Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 21:26   #421
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez BLONDYNECZKA76 Pokaż wiadomość
Tak ja wogóle się nie zabespieczam jak się kocham!!! piersi mnie swędzą dziwny odech z jamy ustnej i łydki tez mnie swędzom!!!
W takim razie zrób sobie test 14 dni od stosunku i po sprawie. Swędzące łydki raczej nie zwiastują ciąży a piersi mogą być nabrzmiałe również z powodu zbliżającej się miesiączki.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:39   #422
LaCandy
Zadomowienie

W końcu i ja muszę tutaj opisać swój problem, a często przeglądałam wasz wątek. Zdarzyło się, że z TŻ'tem wpadliśmy na wprost 'genialny' pomysł zeby pokochać się bez prezerwatywy. TŻ wyszedł z kąpieli akurat, ten stosunek - jeśli można to tak nazwać, trwał ok minuty i nie doszło do wytrysku. To jest mniej więcej połowa mojego cyklu, trudno mi to określić bo moje cykle są raczej dłuższe, po 30-32 dni... Ostatnią miesiączkę miałam 15 listopada. Istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży? Wybrać się do lekarza po tabletkę 'po' czy lepiej się wstrzymać?
Stary 2009-11-29, 22:14   #423
katia_
Raczkowanie

witam miłe panie w wieczór Andrzejkowy... chciałam tylko zameldować że okresu nadal brak, moje piersi bolą z każdej strony, od przodu jak dotykam i jak przycisnę przedramionami delikatnie...a na myśl że mój mąż miałby ich dotknąć...aaajjj...no i takie ciężkie się wydają... Jedna z was radzi mi zrobić kolejny test dopiero w sobotę...ale ja chyba nie wytrzymam tyle...
Buziaki!

Edytowane przez katia_
Czas edycji: 2009-11-29 o 22:16
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 07:17   #424
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaCandy Pokaż wiadomość
W końcu i ja muszę tutaj opisać swój problem, a często przeglądałam wasz wątek. Zdarzyło się, że z TŻ'tem wpadliśmy na wprost 'genialny' pomysł zeby pokochać się bez prezerwatywy. TŻ wyszedł z kąpieli akurat, ten stosunek - jeśli można to tak nazwać, trwał ok minuty i nie doszło do wytrysku. To jest mniej więcej połowa mojego cyklu, trudno mi to określić bo moje cykle są raczej dłuższe, po 30-32 dni... Ostatnią miesiączkę miałam 15 listopada. Istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży? Wybrać się do lekarza po tabletkę 'po' czy lepiej się wstrzymać?
Najlepiej poradzić się lekarza. Na oko można powiedzieć że byłaś w fazie płodnej bo była to połowa cyklu , ale to tylko na oko. Nie było wytrysku w ogóle czy w środku w sensie w Tobie??Wiele już mówiło się na temat płynu pojawiającego się tuż przed wytryskiem oraz obecności plemników w nim. W Twoim przypadku same niewiadome. Myślę że lekarz doradzi Ci najlepiej.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
witam miłe panie w wieczór Andrzejkowy... chciałam tylko zameldować że okresu nadal brak, moje piersi bolą z każdej strony, od przodu jak dotykam i jak przycisnę przedramionami delikatnie...a na myśl że mój mąż miałby ich dotknąć...aaajjj...no i takie ciężkie się wydają... Jedna z was radzi mi zrobić kolejny test dopiero w sobotę...ale ja chyba nie wytrzymam tyle...
Buziaki!
A może lepiej pójść do laboratorium i zrobić test z krwi - teraz już spokojnie wynik wyjdzie na 100% prawidłowyPo co się tak stresować. Poza tym minęło już 16 dni od stosunku- możesz spróbować zrobić kolejny test rano. Minął już termin miesiączki więc wynik powinien być bardziej wiarygodny niż ten robiony kilka dni przed. Powodzenia
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:12   #425
Margot230
Raczkowanie

