|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Witam kochani
Trochę mi głupio że tak się rzadko ostatnio odzywam ale podczytuję i oczywiście pamiętam o moich dzieciakach kochanych, właśnie wysyłam paczuszkę małą i zdjęcia, listy i duuuuuuże puzzle i duuuuuużo zeszytów, właśnie z tymi prezentami już coraz trudniej wymyślać co im wysłać. Poza tym opowiadamy naszej Zosi o nich i jest bardzo szczęśliwa, dziś powiedziała: Cieszę się! Ja: z czego kochanie? - z Mamusi i Tatusia i z Johna braciszka i z Nataszki ![]() a jak ją braliśmy 4 miesiące temu to właściwie nic nie umiała mówić, a teraz pytana czy ma rodzeństwo mówi że ma ale z Afliki ![]() Buziaki dla wszystkich
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula - ta Wasza Zosieńska jest przeurocza
może wrzuć jej aktualne fotki Nela - co do przeżyć na poczcie, dorzucę moją anegdotkę. Kiedy to wysyłałam paczkę do Mabvuto w adresie wpisałam ZAMBIA - centr. Afryka. Jednak pan na poczcie nie mógł znaleźć czegoś takiego jak "centralna Afryka" miał tylko "środkową Afrykę". Głowił się i głowił jaką stawkę za przesyłkę naliczyć, bo czy oby na pewno "centralna" i "środkowa" Afryka to to samo.... po moich zapewnieniach, że to na pewno to samo w końcu się zgodził ale minę miał nietęgą ![]() Naku - juz przy wcześniejszych zdjęciach Abrahama chciałam napisać, że bardzo przypomina Twojego synka! Bracia jak malowani ![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie Mabvuto, który "spogląda" teraz na mnie z pulpitu. Nela, zazdroszczę możliwości poznania Twojego podopiecznego, to musi być wspaniałe przeżycie. Będę trzymać kciuki za bezpieczną podróż
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
Ava , DZIĘKI Ci o dobra kobieto
![]() To już wiem co włożę do następnej paczki
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, że odkarzająco tylko i wyłącznie zewnętrznie
|
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam Wszystkich goraco jak sie tylko da !! |
|
|
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie!
Na forum Pyziulki dziewczyny wspominają piękne Wielkanocne wyroby Tereski. Miały być licytowane świąteczne bombki ale jakoś tak przeszło. Tereska pewnie coś by podrzuciła na aukcje przed Wielkanocą bo pisała, że wspomaga aukcje charytatywne różnych organizacji swoimi cudeńkami. Ava może też przywiozła coś z Zambii ( chętnie bym policytowała coś z Afryki). Czy ktoś wie co sie dzieje u Ulisi? |
|
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam rzeczy z Zambii przywiezione - nawet sporo Ale Ulisia milczy jak zaklęta od kilku miesięcy. Pisałam maila do niej dwa razy i nie otrzymałam odpowiedzi ![]() NA razie sporo się działo bo świąteczna zbiórka na party, kalendarze, koncert więc aukcje odpuściłam. Ale mogę wystawiać jeśli ulisia nie ma czasu Choć prawdę mówiąc wolałabym sprawdzić czy u niej ok więc chyba zadzwonię
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już raz o tym pisałem.ąle napiszę jeszcze raz. W Afryce jest państwo o nazwie "Republika Środkowej Afryki" gdzie językiem urzędowym jest j. Francuski a jej nazwa w tym języku to "CENTROAFRICAINE" czy coś w tym stylu. Dlatego nie ma w oficjalnej nazwie takiego tytułu jak Centralna Afryka i stąd zdziwienie urzędnika. Jest to domyślna (nieoficjalna) nazwa dla urzędników pocztowych, o których sądzi się, że nie wiedzą gdzie szukać Zambii. Jest tylko jedna nazwa - AFRYKA - i w taryfie pocztowej jest to strefa "B" Dlatego lepiej stosować nazwę "ŚRODKOWA AFRYKA", albo po prostu AFRYKA. ZAMBIA PRZECIEŻ NIE LEŻY NIGDZIE INDZIEJ NA ŚWIECIE JAK TYLKO W AFRYCE.
