Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 09:43   #241
Ewqa86
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Ewqa86 Pokaż wiadomość
Witam!
pisze bo mam nadzieje ze mi cos podpowiecie. Ostatnio wspołzyłam z moim mezem 8 listopada był to 14 dzien cyklu, dzien pozniej miałam sluz napewno na 12 cm zrobiłam test owulacyjny i był ujemny. wiem ze plemniki zyja 3 dni tak wiec mam pytanie komu wierzyc testowi czy mojemu organizmowi. I wazne pytanie czy moge byc w ciazy. ??
Po 2 tygodniach zrobie test ciazowy ale wole sie spytac was moze mi cos odpowiecie
witam ponownie powyzej jest moja wypowiedź. Jest 12 dzien od stosunku.
Od 2 dni czuje sie pełna, czuje sie jakby mnie grypa łapała. Żoładek mnie boli ale to chyba ze stresu bo jestem ciekawa czy jestem w ciazy. Nie planujemy z mezem dzidziusia ale tez nie mowimy " nie" bo kochamy dzieci. Czy to moga bys wczesne oznaki ciazy ??? Czy moge zrobic test przed 14 dniem zapłodnienia??
Jestem taka niecierpliwa bo zyje w stresie zwiazana z praca. Pracuje w prywatnej firmie i szef powiedział ze fajnie by bylo jakbym nie zaszła w ciaze przez 4 lata. Chyba jedynie to mnie stresuje.

Bylibysmy szczęsciarzami gdyby nam sie udało za 1 razem bo wiem ile par ma kłopoty z tym.

Edytowane przez Ewqa86
Czas edycji: 2009-11-19 o 09:55
Ewqa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:18   #242
Mami 30
Przyczajenie

Witam
Chcialabym spytac Was Drogie Kobietki o tak zwana ,,gesia skorke,, czyli gruczoły Montgomery’ego.Od wczoraj zauwazylam ze pojawily mi sie na piersiach wlasnie takie male punkciki wokol brodawek.Teoretycznie nie powinnam byc w ciazy.....wczoraj nawt bylam u lekarza na rozmowie,nie bylam badana poniewaz byla to tylko konsultacja .... mam problemy z ponownym zajsciem w ciaze,,ale wieczorem przy kapieli , zdziwilam sie zmiana moich piersi .Czytalam gdzie sie da na ten temat ,podobno sa to pierwsze objawy ciazy ,ktore wystepuja juz po 2 tygodniach zaplodnienia.Niestety czesto jest tak,ze to co pisza w internecie nie ma nic wspolnego z realiami.Dlatego moze Ktoras Z Was wie cos na ten temat .Bardzo Prosze o Odpowiedz Pozdrawiam
Stary 2009-11-19, 10:53   #243
Czarnula204
Rozeznanie

konwalijka82
ten pomysl z pojemniczkiem w lodowce jest dobry, aczkolwiek i tak jak cos to po niedzieli sie za to zabiore. I oczywiscie poinformuje o wyniku. I ciesze sie,ze mam tu takie wsparcie wsrod forumowiczek. Mam jakies obolale sutki, ciekawe czy to ojawy mi sie zwiekszaja czy to moje urojenia spowodowane niewiem czym, lecz niebawem bedzie wiadomo, nadal jest duzo bialego sluzu...
Katia jesli u mnie wyjdzie ,ze to ciaza to duze prawdobodobienstwo, ze i u Ciebie bo ja mialam niedlugo po domniemanym zaplodnieniu takie dziwne zachciany smakowe, a dzis wogole zero apetytu, wszystko mi smierdzi z lodowki
Mami3o ja tez mam z tym,ze na jednym sutku 4 a na drugimj 2 gruczowly niewiem dlaczego tak, ale mysle,ze to od tego,ze jakis czas bralam tabletki anty

Mam nadzieje dziewczyny, ze bedzieci mialy niebawem swoje upragnione fasolki w brzuszkach, trzymam mocno kciuki
Stary 2009-11-19, 10:54   #244
asiala1990
Raczkowanie

Zazywam tabletki Yaz od trzech miesięcy ostatnio zrobilam przerwe i w tym czasie kochałam się z chłopakim, oczywiście z zabezpieczeniem ale pewności nie mam czy było tak bezpiecznie...i teraz znów zarzywam tabletki i okres jest bardzo długi nigdy jeszcze tak nie miałam że okres trwał 10dni aż! Boje się czy nie jestem w ciąży...bardzo proszę o odpowiedż na meila.
asiala1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:01   #245
malenka1983
Przyczajenie

a ja mam takie pytanko juz do doswiadczonych Mam, ale nie tylko
chodzi o to, ze w tym miesiacu okres dostalam wczesniej niz powinnam tzn jakies 3-4 dni wczesniej.nie bolaly mnie wogole piersi zreszta w tatmtym miesiacu tak samo, a dodam, ze zawsze przed @ az nie moglam ich dotkac.teraz nic
@ trwala 3 dni, a pozostale 2 to juz takie leciutkie plamienia
do tego kluje mnie w jajniku lewym...czasem w prawym. tak jakby miala przyjsc@ nio i mam wrazenie, ze swedza mnie piersi i skora na brzuchu
co to moze onaczac Waszym zdaniem Drogie Forumowiczki?
czy to moze byc ciaza? a moze cos innego...zawsze mialam regularne cykle.zdarzylo sie, ze @ spozniala sie 1 dzien, ale trwala 6 dni i byla obfita, a tym razem jakos to dziwne dla mnie.
w jajnikach klulo mnie kiedy mialam dostac@ teraz nie mam juz jej 2 dzien i nadal kluje
hmmm bardzo prosilabym o odpwiedz.
dziekuje i pozdrawiam
malenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:07   #246
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje dziewczyny, ze bedzieci mialy niebawem swoje upragnione fasolki w brzuszkach, trzymam mocno kciuki
Boże, jakie znowu fasolki! Chcecie mieć dziecko, czy warzywo w brzuchu? :| ble..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:07   #247
Mami 30
Przyczajenie

Cytat:
konwalijka82
ten pomysl z pojemniczkiem w lodowce jest dobry, aczkolwiek i tak jak cos to po niedzieli sie za to zabiore. I oczywiscie poinformuje o wyniku. I ciesze sie,ze mam tu takie wsparcie wsrod forumowiczek. Mam jakies obolale sutki, ciekawe czy to ojawy mi sie zwiekszaja czy to moje urojenia spowodowane niewiem czym, lecz niebawem bedzie wiadomo, nadal jest duzo bialego sluzu...
Katia jesli u mnie wyjdzie ,ze to ciaza to duze prawdobodobienstwo, ze i u Ciebie bo ja mialam niedlugo po domniemanym zaplodnieniu takie dziwne zachciany smakowe, a dzis wogole zero apetytu, wszystko mi smierdzi z lodowki
Mami3o ja tez mam z tym,ze na jednym sutku 4 a na drugimj 2 gruczowly niewiem dlaczego tak, ale mysle,ze to od tego,ze jakis czas bralam tabletki anty

ja nie zazywam zadnych tabletek,wyczytalam jeszcze ,ze te gruczoly pojawiaja sie przy podwyzszonym jakims tam hormonie badz tu czlowieku madry .
Stary 2009-11-19, 12:02   #248
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewqa86 Pokaż wiadomość
witam ponownie powyzej jest moja wypowiedź. Jest 12 dzien od stosunku.
Od 2 dni czuje sie pełna, czuje sie jakby mnie grypa łapała. Żoładek mnie boli ale to chyba ze stresu bo jestem ciekawa czy jestem w ciazy. Nie planujemy z mezem dzidziusia ale tez nie mowimy " nie" bo kochamy dzieci. Czy to moga bys wczesne oznaki ciazy ??? Czy moge zrobic test przed 14 dniem zapłodnienia??
Jestem taka niecierpliwa bo zyje w stresie zwiazana z praca. Pracuje w prywatnej firmie i szef powiedział ze fajnie by bylo jakbym nie zaszła w ciaze przez 4 lata. Chyba jedynie to mnie stresuje.

Bylibysmy szczęsciarzami gdyby nam sie udało za 1 razem bo wiem ile par ma kłopoty z tym.
Przed 14 dniami od stosunku test aptekowy może nie wyjść ale 10 dni od wyjdzie już test z krwi- więc jeśli jesteś typem niecierpliwej osoby maszeruj do laboratorium a za 2 dni poznasz wynikSzkoda wydawać kasę na testy tzw sikane 14 dni przed bo mogą dać fałszywie ujemny wynik choć słyszałam że niektórym dziewczynom pozytywne wychodziły już 8 dni od zapłodnienia, ale to kwestia indywidualna ogranizmudaj znać jak sprawy się mają kiedy zrobisz test

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez asiala1990 Pokaż wiadomość
Zazywam tabletki Yaz od trzech miesięcy ostatnio zrobilam przerwe i w tym czasie kochałam się z chłopakim, oczywiście z zabezpieczeniem ale pewności nie mam czy było tak bezpiecznie...i teraz znów zarzywam tabletki i okres jest bardzo długi nigdy jeszcze tak nie miałam że okres trwał 10dni aż! Boje się czy nie jestem w ciąży...bardzo proszę o odpowiedż na meila.
Na meila?? To dopiero 3 miesiąc brania tabletek więc wszystko się może zdarzyć-organizm potrzebuje trochę czasu żeby się przystosować do nowej sytuacji więc taki długi okres jest całkiem normalny. Jeśli jednak krwawienie wciąż będzie trwało lub w następnym miesiącu powtórzy się taka sytuacja idż do lekarza. A stosunek w przerwie pomiędzy opakowaniami bo rozumiem że o taką przerwę chodzi jest zabezpieczony jeśli potem zaczynasz kolejne opakowanie więc spokojnie.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mami 30 Pokaż wiadomość
ja nie zazywam zadnych tabletek,wyczytalam jeszcze ,ze te gruczoly pojawiaja sie przy podwyzszonym jakims tam hormonie badz tu czlowieku madry .
A ja tabletki zażywam i też mam po kilka takich gruczołów już od kilku miesięcy. w ciąży z tego co wiem nie jestem więc nie sądzę żeby to była oznaka ciąży. Zapewne jest to skutek podwyższenia jakiegoś hormonu-najlepiej zapytać kogoś kto się na tym zna czyli lekarza
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:03   #249
Ewqa86
Przyczajenie

Uzbroje sie w cierpliwosc i poczekam te 4 dni a potem zrobie test. Dam znac co wyszło. pozdrawiam
Ewqa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:14   #250
Mami 30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

A ja tabletki zażywam i też mam po kilka takich gruczołów już od kilku miesięcy. w ciąży z tego co wiem nie jestem więc nie sądzę żeby to była oznaka ciąży. Zapewne jest to skutek podwyższenia jakiegoś hormonu-najlepiej zapytać kogoś kto się na tym zna czyli lekarza
Wlasnie w tym jest problem ze Wy bierzecie hormony a ja nie i niby nie powinnam miec takich objawow.Wlasnie dzwonilam do lekarza,wizyte mam w nastepnym tygodniu .Poczekamy,zoba czymy .Dzieki za odpowiedz
Stary 2009-11-19, 13:33   #251
madziulekk
Przyczajenie

Kochane jak myślicie?
12 listopada miałam owulacje - zawsze świetnie czuje kiedy
9 listopada i 14 kochalismy się bez żadnego zabezpieczenia ...

od kilku dni bolą mnie piersi strasznie , chodze jak ćma senna i wiecznie ziewająca, wiem że za szybko ale wczoraj zrobiłam sobie bete i wyszła 2 mlU/ml czyli może to być wczesna ciąża a nie musi ....

we wtorek powinnam dostać @

czy to jest możliwe że tam się już coś dzieje??

w niedziele zrobie sobie sikacza a potem w poniedziałek powtórze bete

czekamy na braciszka lub siostrzyczkę
madziulekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 14:33   #252
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziulekk Pokaż wiadomość
Kochane jak myślicie?
12 listopada miałam owulacje - zawsze świetnie czuje kiedy
9 listopada i 14 kochalismy się bez żadnego zabezpieczenia ...

od kilku dni bolą mnie piersi strasznie , chodze jak ćma senna i wiecznie ziewająca, wiem że za szybko ale wczoraj zrobiłam sobie bete i wyszła 2 mlU/ml czyli może to być wczesna ciąża a nie musi ....

we wtorek powinnam dostać @

czy to jest możliwe że tam się już coś dzieje??

w niedziele zrobie sobie sikacza a potem w poniedziałek powtórze bete
Z tego co piszesz wszystko jest na jak najlepszej drodze do bycia po raz drugi mamą- czekamy na info i trzymamy kciuki
Stary 2009-11-19, 16:29   #253
katia_
Raczkowanie

Dziewczyny czuję się dziwnie... cały dzień dzisiaj mnie mdli... Odbija mi się często tak jakoś pusto nawet po wodzie mineralnej niegazowanej.
Biorąc pod uwagę że tak jak wam już pisałam parę dni temu we wrześniu sama sobie chyba wmawiałam objawy i oczywiście wynik testu był negatywny to teraz nie wiem jak to wszytko odczytywać (teraz mam jakby inne objawy niż wtedy)

Przypomnę wam moją sytuację:
-okres mam regularny od zawsze co 29/30 dni
-ostatni dostałam 30 października
-współżyłam z mężem bez zabezpieczenia 14 listopada rano a po paru godzinach zaczęło mnie boleć podbrzusze tak jak zwykle w połowie cyklu
- ból podbrzusza towarzyszy mi po dziś dzień( ogólnie taki jakby mi ciągnęło szyjkę tak delikatnie a czasami jajniki pobolewają, czasami mam wrażenie że takie ciepło czuję) - wszystko raczej delikatnie
-wnerwiają mnie drobnostki strasznie
- zaobserwowałam silniejszy zapach moczu niż zwykle
-we wtorek zjadłam loda poprawiłam hamburgerem a potem kolejnym lodem i nie zwymiotowałam
-no i od dziś ogólnie mam apetyt ale mnie mdli

Niech któraś z was spojrzy na to wszystko obiektywnie i mnie uświadomi czy faktycznie mogą to być objawy ciąży czy może napięcia przedmiesiączkowego-choć zwykle objawem tego drugiego było tylko to że mnie wszystko denerwowało(okres mam mieć za tydzień)

Buziaki dla wszystkich starających się o dzidziusia i nie tylko

P.S.Czy sądzicie że powinnam iść do lekarza???
Kiedy powinnam zrobić test???

Edytowane przez katia_
Czas edycji: 2009-11-19 o 16:31
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 16:35   #254
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czuję się dziwnie... cały dzień dzisiaj mnie mdli... Odbija mi się często tak jakoś pusto nawet po wodzie mineralnej niegazowanej.
Biorąc pod uwagę że tak jak wam już pisałam parę dni temu we wrześniu sama sobie chyba wmawiałam objawy i oczywiście wynik testu był negatywny to teraz nie wiem jak to wszytko odczytywać (teraz mam jakby inne objawy niż wtedy)

-współżyłam z mężem bez zabezpieczenia 14 listopada rano a po paru godzinach zaczęło mnie boleć podbrzusze tak jak zwykle w połowie cyklu
- ból podbrzusza towarzyszy mi po dziś dzień( ogólnie taki jakby mi ciągnęło szyjkę tak delikatnie a czasami jajniki pobolewają, czasami mam wrażenie że takie ciepło czuję) - wszystko raczej delikatnie
-we wtorek zjadłam loda poprawiłam hamburgerem a potem kolejnym lodem i nie zwymiotowałam

Niech któraś z was spojrzy na to wszystko obiektywnie i mnie uświadomi czy faktycznie mogą to być objawy ciąży czy może napięcia przedmiesiączkowego-choć zwykle objawem tego drugiego było tylko to że mnie wszystko denerwowało(okres mam mieć za tydzień)

P.S.Czy sądzicie że powinnam iść do lekarza??? Kiedy powinnam zrobić test???
sikany 14 dni od wspólżycia-da Ci odpowiedz, a jeszcze bardziej pewna da Ci z krwi-życzę powodzenia
Stary 2009-11-19, 17:12   #255
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:

P.S.Czy sądzicie że powinnam iść do lekarza???
Kiedy powinnam zrobić test???
Powinnaś najpierw zrobić test a potem w razie wyniku pozytywnego pójść do lekarza
Moim zdaniem 3/4 z nas wmawia sobie te wszystkie ciążowe objawy-naczytałyśmy się milionów wypowiedzi innych dziewczyn i potrafimy nagły apetyty na pomarańcze z góry przypisać ciąży. Trzeba do tego podchodzić spokojnie , bo jeśli trafiłyśmy w dziesiątkę to i tak nic tego faktu nie zmieni. Spokojnie czekamy na odpowiedni dzień , robimy test i sprawa jasna. Otrzymując wynik negatywny okazuje się nagle że ciążowe dolegliwości wciąż są a być może były nawet zanim zaczęłyśmy sobie wkręcać dzieckoWięc melisska na nerwy, i życzę powodzenia
Stary 2009-11-19, 17:38   #256
katia_
Raczkowanie

Cytat:
Powinnaś najpierw zrobić test a potem w razie wyniku pozytywnego pójść do lekarza
Moim zdaniem 3/4 z nas wmawia sobie te wszystkie ciążowe objawy-naczytałyśmy się milionów wypowiedzi innych dziewczyn i potrafimy nagły apetyty na pomarańcze z góry przypisać ciąży. Trzeba do tego podchodzić spokojnie , bo jeśli trafiłyśmy w dziesiątkę to i tak nic tego faktu nie zmieni. Spokojnie czekamy na odpowiedni dzień , robimy test i sprawa jasna. Otrzymując wynik negatywny okazuje się nagle że ciążowe dolegliwości wciąż są a być może były nawet zanim zaczęłyśmy sobie wkręcać dzieckoWięc melisska na nerwy, i życzę powodzenia
Hehe Dobre Tego mi było trzeba! Dzięki!Masz rację z tym wmawianiem a ja jestem tego najlepszym dowodem(mój cykl we wrześniu).
Wszystko wiadome jest tylko jak się czegoś pragnie to chciałoby się mieć odpowiedź jak najszybciej...
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za poprawienie nastroju
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 18:24   #257
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Hehe Dobre Tego mi było trzeba! Dzięki!Masz rację z tym wmawianiem a ja jestem tego najlepszym dowodem(mój cykl we wrześniu).
Wszystko wiadome jest tylko jak się czegoś pragnie to chciałoby się mieć odpowiedź jak najszybciej...
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za poprawienie nastroju
Nie ma za copo to są wizażanki
Ja nie planuję jeszcze bobasa, ale ile razy ja już widziałam jakieś kreski na brzuchu albo dostawałam ataku strachu kiedy dopadła mnie ochota na śledzia:P Tak to już jest z tymi naszymi urojeniami Wiem że ciężko wytrzymać te 14 dni ale zawsze można obejrzeć całą serię Chirurgów albo iść na spacerJa będę mocno trzymać kciuki i czekać na pozytywne wiadomości
Stary 2009-11-19, 18:47   #258
Neciak89
Zakorzenienie

Ja lubię śledzie, dlatego wcale się nie martwię jak mnie najdzie ochota na niego. Tak samo mam z ogórkami kiszonymi, kapustą kiszoną i innymi takimi. Na kawę ostatnio nie mam ochoty, ale nie zbrzydła mi jako tako, więc martwić się będę dopiero jak mi przestanie smakować (ja oczywiscie nie mam powodów do strachu ;p)

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:04   #259
Ray
Zakorzenienie

test 14 dnia od wspolzycia wcale nie musi dac wyniku, ja robilam i mialam negatywny dopiero tydz po okresie wyszedl pozytywny a w dniu okresu bylam u gina na usg ktory powiedzial ze nic nie ma i okres sie pewnie pojawi lada dzien

czytam was i zastanawiam sie czy same nie wyolbrzymiacie objawow :0 a moze po prostu chcecie je miec? i nie zwracacie na nic innego uwagi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 20:18   #260
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja lubię śledzie, dlatego wcale się nie martwię jak mnie najdzie ochota na niego. Tak samo mam z ogórkami kiszonymi, kapustą kiszoną i innymi takimi. Na kawę ostatnio nie mam ochoty, ale nie zbrzydła mi jako tako, więc martwić się będę dopiero jak mi przestanie smakować (ja oczywiscie nie mam powodów do strachu ;p)
A ja wszamałam dziś 3 wielgachne ogórasykiszonki są pyszate
Stary 2009-11-19, 22:32   #261
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Do konwalijka82 i lesyeux
dzieki za wasze rady, dzis to juz mnie mdli na zapach mojego peelingu i platkow sniadaniadaniowych, blee...
A czy moge wykonac test w srodku dnia? czy po takim czasie bedzie dosc wiarygodny? Bo rano wczesnie wstaje i jestem zabiegana nie mam kiedy,jeszcze te kolejki do lazienki;(
Jak bedzie dzidzius bede sie cieszyla, ale mam troche stresa...
jeszcze nigdy nie rodzilam, a test dopiero kupie w poniedzialek.
witaj, mozesz zrobic, ale ponoc najwieksze stezenie HCG jest rano, lecz na opakowaniu pisze test do wykonania w ciagu dnia. wiec jak chcesz rob popoludniu, ale zmobilizuj sie na poranne wstanie i jego wykonanie

Cytat:

P.S.Czy sądzicie że powinnam iść do lekarza??? Kiedy powinnam zrobić test???

WItaj IDZ DO LEKARZA co CI SZKODZI
mam takie same objawy jak Ty, bole macicy takie kłócie i minimalne skórcze, raz pobolewa jeden jajnik bardziej prawy niz lewy, i tez zajadam się :P- ale w sumie zawsze to robiłam jestem po okresie juz 17 dni, a od tygodnia działam z partnerem

Ja majac takie objawy, juz zbytnio nie zwracam na nie uwagi, gdyz czesto sobie wiecej wkrecalam i tak bylo ostatnio: ja myslalam ze jestem w ciazy w 100% , juz z partnerem bylismy szczesliwi a tu ZONK!!! nie bylo malenstwa- potwierdził lekarz. POczekam do wykonania testu, a te objawy moga być bólami owulacyjnymi itp lub poprostu bóle jakies nerwowe test wykonam ok. 2-4 listopada, chyba ze okres sie spozni mam dostać 2 GRudnia, chciałabym tak 6grudnia zorbic niespodzianke swojemu szczęściu ze bedzie za rok na Mikołajki Nas 3-trójka ojej hehe:P byłoby CUDOWNIE

Cytat:
A ja wszamałam dziś 3 wielgachne ogórasykiszonki są pyszate
a ja wcinam o tej porze rządek czekolady, grzech ojej a co tam;p czekolada poprawia humor

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-11-19 o 22:35
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:43   #262
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
WItaj IDZ DO LEKARZA co CI SZKODZI
mam takie same objawy jak Ty, bole macicy takie kłócie i minimalne skórcze, raz pobolewa jeden jajnik bardziej prawy niz lewy, i tez zajadam się :P- ale w sumie zawsze to robiłam jestem po okresie juz 17 dni, a od tygodnia działam z partnerem

Ja majac takie objawy, juz zbytnio nie zwracam na nie uwagi, gdyz czesto sobie wiecej wkrecalam i tak bylo ostatnio: ja myslalam ze jestem w ciazy w 100% , juz z partnerem bylismy szczesliwi a tu ZONK!!! nie bylo malenstwa- potwierdził lekarz. POczekam do wykonania testu, a te objawy moga być bólami owulacyjnymi itp lub poprostu bóle jakies nerwowe test wykonam ok. 2-4 listopada, chyba ze okres sie spozni mam dostać 2 GRudnia, chciałabym tak 6grudnia zorbic niespodzianke swojemu szczęściu ze bedzie za rok na Mikołajki Nas 3-trójka ojej hehe:P byłoby CUDOWNIE
heh, i ja mam takie objawy ale staram sie nie nakrecac..zeby sie potem nie zawiesc.prawy janik mnie kluje juz szosty dzien. ale sama nie wiem od czego.. (moze po prostu skutki odstawienia tabletek anty a ja mam taka "mala iskierke nadziei" ze moze to jednak "cos" innego..)
hehe, no i tez jestem w 17 dc a okres mam dostac 2 grudnia

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 23:04   #263
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ;15388722
heh, i ja mam takie objawy ale staram sie nie nakrecac..zeby sie potem nie zawiesc.prawy janik mnie kluje juz szosty dzien. ale sama nie wiem od czego.. (moze po prostu skutki odstawienia tabletek anty a ja mam taka "mala iskierke nadziei" ze moze to jednak "cos" innego..)
hehe, no i tez jestem w 17 dc a okres mam dostac 2 grudnia
kalinkap13 oby bylo po naszej mysli
kurde..ide lulu zamiast 1 rzadka czekoladki zjadłam jej pół, brzuch mnie rozbolał, nieodbrze mi, ach te pokusy
do jutra gwiazdki papa
Stary 2009-11-20, 07:02   #264
madziulekk
Przyczajenie

właśnie z tymi testami różnie bywa ...
jak byłam w pierwszej ciąży to zrobiłam test wyszedł negatywny a juz byłam w ciąży dopiero po dwóch tygodniach zrobiłam znów i wyszła jedna kreska mocna a druga blada a potem to już dwie mocne zaznaczam że wykonywałam jeden test PRE-..... który ciągle wychodził negatywny , więc go już nie kupie

a najlepsze są testy z krwi beta HCG tyle, że też najbezpieczniej wykonać go w terminie, kiedy powinna pojawić się @

ja właśnie w tym cyklu zupełnie inaczej sie czuje niż zwykla, wczoraj wieczorem miałam nudności, śmierdziło mi jedzenie ale przede wszystkim ból piersi, podbrzusza i zgaga, która niestety też mi towarzyszyła w pierwszej ciąży

trzymam kciuki za wszystkie staraczki

Stary 2009-11-20, 07:36   #265
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
właśnie z tymi testami różnie bywa ...

a najlepsze są testy z krwi beta HCG tyle, że też najbezpieczniej wykonać go w terminie, kiedy powinna pojawić się @

ja właśnie w tym cyklu zupełnie inaczej sie czuje niż zwykla, wczoraj wieczorem miałam nudności, śmierdziło mi jedzenie ale przede wszystkim ból piersi, podbrzusza i zgaga, która niestety też mi towarzyszyła w pierwszej ciąży

trzymam kciuki za wszystkie staraczki
też tak uważam testy sikane są niezbyt wiarygodne! koleżanka robiła 4 testy, i 3 pokazywały jej brak a 1 pokazał jej ciaże... wiec jest tu jakaś rozbieżnośći okazalo sie ze jest w ciaży
. mam podjeta decyzje dnia ok. 4 GRUDNIA lece robic TEST Z KRWI HCG i co to sie idzie do każdego jednego rabolatorium i im mówię ze chce sobie zrobic test z krwi na ptwierdzenie lub nie ciaży ? tak?
  • a mnie piersi nie bolą, kazda bolą a mnie nie
Dzisiaj czuje sie tylko spuchnięta, od tej czekolady...... JAK WIELKI SŁOŃ. jeszcze jutro do pracy.

a właśnie Kochane , bo ja sobie dorabiam na weekendy w centrum handlowymtak na jakieś ubrania kosmetyki itp. chce być SAMODZIELNA hehe :P od mojego TŻ i jak zajdę w ciażę, nawet bedą to pierwsze tyg. to zrezygnować co ? pracuje sb-ndz po 10 godzin na każdy, dzien, cały czas na nogach a kregosłub to mi whcodzi do... jeszcze klima sie zalacza a raz nie i mamy ok 25-26 stopni na salonie szał.
ja uważam ze zrezygnuję z pracy a Wy jakbyscie postapiły ?

Pozdrawiam i całuję staraczki Nasze
Stary 2009-11-20, 07:52   #266
Czarnula204
Rozeznanie

Neciak89 forum jest od rozmawiania a nie od posumowywania sformułowan innych, wiec zbedne uwagi zachowaj dla siebie. Nikt sie za fasolke nie obrazil tylko ty masz jakies halo, jesli jestes rozdrazniona to boksuj worek a nie tu sie wyladowujesz!! Bo tylko forum zasmieciasz! A nie jestesmy tu by sie klocic tylko rozmawiac! I w miare mozliwosci sobie pomagac i sie wspierac.
Stary 2009-11-20, 09:30   #267
madziulekk
Przyczajenie

lesyeux wszystko zalezy od tego jak sie czujesz, jaki masz charakter pracy czy np. musisz te 10 godzin stać czy co tam robisz? ja pracowałam do 6 miesiaca ale ja mam prace biurkową siedzącą

idziesz do laboratorium i mówisz ze chcaiałbyś wykonać badanie betaHCG to powinno im wystarczyć

ja ide w poniedziałek tak czy siak

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

czy na początku ciąży można plamić?? poszłam do ubikacji i mam taki brunatny upław - nie dużo

dodam że dziś 24 d.c. za wcześnie na @ zawsze miałam cykle 28-30 i przewidywałam że we wtorek powinna przyjść ...

mam nadzieje ze to nie początek @

jeśli nic sie nie zmieni w niedziele sikacz w poniedziałek beta

troszke sie zmartwiam

Edytowane przez madziulekk
Czas edycji: 2009-11-20 o 08:33
Stary 2009-11-20, 10:07   #268
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
lesyeux wszystko zalezy od tego jak sie czujesz, jaki masz charakter pracy czy np. musisz te 10 godzin stać czy co tam robisz? ja pracowałam do 6 miesiaca ale ja mam prace biurkową siedzącą

idziesz do laboratorium i mówisz ze chcaiałbyś wykonać badanie betaHCG to powinno im wystarczyć

ja ide w poniedziałek tak czy siak

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

czy na początku ciąży można plamić?? poszłam do ubikacji i mam taki brunatny upław - nie dużo

dodam że dziś 24 d.c. za wcześnie na @ zawsze miałam cykle 28-30 i przewidywałam że we wtorek powinna przyjść ...

mam nadzieje ze to nie początek @

jeśli nic sie nie zmieni w niedziele sikacz w poniedziałek beta

troszke sie zmartwiam
Z tego co kiedyś czytałam to może być jakieś plamienie implantacyjne więc niekoniecznie musi zwiastować @ ale może. Trzymamy kciuki żeby wszystko poszło jednak po Twojej myśli
Stary 2009-11-20, 10:14   #269
osobistosc
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, jak widac jestem tu pierwszy raz. Potzrebuje Waszej pomocy, podejrzewam, ze moge byc w ciazy, ale nie jetsem pewna .
29 pazdziernika dostalam @, trwala jakies 6 dni, cykl mam co 33 dni.
Do zblizenia doszlo 12 listopada, czyli wedlug moich wyliczen poczatek plodnych dni, nie jestem tego pewna wiec jesli mozecie to pomozcie. Dodam, ze od tego momentu nie odczulam owulacji, a zawsze daje sie we znaki....
Z gory dizeki za pomoc
osobistosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:47   #270
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez osobistosc Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, jak widac jestem tu pierwszy raz. Potzrebuje Waszej pomocy, podejrzewam, ze moge byc w ciazy, ale nie jetsem pewna .
29 pazdziernika dostalam @, trwala jakies 6 dni, cykl mam co 33 dni.
Do zblizenia doszlo 12 listopada, czyli wedlug moich wyliczen poczatek plodnych dni, nie jestem tego pewna wiec jesli mozecie to pomozcie. Dodam, ze od tego momentu nie odczulam owulacji, a zawsze daje sie we znaki....
Z gory dizeki za pomoc
Hmm.. jeśli nie byłaś zabezpieczona i stosunek miał miejsce w okolicach dni płodnych to oczywiście możliwość zajścia w ciąże istnieje. Jedyne co możemy Ci poradzić to odczekać 14 dni i zrobić test aptekowy lub po 10 dniach od stosunku wybrać się laboratorium na test z krwi- dużo pewniejszy niż aptekowy. Co do "czucia " owulacji być może zbyt mocno skupiasz się obecnie na obserwacji swojego ciała i doszukujesz się jakichś anomalii świadczących o ciąży. Organizm kobiety jest nieprzewidywalny i lubi płatać figle, więc ja nie sugerowałabym sie tym tylko spokojnie odczekała i przetestowała się

Jeszcze odnośnie dni płodnych - można przyjąć że wypadają mniej więcej w połowie cyklu, ale musisz też pamiętać że plemniki mogą żyć w dniach rodnych ok 3 dni, więc nawet jeśli nie do końca trafnie określiłaś dzień owulacji to one mogą sobie po prostu poczekać te 3 dnia na jajeczko. Tak jak wcześniej napisałam- była to połowa cyklu więc szansa zawsze jest.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-11-20 o 10:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości