|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Szczesc Boze! Mam dobre wiadomosci:przyszly kolejne paczuszki od:
Agness Phiri,
Edytowane przez s.Józefa Czas edycji: 2009-02-23 o 22:27 |
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w całej rozciągłościCytat:
Cytat:
![]() Paczka od mojej Szefowej doszła, a ode mnie nadal nie A wysyłałam je razem, z jednego urzędu pocztowego. No nic czekam dalej![]() Mamo Bernarda dziękuję, że na oficjalnym forum dodałaś już listę osób od kogo przyszły paczki Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-24 o 18:00 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
Seona a kiedy wysyłałaś paczki?
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze w listopadzie
Miały dojść na święta Bożego Narodzenia Może dojdą na Wielkanoc Jakby nie było, też święta
|
|
|
|
#4175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit: coś mi się wydaje, że to już z 7-8 miesięcy spokojnie minęło Edytowane przez Mikrejsza Czas edycji: 2009-02-24 o 18:14 |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A te Twoje to priorytety czy zwykłe ?Seona taki link do paczek może na stronie by się przydał ? Kiedyś był i więcej ludzi zaglądało na forum Pyziulki...(nawet Straż Miejska... )
Edytowane przez basiaczek11 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:32 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
Z trzech kopert priorytetowych wysłanych w połowie listopada doszła jedna, paczka morska wysłana w listopadzie nie doszła i paczka priorytetowa wysłana w połowie grudnia też jeszcze nie doszła. Maciek zastanawia się czy nie została rozwalona i poprostu rozkradziona (obawiam się, że była zbyt słabo zapakowana), ja mam nadzieję, że dojdzie, skoro Twoja też jeszcze nie doszła. Może przyjdą razem z Twoją Basiu?
Jak Siostra pojedzie odebrać Nelę z lotniska, to napewno wpadnie na pocztę i może nasze już będą? Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-24 o 19:04 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dojdzie, dojdzie tylko poczekać musimy.To ja chyba wyślę jeszcze jedną... |
|
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Nie martwcie się , prędzej czy później paczki dojdą...mam nadzieję... Moja wysłana w listopadzie też jeszcze nie dotarła , tak się zastanawiam czy w ogóle jest sens płacić za koperty priorytetowe skoro i tak ' idą ' tyle czasu co zwykłe , albo i dłużej.. No nic to , czekamy dalej ![]() Pozdrowienia dla wszystkich !!!
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to jeśli to były priorytety to wszystko jasne... To już dawno udowodnione,ze priorytety do Zambii ida dłużej niż zwykłe,bo... 1. rejestracja wszędzie (miedzynarodowo) zajmuje czas 2.odbiór osobisty, 3 ja polecam ekonomiczne bo taniej i szybciej dochodzi ,ja wysłałm na poczatku stycznia i oto jest |
|
|
|
|
#4181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja we wrześniu wysłałam dwa kilogramowe listy w jednym dniu. Pierwszy był zwykły a drugi priorytet. Ten pierwszy "szedł" 2 miesiące a drugi 3 tygodnie... Ale teraz wyśle zwykły i zobaczę co będzie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Eh a juz mialam nadzieje, ze moja paczuszka doszla, ale najwyrazniej 3eba nadal czekac, w sumie to wyslalam ja na poczatku stycznia, wiec jeszcze nawet dwa miesiace nie minely. Tak sie zastanawialam, bo moja Josephine ma urodziny 1 czerwca, kiedy powinnam wyslac paczke zeby doszla na czas? jak myslicie?
pozdrawiam wszystkich cieplutko i zycze milego wieczoru
Kliknij raz dziennie w ponizsze linki i pomoz ludziom potrzebujaceym : http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.okruszek.org.pl/ http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 |
|
|
|
#4183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
hmm..
linka do paczek nie ściągałam - nadal jest na stronie ale przyznam że muszę z Danielem usiąść do tej naszej strony adopcyjnej na dlużekj ![]() może jutro wieczorem go 'dorwę' lub w weekend ![]() jak będzie miał czas dla mnie to trochę przerobimy menu na dokładniejsze ;0
|
|
#4185 |
|
Przyczajenie
|
A moja paczka od czerwca idzie dalej.... albo i nie
![]() |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bum bum nie widzę tego linku?
A dużą paczkę wysyłałaś? Bo takie większe to nawet po 9 miesiącach dochodziły dopiero. |
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
to ja tu trochę fermentu chyba zasieję, bo wysyłałam priorytetowy list i 12 dni później siostra napisała, że doszło, także....
nie chcę zapeszać, ale mam jakieś szczęście do PP, nigdy mi nie nałożyli na nic cła, paczki dochodzą wyjątkowo szybko... zobaczymy, jak będzie tym razem, bo kompletuję powoli duuuży list
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłałam swój pierwszy i niestety ostatni narazie list pod koniec KWIETNIA i do dzisiaj nie doszedł Prawdę mówiąc szkoda pieniędzy, z nieba nie chcą spadać a wysłanie pocztą kilku rzeczy kosztuje wcale niemało. Szkoda, bo Crebson z pewnością by się ucieszył a nie ukrywam, że mnie również sprawiłoby to radość. Trudno się mówi i kocha się dalej (niekoniecznie PP Mam tylko nadzieję, że sprawa stanu zdrowia Crebsona się wkrótce wyjaśni. Trzymam kciuki i Was też o to proszę ![]()
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się TESIK, napewno Siostra będzie działać tak szybko, jak to jest możliwe. Trzymamy kciuki razem z Tobą.
