|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() Ale sen! Te Twoje chyba telepatycznie chcą zmienic właściciela ![]() Bardzo sie ciesze że paczuszki dochodzą. Ja właśnie kompletuję swoją malutką. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam że bedzie fajny piatek i listonosz przyniesie list,ale nic nie przyniosl. Nasza poczta jest super.
![]() Pozdrawiam Mam nadzieje ze nie zginąl. |
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkodaale jak juz dostaniesz to Ci wszystko wynagrodzi bo twój list jeden z najładniejszych
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, że dzisiaj doszedł do mnie list od Briana. Bardzo dziękuję Dla-Ciebie-J.
Spodziewałam się raczej kserokopii- a tu niespodzianka!!!!! Wielkie dzięki. |
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
doszedł, doszedł :P
ale co pisze ??
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam list od Sibi.. i to całkiem długi... Podejrzewam,że pisała go mama bo co taka mała kruszynka mogła napisać
Ale bardzo sie wzruszyłam. Napisała,że bardzo dziękuje za okazaną pomoc, za paczkę (wymieniła prawie wsyztsko co dostała, a to czego nie potrafiła napisać po angielsku napisała po polsku (pewnie spisała sobie ... lizaki owocowe itd ![]() Pisała, że ma nadzieję na długą naszą znajomoć co dla jest oczywiste Bardzo sie wzruszyłam Gdybym miała ten list teraz ze sobą to bym Wam zeskanowała Może jutro ... ![]() Od Langsona mam formularz... i powiem,że bardzo przydatny ... dla mnie oczywiście bo od razu wpadło mi kupe pomysłow co można wysłać mu Bardzo zdolny chłopak z niego będzie ... Jestem tego pewna... Bardzo lubi angielski i matematyke a w przyszłości chce zostać nauczycielem .. mhmmm dumna mama ze mnie ![]() ![]() Buziaki... zabieram się do pracy.. bo mam mase problemów w pracy a do tego gorączke i fatalnie sie czuje ![]() Martwi mnie tylko jedna rzecz...., że do Langsona nie doszła jeszcze moja paczka W poniedziałek wysyłam kolejną ... ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
trzymajcie mocno kciuki bo może uda mi się załatwić sporo bandaży do wysłania...
![]() a i mam prośbę, wyszperałam parę rzeczy do sprzedania na allegro-czy mogłabym wysłać je komuś, kto by je wystawił na rzecz studiów Mubanga Mulenga? agu_siek paczuszka jeszcze dojdzie, pewnie poczta ma jakieś opóźnienia, główka do góry i kuruj się
|
|
|
|
#3789 |
|
Przyczajenie
|
Dziś doszły kolejne opakowania rękawiczek jednorazowych, 4 paczki podpasek, a to nie wszystko. Jeszcze kilka osób zapowiedziało, że do końca przyszłego tygodnia chce donieść kilka rzeczy
Bardzo się cieszę, że moi przyjaciele, znajomi, ich znajomi zaangażowali się w zbiórkę i obiecują pomoc w następnych akcjach
|
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
wczoraj wspomniałem o przygotowaniach do wyjazdu - dziś przyszła paczka z butami przeznaczonymi do użytku w tropikach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f19035f9a.html trochę zakupów jeszcze mnie czeka... A teraz wracam do klejenia - szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla - transporter trzeba wygładzic... Pozdrawiam
|
|
#3791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie: naprawdę warto pomagać osobom, które chcą się uczyć. Może to wpłynąć na poprawę losu nie tylko ich, ale też całych rodzin i społeczności w której mieszkają. Studia są drogie i jeśli pojawi się nagle jakiś kandydat (tak jak ostatnio Elias) albo kilkoro kandydatów, to zorganizowanie dla nich funduszy nie będzie łatwe. Pomyślałem więc sobie, że może dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie "funduszu studenckiego", na który my byśmy wpłacali w miarę możliwości jakieś wolne środki, a Siostra korzystałaby z niego przy dofinansowaniu nauki dla takich osób jak Elias, Mubanga i innych, oraz odkładała na studia dla kolejnych osób. Może tak się zdarzyć, że to właśnie dziecko kogoś z nas, które jest teraz malutkie, okaże się na tyle zdolne i chętne do nauki, że warto będzie je wysłać na studia. I wtedy, w momencie kiedy dzieciak kończy szkołę średnią, jego opiekuna może być nie stać na płacenie więcej niż do tej pory - wtedy brakującą kwotę dołożyłoby się z tego funduszu. Jak widać, Siostra wyraziła zgodę na powstanie takiego funduszu. Ja, co miesiąc będę wpłacał jakąś kwotę na ten cel. Zachęcam do tego i Was, i gości, którzy odwiedzają nasze forum Wpłacamy na konto: Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek, ul. Okrzei 27, 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem : s.Józefa Słaba - ZAMBIA - Fundusz Studencki SWIFT dla PeKaO S.A.: PKOPPLPW IBAN: PL39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Markos Czas edycji: 2008-02-15 o 17:43 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli Cię to pocieszy to powiem Ci, że dzisiaj dopiero doszedł do nas rachunek za prąd z sąsiedniego miasta (z Katowic), a wysłany został 8 lutego. Czyli "szedł" calutki tydzień!!! Co jest skandalem ![]() Oczywiście wiem jak ciężkie warunki pracy mają dzisiaj listonosze bo mój szwagier pracuje w tym zawodzie, jednak są listonosze i "listonosze". Niestety pozostaje nam czekać aż skończy się ten cały monopol na usługi pocztowe ![]() Pozdrawiam
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY
dostaliśmy dzisiaj list zawarte są w nim podziekowania za danie możliwości napisania tego listu. że cała rodzina dziekuje, że przyjęlismy Teddyego pod opiekę, że przysłaliśmy dla niego podarki (wypisane jest wszystko co było wysłane w pierwszej paczce). piszą, ze wszystkie te rzeczy bardzo sie przydały tam na miejscu. opisane jest, ze prowdzą małą farme uprawiajaorzeszki ziemne, cassave, soję i kukurudze. że jest im teraz trudno bo wciaż pada. piszą , ze są bardzo wdzieczni i dumni z nas za to co robimy dla Teddyego, że otoczyliśmy go opieką i miłoscia. na koniec przesyłąją ciepłe pozrdowienia dla całej naszej rodziny, życzą wesołych swiat i szczesliwego nowego roku. podpisane jest przez Gertrudę Banda, wolontariuszkę piszącą w imieniu Teddy Mulwanda's family Gertrude jesteś wielka, baaaardzo dziekuje. emocje jak nie wiem co normalnie siegnęły zenitu p.s. DlaCiebieJa kiedy została wysłana paczka, do której ja dorzucałam część? pytam bo zastanawiam sie na kiedy ona dojdzie do Zambii.
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszysykich serdecznie.
Bardzo się ciesze,bo Siostra napisała że doszła paczka od Pity777,czyli doszły spódniczki dla dziewczynek z zespolu ARKA NOEGO oraz prezenty dla Hellenki i Christiny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Agu siek może doszła paczka,tylko została pominieta. Nasza koperta nie była podana przez Siostre, cały czas sie martwiłam a okazało się że doszła bo w liście jest wypisane to co było w kopercie i podziękowania. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-02-15 o 19:14 Powód: dopisek |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Te listy to chyba czasem szybciej dochodzą do Zambii niż z miasta do miasta w kraju
Do mnie list też jeszcze nie doszedł, ale czekam cierpliwie![]() Tutaj artykuł, o tym Panu, który 25 lat spędził w Zambii |
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Paczki ,listy
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
jeny. takie opowieśći można czytać i czytać.myślę sobie, ze Pan Stanisław mógłby napisać niesamowitą książkę
bzianka pozdrawiam również
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Ten Pan Stanisław wyrobił Polakom dobrą markę w Zambii.
|
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc uzbrój sie w cierpliwość koło naszych wakacji dotrze
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie że mozemy się tak pocieszać
|
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
A pisze, że dziękuje za list i paczkę. Wymienia wszystko,co tam w niej było. Pozdrawia. Rodzice dziękują za pomoc. Z formularza wiem, że interesuje go angielski i matematyka. Gra też w piłkę zrobioną z plastiku i sznurka.................. .., kurcze, że też wcześniej o tym nie pomyślałam. Ciekawe, czy Siostra mogłaby mu kupić piłkę tam u siebie????? |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie akcja "koza" ?
sporo osób wpłaciło, na Oxford w Gadńsku zorgaznizowano awel aukcje wina, które poszło za 1100 zł na ten cel. Siostra długo zwlekała z tymi zakupami, poniżej dowiecie się dlaczego : Nastepna sprawa to kozy-pare swin zakupionych ,kur,koz tez ale myslimy tutaj razem zeby te z koz pieniazki przeznaczyc na Arke-myslimy tak dlatego ze jakas organizacja porozdawala ludziom tutaj osly zeby w polu mogli robic,przeszkolili ich jak maja sie z nimi obslugiwac no I niektore osly zakonczyly juz zywot w garnku,inne dlugo tez nie pociagna bo ludzie nie dbaja,przesilaja praca a jedzenie-osiol tez musi jesc.Arka posluzy dzieciom zdrowym I chorym.Prosze nam w tym pomoc-prosze tez poinformowac ta Pania z Gdanska co dala tyle pieniazkow na kozy ze tak myslimy zrobic-Pani bedzie wiedziec najlepiej… pare koz, pare swinek kupionych,kur tez,teraz kupimy koze dla Menyaniego a te reszte pieniazkow w ARKE...bedzie to z pokolenia....na pokolenia...co Pani mysli o tym? a wy ci myślicie? siostra jest bardzo skrupulatna, przechowuje wszystkie wyciagi bankowe od 2002 r. dba aby pieniądze trafiły na cel na jaki sponsor przeznaczył, dlatego jeżeli musi coś zmienić to pyta o zdanie, ja nie czuję się aby takie dycyzje podejmować. Ufam siostrze bezgranicznie bo mam ku temu powody i znam ją osobiście. Po za tym ze kocha dzieci całym sercem cały czas myśle aby każdy ofiarowany grosz przyniósł jak najwięcej korzyści. Moje zdanie jest takie: - jezeli rzeczywiście ludzie nie są przygotowani jeszcze na hodowlę kóz to przeznaczyć te pieniądze na budowę Arki ale niech sie wypowiedzą osoby które na ten cel wpłacały edit: z ostatniej chwili: jeszcze dopisuje ze te nowe zgloszenia -info i zdjecia beda wyslane poczta.Dzisiaj juz mam gotowa nastepna ,pekata koperte do wyslania.W tej duzej niebieskiej paczce byla paczuszka dla Mailoni Mapulanga,Kennedi Milanzi,Mabvuto Mwanza...przepraszam gdy kogos ominelam ,nie zapisalam sobie ale kazda paczuszka jest rejestrowana przez pania Bande i Mr Moyo robi zdjecia i wklada je do folderu zdjecia z paczkami tez to przeslemy na CD.Spodniczki sa piekne Dziewczynki dostana to na wystepy przy naszym Wielkanocnym Party,zakazuje sie na duza impreze-naszych dzieci bedzie 400,dzieci sponsorowanych przez Caritas Praga -50.Zabawki ,ktore byly dolaczone do tych paczek trzymam na nagrody-beda konkursy.Dobranoc.S.Jozef a
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo późną porą - dostałem maila od siostry Józefy - oto fragment:
Szczesc Boze!I oto juz jestem po dluzszej nieobecnosci-chcialam na pytania do konca odpowiedziec ale mowie szczerze ja po prostu nie znam sie na budowie a co dopiero odpowiedziec na takie techniczne pytania-co do pomyslu z podkowa jest to dobra mysl.Bylam tam na tym placu dzisiaj z Mr Michael to jest taki Pan ktory buduje domki,teraz nam wybudowal domek na ten mlyn na orzeszki,ma pomocnika i tak sobie pracuja lokalnie jako Mr.Michael firma.On mowi ze taka budowa jest mozliwa,zmieniloby sie nam troche ustawienie calosci ale jest to na korzysc. Uffff - czyli zdążyłem z pomysłem - ktoś nade mną czuwa... Pozdrawiam
|
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() Dla Ciebie J - wielkie dzięki - dostałam liścik ![]() Dominik pisze że skończył im się semestr, że 8 stycznia zaczyna się nowy (to chyba już, nie? ), że zdał całkiem nieźle, że ma nadziej, że jestem zdrowa, że mi dziękuje za to co ode mnie dostał i że Siostra kupiła z moich pieniążków jeszcze coś dla jego rodzeństwa, i oni się bardzo cieszyli jeju...jakie to faaaaajne ![]() Mukashana - myślałam że Ciebie już trzymają w tym szpitalu...mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. No i trochę spóźnione ale szczere życzenia walentynkowe żebyś znalazła sobie innego partnera życiowego niż to coś co masz we krwi :p (dla całej reszty również walentynkowe buziaki ślę )Markos - pomysł z funduszem jest genialny! Pisałam Ci to już w mailu...ale tutaj też napiszę...a co! Od nadmiaru słodzenia jeszcze nikomu krzywda się nie stała ![]() OK, to chyba tyle na teraz...zbieram się na szkolenie pracownicze...jakaś masakra...wolna sobota, a oni zabierają mi pół dnia!!!! Aaaa...MAMA - dziś pierwszy raporcik ze stanu konta na party pójdzie do Ciebie na maila ![]() MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM
|
|
|
|
#3805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam Siostra wie co jest najbardziej potrzebne i co przyniesie najwięcej pożytku.Pomysł z kozami wydawał się dobry, ale jak widać, że nie zdał egzaminu. Lepiej zmienić na coś innego, bo poprostu szkoda pieniędzy A jak się kupi za te pieniądze coś innego pożytek będzie X razy większyMi np. Siostra przesłała rozliczenie (mam początkowy nr 18, a Siostra rozliczała od nr 1) i pyta mnie czy może za nadwyżkę kupić na zapas mąkę i olej Ja tam się nie znam, byleby Mercy miała wszystko co potrzebne![]() "Mercy korzysta z zywnosciowego zaopatrzenia gdyz mieszka daleko I nie dalaby rady codziennie przychodzic na obiady.Pani Seona pozwoli ze z tych pieniazkow kupie im teraz worek maki I olej-bo tu teraz taki przednowek." Cytat:
Co to za chytry korzystny plan![]() Cytat:
Gosiakk7 ja pracuję w każdą sobotę od 7.30 do 15.30 Wierz mi to jest do przeżycia i da się przyzwyczaić![]() Faaaajnie, że jest już jakiś raport z Akcji Wielkanocne Party, ciekawe ile już jest ![]() Wątek Luby o naszym Party Można podbić jakby co A niech wiedzą ludzie
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-02-16 o 09:24 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
ja mogę wystawić aukcje na rzecz funduszu studenckiego, więc prześlij do mnie, adres już masz...
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Bardzo się ucieszyłam gdy przeczytałam e-mwila od Siostry w którym pisze że spódniczki się podobają. ![]() ![]() ![]() Anastazja przesyłam pozdrowienia dla Ciebie i Twojego synka. Jaroszania-dbaj o Siebie dużo wypoczywaj. Mzungu-Gratulacje z okazj urodzenia córeczki Mukashana-życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-02-16 o 17:52 Powód: dopisek |
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
To ja się pochwalę swoim
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
to ja też się pochwalę:
"Szczesc Boze!Dziekuje za wiadomosc-ta dziewczynke mozna dopisac do tego numeru ale dodac literke a/*MAMA* bedzie wiedziec i to najlepiej zrobi w naszej kartotece.Dziekuje za wszystko i pozdrawiam b.goraco.s.Jozefa" także poproszę żeby w mojej kartotece (nr 124) dopisać Ester-to maleńka siostrzyczka mojego Caciousa moja mała ma 1,5 roczku ![]() Ula-dzięki wielkie
|
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Witam forumowiczów w zimne popołudnie.Wczoraj nasza mała Sophii miała urodzinki,paczka doszła już kilka dni temu,ale mam nadzieję że sprawiła jej radość.Jak mówiła MAMA ,te dzieci czasami nawet nie wiedzą ,że mają urodziny,być może , Sophia dopiero teraz to sobie uświadomi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

hehe 

szkoda
www.adopcjaserca.pl

Do mnie list też jeszcze nie doszedł, ale czekam cierpliwie
Tam Siostra wie co jest najbardziej potrzebne i co przyniesie najwięcej pożytku.
A jak się kupi za te pieniądze coś innego pożytek będzie X razy większy