Witam dziewczyny, niestety dziwne mysli mi chodzą po głowie i chciała bym dowiedzieć sie czy jest możliwość że jestem w ciąży.. :/ zabezpieczamy się tylko prezerwatywą no i żadnych niespodzianek nie było.. kochaliśmy sie ostatnio 11 listopada , okes powinnam dostać 27.11 a dostałam 21 przez jeden dzień był intensywny, a potem to takie nic i trwał 3 dni.... i chyba bym się nie martwiła gdyby nie to że przed okresem strasznie mnie zaczeły boleć piersi (gdzie nigdy nie mam takich objawów) no i chyba troszke sie powiększyły no ale juz nie bolą.. od tygodnia mnie strasznie mdli wiec prawie nie jem bo od razu chce mi sie wymiotowac :/ cchyba musze wybrac sie po test.. :/
Margot230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:14   #426
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot230 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, niestety dziwne mysli mi chodzą po głowie i chciała bym dowiedzieć sie czy jest możliwość że jestem w ciąży.. :/ zabezpieczamy się tylko prezerwatywą no i żadnych niespodzianek nie było.. kochaliśmy sie ostatnio 11 listopada , okes powinnam dostać 27.11 a dostałam 21 przez jeden dzień był intensywny, a potem to takie nic i trwał 3 dni.... i chyba bym się nie martwiła gdyby nie to że przed okresem strasznie mnie zaczeły boleć piersi (gdzie nigdy nie mam takich objawów) no i chyba troszke sie powiększyły no ale juz nie bolą.. od tygodnia mnie strasznie mdli wiec prawie nie jem bo od razu chce mi sie wymiotowac :/ cchyba musze wybrac sie po test.. :/
jeśli nic się nie stało z prezerwatywą to ciąży nie ma ale jak chcesz to zrób test...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:19   #427
Margot230
Raczkowanie

no własnie nic sie nie stało no i przecież nawet okres miałam no ale martwia mnie te mdłości :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 09:21   #428
lesyeux
Zadomowienie

a ja wymiatam okres z siebie:P nie dostałąm go jeszcze , i nie mogę dostać jeszcze tylko tydzien do 'NIBY" trminu jej przyjazdu, ale chyba ciocia pojechała do ameryki :P:P oby!
Stary 2009-11-30, 09:21   #429
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot230 Pokaż wiadomość
no własnie nic sie nie stało no i przecież nawet okres miałam no ale martwia mnie te mdłości :/
może się poprostu nakręcasz...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-11-30, 09:24   #430
viccaeineo
Raczkowanie

GG do viccaeineo

Blondyneczka - to zacznij. Nikt cię nie uratuje, jak któregoś przeklętego dnia okaże się, że jesteś w ciąży. Przez własną głupotę, jak by nie było. Inaczej tego się nie da nazwać. 7 czy 8 zł wydanych na durexy nie wydaje mi się być jakąś niemożliwą kwotą, a jest to dosłownie nic za niespartolenie sobie życia w młodym wieku.

Zdarza się, że po zajściu w ciążę można mieć krwawienia jeszcze do trzech miesięcy. Obfite krwawienie może też oznaczać poronienie w bardzo wczesnym stadium, ale do tego nie dojdziesz, czy tak było czy nie.
viccaeineo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:24   #431
Margot230
Raczkowanie

no mam taką nadzieje , ale jutro rano chyba robie test
Stary 2009-11-30, 10:22   #432
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Tak ja wogóle się nie zabespieczam jak się kocham!!! piersi mnie swędzą dziwny odech z jamy ustnej i łydki tez mnie swędzom!!!
Przestań się drzeć Było wcześniej myśleć, a nie teraz z awanturą na forum wyskakiwać.
Dziwny oddech z jamy ustnej - polecam umycie zębów. A w łydki i piersi się podrap, ewentualnie zjedz wapno - może uczulona na coś jesteś.