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Centrum (centralna) = Środek -
też się powymądrzam, czyli centralna to środkowa (Panie na poczcie właśnie mają wątpliwości, więc im tak mówię .A opłaty to faktycznie strefa "B", tak jak USA. Czy ktoś wie, do kiedy będzie u Siostry wizytacja Matki Generalnej? Tak tylko pytam, bo nie wimy co z paczkami. Przydałby się numerek bucika małej Jessi, chcemy wysłać paczkę i przydałoby się włożyć buciki. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-15 o 18:59 |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Ulisia ma sie dobrze, miałam z nią kontakt na gg jakieś 3 tyg temu.
Ava myślę że nawet jeżeli Ulisia mogłaby znów wystawiać aukcje to nic nie stoi na przeszkodzie abyś i Ty coś wystawiła - no chyba że konto allegro :/ moze i ja się jakoś zmobilizuję i wystawię album ze zdjęciami, który od kogoś dostałam i sumienie mnie dręczy że do tej pory nie wystawiłam. Mam sporo różnych przedmiotów, ale nie popsują się, jak stowarzyszenie zacznie działać wtedy aukcje charytatywne będą promowane na allegro i wolne bez opłat tak więc nie ma tego złego ...
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich zimowo
,dzisiaj obchodzi urodziny nasza mała Sophia Temboczy wy też jesteście zasypani śniegiem? |
|
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
bzianka, czy jesteśmy zasypani śniegiem? Hm...Ja mam w większości okna dachowe i nic przez nie nie widać całe białe. Czuję się trochę jak w igloo... Czyli chyba tak. Mazury znowu zakopane. skończyły nam się ferie i nie wiem czy dzieci dojadą mi jutro do zerówki przez te zaspy... ![]() MAMA to dobrze, ze u Ulisi ok. Tak dawno się nie odzywała. W takim razie czekamy cierpliwie na wznowienia aukcji ![]() A czy były jakieś wieści od Siostry Józefy? Jakoś długo trwa ta kontrola. Mam nadzieje, że Siostra zdobędzie same pochwały
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w rodzimych (słowiańskich) językach. Także bądźmy realistami, przełożeni to zwyczajni ludzie, jest nawet opowiadanie, że jedna z sióstr zakonnych skarżyła się w modlitwie Panu Bogu na niesprawiedliwość przełożonej i stwierdziła, że według niej to nie powinna ona być przełożoną, a Pan Bóg jej odpowiedział: "Według mnie też nią nie powinna być, ale nie ja ja wybrałem".
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2009-02-15 o 23:22 |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt nie mówi że to łatwe...Ale dosyć tych czarnych myśli. Nie znam matki generalnej "naszej" siostry Józefy ale nie można zakładać zaraz najgorszego. Powiem Ci, ze ja w swoim życiu miałam już 7 przełożonych i tylko jeden ( jedna bo to była baba) wyprowadzała mnie z równowagi i "podcinała skrzydła". Reszta była ok. Czego wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
Moria44 dzięki
podłączam zdjęcie Zosi, ona ostatnio ciągle mówi o Johnie i Natashy. Nawet jak idzie spać to im dobranoc mówi
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak ma zresztą na imię jedna z moich sióstr (a mam ich 4)
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ej ej ej to chyba nie tak jak mówisz a przynajmniej ja się na to nie zgadzam... co do Twojego przypadku jest szansa na obejście tego i dalszą animację na rzecz Afryki ,w myśl zasady " co mnie nie zabije to mnie wzmocni" natomiast co do siostry i jej przełożonej ,to zupełnie inna sprawa. Nie stawiajmy za wczasu tezy ,że jak poprze to cacy a jak nie to bebe. Bo s.Józefa ślubowała posłuszeństwo i tego się musi trzymać,a w zakonie czasami tak jest,że pomimo tego że się na coś nie zgadzamy to trzeba byc posłusznym. A siostry ślubuję ubóstwo ,a nie dążenie do sławy i taka siostra przełożona może mieć naprwdę trudną decyzję. Ja proponuję modlitwę o rozeznanie Woli Bożej przez siostrę przełożoną i przyjęcie i zrozumienie KAŻDEJ Jej decyzji i nie porównywanie jej do działania Stalina,bo jej decyzja jest naprawdę trudna. Co innego osoba prywatna a zupełnie co innego osoba zakonna. Mądralińska
|
|
|
|
|
#4101 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ja co prawda z drugiego końca Jastrzębia, ale u nas nie jest tak źle, tylko mniej niż 0,5 metra śniegu. Jednej z poprzednich zim było więcej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może to z mojej strony niegrzecznie, by Wam pokazywać te ozdoby i robić Wam chętkę na następne. |
||||
|
|
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Kogo oglądasz? ( )- Koleżankę i Jej Córeczkę. - Podobne - powiedział![]() Udała Wam się ta Zosieńka Cytat:
![]() Też suuuuuper ![]() ![]() Cytat:
U mnie też strasznie duuuuużo śniegu, a już była taka ładna wiosna. Ale słońce dzisiaj suuuper świeci. Siedziałam teraz na balkonie prawie 2 godziny, czytałam książkę i dotleniałam siebie i Dzieciaka. Niestety mam zakaz chodzenia, tylko leżenie i siedzenie Pojawiły się u mnie komplikacje i jestem na zwolnieniu Już mnie trafia od tego siedzenia w domuTrzymajcie kciuki, żeby mu się odechciało wychodzić przed terminem ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Matki Generalnej. Mam nadzieję, że Siostra Józefa zbierze same pochwały
|
||||
|
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Seona
naewt nie wiesz jak miło takie rzeczy "słyszeć" a nie ma ktoś przypadkiem jakichś nowych zdjęć moich dzieciaków, albo informacji o ocenach np? bo John w liście z pażdziernika pisał że czeka na wyniki w szkole.... Super by było dostać cokolwiek.... Wiem że marudzę, ale cóż.... Buziaki
|
#4104 |
|
Raczkowanie
|
Też trzymamy kciuki za pozytywną oceną działalności Siostry Józefy, ale pewnie to zależy od charakteru Matki Generalnej, bo jak się ktoś chce przyczepić, to zawsze coś znajdzie, nawet fikcyjnego.
SEONKA! Głowa do góry i pozytywne nastawienie. Zero stresów i nerwów. W pierwszej ciąży jak mnie położyli w 6 miesiącu, to dotrwałam tak do końca. Nie martw się w drugiej ciąży jest lepiej ![]() Uważaj na Was oboje. Trzymamy kciuki również za Ciebie i Wstydliwego Maluszka. ![]() Agula Zosia jest super, śliczna dziewczynka. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-16 o 13:53 |
|
|
|
#4105 |
|
Rozeznanie
|
Agula Wasza Zosieńka coraz piękniejsza, a jak Jej się oczka śmieją
Animator, a nie udało Ci się porozumiec z proboszczem sąsiedniej parafii, żebyś tam mógł prowadzic animację? Rozumiem jak jest Ci przykro i bardzo współczuję ![]() Seonka uważaj na Was oboje, odpoczywaj sobie grzecznie i niczym się nie przejmuj Edytowane przez Mikrejsza Czas edycji: 2009-02-16 o 15:09 |
|
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję. Jak to się mówi, "pomyliła brzuszki" ale na szczęście się odnaleźliście![]() Seona Ty też pilnuj swojego brzuszka odpoczywaj, jeszcze kiedyś będziesz wspominać z nostalgią czasy, kiedy mogłaś tak się byczyć zdrówka życzę;0)
Edytowane przez basiaczek11 Czas edycji: 2009-02-16 o 17:00 |
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
![]() Agula , Zosia śliczna dziewczynka , jakie ma fajne blond włoski ![]() Również trzymam kciuki za wizytację u Siostry , na pewno wszystko wypadnie tak jak wypaść powinno ![]() Animator , głowa do góry U nas w Szczecinie też mnóstwo śniegu , już nie pamiętam kiedy tyle śniegu u nas było W załączniku 'kawałek' szczecińskiej zimy z moim Dominikiem w roli głównej
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) Edytowane przez Naku Rhandza Czas edycji: 2009-02-16 o 17:23 |
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nasze wczorajsze dzieło - bałwanek
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
witam no to i od nas coś ze śniegiem,a zdjęcie Sophii na rozgrzewkę,wczoraj miała urodziny!
Edytowane przez bzianka Czas edycji: 2009-02-16 o 18:42 |
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Seona, pilnuj sie pilnuj i odpoczywaj!! Trzymam kciuki zeby wszystko sie unormowało i zakończyło szczęśliwie
Który to już miesiąc?? Ja sie staram ale jakoś bocian do mnie nie chce zawitac ;( |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

może wrzuć jej aktualne fotki
Głowił się i głowił jaką stawkę za przesyłkę naliczyć, bo czy oby na pewno "centralna" i "środkowa" Afryka to to samo....
po moich zapewnieniach, że to na pewno to samo w końcu się zgodził ale minę miał nietęgą 

Jest jakaś możliwość żeby dowiedzieć się o rozmiar butów swojego dziecka ?