|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
też mam problem z grubymi udami....tzn. przy mojej sylwetce wydają sie grube
gdyz mam 50cm w udzie, przy 35 nad kolanem i lydki 30cm. tak wiec lydki mam szczuplutkie i te uda nie sa kompletnie proporcjonalne!!! cwicze oczywiscie 3 razy w tygodniu chodze na aerobic ale z ud nic mi nei schodzi.. |
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
witam
mam pytanie, jakie ćwiczenia, które wykonywałyście/ lub wykonujecie będą najbardziej efektywne, najlepsze żeby wyszczuplić uda w ciągu 3-4 tygodni? Powiem jeszcze ze robie teraz tamiliee webb na pupę i zaczynam callanetics. co jeszcze radzicie dodac zeby efekty były szybsze i zadowalające?
|
|
#1983 |
|
Przyczajenie
|
Siemanko wszystkim
a moj wtglad jest tragiczny od miesiąca stram sie ćwiczyć wieczorem i nie jeść słodyczy ale to i tk nie skutkuje jak mam szybko zrzucic sadełko z brzycha duzą pupe i "boczki" i jak walczyc z celulitisem na udach?? Sie rozpisałam mam nadzieje ze mi pomozecie POMOCY!!!
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, same probolemy na tej stronie (watku) ![]() ![]() Zadnych odpowiedzi ![]() ...co mnie wcale nie dziwi, jako ze najprawdopodobniej wszystko juz zostalo powiedziane. Wiecie co, dziewczyny, skierujcie sie moze do 1. strony i po prostu poczytajcie posty o cwiczeniach, problemach i wszystkim, to daje zwykle znacznie wiecej niz indywidualne pytanie a'propos wlasnego przypadku, bo konkretna odpowiedz nie zawsze nadchodzi , a jak i nadejdzie, to czesto zbyt konkretna - jednostronna i malo obiektywna. A tak to sobie znajdziecie na 100% cos dla siebie )Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
|
#1985 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na brzuch, pośladki oraz uda... (koszmar)
Dobra to niech mi ktos doradzi co mam robić. Zawsze byłam chudzielec 167cm wzrostu i 45 kilo drobna budowa kostna . Od jakiegos czasu wziełam sie za siebie i zaczełam wiecej jeśc zeby wkoncu nabrac cos ciałka no i przybrałam troche , tylko że najgorszy jest brzuch bo jak wczesniej miałam 58-60cm w pasie tak teraz mam cholera 70 cm
nie nabieram równomiernie "tego ciałka" chciałbym jeszcze troszki przybrac ale boje sie ,że bede wygladac jak "miłośnik piwa" rączki nadal za szczupłe nogi tez by mogły troszke sie zaokraglić . a jak zaczne ćwiczyc sam brzuch to chyba z całego ciała zejdzie- no nie wiem . Jest w ogóle jakis sposób na to by przybrac równomiernie??? ( i nie mieć brzucha jak "ciąza urojona") Prosze o rady
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Przyczajenie
|
Siemka wszystkim. Mam 174cm, moje wymiary:
-talia 65 -biodra 89 -uda 51 -łydki 34 Mam olbrzymi problem z celulitem na udach i tyłeczku. Zaczęłam jeździć na rowerku, 20 km dziennie (na najniższych obrotach ), ale to tylko na uda. Znacie może jakieś ćwiczenia na tyłek? Oprócz celulitu mam jeszcze wielką, wstrętną oponke na brzuch + boczki , robię brzuszki, ale jak na razie efektów nie widze, ile trzeba na nie czekać? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej !
I jak wam idzie ? Pochwalcie sie sukcesami ! Oto moje od czasu poprzedniego postu (czyli 2 miesiace temu) talia 83 > 73.5 (-9.5 cm) pupa (biodra) 97 > 93.5 (-3.5 cm) uda 56 > 53.5 (-3.5 cm) kolana 39 > 38.5 (-0.5 cm) łydki 35 > 33.5 (-1.5 cm) niestyty biust spadl z 93 > 88 cm...
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
hey Dziewczynki
![]() (to jest straszne![]() (ma ktoś może takie problemy i jakieś rady na to??Pomocy dziewczyny!!
|
|
|
|
|
#1989 |
|
♥
|
Dot.: Uda
dieta trening siłowy i interwały/aeroby trzeba poprostu schudnać
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam - aeroby + ćwiczenia siłowe (osobiście robię martwy ciąg, wykroki i coś, co polecił mi mąż: trzymając sztangę na linii barków i karku pochylanie się się do przodu mniej więcej do kąta prostego, nie wiem jak profesjonalnie się to nazywa), no i agrafka. Momo długich lat ćwiczeń, dopiero po takim połączeniu ćwiczeń nogi zaczęły wyraźnie chudnąć
i czułam się dobrze.
|
|
#1991 |
|
Rzabbocop
|
Doraźnie polecam talk
![]() a reszta jak dziewczyny pisały dieta + siłowe + aeroby/interwały |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda, a ile powtórzeń i serii robiłaś i z jakim obciążeniem, jeśli można? |
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Robię 4 serie po około 15-20 powtórzeń (w zależności siły w danym dniu) Ciężar, jak to mój szanowny małżonek twierdzi "iście pakerski" - obecnie 13 kg (zaczynałam od 10,5). No i taki trening "na nogi" 2 razy w tygodniu
Podchodziłam do niego bardzo sceptycznie (ze względu na obciązenia), bo przez pierwszy miesiąc nic się nie działo, ale teraz coś się rusza
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ok, dzięki
))
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Tak jak i waszym celem tak i moim jest zgubienie centymetrów z udek i bioderek. Przekopałam wątek do jakiejś 30 strony i wiem już mniej więcej co można ćwiczyć: hula hop (wróciło do domu z piwnicy, ach nie zapomina się tego z dzieciństwa.... ale tylko w jedną stronę mi wychodzi ), poza tym to on chyba kształtuje mięśnie, które chyba mam całkiem niezłe, tylko trochę obrośnięte, zdecydowanie trzeba je rozciągnąć i wydłużyć), rowerek( też może być, tylko muszę go z powrotem w całość złożyć), pilates ( słyszałam że pozwala zgubić cm, ale nie wiem skąd wziąć ćwiczenia), jakieś ćwiczenia rozciągające( też niestety nie bardzo wiem jakie, muszę rozciągnąć te mięśnie które mam), no i jakieś tamilee, pump it up'y, 8 minuty,joga, Dance workout ( też niestety nie znam tych ćwiczeń i nie wiem jak je zdobyć i ćwiczyć)Chciałabym byście pomogły ułożyć mi jakiś plan tygodniowy... nie chcę się przećwiczyć i mieć problemów.... No dziś mój 2 dzień wzmożonej pracy nad sobą: jestem po porannej przebieżce-spacerku -30 min, skakance -20 min, zaraz mam zamiar pohulać - 30 min i callanetics..Moje cele to zrzucić centymetry z ud , bioderek i pośladków, brzuszek jest całkiem niezły (choć baaardzo słaby) i jemu też by się ciutkę przydało ... Z góry dzięki za pomoc ... czekam na jakieś informacje i dalej czytam wątek... Edytowane przez binitka Czas edycji: 2007-08-08 o 10:17 Powód: dodatkowe info |
|
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
tez mam za duzo tu i tam a szczegolnie w udach i caly czas sie urzalalam az trafilam tutaj przejzalam temat i postanowilam wziasc sie za sibie wczoraj probowalam juz paru cwiczeni heh ![]() Zycze powodzenia wszystkim ktore tez postanowily zaczac cwiczyc 3mam za was kciuki P.S. Mam nadzieje ze i mi uda sie zgubic kilka cm
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Cześć maskotka!
Widzę,że jesteśmy tak samo początkujące tutaj.. Na pewno nam się uda tylko trzeba duużo chęci i wytrwałości...wiem wiem łatwo mówić... ciekawe kiedy mnie leń weźmie Uch... mam takie zakwasy, że przykucnąć nie mogę... buu ![]() dziewczyny w jaki sposób pozwalacie mięśniom odpocząć, żeby potem tak bardzo nie bolały, lubię je czuć ale mimo wszystko chciałabym jakoś funkcjonować... |
|
|
|
|
#1998 |
|
Przyczajenie
|
nice, nice...
tere!
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na uda,pośladki oraz zetsawy ćwiczeń
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=trening+n%F3g
w tym wątku są gotowe zestawy, które połączone z dieta i innymi treningami dadzą świetne efekty
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#2000 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny !!!!!!!!!
Mam pytanko. Nie jestem gruba bo przy wzroście 176 ważę 51 kg wiem to za mało, ale chciałabym żeby moje uda i biodra trochę się wyszczupliły i "ubiły". Najwięcej chodzi mi o uda bo jak patrze na tą galaretę to mi się aż coś robi. Znacie jakieś ćwiczenia które mogę robić w domu i które pomogą???? Jeździłam trochę na rowerze ale to było spontanicznie. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze Callanetics ? U mnie sa dobre wyniki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132205
|
|
#2002 |
|
Przyczajenie
|
Znacie moze jakies sprawdzone cwiczenia na nogi ??Prosze o pomoc !!
|
|
|
|
|
#2003 |
|
sophisticated
|
Dot.: Grube nogi tragedia:((
znamy znamy dzięki używaniu tego
https://wizaz.pl/forum/search.php?polecam |
|
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grube nogi tragedia:((
biegi,przysiady,rower http://www.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_ehem.gif
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!
Ja co prawda nie nie cwicze dla zgubienia centymetrow, ale, zeby moje miesnie byly mocniejsze i bardziej widoczne... zeby cialo nie bylo "sflaczale" mam 169 cm i waze 56... jak dla mnie w pozadku ![]() Co do cwiczen polecam Tamilee Webb z serii "I Want Those.." Ja cwicze brzuch i posladki. Na poczatku bylo ciezko, lalo sie ze mnie a miesnie nie wytrzymywaly, ale po 2-3 miesiacach zaczelobyc widac miesnie na brzuszku a pupa stala sie bardziej jedrna i twarda A skad to wziac... dostalam od kolezanki Jesli macie E-Mule sprobujcie tam w wyszukiwarce wpisac tytul... powinno byc ![]() Pozdrawiam i powodzenia
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam jednak to było moje wybawienie dziewczyny naprawde polecam intensywnie pracuje całe ciało najbardziej nogi pośladki uda ///program ćwiczeń jest bardzo fajny podzielony na 11 serii do każdej inna muzyczka po prostu spox ///jeeśli ktoś zacznie to ćwiczyć to początki mogą być trudne naprawde było ciężko ale z czasem nie rozstawałam sie z tymi ćwiczeniami ///cóż moge o nich jeszcze powiedzieć nie wiem jak to działa na moje ciało z pewnośćia ujędrnia goodbye celllulite niezbyt długo ale myśle że warto poświęcić tą godzinke żeby poczuć się lepiej z samą sobą ////jak ściągnąć ??????no więć wpisujemy w google ares i ściągamy program za darmo potem każdy wie co i jak jeśli wszystko będzie gotowe w wyszukiwarce wpisujemy sobie coś takiego Aerobic,Fitness Body Attack 46 to jest tytuł i szukamy ściągamy i ćwiczymy a jeśli któraś wizażanka się skusi to chętnie proszę o opinie pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Przyczajenie
|
problem z udami : (
hej
![]() mam dosc uciazliwy problem od pewnego czasu. przed moim miesiecznym wyjazdem do niemiec moja figura byla swietna i bez zarzutu. mam bardzo maly biust bo skromne a75 i ogolnie jestem szczupla u gory. niestety podczas wyjazdu przybylo mi strasznie w udach. i wygladam teraz poprostu smiesznie ! ;( jeszcze w dodatku jestem wysoka bo 175 , i nie potrafie patrzec na te chuda i skromna gore i te masywne uda. pomocy, co robic! |
|
|
|
|
#2008 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich....
ja tu nowa jestem i tez próbuje coś zrobić ze swoimi udami i pupą.... ale wiecie jak to jest sie wziąść... hehePozdrawiam |
|
|
|
|
#2009 |
|
Przyczajenie
|
Witam
A ja ćwiczyłam przez miesiąc po trzy razy w tygoniu czasami cztery razy "Billy Blanks - Taebo - 8 Minute Workout" i były bardzo ładne rezultaty.... ![]() Wpłyneło to na pośladki, uda i brzuszek... ![]() a teraz się troche zasiedziałam ale właśnie od dzisiaj postanowiłam wziąść się w garść i zaczełam znów ćwiczyć... ![]() A teraz własnie jeszcze dodałam sobie ćwiczenia Cindy Clauford 10 minutowe ćwiczenia...
|
|
#2010 |
|
Przyczajenie
|
Uda!!!!DLA MNIE ZA GRUBE!!!:((
Co zrobic, zeby miec szczuple uda?????
Reszta ciala jest w pozadku ale na te uda to nie moge patrzec !!!!!!!!!Co stosowac?kosmetyki?cwicze nia?dieta? Bardzo prosze poradzcie co mozna z takim problemem zrobic! Z gory dziekuje i pozdrawiam!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

a moj wtglad jest tragiczny od miesiąca stram sie ćwiczyć wieczorem i nie jeść słodyczy ale to i tk nie skutkuje
duzą pupe i "boczki" i jak walczyc z celulitisem na udach??
Sie rozpisałam
mam nadzieje ze mi pomozecie
, a jak i nadejdzie, to czesto zbyt konkretna - jednostronna i malo obiektywna. A tak to sobie znajdziecie na 100% cos dla siebie
nie nabieram równomiernie "tego ciałka" chciałbym jeszcze troszki przybrac ale boje sie ,że bede wygladac jak "miłośnik piwa" rączki nadal za szczupłe nogi tez by mogły troszke sie zaokraglić . a jak zaczne ćwiczyc sam brzuch to chyba z całego ciała zejdzie- no nie wiem . Jest w ogóle jakis sposób na to by przybrac równomiernie??? ( i nie mieć brzucha jak "ciąza urojona") Prosze o rady

), poza tym to on chyba kształtuje mięśnie, które chyba mam całkiem niezłe, tylko trochę obrośnięte, zdecydowanie trzeba je rozciągnąć i wydłużyć), rowerek( też może być, tylko muszę go z powrotem w całość złożyć), pilates ( słyszałam że pozwala zgubić cm, ale nie wiem skąd wziąć ćwiczenia), jakieś ćwiczenia rozciągające( też niestety nie bardzo wiem jakie, muszę rozciągnąć te mięśnie które mam), no i jakieś tamilee, pump it up'y, 8 minuty,joga, Dance workout ( też niestety nie znam tych ćwiczeń i nie wiem jak je zdobyć i ćwiczyć)
tez mam za duzo tu i tam a szczegolnie w udach
i caly czas sie urzalalam az trafilam tutaj przejzalam temat i postanowilam wziasc sie za sibie