Cytat:
Napisane przez viccaeineo Pokaż wiadomość
Blondyneczka - to zacznij. Nikt cię nie uratuje, jak któregoś przeklętego dnia okaże się, że jesteś w ciąży. Przez własną głupotę, jak by nie było. Inaczej tego się nie da nazwać. 7 czy 8 zł wydanych na durexy nie wydaje mi się być jakąś niemożliwą kwotą, a jest to dosłownie nic za niespartolenie sobie życia w młodym wieku.

Zdarza się, że po zajściu w ciążę można mieć krwawienia jeszcze do trzech miesięcy. Obfite krwawienie może też oznaczać poronienie w bardzo wczesnym stadium, ale do tego nie dojdziesz, czy tak było czy nie.
A tabletki kosztują ok. 10zł, np. taki microgynon

Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:48   #433
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny dzisiaj w nocy o 2:00 miałam mocne krwawienie okresu a rano obudziłam się z większom plamom na spodniach masakra !!! dziwne dlaczego dzis dostałam takie większe krwawienie miesiączki jak mamy 29.11.09 a jutro 30.11.09 zawsze dostawałam 27 miesiączke tak jak wczesniej pisałam ze 27.11.09 miałam 10 kropek okresu a dzis dostałam mocne krwawienie na koniec miesiąca dziwne nigdy tak nie miałam odkąd mam okres czy to moze byc ciąza czytałam ze w czasie ciąży tez ma się okres!
27.11 miałaś plamienie, w nocy z 29 na 30 dostałaś okres. Ja tu nie widzę nic nadzwyczajnego, zdarza się.
Może też być samoistne poronienie. Też się zdarza.

Cytat:
Faktycznie, to są objawy ciąży.

Z Twoich wpisów wnoszę, że planujesz dziecko.
Wobec powyższego proponuję, zamiast comiesięcznych pytań na forum robić testy. Powiedzą więcej niż obcy ludzie w sieci.
I błagam - czytaj co i jak napisałaś, bo oczy bolą.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-30 o 10:51
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:14   #434
viccaeineo
Raczkowanie

GG do viccaeineo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15579891]

Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było [/QUOTE]

Co do tych plamień, to troszeczkę inaczej słyszałam, ale kłócić się nie będę, nie jestem lekarzem, a mi samej, dziękować losowi i zabezpieczeniom, się nie zdarzyło.
A co do tabletek, to i więcej złotówek nie żałowałabym, kiedy by mi takie przepisał lekarz... ale niestety, jeśli niektórym żal pieniędzy nawet na najtańsze prezerwatywy, to co tu mówić o hormonach...

Edytowane przez viccaeineo
Czas edycji: 2009-11-30 o 12:16
Stary 2009-11-30, 12:37   #435
BLONDYNECZKA76
Raczkowanie

/treść postu przywrócona p0rzez moderatora/

DO
viccaeineo
ale ja chce zajśc w ciąże!!!!!!!!!!!!1 ja nie żałuje na zabezpieczenia bo mam ich pełno w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

DO
szajajaba
Przestań się drzeć Było wcześniej myśleć, a nie teraz z awanturą na forum wyskakiwać.
Dziwny oddech z jamy ustnej - polecam umycie zębów. A w łydki i piersi się podrap, ewentualnie zjedz wapno - może uczulona na coś jesteś.

Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było

PO PIERWSZE JA MYJE ZĘBY PO DRUGIE NIE ZAŁUJE NA ZABESPIECZENIA PO TRZECIE JA CHCE ZAJŚC W CIĄŻE!!!!!!!!!!!!!!!1:mur :

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

DO
kropka75
27.11 miałaś plamienie, w nocy z 29 na 30 dostałaś okres. Ja tu nie widzę nic nadzwyczajnego, zdarza się.

Wobec powyższego proponuję, zamiast comiesięcznych pytań na forum robić testy. Powiedzą więcej niż obcy ludzie w sieci.

PO PIERWSZE TESTĄ NIE WIERZE BO TO WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!!!!! KIEDYŚ KUPIŁAM TEST I WYNIK BYŁ NEGATYWNY POTEM POSZŁAM DO LEKARZA BO ZLE SIĘ CZUŁAM I OKAZAŁO SIĘ ZE JESTEM W CIĄŻY W 2-MIESIĄCU!!!!!!

