Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 11:24   #121
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez stres Pokaż wiadomość
i dupa blada... A ja już się tak cieszyłam jak zrobiłam ten test ciązowy Trudno poczekam do okresu..... A tak poza tym strasznie bolą mnie jajniki, powodem mogą być odstawione tabletki?

Pozdrawiam
Nie jestem lekarzem, ale na chłopski rozum wydaje mi się, że mogą. Skoro biorąc tabsy są tak jakby za hibernowane i nie wytwarzają jajeczka, a teraz podjęły pracę to mogą. Jeśli doszukujesz się w tym dowodu ciąży to na wszelkie objawy i tak za wcześnie.

Powtórz za 2 dni test z moczu, albo idź do laboratorium i zrób sobie test z krwi na obecność hormonu beta HCG. Koszt ok 20-30zł a one są najpewniejsze. I można je wykonać 10 dni po stosunku.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 12:18   #122
AGNES12
Przyczajenie

Cytat:
i dupa blada... A ja już się tak cieszyłam jak zrobiłam ten test ciązowy Trudno poczekam do okresu..... A tak poza tym strasznie bolą mnie jajniki, powodem mogą być odstawione tabletki?

Pozdrawiam

ja też bym radziła zrobić test bHCG wynik bo godzinie pewność 100%

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Jeszcze ewentualnie możesz pójść do lekarza, na usg nie będzie jeszcze ciąży widać, ale dobry lekarz będzie wiedział czy jesteś w ciąży nawet tak wcześniej przez klasyczne badanie, macica jest wtedy powiękrzona
Stary 2009-11-13, 13:03   #123
PotulnaZolza
Raczkowanie

Czy zapalenie pęcherza może powodować spóźnienie @? Bo ja nadal go nie mam, dzisiaj 41 dzień, ciąża wykluczona. Wie ktoś coś o tym?
PotulnaZolza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:17   #124
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGNES12 Pokaż wiadomość
ja też bym radziła zrobić test bHCG wynik bo godzinie pewność 100%

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Jeszcze ewentualnie możesz pójść do lekarza, na usg nie będzie jeszcze ciąży widać, ale dobry lekarz będzie wiedział czy jesteś w ciąży nawet tak wcześniej przez klasyczne badanie, macica jest wtedy powiękrzona

Yyyy... ja się nie znam.... ale czytałam, że tak wczesnej kilkudniowej ciąży to nawet na usg lekarz nie zobaczy co dopiero przy klasycznym badaniu, że do lekarza to z ciążą 3-4 tygodniową...

Cytat:
Napisane przez PotulnaZolza Pokaż wiadomość
Czy zapalenie pęcherza może powodować spóźnienie @? Bo ja nadal go nie mam, dzisiaj 41 dzień, ciąża wykluczona. Wie ktoś coś o tym?
Ja miałam w wakacje infekcję ogólnie układu moczowego. Pęcherz, nerki, brałam furagine i nolicyn i także spóźnił mi się okres i to sporo bo chyba z 2 tygodnie (chociaż infekcja już była wyleczona). Skoro ciąża odpada to lecz spokojnie infekcje a okres przyjdzie w końcu

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-11-13, 13:38   #125
stres
Przyczajenie

[QUOTE=zagubiona89r;152540 41]Nie jestem lekarzem, ale na chłopski rozum wydaje mi się, że mogą. Skoro biorąc tabsy są tak jakby za hibernowane i nie wytwarzają jajeczka, a teraz podjęły pracę to mogą. Jeśli doszukujesz się w tym dowodu ciąży to na wszelkie objawy i tak za wcześnie.

Nie doszukuję się objaw ciązy bo wiem że za wcześnie. Staram się być spokojna i opanowana. Trudno jak będę w ciązy to nie koniec świata, najwazniejesze jest to ze bedzie to z mezczyzna ktorego kocham.

We wtorek ide do ginekologa bo strasznie bola mnie te jajniki, ale zrobię też kolejny test ciązowy.

