|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
W takim razie zrób sobie test 14 dni od stosunku i po sprawie. Swędzące łydki raczej nie zwiastują ciąży a piersi mogą być nabrzmiałe również z powodu zbliżającej się miesiączki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
W końcu i ja muszę tutaj opisać swój problem, a często przeglądałam wasz wątek. Zdarzyło się, że z TŻ'tem wpadliśmy na wprost 'genialny' pomysł zeby pokochać się bez prezerwatywy. TŻ wyszedł z kąpieli akurat, ten stosunek - jeśli można to tak nazwać, trwał ok minuty i nie doszło do wytrysku. To jest mniej więcej połowa mojego cyklu, trudno mi to określić bo moje cykle są raczej dłuższe, po 30-32 dni... Ostatnią miesiączkę miałam 15 listopada. Istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży? Wybrać się do lekarza po tabletkę 'po' czy lepiej się wstrzymać?
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
witam miłe panie w wieczór Andrzejkowy... chciałam tylko zameldować że okresu nadal brak, moje piersi bolą z każdej strony, od przodu jak dotykam i jak przycisnę przedramionami delikatnie...a na myśl że mój mąż miałby ich dotknąć...aaajjj...no i takie ciężkie się wydają... Jedna z was radzi mi zrobić kolejny test dopiero w sobotę...ale ja chyba nie wytrzymam tyle...
Buziaki! ![]() Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2009-11-29 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, niestety dziwne mysli mi chodzą po głowie i chciała bym dowiedzieć sie czy jest możliwość że jestem w ciąży.. :/ zabezpieczamy się tylko prezerwatywą no i żadnych niespodzianek nie było.. kochaliśmy sie ostatnio 11 listopada , okes powinnam dostać 27.11 a dostałam 21 przez jeden dzień był intensywny, a potem to takie nic i trwał 3 dni.... i chyba bym się nie martwiła gdyby nie to że przed okresem strasznie mnie zaczeły boleć piersi (gdzie nigdy nie mam takich objawów) no i chyba troszke sie powiększyły no ale juz nie bolą.. od tygodnia mnie strasznie mdli wiec prawie nie jem bo od razu chce mi sie wymiotowac :/ cchyba musze wybrac sie po test.. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
no własnie nic sie nie stało no i przecież nawet okres miałam no ale martwia mnie te mdłości :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#429 |
Zakorzenienie
|
może się poprostu nakręcasz...
#430 |
Raczkowanie
|
Blondyneczka - to zacznij. Nikt cię nie uratuje, jak któregoś przeklętego dnia okaże się, że jesteś w ciąży. Przez własną głupotę, jak by nie było. Inaczej tego się nie da nazwać. 7 czy 8 zł wydanych na durexy nie wydaje mi się być jakąś niemożliwą kwotą, a jest to dosłownie nic za niespartolenie sobie życia w młodym wieku.
Zdarza się, że po zajściu w ciążę można mieć krwawienia jeszcze do trzech miesięcy. Obfite krwawienie może też oznaczać poronienie w bardzo wczesnym stadium, ale do tego nie dojdziesz, czy tak było czy nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
no mam taką nadzieje , ale jutro rano chyba robie test
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziwny oddech z jamy ustnej - polecam umycie zębów. A w łydki i piersi się podrap, ewentualnie zjedz wapno - może uczulona na coś jesteś. ![]() Cytat:
![]() Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też być samoistne poronienie. Też się zdarza. Cytat:
![]() Z Twoich wpisów wnoszę, że planujesz dziecko. Wobec powyższego proponuję, zamiast comiesięcznych pytań na forum robić testy. Powiedzą więcej niż obcy ludzie w sieci. I błagam - czytaj co i jak napisałaś, bo oczy bolą. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-30 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15579891]
A tabletki kosztują ok. 10zł, np. taki microgynon ![]() Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było ![]() Co do tych plamień, to troszeczkę inaczej słyszałam, ale kłócić się nie będę, nie jestem lekarzem, a mi samej, dziękować losowi i zabezpieczeniom, się nie zdarzyło. ![]() A co do tabletek, to i więcej złotówek nie żałowałabym, kiedy by mi takie przepisał lekarz... ale niestety, jeśli niektórym żal pieniędzy nawet na najtańsze prezerwatywy, to co tu mówić o hormonach... Edytowane przez viccaeineo Czas edycji: 2009-11-30 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
/treść postu przywrócona p0rzez moderatora/
DO viccaeineo ale ja chce zajśc w ciąże!!!!!!!!!!!!1 ja nie żałuje na zabezpieczenia bo mam ich pełno w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- DO szajajaba Przestań się drzeć ![]() Dziwny oddech z jamy ustnej - polecam umycie zębów. A w łydki i piersi się podrap, ewentualnie zjedz wapno - może uczulona na coś jesteś. ![]() A tabletki kosztują ok. 10zł, np. taki microgynon ![]() Prostuję jedno - w trakcie ciąży mogą wystąpić plamienia, ale NIE normalny, obfity okres. A lekarz raczej dojdzie do tego, czy poronienie było ![]() PO PIERWSZE JA MYJE ZĘBY PO DRUGIE NIE ZAŁUJE NA ZABESPIECZENIA PO TRZECIE JA CHCE ZAJŚC W CIĄŻE!!!!!!!!!!!!!!!1:mur : ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- DO kropka75 27.11 miałaś plamienie, w nocy z 29 na 30 dostałaś okres. Ja tu nie widzę nic nadzwyczajnego, zdarza się. Może też być samoistne poronienie. Też się zdarza. Faktycznie, to są objawy ciąży. ![]() Z Twoich wpisów wnoszę, że planujesz dziecko. Wobec powyższego proponuję, zamiast comiesięcznych pytań na forum robić testy. Powiedzą więcej niż obcy ludzie w sieci. I błagam - czytaj co i jak napisałaś, bo oczy bolą. ![]() PO PIERWSZE TESTĄ NIE WIERZE BO TO WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-11-30 o 19:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Do Blondyneczki.
Wyłącz, proszę caps locka, bo nikt tutaj nie jest ślepy. Poza tym, to niegrzecznie krzyczeć. Skoro planujesz ciążę, to po co wydajesz kasę na zabeZpieczenia? Nie lepiej zainwestować w test i poradę u ginekologa? A jeśli, za przeproszeniem, śmierdzi Ci z buzi, to idź do dentysty albo gastrologa, bo może masz próchnicę, grzybicę albo jakąś infekcję układu pokarmowego. Na swędzące piersi i łydki proponuję wizytę u alergologa, zażycie wapna lub zmianę kosmetyków. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Ech, Blondyneczka...
![]() A test prawdę ci powie. Pod warunkiem, że posłużysz się nim dokładnie jak producent napisał na dołączonej ulotce. Może go zrobiłaś za wcześnie wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
kup testy z niskim poziomem mUI/mL [mi test z czułością 10 mUI/ML pokazał ciążę kilka dni przed planowanym okresem
![]() zrobiłam kilka dni później test beta-hcg z krwi - tutaj jak masz skierowanie [nie trudno dostać od gin do którego też możesz się na NFZ] - wtedy nie płacisz za badanie! - mój poziom był znacznie podwyższony ![]() w czwatek idę na US zobaczyć czy to oznacza dokładnie to co pokazują testy moczu oraz krwi ![]() ![]() nikt nie kazał ślepo wierzyć w testy!
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
![]()
witamm...
okres miałam 13.11,wczsniejszy tj.11.10 (tez był inny) był skapszy ,trwał ok.3 dni,a potem tylko plamienia i był mniej bolesny..jakis był inny jak do tej pory..teraz bola mnie piersi,i w podbrzuszu mam ból,mam przebarwienia na twarzy..robiłam test ciazowy i nagatywny wynik..czy to moze byc ciaza???prosze o odpowiedz pozdrawiam dodam,ze nie wierze za bardzo testom... w 2006 roku zle sie czułam,pobolewało mnie w podbrzuszu,bolały piersi,jednak nie było wymiotów,czułam ze sie cos dzieje,ale nie przypuszczałam ze to ciaza..zrobiłam 2 testy ciazowe i wynik NEGATYWNY.. ale nadal cos czułam ze ze mna dzieje sie cos innego,poszłam na USG,i sie okazało ze jestm w ciazy(8tyg)...takze nie ma m zaufania do testów nadal bola mnie piersi i w podbrzuszu............... ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
![]() poczekam jeszcze troszke,jak bóle nie przejda to zrobie test z krwi,moze nawet wczesnniej pojde do gina pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Pani Blondyneczce proponuję 2 rzeczy: kupić testy coby się dowiedzieć o ewentualnej ciąży i skorzystać ze słownika poprawnej polszczyzny gdyż nie pisze się testą, tylko testom; nie zapesbieczeniom, tylko zabezpieczeniom; nie swędzom tylko swędzą ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak sie martwisz to zrób test krwi - ale to też wykrywa ciążę 6 dniowa.
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
nie tylko w dniu spodziewanej miesiączki bo minimum 14 dni od stosunku... w dniu spodziewanej miesiączki jest bardziej wiarygodny wynik ale nie trzeba czekac do terminu okresu
#448 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny bardzo proszę was o zdanie.
Sytuacja wygląda tak: Cykle mam bardzo regularne 29-30 dni. Ostatni raz współzyłam z chlopakiem 7 dnia cyklu (Ostatni dzien okresu) - stosunek przerywany. Oraz w 21 dniu cyklu (zabezpieczaliśmy się prezerwatywą) Okres dostałam w terminie 10 listopada.. krwawienie trwało 7 dni.. jednak zdziwilo mnie ze przez kolejne 6 dni miałam.. brązowy śluz.. (3 dni) a przez 3 dni.. biały śluz z brązowymi strzępkami. Nie wiem czy sobie wkrecam.. ale zauwzylam u siebie ze bardzo czesto chodze do ubikacji, swędza mnie piersi, bolał 2 dni lewy jajnik. test (bobo) robiłam tydzien temu czyli (od stosunku przerywanego ponad 30 dni, a od tego z prezerwatywa ponad 20 dni) Wyszedł negatywny, jednak nie robilam go z porannego moczu. Czy myślicie że mogę być w ciaży? |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Pytanie za 100 punktów-czy Twój partner miał wytrysk?
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
If it is not important to you, you will find an excuse. Edytowane przez LaCandy Czas edycji: 2009-11-30 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.