Rozwydrzona jesteś poprostu FARCIARĄ. Los nas podzielił, ja dostałam bardzo szybko zdjęcie, a za to Twoja paczka doszła z prędkością "światła". I Twoja malutka się już cieszy, a nasza pewnie zachodzi w głowę, czy my jej coś przyślemy. Dookoła inne dzieci dostają prezenty, a nasza dostała misia i paczkę Alpenliebe, a w paczce idzie tyle rzeczy do szkoły, bielizna, ubrania, budynie, kocyk, słodycze. cóż mamy nadzieję, że dojdzie. Z ubranek napewno nie wyrośnie, bo są na 128 +, tylko, żeby szczury nie dobrały się do ciastek i cukierków. Też kompletuję następną paczkę.Pozdrowionka. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-25 o 16:33 |
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie w tym problem, że moja Maria nic nie dostała, bo paczkę wysyłałam taką ogólną, jeszcze zanim mi ją przydzielono
także nie ma kompletnie nic ode mnie... no tzn wysyłałam pieniążki 2 razy na zakupy dla niej...i to jedynie to. ale teraz mam nadzieję to nadrobić ![]() Marta, nie martw się Twoja paczka na pewno niedługo się odnajdzie, cała i zdrowa mówię Ci
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Tesik
Mam tylko nadzieję, że sprawa stanu zdrowia Crebsona się wkrótce wyjaśni. Trzymam kciuki i Was też o to proszę ![]() [/quote]Wlasnie czekamy na Crebsona,mam nadzieje ze szybko przyjdzie. Kochani,u nas cala noc wczoraj obficie padalo. A w Mpanshyi oczekujemy na Nele-w domu malego Kennediego goraco,sprzatanie,pranie. ..Tak bardzo sie ciesza....pozdrawiam serdecznie.Dobranoc! |
|
|
|
#4193 |
|
Przyczajenie
|
Seona, paczka ma 16 kg....9 miesięcy właśnie mija....
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie o Ruth Njobvu nr 80, czy coś o niej wiadomo. Od roku czekam i czekam. Dostałam formularz i list napisany do poprzednich opiekunów i nie wiem co się dalej z nią dzieje. Wiem, że kilka osób z forum było w ostatnim czasie w Zambii, są zdjęcia i nowe wiadomości o dzieciach, tylko moja Ruth gdzieś zaginęła. Gdy pytałam poprzednio, dostałam odpowiedź, że na koniec roku będą rozsyłane nowe formularze, ale niestety nic nie dostałam. Bardzo się martwię, będę wdzięczna za każdą informację
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne by go zobaczyć dziękuję Ci bardzo
|
|
#4196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli się uda ![]() Czy ktoś ma kontakt z Mamą? Dawno jej nie było, a czekam na wiadomość od Niej, mam nadzieję że wszystko w porządku i to tylko taka chwilowa nieobecność... |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście Twojej Ruth mam tylko dwa zdjęcia - oba starsze niż zeszłoroczne. Niestety mnie samej nie udało się spotkać dziewczynki lub mam ja na zdęciach grupowych i nawet nie jestem w stanie stwierdzić czy to ona - ale może spróbuję przeszukać zdjęcia. Formularze nowe i dokładniejsze są w tej chwili wypełniane przez siostrę . Wszystko zaczęło sie przy okazji rozdawania prezentów gwiazdkowych więc zanim zrobią dla wszystkich dzieci to jeszcze chwile potrwa. Po prostu na obszarze kilkuset kilometrów buszu to wszystko nie kwestia dni czy tygodni, ale bardziej miesięcy. Po raz kolejny adopcja uczy cierpliwości. W chwili obecnej do siostry wybiera się Nela. Poproszę ją by spróbowała odnaleźć Ruth. Aczkolwiek z góry uprzedzam, że w trakcie 3tygodniowego pobytu nie wszędzie uda się dotrzeć (specjalnie dla jednej dziewczynki nikt nie zatankuje jeepa za duże pieniądze i nie pojedzie kilkadziesiąt kilometrów - smutne to ale prawdziwe) wiec pozostaje tylko mieć nadzieję. Jeszcze troszkę cierpliwości - sa rodzice, którzy adoptowali i nie wiedzieli zdjęć ani formularzy W OGÓLE ![]() pozdrawiam
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam Wszystkich.Szczesc Boze! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

Zgadzam się w całej rozciągłości

Miały dojść na święta Bożego Narodzenia
?
)