)
stres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:00   #126
PotulnaZolza
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam w wakacje infekcję ogólnie układu moczowego. Pęcherz, nerki, brałam furagine i nolicyn i także spóźnił mi się okres i to sporo bo chyba z 2 tygodnie (chociaż infekcja już była wyleczona). Skoro ciąża odpada to lecz spokojnie infekcje a okres przyjdzie w końcu

Dziękuje Ci bardzo Ja biorę urinal, bo furagina na mnie nie działa ;/ I czekam cierpliwie na @. Już od tygodnia mam takie okropne bóle podbrzuszy, jak przed @. Mam nadzieję, że już przyjdzie niedługo
Stary 2009-11-13, 14:37   #127
paulinka1312
Przyczajenie

A ja znowu z problemem Tak jak już pisałam nie mam miesiączki już tydzień... Zrobiłam dzisiaj test i wyszedł negatywnie...i nie wiem co robić czy mogę być w ciąży??? Fakt jest taki że kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i na dodatek bół przy ostatnim stosunku cały czas nie daje mi to spokoju... Sama nie wiem już co robić
pobolewa mnie troche podbrzusze ale zawsze bolały mnie piersi przed okresem... co mam robić pomózcie????
paulinka1312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:43   #128
AGNES12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Yyyy... ja się nie znam.... ale czytałam, że tak wczesnej kilkudniowej ciąży to nawet na usg lekarz nie zobaczy co dopiero przy klasycznym badaniu, że do lekarza to z ciążą 3-4 tygodniową...

Tak proszę mi wierzyć dobry ginekolog może stwierdzić czy doszło do zapłodnienia dosłownie po paru dniach od osadzenia się jaja, macica powiększa się i staje się jak oni (ginekolodzy) to nazywają pulchna. Ale szczerze radze test bHCG to 100% pewności

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka1312 Pokaż wiadomość
A ja znowu z problemem Tak jak już pisałam nie mam miesiączki już tydzień... Zrobiłam dzisiaj test i wyszedł negatywnie...i nie wiem co robić czy mogę być w ciąży??? Fakt jest taki że kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i na dodatek bół przy ostatnim stosunku cały czas nie daje mi to spokoju... Sama nie wiem już co robić
pobolewa mnie troche podbrzusze ale zawsze bolały mnie piersi przed okresem... co mam robić pomózcie????

zrób badanie bHCG o godz. wynik 100% pewności
Stary 2009-11-13, 14:53   #129
paulinka1312
Przyczajenie

a jeżeli jest sie w ciąży to jak sie współżyje to są jakies bole przy tym???
Stary 2009-11-13, 14:56   #130
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

Był seks bez zabezpieczenia to może być ciążą. Jeśli test był 14 dni po stosunku to jest wiarygodny. Jeśli nie to mógł się mylić. 10 dni po stosunku możesz zrobić test z krwi. Teraz to już na panikę za późno. Trzeba poczekać. A na przyszłość radzę się zabezpieczać jeśli nie chcesz mieć dziecka.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
a jeżeli jest sie w ciąży to jak sie współżyje to są jakies bole przy tym???

Kobieto z kilku dniową czy tygodniową ciążą, to nie ma żadnych objawów.

A boleć Cię może podczas stosunku bo masz np. nadżerkę, albo otarcia, albo byłaś za sucha, albo było za ostro itd. Wypadałoby pójść do ginekologa się przebadać, a nie zastanawiać czy jak mnie boli to to może ciąża.

Stary 2009-11-13, 15:04   #131
Aniulek_
Raczkowanie

GG do Aniulek_

[QUOTE=stres;15252837]no tak, prawda. sory już z tego stresu wczoraj sie pomyliłam. robiłam dzis test ciązowy i wyszlo że nie jestem w ciaży.. )))[/QUOT/]

tabletki: czy latwo zajsc w ciążę?? tego bym nie powiedziała. teraz twoje jajka beda wydawane w rozny sposob. np. przez 3 miesiace w ogole jajko nie wyleci z ani jednego jajnika, a w nastepnym miesiacu wyleca 3 na raz. i stad np.trojaczki. organizm (hormony) musi sie unormowac. a jezeli chodzi o test to powiem tak,ze moja kumpela zrobila test ciazowy. wyszlo,ze nie jest, okres sie spoznial poszlado gina i okazalo sie,ze jak robila test to byla juz w 4 tyg ciazy. wiec test proponuje zrobic takze w pozniejszym terminie.

Edytowane przez Aniulek_
Czas edycji: 2009-11-13 o 15:05
Aniulek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 16:03   #132
PotulnaZolza
Raczkowanie

Cytat:
Tak proszę mi wierzyć dobry ginekolog może stwierdzić czy doszło do zapłodnienia dosłownie po paru dniach od osadzenia się jaja, macica powiększa się i staje się jak oni (ginekolodzy) to nazywają pulchna. Ale szczerze radze test bHCG to 100% pewności

Czyli przy normalnym badaniu ginekologicznym potrafi wykryć kilkudniową ciąże? To pytanie z ciekawości - różne rzeczy słyszałam, że dopiero koło 6-tygodniową. A pierwszy raz spotykam się, że po kilku dniach mogą wykryć. Więc jak to jest?
Stary 2009-11-13, 17:10   #133
zagubiona89r
Zakorzenienie

[QUOTE=Aniulek_;15258835]
Cytat:
tabletki: czy latwo zajsc w ciążę?? tego bym nie powiedziała. teraz twoje jajka beda wydawane w rozny sposob. np. przez 3 miesiace w ogole jajko nie wyleci z ani jednego jajnika, a w nastepnym miesiacu wyleca 3 na raz. i stad np.trojaczki. organizm (hormony) musi sie unormowac. a jezeli chodzi o test to powiem tak,ze moja kumpela zrobila test ciazowy. wyszlo,ze nie jest, okres sie spoznial poszlado gina i okazalo sie,ze jak robila test to byla juz w 4 tyg ciazy. wiec test proponuje zrobic takze w pozniejszym terminie.
Propo tabletek, to nie wiem na ile to skuteczne, ale mojej znajomej, która miała jakiś problem zajść w ciąże ginekolog zalecił 3 miesięczne branie tabletek anty. Po nich rzeczywiście w ciągu 2 miesięcy zaszła w ciąże co lepsze bliźniaczą (co też słyszałam, że po odstawieniu się zdarza). Nie wiem na ile tabletki miały na to wpływ i czy to w ogóle dobre rozwiązanie, ale nie pierwszy raz spotykam się z teorią, że po odstawieniu płodność wzrasta.

Co do testów możliwe, że się mylą. Natomiast ten wykonany 12 dni po stosunku raczej nie był wiarygodny. Najlepiej zrobić test z krwi.

Stary 2009-11-13, 17:22   #134
paulinka1312
Przyczajenie

Oceniacie ludzi chociaz ich nie znaja pisałam żeby ktoś mi doradził a tu od razu takie ostre odpowiedzi żebym wiedział to bym wogóle nie napisała tylko został z tym sama ... zreszta jak zawsze... nie zabezpieczam się bo nie moge a próbowaliśmy wszystkiego a po za tym chcemy miec dziecko....
Stary 2009-11-13, 18:13   #135
Kolkarolka
Raczkowanie

Witam Was, powiedzcie mi jedną rzecz... @ miałam dostać wczoraj tj.12.11 jak narazie nawet się nie czuję tak jak na @ a dodam, że zawsze mam pare dni wcześniej objawy. Zrobiłam test w poniedziałek (9.11) czy myślicie że to za wcześnie? 3 dni przed @? Bo wyszedł mi negatywny i jeszcze się łudze, że może jednak się udało... Co o tym myślicie? Mogło byc jeszcze za wczesnie zeby test wykrył ciąże?