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:03
BLONDYNECZKA76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 12:45   #436
Dragonfly29
Raczkowanie

Do Blondyneczki.
Wyłącz, proszę caps locka, bo nikt tutaj nie jest ślepy. Poza tym, to niegrzecznie krzyczeć. Skoro planujesz ciążę, to po co wydajesz kasę na zabeZpieczenia? Nie lepiej zainwestować w test i poradę u ginekologa? A jeśli, za przeproszeniem, śmierdzi Ci z buzi, to idź do dentysty albo gastrologa, bo może masz próchnicę, grzybicę albo jakąś infekcję układu pokarmowego. Na swędzące piersi i łydki proponuję wizytę u alergologa, zażycie wapna lub zmianę kosmetyków.
Dragonfly29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:00   #437
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
DO
viccaeineo
ale ja chce zajśc w ciąże!!!!!!!!!!!!1 ja nie żałuje na zabezpieczenia bo mam ich pełno w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

DO
szajajaba

PO PIERWSZE JA MYJE ZĘBY PO DRUGIE NIE ZAŁUJE NA ZABESPIECZENIA PO TRZECIE JA CHCE ZAJŚC W CIĄŻE!!!!!!!!!!!!!!!1:mur :

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

DO
kropka75

PO PIERWSZE TESTĄ NIE WIERZE BO TO WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!!!!! KIEDYŚ KUPIŁAM TEST I WYNIK BYŁ NEGATYWNY POTEM POSZŁAM DO LEKARZA BO ZLE SIĘ CZUŁAM I OKAZAŁO SIĘ ZE JESTEM W CIĄŻY W 2-MIESIĄCU!!!!!!
a możesz przestać się drzeć?? nikt tu na ciebie nie wyzywa... więc i ty sie pohamuj trochę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-11-30, 13:01   #438
viccaeineo
Raczkowanie

GG do viccaeineo

Ech, Blondyneczka... Jeżeli planujesz ciążę, zamiast pytać forumowiczki, może po prostu przeczkaj, jeżeli wszelkie znaki na niebie i ziemi będą wskazywały na ciążę, zgłoś się do lekarza...
A test prawdę ci powie. Pod warunkiem, że posłużysz się nim dokładnie jak producent napisał na dołączonej ulotce. Może go zrobiłaś za wcześnie wtedy.
Stary 2009-11-30, 13:52   #439
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

kup testy z niskim poziomem mUI/mL [mi test z czułością 10 mUI/ML pokazał ciążę kilka dni przed planowanym okresem ]
zrobiłam kilka dni później test beta-hcg z krwi - tutaj jak masz skierowanie [nie trudno dostać od gin do którego też możesz się na NFZ] - wtedy nie płacisz za badanie! - mój poziom był znacznie podwyższony
w czwatek idę na US zobaczyć czy to oznacza dokładnie to co pokazują testy moczu oraz krwi [wtedy uwierzę na 100% ]

nikt nie kazał ślepo wierzyć w testy!
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 15:32   #440
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na twoim miejscu bym nie panikowala nie doszlo do wytrysku wiec spokojnie tabletka 'po' jest moim zdaniem zbedna. pozdrawiam.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:52   #441
biala79
Przyczajenie

Red face Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

witamm...
okres miałam 13.11,wczsniejszy tj.11.10 (tez był inny) był skapszy ,trwał ok.3 dni,a potem tylko plamienia i był mniej bolesny..jakis był inny jak do tej pory..teraz bola mnie piersi,i w podbrzuszu mam ból,mam przebarwienia na twarzy..robiłam test ciazowy i nagatywny wynik..czy to moze byc ciaza???prosze o odpowiedz
pozdrawiam

dodam,ze nie wierze za bardzo testom...
w 2006 roku zle sie czułam,pobolewało mnie w podbrzuszu,bolały piersi,jednak nie było wymiotów,czułam ze sie cos dzieje,ale nie przypuszczałam ze to ciaza..zrobiłam 2 testy ciazowe i wynik NEGATYWNY..
ale nadal cos czułam ze ze mna dzieje sie cos innego,poszłam na USG,i sie okazało ze jestm w ciazy(8tyg)...takze nie ma m zaufania do testów

nadal bola mnie piersi i w podbrzuszu............... .....
biala79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:56   #442
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biala79 Pokaż wiadomość
witamm...
okres miałam 13.11,wczsniejszy tj.11.10 (tez był inny) był skapszy ,trwał ok.3 dni,a potem tylko plamienia i był mniej bolesny..jakis był inny jak do tej pory..teraz bola mnie piersi,i w podbrzuszu mam ból,mam przebarwienia na twarzy..robiłam test ciazowy i nagatywny wynik..czy to moze byc ciaza???prosze o odpowiedz
pozdrawiam

dodam,ze nie wierze za bardzo testom...
w 2006 roku zle sie czułam,pobolewało mnie w podbrzuszu,bolały piersi,jednak nie było wymiotów,czułam ze sie cos dzieje,ale nie przypuszczałam ze to ciaza..zrobiłam 2 testy ciazowe i wynik NEGATYWNY..
ale nadal cos czułam ze ze mna dzieje sie cos innego,poszłam na USG,i sie okazało ze jestm w ciazy(8tyg)...takze nie ma m zaufania do testów

nadal bola mnie piersi i w podbrzuszu............... .....
zrób test z krwi, ew poczekaj jeszce trochę i idz na usg do lekarza
Stary 2009-11-30, 16:17   #443
biala79
Przyczajenie

poczekam jeszcze troszke,jak bóle nie przejda to zrobie test z krwi,moze nawet wczesnniej pojde do gina
pozdrawiam
biala79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 16:58   #444
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Najlepiej poradzić się lekarza. Na oko można powiedzieć że byłaś w fazie płodnej bo była to połowa cyklu , ale to tylko na oko. Nie było wytrysku w ogóle czy w środku w sensie w Tobie??Wiele już mówiło się na temat płynu pojawiającego się tuż przed wytryskiem oraz obecności plemników w nim. W Twoim przypadku same niewiadome. Myślę że lekarz doradzi Ci najlepiej.
Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
Ja na twoim miejscu bym nie panikowala nie doszlo do wytrysku wiec spokojnie tabletka 'po' jest moim zdaniem zbedna. pozdrawiam.
To dokładnie było tak, że bez zabezpieczenia to było po raz drugi, TŻ wcześniej miał wytrysk. Później poszedł się dokładnie umyć - wziął prysznic. Dopiero potem, przez chwilę się pokochaliśmy. Też uważam że to jest niewiadoma ale moja ciocia która jest położną powiedziała mi że są naprawde bardzo małe szanse zajścia w ciążę bez wytrysku, nawet w dni płodne... Sama już nie wiem, w sumie nie chcę brać niepotrzebnie tabletki 'po', a test wykrywa ciążę najlepiej po 14 dniach a wtedy to ja mam dostać miesiączkę akurat...
Stary 2009-11-30, 17:49   #445
metallinka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to metallinka

Pani Blondyneczce proponuję 2 rzeczy: kupić testy coby się dowiedzieć o ewentualnej ciąży i skorzystać ze słownika poprawnej polszczyzny gdyż nie pisze się testą, tylko testom; nie zapesbieczeniom, tylko zabezpieczeniom; nie swędzom tylko swędzą ;]
metallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:53   #446
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
To dokładnie było tak, że bez zabezpieczenia to było po raz drugi, TŻ wcześniej miał wytrysk. Później poszedł się dokładnie umyć - wziął prysznic. Dopiero potem, przez chwilę się pokochaliśmy. Też uważam że to jest niewiadoma ale moja ciocia która jest położną powiedziała mi że są naprawde bardzo małe szanse zajścia w ciążę bez wytrysku, nawet w dni płodne... Sama już nie wiem, w sumie nie chcę brać niepotrzebnie tabletki 'po', a test wykrywa ciążę najlepiej po 14 dniach a wtedy to ja mam dostać miesiączkę akurat...
Bo testy robi sie właśnie w dniu spodziewanej miesiaczki
jak sie martwisz to zrób test krwi - ale to też wykrywa ciążę 6 dniowa.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:55   #447
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Bo testy robi sie właśnie w dniu spodziewanej miesiaczki
jak sie martwisz to zrób test krwi - ale to też wykrywa ciążę 6 dniowa.
nie tylko w dniu spodziewanej miesiączki bo minimum 14 dni od stosunku... w dniu spodziewanej miesiączki jest bardziej wiarygodny wynik ale nie trzeba czekac do terminu okresu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-11-30, 19:03   #448
paulaesce
Przyczajenie

