|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Od 2 dni czuje sie pełna, czuje sie jakby mnie grypa łapała. Żoładek mnie boli ale to chyba ze stresu bo jestem ciekawa czy jestem w ciazy. Nie planujemy z mezem dzidziusia ale tez nie mowimy " nie" bo kochamy dzieci. Czy to moga bys wczesne oznaki ciazy ??? Czy moge zrobic test przed 14 dniem zapłodnienia?? Jestem taka niecierpliwa bo zyje w stresie zwiazana z praca. Pracuje w prywatnej firmie i szef powiedział ze fajnie by bylo jakbym nie zaszła w ciaze przez 4 lata. Chyba jedynie to mnie stresuje. Bylibysmy szczęsciarzami gdyby nam sie udało za 1 razem bo wiem ile par ma kłopoty z tym. Edytowane przez Ewqa86 Czas edycji: 2009-11-19 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chcialabym spytac Was Drogie Kobietki o tak zwana ,,gesia skorke,, czyli gruczoły Montgomery’ego.Od wczoraj zauwazylam ze pojawily mi sie na piersiach wlasnie takie male punkciki wokol brodawek.Teoretycznie nie powinnam byc w ciazy.....wczoraj nawt bylam u lekarza na rozmowie,nie bylam badana poniewaz byla to tylko konsultacja .... mam problemy z ponownym zajsciem w ciaze,,ale wieczorem przy kapieli , zdziwilam sie zmiana moich piersi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#243 |
Rozeznanie
|
konwalijka82
ten pomysl z pojemniczkiem w lodowce jest dobry, aczkolwiek i tak jak cos to po niedzieli sie za to zabiore. I oczywiscie poinformuje o wyniku. I ciesze sie,ze mam tu takie wsparcie wsrod forumowiczek. Mam jakies obolale sutki, ciekawe czy to ojawy mi sie zwiekszaja czy to moje urojenia spowodowane niewiem czym, lecz niebawem bedzie wiadomo, nadal jest duzo bialego sluzu... Katia jesli u mnie wyjdzie ,ze to ciaza to duze prawdobodobienstwo, ze i u Ciebie bo ja mialam niedlugo po domniemanym zaplodnieniu takie dziwne zachciany smakowe, a dzis wogole zero apetytu, wszystko mi smierdzi z lodowki Mami3o ja tez mam z tym,ze na jednym sutku 4 a na drugimj 2 gruczowly niewiem dlaczego tak, ale mysle,ze to od tego,ze jakis czas bralam tabletki anty Mam nadzieje dziewczyny, ze bedzieci mialy niebawem swoje upragnione fasolki w brzuszkach, trzymam mocno kciuki ![]()
#244 |
Raczkowanie
|
Zazywam tabletki Yaz od trzech miesięcy ostatnio zrobilam przerwe i w tym czasie kochałam się z chłopakim, oczywiście z zabezpieczeniem ale pewności nie mam czy było tak bezpiecznie...i teraz znów zarzywam tabletki i okres jest bardzo długi nigdy jeszcze tak nie miałam że okres trwał 10dni aż! Boje się czy nie jestem w ciąży...bardzo proszę o odpowiedż na meila.
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanko juz do doswiadczonych Mam, ale nie tylko
![]() chodzi o to, ze w tym miesiacu okres dostalam wczesniej niz powinnam tzn jakies 3-4 dni wczesniej.nie bolaly mnie wogole piersi zreszta w tatmtym miesiacu tak samo, a dodam, ze zawsze przed @ az nie moglam ich dotkac.teraz nic ![]() @ trwala 3 dni, a pozostale 2 to juz takie leciutkie plamienia ![]() do tego kluje mnie w jajniku lewym...czasem w prawym. tak jakby miala przyjsc@ nio i mam wrazenie, ze swedza mnie piersi i skora na brzuchu ![]() co to moze onaczac Waszym zdaniem Drogie Forumowiczki? czy to moze byc ciaza? ![]() w jajnikach klulo mnie kiedy mialam dostac@ teraz nie mam juz jej 2 dzien i nadal kluje ![]() hmmm bardzo prosilabym o odpwiedz. dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Boże, jakie znowu fasolki! Chcecie mieć dziecko, czy warzywo w brzuchu? :| ble..
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
Uzbroje sie w cierpliwosc i poczekam te 4 dni a potem zrobie test. Dam znac co wyszło. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Kochane jak myślicie?
12 listopada miałam owulacje - zawsze świetnie czuje kiedy 9 listopada i 14 kochalismy się bez żadnego zabezpieczenia ... od kilku dni bolą mnie piersi strasznie , chodze jak ćma senna i wiecznie ziewająca, wiem że za szybko ale wczoraj zrobiłam sobie bete i wyszła 2 mlU/ml czyli może to być wczesna ciąża a nie musi .... we wtorek powinnam dostać @ czy to jest możliwe że tam się już coś dzieje?? w niedziele zrobie sobie sikacza a potem w poniedziałek powtórze bete ![]() ![]()
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czuję się dziwnie... cały dzień dzisiaj mnie mdli... Odbija mi się często tak jakoś pusto nawet po wodzie mineralnej niegazowanej.
Biorąc pod uwagę że tak jak wam już pisałam parę dni temu we wrześniu sama sobie chyba wmawiałam objawy i oczywiście wynik testu był negatywny to teraz nie wiem jak to wszytko odczytywać (teraz mam jakby inne objawy niż wtedy) Przypomnę wam moją sytuację: -okres mam regularny od zawsze co 29/30 dni -ostatni dostałam 30 października -współżyłam z mężem bez zabezpieczenia 14 listopada rano a po paru godzinach zaczęło mnie boleć podbrzusze tak jak zwykle w połowie cyklu - ból podbrzusza towarzyszy mi po dziś dzień( ogólnie taki jakby mi ciągnęło szyjkę tak delikatnie a czasami jajniki pobolewają, czasami mam wrażenie że takie ciepło czuję) - wszystko raczej delikatnie -wnerwiają mnie drobnostki strasznie - zaobserwowałam silniejszy zapach moczu niż zwykle -we wtorek zjadłam loda poprawiłam hamburgerem a potem kolejnym lodem i nie zwymiotowałam ![]() -no i od dziś ogólnie mam apetyt ale mnie mdli Niech któraś z was spojrzy na to wszystko obiektywnie i mnie uświadomi czy faktycznie mogą to być objawy ciąży czy może napięcia przedmiesiączkowego-choć zwykle objawem tego drugiego było tylko to że mnie wszystko denerwowało(okres mam mieć za tydzień) Buziaki dla wszystkich starających się o dzidziusia i nie tylko ![]() P.S.Czy sądzicie że powinnam iść do lekarza??? Kiedy powinnam zrobić test??? Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2009-11-19 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem 3/4 z nas wmawia sobie te wszystkie ciążowe objawy-naczytałyśmy się milionów wypowiedzi innych dziewczyn i potrafimy nagły apetyty na pomarańcze z góry przypisać ciąży. Trzeba do tego podchodzić spokojnie , bo jeśli trafiłyśmy w dziesiątkę to i tak nic tego faktu nie zmieni. Spokojnie czekamy na odpowiedni dzień , robimy test i sprawa jasna. Otrzymując wynik negatywny okazuje się nagle że ciążowe dolegliwości wciąż są a być może były nawet zanim zaczęłyśmy sobie wkręcać dziecko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko wiadome jest tylko jak się czegoś pragnie to chciałoby się mieć odpowiedź jak najszybciej... Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za poprawienie nastroju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie planuję jeszcze bobasa, ale ile razy ja już widziałam jakieś kreski na brzuchu albo dostawałam ataku strachu kiedy dopadła mnie ochota na śledzia:P Tak to już jest z tymi naszymi urojeniami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Ja lubię śledzie, dlatego wcale się nie martwię jak mnie najdzie ochota na niego. Tak samo mam z ogórkami kiszonymi, kapustą kiszoną i innymi takimi. Na kawę ostatnio nie mam ochoty, ale nie zbrzydła mi jako tako, więc martwić się będę dopiero jak mi przestanie smakować
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
test 14 dnia od wspolzycia wcale nie musi dac wyniku, ja robilam i mialam negatywny dopiero tydz po okresie wyszedl pozytywny a w dniu okresu bylam u gina na usg ktory powiedzial ze nic nie ma i okres sie pewnie pojawi lada dzien
![]() czytam was i zastanawiam sie czy same nie wyolbrzymiacie objawow :0 a moze po prostu chcecie je miec? ![]()
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam takie same objawy jak Ty ![]() ![]() ![]() Ja majac takie objawy, juz zbytnio nie zwracam na nie uwagi, gdyz czesto sobie wiecej wkrecalam i tak bylo ostatnio: ja myslalam ze jestem w ciazy w 100% , juz z partnerem bylismy szczesliwi a tu ZONK!!! nie bylo malenstwa- potwierdził lekarz. POczekam do wykonania testu, a te objawy moga być bólami owulacyjnymi itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja wcinam o tej porze rządek czekolady, grzech ojej ![]() ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-19 o 22:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe, no i tez jestem w 17 dc a okres mam dostac 2 grudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde..ide lulu zamiast 1 rzadka czekoladki zjadłam jej pół, brzuch mnie rozbolał, nieodbrze mi, ach te pokusy ![]() do jutra gwiazdki papa ![]()
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
właśnie z tymi testami różnie bywa ...
jak byłam w pierwszej ciąży to zrobiłam test wyszedł negatywny a juz byłam w ciąży dopiero po dwóch tygodniach zrobiłam znów i wyszła jedna kreska mocna a druga blada a potem to już dwie mocne ![]() ![]() a najlepsze są testy z krwi beta HCG tyle, że też najbezpieczniej wykonać go w terminie, kiedy powinna pojawić się @ ja właśnie w tym cyklu zupełnie inaczej sie czuje niż zwykla, wczoraj wieczorem miałam nudności, śmierdziło mi jedzenie ale przede wszystkim ból piersi, podbrzusza i zgaga, która niestety też mi towarzyszyła w pierwszej ciąży ![]() ![]() trzymam kciuki za wszystkie staraczki ![]()
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() . mam podjeta decyzje dnia ok. 4 GRUDNIA lece robic TEST Z KRWI HCG ![]() ![]() ![]() ![]()
a właśnie Kochane , bo ja sobie dorabiam na weekendy w centrum handlowymtak na jakieś ubrania kosmetyki itp. chce być SAMODZIELNA hehe :P od mojego TŻ i jak zajdę w ciażę, nawet bedą to pierwsze tyg. to zrezygnować co ? pracuje sb-ndz po 10 godzin na każdy, dzien, cały czas na nogach a kregosłub to mi whcodzi do... ![]() ![]() ![]() ja uważam ze zrezygnuję z pracy ![]() Pozdrawiam i całuję staraczki Nasze ![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Neciak89 forum jest od rozmawiania a nie od posumowywania sformułowan innych, wiec zbedne uwagi zachowaj dla siebie. Nikt sie za fasolke nie obrazil tylko ty masz jakies halo, jesli jestes rozdrazniona to boksuj worek a nie tu sie wyladowujesz!! Bo tylko forum zasmieciasz! A nie jestesmy tu by sie klocic tylko rozmawiac! I w miare mozliwosci sobie pomagac i sie wspierac.
#267 |
Przyczajenie
|
lesyeux wszystko zalezy od tego jak sie czujesz, jaki masz charakter pracy czy np. musisz te 10 godzin stać czy co tam robisz? ja pracowałam do 6 miesiaca ale ja mam prace biurkową siedzącą
![]() ![]() idziesz do laboratorium i mówisz ze chcaiałbyś wykonać badanie betaHCG to powinno im wystarczyć ![]() ja ide w poniedziałek tak czy siak ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- czy na początku ciąży można plamić?? poszłam do ubikacji i mam taki brunatny upław - nie dużo dodam że dziś 24 d.c. za wcześnie na @ zawsze miałam cykle 28-30 i przewidywałam że we wtorek powinna przyjść ... mam nadzieje ze to nie początek @ jeśli nic sie nie zmieni w niedziele sikacz w poniedziałek beta troszke sie zmartwiam ![]()
Kubulek - moje szczęście ![]() ![]() ![]() czekamy na braciszka lub siostrzyczkę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madziulekk Czas edycji: 2009-11-20 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
![]() 29 pazdziernika dostalam @, trwala jakies 6 dni, cykl mam co 33 dni. Do zblizenia doszlo 12 listopada, czyli wedlug moich wyliczen poczatek plodnych dni, nie jestem tego pewna wiec jesli mozecie to pomozcie. Dodam, ze od tego momentu nie odczulam owulacji, a zawsze daje sie we znaki.... Z gory dizeki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie dni płodnych - można przyjąć że wypadają mniej więcej w połowie cyklu, ale musisz też pamiętać że plemniki mogą żyć w dniach rodnych ok 3 dni, więc nawet jeśli nie do końca trafnie określiłaś dzień owulacji to one mogą sobie po prostu poczekać te 3 dnia na jajeczko. Tak jak wcześniej napisałam- była to połowa cyklu więc szansa zawsze jest. Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2009-11-20 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.