`Marzenia nie spełniają się ot tak, w tym cała ich magia, że są wyczekane...`

Kolkarolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 18:19   #136
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PotulnaZolza Pokaż wiadomość
Czyli przy normalnym badaniu ginekologicznym potrafi wykryć kilkudniową ciąże? To pytanie z ciekawości - różne rzeczy słyszałam, że dopiero koło 6-tygodniową. A pierwszy raz spotykam się, że po kilku dniach mogą wykryć. Więc jak to jest?
Nie, raczej nie moga.
Najbardziej wiarygodne w takim czasie sa tylko testy krwi.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:21   #137
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Czy ktoś może miał podobny przypadek ??

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
no jak to co?
że Twój ząb jest w ciąży
heheh a mnie plecy bolą - też są w ciąży
Ja bym juz dawno test zrobiła a nie czekała na wróżkę,która (nie zawsze) prawdę Ci powie !
Stary 2009-11-13, 18:43   #138
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolkarolka Pokaż wiadomość
Witam Was, powiedzcie mi jedną rzecz... @ miałam dostać wczoraj tj.12.11 jak narazie nawet się nie czuję tak jak na @ a dodam, że zawsze mam pare dni wcześniej objawy. Zrobiłam test w poniedziałek (9.11) czy myślicie że to za wcześnie? 3 dni przed @? Bo wyszedł mi negatywny i jeszcze się łudze, że może jednak się udało... Co o tym myślicie? Mogło byc jeszcze za wczesnie zeby test wykrył ciąże?
Zakłada się że testy dają wiarygodny wynik najwcześniej 14 dni po stosunku co przy 28 dniowym cyklu daje pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Najpewniejsze są oczywiście testy z krwi które można robić 10 dni po stosunku i dają 100% pewności. Spróbuj zrobić jeszcze jeden test już teraz , będzie na pewno bardziej wiarygodny niż ten robiony przed miesiączką.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:14   #139
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Oceniacie ludzi chociaz ich nie znaja pisałam żeby ktoś mi doradził a tu od razu takie ostre odpowiedzi żebym wiedział to bym wogóle nie napisała tylko został z tym sama ... zreszta jak zawsze... nie zabezpieczam się bo nie moge a próbowaliśmy wszystkiego a po za tym chcemy miec dziecko....
Skoro staracie się o dziecko to chyba tylko się cieszyć, że się okres spóźnia?

Co do zabezpieczenia mamy: prezerwatywy, jak ktoś jest uczulony na lateks to durexy mają z innego tworzywa, globulki, plastry antykoncepcyjne, pierścienie, tabletki, zastrzyki hormonalne (nie wiem czy w Polsce także), spiralkę.

Nie mów, że z powyższej listy wszystkiego, ale to kompletnie wszystkiego nie możesz używać, bo naprawdę nie uwierzę.

P.s Poza tym takie bóle jak opisujesz chyba nie są do końca normalne, więc idź dla własnego dobra i zdrowia do ginekologa, bo na forum nikt Ci nie może powiedzieć skąd ten ból się wziął.

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2009-11-13 o 19:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 19:15   #140
Kolkarolka
Raczkowanie

tak właśnie mam zamiar zrobić ale pewnie znów wyjdzie negatywny... poczekam do poniedziałku i jak nie dostane @ to zrobie jeszcze jeden test... dzięki za odp.

Stary 2009-11-13, 19:21   #141
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolkarolka Pokaż wiadomość
tak właśnie mam zamiar zrobić ale pewnie znów wyjdzie negatywny... poczekam do poniedziałku i jak nie dostane @ to zrobie jeszcze jeden test... dzięki za odp.
Nie ma za co Sama czasem dla pewności robię a tyle już się naczytałam o kreskach po 2 godzinach i ciążach których na testach nie widać że wolę oszczędzić sobie i czasu i pieniędzy , poczekać na właściwy moment i dopiero wtedy zrobić. Z drugiej strony czytałam też wypowiedzi dziewczyn które będąc w ciąży miały pozytywne testy właśnie nawet 3-4 dni przed miesiączką więc jednak coś w tym jest że ten termin jest najodpowiedniejszy. Jeśli test wyjdzie ujemny a miesiączka nadal będzie się spóźniać najlepiej biegusiem do lekarza albo właśnie na betę. Życzę powodzenia i pozdrawiam
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:39   #142
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy ktoś może miał podobny przypadek ??

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
heheh a mnie plecy bolą - też są w ciąży
Ja bym juz dawno test zrobiła a nie czekała na wróżkę,która (nie zawsze) prawdę Ci powie !
mnie dzisiaj też bolą
też są w ciąż

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:36   #143
stres
Przyczajenie

[QUOTE=zagubiona89r;152613 41]
Cytat:
Napisane przez Aniulek_ Pokaż wiadomość

Propo tabletek, to nie wiem na ile to skuteczne, ale mojej znajomej, która miała jakiś problem zajść w ciąże ginekolog zalecił 3 miesięczne branie tabletek anty. Po nich rzeczywiście w ciągu 2 miesięcy zaszła w ciąże co lepsze bliźniaczą (co też słyszałam, że po odstawieniu się zdarza). Nie wiem na ile tabletki miały na to wpływ i czy to w ogóle dobre rozwiązanie, ale nie pierwszy raz spotykam się z teorią, że po odstawieniu płodność wzrasta.

Co do testów możliwe, że się mylą. Natomiast ten wykonany 12 dni po stosunku raczej nie był wiarygodny. Najlepiej zrobić test z krwi.

superrr hehhe.... fajnie mnie podnosicie na duchu, co kolejny post to jestem bardziej skołowana. Kurczę sama nie wiem jak to będzie, zrobiłam dziś ten test to jakoś mi ulżyło widząc jedna kreskę.. no nic zobaczymy ehhe)
Stary 2009-11-13, 22:42   #144
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

superrr hehhe.... fajnie mnie podnosicie na duchu, co kolejny post to jestem bardziej skołowana. Kurczę sama nie wiem jak to będzie, zrobiłam dziś ten test to jakoś mi ulżyło widząc jedna kreskę.. no nic zobaczymy ehhe)

Gdyby do zapłodnienia doszło szybko, to po 12 dniach ten test byłby wiarygodny. Testy mają czułość 6 dni po zapłodnieniu. Co przelicza się na 14 dni od stosunku ponieważ, plemniki mogą "zaczekać" na jajeczko nawet do 3 dni. I różne inne kwestie na to wpływają.

Rozumiem, że bardzo się denerwujesz. Jednak teraz gdy już na przeszłość nie ma szans wpłynąć nic Ci nie poradzimy. Jak się tak bardzo denerwujesz idź jutro do ginekologa. Przebada Cię, zapytasz o ten ból jajników, może da skierowanie na beta hcg. A jeśli nie da to zapłać 20-30zł w laboratorium, poczekasz 40 min/godzinkę i będziesz miała na 100% wiarygodny wynik. W Twoim wypadku to chyba najlepsze rozwiązanie. Życzę pomyślnego wyniku I zadbaj o to, żebyś na przyszłość nie miała takich zmartwień.

Stary 2009-11-13, 22:48   #145
stres
Przyczajenie

Cytat:
Gdyby do zapłodnienia doszło szybko, to po 12 dniach ten test byłby wiarygodny. Testy mają czułość 6 dni po zapłodnieniu. Co przelicza się na 14 dni od stosunku ponieważ, plemniki mogą "zaczekać" na jajeczko nawet do 3 dni. I różne inne kwestie na to wpływają.

Rozumiem, że bardzo się denerwujesz. Jednak teraz gdy już na przeszłość nie ma szans wpłynąć nic Ci nie poradzimy. Jak się tak bardzo denerwujesz idź jutro do ginekologa. Przebada Cię, zapytasz o ten ból jajników, może da skierowanie na beta hcg. A jeśli nie da to zapłać 20-30zł w laboratorium, poczekasz 40 min/godzinkę i będziesz miała na 100% wiarygodny wynik. W Twoim wypadku to chyba najlepsze rozwiązanie. Życzę pomyślnego wyniku I zadbaj o to, żebyś na przyszłość nie miała takich zmartwień.

dzięki kochana Poczekam do wtorku bo mam już wizytę zaklepaną. Troche się jeszcze podenerwuję, ale trudno. Sama sobie piwa naważyłam to teraz trzeba je wypić he. No jeśli okaże się ze nie jestem w ciązy juz NIGDY nie będe wspołżyć bez zabezpieczenia to naprawdę nierozsądne. Buziaki
Stary 2009-11-13, 23:15   #146
Kolkarolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Nie ma za co Sama czasem dla pewności robię a tyle już się naczytałam o kreskach po 2 godzinach i ciążach których na testach nie widać że wolę oszczędzić sobie i czasu i pieniędzy , poczekać na właściwy moment i dopiero wtedy zrobić. Z drugiej strony czytałam też wypowiedzi dziewczyn które będąc w ciąży miały pozytywne testy właśnie nawet 3-4 dni przed miesiączką więc jednak coś w tym jest że ten termin jest najodpowiedniejszy. Jeśli test wyjdzie ujemny a miesiączka nadal będzie się spóźniać najlepiej biegusiem do lekarza albo właśnie na betę. Życzę powodzenia i pozdrawiam
W poprzednim miesiącu spóźniła mi się 2 tygodnie gdzie zawsze mialam regularne ale stwierdziłam że to napewno ze stresu... teraz pewnie też tak będzie, ale jeszcze się łudzę że może akurat to ciąża
18.11 ide do mojej gin to z nią porozmawiam.
Najgorsze jest to czekanie... i później rozczarowanie.
No ale trzeba żyć dalej
Pozdrawiam również

Stary 2009-11-14, 08:36   #147
1thing
Raczkowanie

Czesc.... to znowu ja
Zostaly mi 2 dni brania tabletek a dzisiaj zauwazylam u siebie brazowa wydzieline... mam powody do niepokoju? miala tak ktoras z was?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

moze to byc cos w rodzaju ''zapowiedzi'' ze okres sie zbliza? hmm
1thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:02   #148
AGNES12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie, raczej nie moga.
Najbardziej wiarygodne w takim czasie sa tylko testy krwi.

A właśnie że może ale jak wcześniej napisałam i co podkreślam DOBRY GINEKOLOG akurat w mojej miejscowości jest Pani ginekolog która wie czy doszło do zapłodnienia parę dni po zapłodnieniu jest skuteczniejsza niż testy ale dostać się do niej to druga sprawa jest na prawdę dobra. Ale tak przyznaje racje najlepiej zrobić test bo po coś w końcu one są.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Proszę nie denerwuj się, ja chętnie ci pomogę
Stary 2009-11-14, 09:34   #149
201607040946
Konto usunięte

a to znowu ja...brrrrr policzyłam sobie i przypomniałam, że to jednak był 5 dzień po okresie, nie 7. ciekawe, bo teraz mam typowe objawy przedmiesiączkowe. jak juz dostane okres, to napisze, ale i tak sie stresuje.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:04   #150
stres
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1thing Pokaż wiadomość
Czesc.... to znowu ja
Zostaly mi 2 dni brania tabletek a dzisiaj zauwazylam u siebie brazowa wydzieline... mam powody do niepokoju? miala tak ktoras z was?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

moze to byc cos w rodzaju ''zapowiedzi'' ze okres sie zbliza? hmm

Ja miałam raz na jakiś czas taka brązową wydzielinę, zawszę miałam to jakoś przed okresem. Nie wiem czy to coś niepokojącego, ale mi nic nie było i nie jest. Ginekolog mi zawsze powtarza że częste zmiany w naszym organizmie wynikają od stresu, przemęczenia.. itd.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości