Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-11, 16:24   #1981
asienkaa87
Zadomowienie

Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

też mam problem z grubymi udami....tzn. przy mojej sylwetce wydają sie grube
gdyz mam 50cm w udzie, przy 35 nad kolanem i lydki 30cm.

tak wiec lydki mam szczuplutkie i te uda nie sa kompletnie proporcjonalne!!!
cwicze oczywiscie 3 razy w tygodniu chodze na aerobic ale z ud nic mi nei schodzi..
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 20:40   #1982
uważaj
Raczkowanie

witam

mam pytanie, jakie ćwiczenia, które wykonywałyście/ lub wykonujecie będą najbardziej efektywne, najlepsze żeby wyszczuplić uda w ciągu 3-4 tygodni? Powiem jeszcze ze robie teraz tamiliee webb na pupę i zaczynam callanetics. co jeszcze radzicie dodac zeby efekty były szybsze i zadowalające?

Mój blog: hotandbrainy.blogspot.com/
uważaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 10:16   #1983
Madziulkas13
Przyczajenie

GG do Madziulkas13
Unhappy Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Siemanko wszystkim moj problem polega na tym ze 20 lipca wyjezdzan nad morze a moj wtglad jest tragiczny od miesiąca stram sie ćwiczyć wieczorem i nie jeść słodyczy ale to i tk nie skutkuje jak mam szybko zrzucic sadełko z brzycha duzą pupe i "boczki" i jak walczyc z celulitisem na udach?? Sie rozpisałam mam nadzieje ze mi pomozecie aha i nie mam mozliwości ćwiczyć z hula-hopem POMOCY!!!
Madziulkas13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 09:54   #1984
mmmilena
Raczkowanie

Hehe, same probolemy na tej stronie (watku)
Zadnych odpowiedzi ...co mnie wcale nie dziwi, jako ze najprawdopodobniej wszystko juz zostalo powiedziane. Wiecie co, dziewczyny, skierujcie sie moze do 1. strony i po prostu poczytajcie posty o cwiczeniach, problemach i wszystkim, to daje zwykle znacznie wiecej niz indywidualne pytanie a'propos wlasnego przypadku, bo konkretna odpowiedz nie zawsze nadchodzi , a jak i nadejdzie, to czesto zbyt konkretna - jednostronna i malo obiektywna. A tak to sobie znajdziecie na 100% cos dla siebie (ja tak sie nauczylam i dziala - latwosc i obfitosc informacji!!! )
Pozdrawiam

mmmilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-10, 17:26   #1985
ivo00
Przyczajenie

Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na brzuch, pośladki oraz uda... (koszmar)

Dobra to niech mi ktos doradzi co mam robić. Zawsze byłam chudzielec 167cm wzrostu i 45 kilo drobna budowa kostna . Od jakiegos czasu wziełam sie za siebie i zaczełam wiecej jeśc zeby wkoncu nabrac cos ciałka no i przybrałam troche , tylko że najgorszy jest brzuch bo jak wczesniej miałam 58-60cm w pasie tak teraz mam cholera 70 cm nie nabieram równomiernie "tego ciałka" chciałbym jeszcze troszki przybrac ale boje sie ,że bede wygladac jak "miłośnik piwa" rączki nadal za szczupłe nogi tez by mogły troszke sie zaokraglić . a jak zaczne ćwiczyc sam brzuch to chyba z całego ciała zejdzie- no nie wiem . Jest w ogóle jakis sposób na to by przybrac równomiernie??? ( i nie mieć brzucha jak "ciąza urojona") Prosze o rady
ivo00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-16, 21:04   #1986
faajnie
Przyczajenie

Siemka wszystkim. Mam 174cm, moje wymiary:
-talia 65
-biodra 89
-uda 51
-łydki 34
Mam olbrzymi problem z celulitem na udach i tyłeczku. Zaczęłam jeździć na rowerku, 20 km dziennie (na najniższych obrotach ), ale to tylko na uda. Znacie może jakieś ćwiczenia na tyłek? Oprócz celulitu mam jeszcze wielką, wstrętną oponke na brzuch + boczki, robię brzuszki, ale jak na razie efektów nie widze, ile trzeba na nie czekać? Pozdrawiam
faajnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-20, 16:18   #1987
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Hej hej !

I jak wam idzie ? Pochwalcie sie sukcesami !

Oto moje od czasu poprzedniego postu (czyli 2 miesiace temu)
talia 83 > 73.5 (-9.5 cm)
pupa (biodra) 97 > 93.5 (-3.5 cm)
uda 56 > 53.5 (-3.5 cm)
kolana 39 > 38.5 (-0.5 cm)
łydki 35 > 33.5 (-1.5 cm)

niestyty biust spadl z 93 > 88 cm...
Stary 2007-07-21, 22:30   #1988
17coyote17
Raczkowanie

Unhappy Uda

hey Dziewczynkimam taki problem,moje uda są troszkę grube,nie oszukujmy się,dość grube szczególnie w tej części uda gdzie 2 nogi stykają się i oto mój problem,chodząc w spudniach bądź krótkich spodenkach nogi mi się ocierają o siebie i robią mi się takie brzydkie otarcia które bardzo pieką(to jest straszne(ma ktoś może takie problemy i jakieś rady na to??Pomocy dziewczyny!!
17coyote17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 22:54   #1989
anniaa

Dot.: Uda

dieta trening siłowy i interwały/aeroby trzeba poprostu schudnać

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 07:47   #1990
MagdalenaG
Raczkowanie

Potwierdzam - aeroby + ćwiczenia siłowe (osobiście robię martwy ciąg, wykroki i coś, co polecił mi mąż: trzymając sztangę na linii barków i karku pochylanie się się do przodu mniej więcej do kąta prostego, nie wiem jak profesjonalnie się to nazywa), no i agrafka. Momo długich lat ćwiczeń, dopiero po takim połączeniu ćwiczeń nogi zaczęły wyraźnie chudnąć , zajęło to około 2 miesiące, a ostatnio pierwszy raz w życiu ubrałam szorty do połowy uda i czułam się dobrze.
kogo oczekujemy? Kobiety...?"

J.Chmielewska
MagdalenaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 10:15   #1991
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Doraźnie polecam talk
a reszta jak dziewczyny pisały dieta + siłowe + aeroby/interwały
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 10:24   #1992
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaG Pokaż wiadomość
Potwierdzam - aeroby + ćwiczenia siłowe (osobiście robię martwy ciąg, wykroki i coś, co polecił mi mąż: trzymając sztangę na linii barków i karku pochylanie się się do przodu mniej więcej do kąta prostego, nie wiem jak profesjonalnie się to nazywa), no i agrafka. Momo długich lat ćwiczeń, dopiero po takim połączeniu ćwiczeń nogi zaczęły wyraźnie chudnąć , zajęło to około 2 miesiące, a ostatnio pierwszy raz w życiu ubrałam szorty do połowy uda i czułam się dobrze.
to ćwiczenie to "dzień dobry" (skłon ze sztangą na barkach)
Magda, a ile powtórzeń i serii robiłaś i z jakim obciążeniem, jeśli można?
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 11:51   #1993
MagdalenaG
Raczkowanie

Robię 4 serie po około 15-20 powtórzeń (w zależności siły w danym dniu) Ciężar, jak to mój szanowny małżonek twierdzi "iście pakerski" - obecnie 13 kg (zaczynałam od 10,5). No i taki trening "na nogi" 2 razy w tygodniu Podchodziłam do niego bardzo sceptycznie (ze względu na obciązenia), bo przez pierwszy miesiąc nic się nie działo, ale teraz coś się rusza
kogo oczekujemy? Kobiety...?"

J.Chmielewska
MagdalenaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-23, 13:39   #1994
inch
Zakorzenienie

Madzia, ok, dzięki ))
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 09:52   #1995
binitka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Tak jak i waszym celem tak i moim jest zgubienie centymetrów z udek i bioderek. Przekopałam wątek do jakiejś 30 strony i wiem już mniej więcej co można ćwiczyć: hula hop (wróciło do domu z piwnicy, ach nie zapomina się tego z dzieciństwa.... ale tylko w jedną stronę mi wychodzi), skakanka (kupiona w kiosku i całkiem nie źle mi idzie), biegi( mam straaasznie słabą kondycję jak biegam, to raczej w połowie to spacerek), rolki (kocham, też wylazły ostatnio z szafy) , callanetics( również mój ulubiony, jakiś czas temu ćwiczyłam i fajnie mnie nóżki bolały, lubię czuć że żyję ), poza tym to on chyba kształtuje mięśnie, które chyba mam całkiem niezłe, tylko trochę obrośnięte, zdecydowanie trzeba je rozciągnąć i wydłużyć), rowerek( też może być, tylko muszę go z powrotem w całość złożyć), pilates ( słyszałam że pozwala zgubić cm, ale nie wiem skąd wziąć ćwiczenia), jakieś ćwiczenia rozciągające( też niestety nie bardzo wiem jakie, muszę rozciągnąć te mięśnie które mam), no i jakieś tamilee, pump it up'y, 8 minuty,joga, Dance workout ( też niestety nie znam tych ćwiczeń i nie wiem jak je zdobyć i ćwiczyć)

Chciałabym byście pomogły ułożyć mi jakiś plan tygodniowy... nie chcę się przećwiczyć i mieć problemów....

No dziś mój 2 dzień wzmożonej pracy nad sobą: jestem po porannej przebieżce-spacerku -30 min, skakance -20 min, zaraz mam zamiar pohulać - 30 min i callanetics..

Moje cele to zrzucić centymetry z ud , bioderek i pośladków, brzuszek jest całkiem niezły (choć baaardzo słaby) i jemu też by się ciutkę przydało ...

Z góry dzięki za pomoc ... czekam na jakieś informacje i dalej czytam wątek...

Edytowane przez binitka
Czas edycji: 2007-08-08 o 10:17 Powód: dodatkowe info
binitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 10:17   #1996
maskotka666
Raczkowanie

GG do maskotka666

Hey dziewczyny tez mam za duzo tu i tam a szczegolnie w udach i caly czas sie urzalalam az trafilam tutaj przejzalam temat i postanowilam wziasc sie za sibie wczoraj probowalam juz paru cwiczeni heh
Zycze powodzenia wszystkim ktore tez postanowily zaczac cwiczyc 3mam za was kciuki

P.S. Mam nadzieje ze i mi uda sie zgubic kilka cm
maskotka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 10:40   #1997
binitka
Raczkowanie

Cześć maskotka!
Widzę,że jesteśmy tak samo początkujące tutaj..

Na pewno nam się uda tylko trzeba duużo chęci i wytrwałości...wiem wiem łatwo mówić... ciekawe kiedy mnie leń weźmie

Uch... mam takie zakwasy, że przykucnąć nie mogę... buu

dziewczyny w jaki sposób pozwalacie mięśniom odpocząć, żeby potem tak bardzo nie bolały, lubię je czuć ale mimo wszystko chciałabym jakoś funkcjonować...
binitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 23:19   #1998
oli$ka
Przyczajenie

GG do oli$ka
Talking Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na uda,pośladki oraz zetsawy ćwiczeń

nice, nice... teraz juz pozostaje TYLKO odrobina silnej woli i ... tere!
oli$ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 06:22   #1999
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na uda,pośladki oraz zetsawy ćwiczeń

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=trening+n%F3g
w tym wątku są gotowe zestawy, które połączone z dieta i innymi treningami dadzą świetne efekty

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 11:11   #2000
black16
Przyczajenie

Hej dziewczyny !!!!!!!!!

Mam pytanko. Nie jestem gruba bo przy wzroście 176 ważę 51 kg wiem to za mało, ale chciałabym żeby moje uda i biodra trochę się wyszczupliły i "ubiły". Najwięcej chodzi mi o uda bo jak patrze na tą galaretę to mi się aż coś robi. Znacie jakieś ćwiczenia które mogę robić w domu i które pomogą???? Jeździłam trochę na rowerze ale to było spontanicznie.
black16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 12:49   #2001
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Moze Callanetics ? U mnie sa dobre wyniki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132205
Stary 2007-08-29, 16:28   #2002
never
Przyczajenie

Thumbs down Grube nogi tragedia:((

Znacie moze jakies sprawdzone cwiczenia na nogi ??Prosze o pomoc !!
never jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 16:38   #2003
Brewka :)
sophisticated

Dot.: Grube nogi tragedia:((

znamy znamy dzięki używaniu tego https://wizaz.pl/forum/search.php?
polecam
Stary 2007-08-29, 16:39   #2004
sawa_sawa
Rozeznanie

Dot.: Grube nogi tragedia:((

biegi,przysiady,rower http://www.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_ehem.gif
Stary 2007-08-29, 19:03   #2005
MalyStworek
Raczkowanie

Smile Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Hej Dziewczyny!!
Ja co prawda nie nie cwicze dla zgubienia centymetrow, ale, zeby moje miesnie byly mocniejsze i bardziej widoczne... zeby cialo nie bylo "sflaczale" mam 169 cm i waze 56... jak dla mnie w pozadku
Co do cwiczen polecam Tamilee Webb z serii "I Want Those.." Ja cwicze brzuch i posladki. Na poczatku bylo ciezko, lalo sie ze mnie a miesnie nie wytrzymywaly, ale po 2-3 miesiacach zaczelobyc widac miesnie na brzuszku a pupa stala sie bardziej jedrna i twarda
A skad to wziac... dostalam od kolezanki Jesli macie E-Mule sprobujcie tam w wyszukiwarce wpisac tytul... powinno byc
Pozdrawiam i powodzenia
MalyStworek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-08, 13:47   #2006
ilusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile Pokaż wiadomość
hey dziewczyny poszukuje do kupienia jakichs plyt z aerobikiem itp do cwiczenia w domku. Bo nie bardzo mam czas biegac na silownie. Znacie moze jakies godne polecenia?? A moze macie w domku i macie mozliwosc przegrania na plytke?? Albo wiecie skad to mozna wziasc??? ja narazie na allegro znalazlam te polecane przez was wczesniej Pilates http://allegro.pl/show_item.php?item=59976225 ciekawe czy oplaca sie kupic...

Witam hmm godne polecenia ćwiczonka jak dla mnie to Body attack 46 /// ja zassałam te ćwiczenia z aresa i na początku jak mi się ściągnęło i włączyłam to byłam w szoku miałam to usunąć pojawił się jakiś facet umięśniony myślałam cóż to takiego jednak to było moje wybawienie dziewczyny naprawde polecam intensywnie pracuje całe ciało najbardziej nogi pośladki uda ///program ćwiczeń jest bardzo fajny podzielony na 11 serii do każdej inna muzyczka po prostu spox ///jeeśli ktoś zacznie to ćwiczyć to początki mogą być trudne naprawde było ciężko ale z czasem nie rozstawałam sie z tymi ćwiczeniami ///cóż moge o nich jeszcze powiedzieć nie wiem jak to działa na moje ciało z pewnośćia ujędrnia goodbye celllulite:ju pi:całę ciało chudnie ćwiczyłam codziennie jadłam kiedy miałam ochote i na co tylko miałam ochote a i tak co tydzień ubywało mi ponad kilogram w porywam 1.60 kg : jupi:wykonywałam te ćwiczenia codziennie codziennie to samo byłam strasznie zdziwiona zaskoczona i zadowolona bo pot lał sie ze mnie wszędzie dosłownie z każdego kawałka mojego ciała fajnie jest ćwiczyć sobie i mieć tą satysfakcję że pot spływa ci nawet po dłoniach czułam sie tak mokra jak pod prysznicem a jak zdejmowałam ubranie to normalnie całe mokre naprawde ///co więcej cała imreza trwa 58 minut niezbyt długo ale myśle że warto poświęcić tą godzinke żeby poczuć się lepiej z samą sobą ////jak ściągnąć ??????no więć wpisujemy w google ares i ściągamy program za darmo potem każdy wie co i jak jeśli wszystko będzie gotowe w wyszukiwarce wpisujemy sobie coś takiego Aerobic,Fitness Body Attack 46 to jest tytuł i szukamy ściągamy i ćwiczymy a jeśli któraś wizażanka się skusi to chętnie proszę o opinie pozdrawiam gorąco
ilusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 10:18   #2007
dancingwithmyself
Przyczajenie

problem z udami : (

hej

mam dosc uciazliwy problem od pewnego czasu. przed moim miesiecznym wyjazdem do niemiec moja figura byla swietna i bez zarzutu. mam bardzo maly biust bo skromne a75 i ogolnie jestem szczupla u gory. niestety podczas wyjazdu przybylo mi strasznie w udach. i wygladam teraz poprostu smiesznie ! ;( jeszcze w dodatku jestem wysoka bo 175 , i nie potrafie patrzec na te chuda i skromna gore i te masywne uda. pomocy, co robic!
dancingwithmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 17:56   #2008
motylek135
Przyczajenie

GG do motylek135

Witam wszystkich....

ja tu nowa jestem i tez próbuje coś zrobić ze swoimi udami i pupą.... ale wiecie jak to jest sie wziąść... hehe

Pozdrawiam
motylek135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 18:50   #2009
motylek135
Przyczajenie

GG do motylek135

Witam

A ja ćwiczyłam przez miesiąc po trzy razy w tygoniu czasami cztery razy
"Billy Blanks - Taebo - 8 Minute Workout" i były bardzo ładne rezultaty....
Wpłyneło to na pośladki, uda i brzuszek...

a teraz się troche zasiedziałam ale właśnie od dzisiaj postanowiłam wziąść się w garść i zaczełam znów ćwiczyć...

A teraz własnie jeszcze dodałam sobie ćwiczenia Cindy Clauford 10 minutowe ćwiczenia...
Stary 2007-10-15, 16:37   #2010
Lilka20:)
Przyczajenie

Uda!!!!DLA MNIE ZA GRUBE!!!:((

Co zrobic, zeby miec szczuple uda?????
Reszta ciala jest w pozadku ale na te uda to nie moge patrzec!!!!!!!!!
Co stosowac?kosmetyki?cwicze nia?dieta?
Bardzo prosze poradzcie co mozna z takim problemem zrobic!
Z gory dziekuje i pozdrawiam!
Lilka20:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości