|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grube uda- mój odwieczny problem.
no tak- dzieki diecie i ćwiczeniom itd schudłam 10 kg...a w udach tylko 3 cm....wszytsko co schudłam zleciało z rąk i z brzucha...uda praktycznie zostały...
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba nadal ćwiczyć i mniej jeść i muszą w końcu te nogi schudnąć! sama sie złoszcze ze juz tak wychudłam na górze a uda wielkie jak zawsze ale nie ma innej możliwości one tez musza schudnąć!
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taką budowę- od dziecka miałam grubiutkie nóżki
Mam to po tacie ;/ No ale nie ma co zwalać na geny bo chociaż trochę to muszą schudnąć nie poddawajmy się !!!!!!!
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Tak tak nie ma co zwalać na geny. Ja Jak byłam mała miałam ze 13 lat to ważyłam 70 kg na jakies 165 cm. Wyglądałam tragicznie bo biust malutki jeszcze nie miałam az tak kobiecej sylwetki a wszystko szło w tyłek i uda i mówili mi ze i tak nie mam po co sie odchudzac bo mam taką sylwetkę po mamie. ze mam to w genach ze bede grubsza ( mama wazy 120 kg;/) a ja ich nie sluchalam i schudlam do 53. teraz mam z 57-8 i 174 cm i jak to przeciez mowili ze nigdy nie schudne bo mam w genach ze bede pulchna po mamie.
) nie ma co zwalac na geny dobrze mowisz, sami mozemy ukształtować swoje ciało, ale tak po cichu zazdroszcze jak niektórzy w genach dostaja szybką przemiane materii, jedzą co chcą a ciagle szczupli
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie-- nie zwalamy na geny tylko walczymy.... Mam nadzieję, że kiedyś będę mogla założyć krótką spódniczkę......
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki co tam u Was dzisiaj?
Jak weekendzik minął
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Odwieczny problem grubych ud dotyczy niestety równiez mnie
ale od tygodnia walcze z nimi i mam nadzieje,ze niedlugo zobacze efekty masakra po prostu. a najgorsze jest to,ze tluszczyk odklada mi sie zawsze ponizej pasa, w udach i posladkach, czego efektem jest to, ze bluzki nosze w rozmiarze S, a spodnie L powodzenia dziewczynki, musismy dac rade
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wąskie biodra i grube uda po mamie.
ale wiem, że geny to nie wszystko, spora część zależy ode mnie..
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
ojj tak dobrze to nie ma
![]() chociaz tez bym tak wolala :P
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Problem grubych ud nie jest mi obcy
. Czy znacie jakieś sprawdzone ćwiczenia które pozwolą spalić tkankę tłuszczową a nie rozbudują mięśni ud?
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Ja po steperku widze niezle rezultaty. Polecam go na wszystko.
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
Koszmarne uda!
Witam wszystkich serdecznie
![]() Przeszukałam kilka wątków wstecz, faktycznie znalazł się podobny temat ale nie znalazłam w nim adekwatnej dla mnie rady, więc postanowiłam zapytać... osobiście? ![]() Tak jak w temacie- moim zmartwieniem są uda. Jestem niska, drobnej budowy i ogólnie jestem szczupła, jedynie UDA stanowią dla mnie problem- jakąś taką mam głupią budowę, heh... Bardzo będę wdzięczna, jeśli ktoś mógłby przekazać mi jakiś sensowny zestaw ćwiczeń /oczywiście dieta obowiązkowa/, czy linki z youtuba, które pomagają przy cwiczeniach. Sama sie na tym nie znam więc ciężko mi wybrać, czy się zdecydować. W tym roku zdaję maturę, prawko, CAE i nie mam czasu na fitness czy siłownię, dlatego niestety ten typ aktywności odpada ![]() Bardzo proszę o jakieś rady, cokolwiek, bo sama nie wiem co z tym robić, a nie mam zamiaru pogodzić się z tymi udami:P Pozdrawiam serdecznie!!!! ))Magda
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koszmarne uda!
Witaj moja imienniczko
![]() Skoro nie masz czasu na jakies konkretne cwiczenia polecam 8 minute legs - sa naprawde dobre, a znajdziesz je na YouTube. PS. A po co Ci cerytfikat CAE? ;> Pozdrawiam
|
|
|
#2566 |
|
Przyczajenie
|
Pierwsza pomagaczka, jakże mi miło Madziu!
![]() ![]() Hm, widziałam i nawet... próbowałam Zastanawiam się jednak, czy te 8 minut każdego dnia faktycznie coś zdziała... Może robić to 2 razy dziennie? Sama nie wiem jak to poskładać, żeby to miało sens Bo tak naprawde chciałabym zrzucić po 4 cm z obwodu każdego udka ![]() Pozdrawiam ![]() PS. Bo wolę mieć z głowy;P
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Raz dziennie, a porzadnie - z napinaniem miesni, ktore cwiczysz, bedzie ok
Wystarczy ;] Chyba ze inne Wizazanki moga jeszcze jakos pomoc? HmmA co do tego certyfikatu. Chcialam kiedys zrobic sobie taki, ale nie wiem po co... Chyba tak dla szpanu i dlatego zastanawiam sie po co ludziom takie rzeczy Stad pytanie
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie rozumiem, co to znaczy, że nie masz czasu na fitness. To po co pytasz o ćwiczenia, skoro nie masz zamiaru ćwiczyć? Żadne ćwiczenia nie zrobią się same, te 30 minut 3 razy w tygodniu to jakoś trzeba znaleźć (przy założeniu, że robisz trening na całe ciało, bo przecież nie będziesz ćwiczyć samych nóg...).
|
|
|
#2569 |
|
Przyczajenie
|
Napisałam, że nie mam czasu wybierać się do siłowowni, a czas w domu łatwiej mi wygospodarować i o takie ćwiczenia pytałam.
Dzięki!
|
|
#2570 |
|
♥
|
Był juz wątek gdzie były podane przykładowe treningi jak i treningi bez sprzetu
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
Przytyłam kilogram
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie swoich ud
![]() jak juz wizazanka poradzila 8min legs no i ja pod prysznicem szoruje szorstka gabka a po prysznicu masuje taka raczka do masazu (kosztuje kilka zl) poza tym jak robisz peeling calego ciala wiecej czasu poswiecaj udom no i mozna tez masowac "recznie" ruchami od kolana w gore, tak jakby przebychajac tluszczyk w gore powodzenia |
|
|
|
|
#2573 |
|
Przyczajenie
|
też nie lubie sowich ud. czy te cw naprawde pomagają?
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy, które ćwiczenia
![]() Jeśli zastosujesz podstawowe "ćwiczenia kuchenne", czyli zdrowe odżywianie w proporcjach dostosowanych do Twojego celu i indywidualnego zapotrzebowania, a do tego regularny trening siłowy, to w ciągu kilku miesięcy będziesz miała takie uda, jakie będziesz chciała. Ale nastawienie "nie lubię swoich ud" nie wróży dobrze, bo nie da się uprawiać sportu, jeśli to tylko walka z organizmem czy też z jego częścią. Podstawową rzeczą jest akceptacja i zrozumienie, dobre poznanie własnego ciała i jego reakcji.
|
|
#2575 |
|
Przyczajenie
|
Ćwiczę 2 serie po 15 minut na stepperze parabolicznym /przy mojej zerowej kondycji więcej nie dam rady póki co a nie chce szybko zrezygnować/
Dostałam takie dwa przyrządy do masażu z Eveline i kupiłam 2 tubki kremu jakiegoś wyszczuplającego na cellulit /póki co go nie mam ale wole zapobiegać niż potem sie załamywać/no i rękawice do szorowania .... i tu mam pytanie: Czy masować mam uda po wsmarowaniu kremu, czy przed?
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Przyczajenie
|
Aaaaha, to wszystko jasne, dziekuję : )
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
czy da się pozbyć takiego cellulitu i wyszczuplić moje nogi jak to osiągnąć
dziewczyny proszę pomóżcie mi pozbyć sie tego draństwa i ile czasu będę musiała czekać na rezultaty. Chciałabym wyszczuplić nogi o kilka cm oraz brzuszek powiedzmy może z 5
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...f6267739596cf6 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

trzeba nadal ćwiczyć i mniej jeść i muszą w końcu te nogi schudnąć! sama sie złoszcze ze juz tak wychudłam na górze a
ale od tygodnia walcze z nimi i mam nadzieje,ze niedlugo zobacze efekty