Dziewczyny bardzo proszę was o zdanie.

Sytuacja wygląda tak:
Cykle mam bardzo regularne 29-30 dni.
Ostatni raz współzyłam z chlopakiem 7 dnia cyklu (Ostatni dzien okresu) - stosunek przerywany.

Oraz w 21 dniu cyklu (zabezpieczaliśmy się prezerwatywą)

Okres dostałam w terminie 10 listopada.. krwawienie trwało 7 dni.. jednak zdziwilo mnie ze przez kolejne 6 dni miałam.. brązowy śluz.. (3 dni) a przez 3 dni.. biały śluz z brązowymi strzępkami.

Nie wiem czy sobie wkrecam..
ale zauwzylam u siebie ze bardzo czesto chodze do ubikacji, swędza mnie piersi, bolał 2 dni lewy jajnik.

test (bobo) robiłam tydzien temu czyli (od stosunku przerywanego ponad 30 dni, a od tego z prezerwatywa ponad 20 dni)
Wyszedł negatywny, jednak nie robilam go z porannego moczu.

Czy myślicie że mogę być w ciaży?
paulaesce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:13   #449
metallinka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to metallinka

Pytanie za 100 punktów-czy Twój partner miał wytrysk?

Waga: 66kg
Cel: 50kg.
metallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:48   #450
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaesce Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo proszę was o zdanie.

Sytuacja wygląda tak:
Cykle mam bardzo regularne 29-30 dni.
Ostatni raz współzyłam z chlopakiem 7 dnia cyklu (Ostatni dzien okresu) - stosunek przerywany.

Oraz w 21 dniu cyklu (zabezpieczaliśmy się prezerwatywą)

Okres dostałam w terminie 10 listopada.. krwawienie trwało 7 dni.. jednak zdziwilo mnie ze przez kolejne 6 dni miałam.. brązowy śluz.. (3 dni) a przez 3 dni.. biały śluz z brązowymi strzępkami.

Nie wiem czy sobie wkrecam..
ale zauwzylam u siebie ze bardzo czesto chodze do ubikacji, swędza mnie piersi, bolał 2 dni lewy jajnik.

test (bobo) robiłam tydzien temu czyli (od stosunku przerywanego ponad 30 dni, a od tego z prezerwatywa ponad 20 dni)
Wyszedł negatywny, jednak nie robilam go z porannego moczu.

Czy myślicie że mogę być w ciaży?
Ja myślę, że nie. Pamiętam że kiedyś miałam podobną sytuację tylko że mi się okres spóźniał... dwa tygodnie. Wyobraź sobie że wszystkie objawy ciąży miałam łącznie z nudnościami (które w ogóle nie występują tak wcześnie przecież ! ) i okazało się że to tylko moje głupie wyobrażenia... Stres może bardzo opóźnić miesiączkę, im więcej o tym myślisz tym bardziej się przesuwa... Mnie też bolał jajnik, źle się czułam, miałam zawroty głowy... Nie można się tak zadręczać! W Twoim przypadku - normalny okres = brak ciąży, a to że była odrobinka brązowego śluzu potem to u mnie np. normalne. Zawsze tak się dzieje, dwa góra trzy dni po miesiączce, później wszystko wraca do normy...

Edytowane przez LaCandy
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:53
LaCandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości