz cierpną ale daje rade
Stary 2006-04-15, 13:49   #756
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa
a mnie machanie rekami jeszcze bardziej meczy, tzn rece mi sie mecza od trzymania... a jak połoze na głowie to mi zaraz cierpną ale daje rade
Hue hue hue, no ja myślę, że dajesz
Ja lubię się męczyć, masochistka ze mnie
Stary 2006-04-15, 14:57   #757
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez hihi
Hue hue hue, no ja myślę, że dajesz
Ja lubię się męczyć, masochistka ze mnie
Mnie czasami meczenie meczy Boze, jak ja zdania ujmuje
Chodzi o to ze zalezy kiedy lubie sie meczyc ale hula hop to jak przyjemnosc a nie meka
Stary 2006-04-15, 15:08   #758
piwnookaagacia
Raczkowanie

hihi bo te uda to jakos takie wredne sa a moze wlasnie goscinne?? ale u mnie tez nie chca sie pozegnac z tluszczykiem chociaz dzisiaj mialam znowu dzien mierzenia i wyglada na to ze jest ok

to dobrze pallitqua, ze nie tylko ja mam urlop swiateczny:P ja tez widze,a wlasciwie juz mi sie w brzuszku przekrecaja te wszystki swiateczne pysznosci no i jutro do babci......ale od wtorku wracam na lono diety i cwiczonek ze zdwojona sila!!
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-15, 18:27   #759
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnookaagacia
hihi bo te uda to jakos takie wredne sa a moze wlasnie goscinne?? ale u mnie tez nie chca sie pozegnac z tluszczykiem chociaz dzisiaj mialam znowu dzien mierzenia i wyglada na to ze jest ok
W sumie to... wizualnie nic nie widzę, ale jak się mierzę raz w tygodniu to widać zmianę... coś tam powoli ubywa, poza tym widać poprawę stanu skóry, więc może nie jest tak źle??
Stary 2006-04-16, 00:09   #760
amart
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny, doradźcie mi, bo juz nie wiem co mam robić Od paru miesięcy ćwiczę w domu, staram sie to robić regularnie, ale wiecie jak to jest... Natomiast od miesiąca chodzę na TBC i BS 2x w tygodniu. Stwierdziłam, że jak już kupię karnet, to nie będzie wymówek, ze mi się nie chce. Myślałam, że po takim wycisku przez miesiąc powinny być jakieś efekty. Dodatkowo ćwiczyłam jeszcze w domu (rowerek stacjonarny, lub wzmacniajace i kształtujące mięśnie). Jednak nie zauważyłam jednak jakiś szczególnych zmian. Powiem więcej - ŻADNYCH. Ważę się i mierzę raz w tyg. i nic ;( Teraz będę chodzić raz w tygodniu na TBC, no i zastanawiam sie co zrobić jeszcze z dwoma dniami. Jakos na nic nie mam ochoty... Jak nie ma efektów, to i motywacji brak Zeby schudnąć i zarazem wyrzeźbić mięsnie lepiej ćwiczyć areoby, czy może zapisać się na siłownie??? Czy siłownia daje takie efekty? Bo prawdę mówiąc dawno temu na nią chodziłam i nie wiem, czy ona nie służy tylko "karkom". Co radzicie?
Stary 2006-04-16, 00:27   #761
Ash
Wtajemniczenie

amart? A moze callanetics? Jest przyjemny i ja sobie bardzo go chwale. Poza tym po kilku dniach widac juz efekty. Sa osoby, ktore cwicza 2-3 tygodnie i sa zachwycone. Zajrzyj do watku callanetics.
Ja jestem tak zachwycona - poki co znaaacznie mniejszy cellulit, a w zasadzie powoli odchodzi w zapomnienie - ze namawiam mame, kuzynki, kolezanki. Mama zaczyna ze mna po swietach, a kuzynki juz cwicza i poki co bardzo im sie podoba. Kolezanki sa w trakcie sciagania filmikow
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 00:30   #762
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa
Ja sie zaliczam do hulomaniaczek ale mnie to jedynie rece bolą od trzymania w górze
A ja zakładam rece na piersi - jedna za druga. Mam nadzieje, ze wiesz o co chodzi
I moge krecic i krecic i krecic i krecic ...... ;-)
Stary 2006-04-16, 00:35   #763
amart
Raczkowanie

Ash Moze to nie jest zły pomysł, mam ściągnięte jakieś filmiki z callaneticsem. Tylko mam wrażenie, że takie monotonne te cwiczenia i mało dynamiczne. Ale może mi się wydaje. Dziękuję za radę
Stary 2006-04-16, 00:43   #764
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amart
Ash Moze to nie jest zły pomysł, mam ściągnięte jakieś filmiki z callaneticsem. Tylko mam wrażenie, że takie monotonne te cwiczenia i mało dynamiczne. Ale może mi się wydaje. Dziękuję za radę
No dynamiczne to one nie sa, ale chyba licza sie skutki, a nie to, zeby sie napocic i czasem nic z tego nie ma.

Ja zanim zaczelam cwiczyc minelo 2 tygodnie od sciagniecia filmikow. Jak zobaczylam jakie to monotonne to odrazu wylaczylam.
Potem jednak czytalam wypowiedzi dziewczyn i w koncu sie wzielam i bylam po prostu zachywona. 40 min zlecialo nie wiadomo kiedy i czulam sie super. Ja cwicze callanetics am i pm z callan, nie z bojarska czy tymi starymi niemieckimi babciami
Stary 2006-04-16, 11:14   #765
amart
Raczkowanie

[QUOTE=Ash]No dynamiczne to one nie sa, ale chyba licza sie skutki, a nie to, zeby sie napocic i czasem nic z tego nie ma.

Ash Ja właśnie zawsze wychodziłam z takiego założenia, że jak się nie spocę jak świnia i nie bolą mnie mięśnie na następny dzień, to guzik to dało. Ale moze warto zmienić sposób myślenia
Stary 2006-04-16, 12:00   #766
tripka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ja tez sie dolacze do tego watkuhmm czytajac niektore wypowiedzi wyglada na to ze polecacie na uda i posladki cwiczenia typu pillates czy streching?pomaga?a co powiecie na cwiczenia Tamilee Webb-"CHCE MIEC TAKIE POSLADKI"? cwiczyl moze ktos?ja mam zawsze male obawy,ze cwiczac np roznego rodzaju przysiady to bardziej wyrabiam sobie miesnie ud a nie posladkow...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 17:52   #767
=>Vicki<=
Raczkowanie

Zgadzam sie z Ash, ze lepiej robic niby "malo dynamiczne" cwiczenia ktore okazuje sie ze duuuuzo daja. z tydzien cwiczylam callanetics, pozniej mi sie znudzilo (ale po dzisiejszych swietach i jedzeniu chyba wroce ) miesnie nog mnie straaasznie bolaly przez te pare dni, czyli cos dawalo, i wygladaly duzo zgrabniej. a Ash, jest link do sciagniecia callanetics am i pm gdzies na forum? zaraz poszperam i tak bo sam tytul brzmi ciekawiej niz te babeczki niemieckie ktore sciagnelam (i z ktorych nic nie rozumiem ) i cos nowego (jak zwykle) poszukuje na nozki. w koncu, mam 3 tygodnie jeszcze do celu (ktorego nie osiagne, ale chce byc blisko )
zjadlam 2 kawalki szarlotki, 1 makowca i kawalek tortu urodzinowego mamy. musze to napisac tutaj by widziec ile kalorii ciastkowych dzisiaj pochlonelam hmmmm....ide poskakac
Stary 2006-04-16, 17:54   #768
=>Vicki<=
Raczkowanie

a i tripka- stretching jak najbardziej pomaga!!! co do pilates, nie lubie i nie cwicze wiec nie doradze, a tamillee tez nie mam. ale chyba zaraz sciagne bo straaasznie duzo o niej slysze i jakos nie mialam nigdy czasu sciagnac
Stary 2006-04-16, 20:39   #769
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez =>Vicki<=
zjadlam 2 kawalki szarlotki, 1 makowca i kawalek tortu urodzinowego mamy. musze to napisac tutaj by widziec ile kalorii ciastkowych dzisiaj pochlonelam hmmmm....ide poskakac
To Ty sobie nie dopisuj tych kalorii, żeby nie zwiększać poczucia winy, poskacz po prostu i pohulaj ;-)
Stary 2006-04-16, 21:29   #770
PaLLitQa
żona

agacia- No ja to mam mały urlop swiateczny i nie ma bata, zebym bez niego wytrzymała Byłam dzisiaj u ciotki najadłam sie śledzi, placków, sałatek, wędlin, kielicha tez wypiłam, czekoladki z alkoholem i wszystkiego po trochu zaszalałam, to co schudłam to juz pewnie odzyskałaM

ash-tez tak trzymam a jak mi sie nie chce to zakładam na głowe i po jakims czasie znowu na piersi
Stary 2006-04-16, 21:33   #771
vadi
*sportaddict*

Hihi - boski avatar i piękny kiciuś
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 21:45   #772
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi
Hihi - boski avatar i piękny kiciuś
Kiciusia mam jeszcze jednego, ale zbyt ruchliwy, by go złapać do zdjęcia A z tą, to mogę zrobić co chcę, więc i TŻ mógł jako takie zdjęcie zrobić
A co mi tam, niech wszyscy wiedzą, że ja to ja
Stary 2006-04-16, 23:00   #773
rolkaa15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka
Dołaczam się!
Z biodrami nie mam problemu [90-92], ale uda [56] przy wzroście 165 nie są bynajmniej moim marzeniem. Mam spore mięśnie, trochę je wyszczupliłam przez pilates i stretching [polecam!] ale tłuszcz od wew. strony niszczy wszystko :/
Planuję skakać na skakance i kupić agrafkę [motylka]. Z bieganiem się wstrzymam jak na razie, do póki nie kupię dobrych butów

Pupa jest w porządku, odkąd sie za nią wzięłam I znów polecam piltes na pupę i biodra! Rewelacja! Wreszcie zadek ma jakiś kształt!

Aha, biodra mierzymy w najszerszym miejscu, obejmując pupę
Co to jest ten pilates i stretching ja takze mam duze miesnie na udach ( od pływania ) jednak zakonczylam karierę i chcialabym sie jakos ich pozbyc czy znacie jakies sposoby bo wszystkie cwiczenia są dobre ale na spalanie tkanki tłuszczowej ktorej ja zaduzo nie mam a miesni nie wiem jak sie pozbyc Pomozcie !!
rolkaa15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 23:08   #774
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rolkaa15
Co to jest ten pilates i stretching ja takze mam duze miesnie na udach ( od pływania ) jednak zakonczylam karierę i chcialabym sie jakos ich pozbyc czy znacie jakies sposoby bo wszystkie cwiczenia są dobre ale na spalanie tkanki tłuszczowej ktorej ja zaduzo nie mam a miesni nie wiem jak sie pozbyc Pomozcie !!
Streching, czyli rozciąganie, które podobno działa wysmuklająco na mieśnie. A jeśli mamy je dość duże to rozciąganie zdecydowanie powinno pomóc.
A co do pozbywania się mięśni w dosłownym znaczeniu to... nie mam pojęcia
Stary 2006-04-17, 10:57   #775
arbuz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi
Kiciusia mam jeszcze jednego, ale zbyt ruchliwy, by go złapać do zdjęcia A z tą, to mogę zrobić co chcę, więc i TŻ mógł jako takie zdjęcie zrobić
A co mi tam, niech wszyscy wiedzą, że ja to ja
Jedno zdjęcie kiciusia z pewnością nie zawadziłoby nikomu na tym watku ...kotki mają ruchy tak pełne gracji...
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 18:05   #776
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arbuz
Jedno zdjęcie kiciusia z pewnością nie zawadziłoby nikomu na tym watku ...kotki mają ruchy tak pełne gracji...
Hehe, to może i Wam pokażę te moje kotki A żeby było na temat, to pupcie mają zgrabne i wiotkie ;-)

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2007-08-24 o 11:29
Stary 2006-04-17, 18:26   #777
arbuz
Rozeznanie

Ojeja jeja jeja ! A jakie oczy! I żeby też było na temat...to nie wiem, co wymyślic , ale koteczki to pierwsza klasa.
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 20:22   #778
PaLLitQa
żona

Jezu
Hihi boskie:ekkk: widze ze z Ciebie maniaczka kotków
Śliczne są jak sie zwią?
Stary 2006-04-17, 21:55   #779
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa
Jezu
Hihi boskie:ekkk: widze ze z Ciebie maniaczka kotków
Śliczne są jak sie zwią?
Maniaczka, bo tak jak one chciałabnym być zgrabna, wiotka i skoczna
Ta pasiasta, bura to Prycza, a czarna (brązowa) Zuzka
Stary 2006-04-18, 12:51   #780
piwnookaagacia
Raczkowanie

bossssskie te twoje kotki ja mam kocura Czarusia kotki sa takie...z gracja, rozciagniete

a tak na marginesie to dzisiaj sie oczyszczam po swiatecznym obzarstwie
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości