Misja w Zambii - część III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 21:51   #4201
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
juz spiesze z wiadoscia-razem z Matka Generalna odwiedzilysmy Ruth w domu w porze obiadowej-wlasnie siedziala sobie z mama i ciocia i dziecmi cioci pod drzewem i jedli obiad.Zaraz przesle pare fotek do Avy bo sama nie umie jeszcze wklejac na Forum.
Pozdrawiam Wszystkich.Szczesc Boze!
hehe
a ja właśnie biegiem na forum żeby napisac że 2 min temu dostałam maila od Siostry
osobiście się pofatygowały na wezwanie Rodzica )

Siostra mnie uprzedziła z dobrą wiadomością
Czasami takie expresy też się zdarzają
Stary 2009-02-26, 22:02   #4202
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
to ja tu trochę fermentu chyba zasieję, bo wysyłałam priorytetowy list i 12 dni później siostra napisała, że doszło, także....
Wow!!! To nawet zwykłe listy tu w Polsce idą dłuuuużej

Cytat:
Napisane przez Loraine1 Pokaż wiadomość
Seona, paczka ma 16 kg....9 miesięcy właśnie mija....
To duuuża paka. To może już dopływa do Zambii

Cytat:
juz spiesze z wiadoscia-razem z Matka Generalna odwiedzilysmy Ruth w domu w porze obiadowej-wlasnie siedziala sobie z mama i ciocia i dziecmi cioci pod drzewem i jedli obiad.Zaraz przesle pare fotek do Avy bo sama nie umie jeszcze wklejac na Forum.
Ale suuuuper Mówisz - masz Niektórzy to mają szczęście

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-02-26 o 22:03 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 22:54   #4203
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
hehe
a ja właśnie biegiem na forum żeby napisac że 2 min temu dostałam maila od Siostry
osobiście się pofatygowały na wezwanie Rodzica )

Siostra mnie uprzedziła z dobrą wiadomością
Czasami takie expresy też się zdarzają
EwikW, teraz szybko pochwal się zdjęciami

A ja kompletuję kolejny list-paczkę do Michaela i jego rodziny (mam już zeszyty, ołówki, długopisy, mydełka, ręczniczki; jutro dokupię jeszcze jakieś budynie/kisiele, coś słodkiego).
Mam nadzieję, że dojdzie na 24 kwietnia, kiedy mój "synek" ma urodziny
Do tej pory jakoś miałam szczęście i wszystkie priorytety dotarły do Zambii dość szybko (ostatni chyba w 2 tygodnie! ).
Swoją drogą, długo szukałam kartki urodzinowej, na której nie byłoby masy prezentów i wielkiego tortu ze świeczkami - w końcu znalazłam całkiem ładną, wesołą (i nie "babską" ), ale bez tych wszystkich "luksusów" naszego świata No i z napisem "Happy Birthday", żeby nie miał wątpliwości

Edytowane przez beautyb
Czas edycji: 2009-02-26 o 22:58
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 00:32   #4204
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - część III

Zapraszam do odwiedzenia nowego forum http://www.afryka.org/forum/ Szczególnie do pisania w zakładce "Pomoc dla Afryki".

Edytowane przez Norton
Czas edycji: 2009-02-27 o 00:33
Norton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:35   #4205
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam,

Cóż, wypada posypać sobie głowę popiołem - owszem model drukarki siostry to popularny i sprzedawany na całym świecie, aczkolwiek HP się zabezpieczył i podzielił rynek materiałów do części sprzętu na 4 strefy - niestety drukarka siostry zalicza się do tej grupy - nasz europejski tuszyk się nie zainstaluje - tym bardziej amerykański (południe i północ) i azjatycki - chłopaki z działu produkcji sprawdzili - ale mieli zagwozdę - choć ciekawą. Dlatego by zmazać winy wyślę butlę tuszu i akcesoria do samodzielnego napełniania głowic stosowane w małych zakładach regeneracji - w Pryzmacie przemysłowe machiny... O opatrunkach też pamiętam.

Pozdrawiam
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:02   #4206
EwikW
Raczkowanie

Cytat:
Siostro Józefo, Ava serdecznie dziękuję. Taka niespodzianka . Wieczorem nie miałam dojścia do komputera i dopiero dzisiaj przeczytałam wiadomość i o mało nie spadłam z krzesła. Popłakałam się z radości jak zobaczyłam uśmiechniętą buzię Ruth. Jeszcze raz serdecznie dziękuję .
Mam tylko jedno pytanie. z formularza wynikało, że rodzice Ruth nie żyją, ale to chyba pomyłka. Tak się cieszę, że Ruth jest pod dobrą opieką. Pozdrawiam wszystkich

Zdjęcia postaram się pokazać tylko muszę rozpracować jak to się robi

Mam nadzieję, że udało mi się dołączyć zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ruth 1 2009a.jpg (24,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ruth 2_2009a.jpg (25,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ruth 3_2009a.jpg (24,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez EwikW
Czas edycji: 2009-02-27 o 13:08
EwikW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:17   #4207
EwikW
Raczkowanie

Chyba za dobrze mi jednak nie wyszło. Zdjęcia są za małe. No cóż muszę nad tym jeszcze popracować
EwikW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:04   #4208
ava80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EwikW Pokaż wiadomość
Chyba za dobrze mi jednak nie wyszło. Zdjęcia są za małe. No cóż muszę nad tym jeszcze popracować
hehe
spokojnie
zwykle załączamy zdjęcie o wielkości 600x800 i wtedy sensownie wygląda, a wizaż sam sobie zmniejsza
co do rodziców - siostra napisała z mamą bo tam jest tak że jeśli ktoś przejmuje dziecko to i tak mówi się mama.
Tam w ogóle nie ma czegoś takiego jak adopcja, formalności - jeśli rodzice umarli - ciotka, kuzynka, babcia po prostu bierze dzieci i wychowuje ze swoimi.
Na pytanie ; ile masz dzieci? każda kobieta odpowie dokładnie liczbą. I nawet nie zawsze rozumie nasze pytanie w stylu - ale ile swoich a ile przybranych?
Podaje liczbę ogólną - 2-3-4-5 w zależności od tego ile pociech ma pod dachem
I nie jest dla niej ważne czy to po siostrze, po bracie, sieroty z wioski..

Tak jak napisałam w mailu - siostra wczoraj juz nie dała rady napisać szczegółów ale czekam na kilka zdań odnośnie sytuacji jaka zastały
Stary 2009-02-27, 15:17   #4209
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Witajcie

Właśnie wróciłam z zakupów - już prawie ostatnich przed wyjazdem. I świetnie się bawiłam. Sprawia to o wiele więcej radości niż kupowanie rzeczy dla siebie...
Rozmawiałam ostatnio z Avą i doszłam do wniosku że muszę się zaopatrzyć w kredki, bloki, mazaki, żeby móc z dziećmi w Arce trochę popracować. Na zdjęciu to co udało mi się dzisiaj kupić.
Ubranka są dla MAMy Victora - Mamo, mam nadzieję, że może być. Skarpetki są bardzo ciepłe, a dresy - jak widać. Jedna para różowych - mam nadzieję, że Victorowi to nie będzie przeszkadzać ? Najwyżej dadzą jakiejś dziewczynce... Po prostu były 2 pary w cenie 1 - więc szkoda było nie skorzystać
Ale niestety mam problem z cukierkami ;( Tu w Norwegii są tak drogie, że szkoda gadać. Chyba trochę ciastek zabiorę i będę liczyła że coś dostanę na lotnisku w Londynie, gdzie mam przesiadkę.

Ściskam Was mocno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zambia 017.jpg (49,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zambia 018.jpg (101,1 KB, 41 załadowań)
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 15:38   #4210
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
Witajcie

Właśnie wróciłam z zakupów - już prawie ostatnich przed wyjazdem. I świetnie się bawiłam. Sprawia to o wiele więcej radości niż kupowanie rzeczy dla siebie...
Rozmawiałam ostatnio z Avą i doszłam do wniosku że muszę się zaopatrzyć w kredki, bloki, mazaki, żeby móc z dziećmi w Arce trochę popracować. Na zdjęciu to co udało mi się dzisiaj kupić.
Ubranka są dla MAMy Victora - Mamo, mam nadzieję, że może być. Skarpetki są bardzo ciepłe, a dresy - jak widać. Jedna para różowych - mam nadzieję, że Victorowi to nie będzie przeszkadzać ? Najwyżej dadzą jakiejś dziewczynce... Po prostu były 2 pary w cenie 1 - więc szkoda było nie skorzystać
Ale niestety mam problem z cukierkami ;( Tu w Norwegii są tak drogie, że szkoda gadać. Chyba trochę ciastek zabiorę i będę liczyła że coś dostanę na lotnisku w Londynie, gdzie mam przesiadkę.

Ściskam Was mocno
Oj poszalałabym z tymi dziećmi w Arce... Znam tyle zabaw i tańców i chociaż z angielskim kiepsko to zabaw i prostych piosenek w tym języku też czasami dzieci w szkole uczę, niech się "osłuchują". Aż chciałoby się, żeby tam ktoś pojechał z "pedagogiką zabawy". Może kiedyś jak już wygram totka
A póki co Nela trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 15:57   #4211
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...

Tak Basiaczku - masz rację, że przydałby się tam pedagog z prawdziwego zdarzenia ... Ale dałaś mi jeszcze inny pomysł. Właśnie, angielskie piosenki ! Czy ktoś ma może jakieś piosenki dla dzieci do angielsku i mógłby mi przesłać na meila ? Teraz szukam na necie, ale nie mogę znaleźć nic do ściągnięcia... Ale pamiętam, że kiedyś już wcześniej dla mojego brata "śpiewanego" alfabetu szukałam i też nie dałam rady ściągnąć ;(
Może ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii ? Będę miała lapka - to mogłabym dzieciom puścić. Może by się nauczyły ...
Stary 2009-02-27, 16:02   #4212
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Tak Basiaczku - masz rację, że przydałby się tam pedagog z prawdziwego zdarzenia ... Ale dałaś mi jeszcze inny pomysł. Właśnie, angielskie piosenki ! Czy ktoś ma może jakieś piosenki dla dzieci do angielsku i mógłby mi przesłać na meila ? Teraz szukam na necie, ale nie mogę znaleźć nic do ściągnięcia... Ale pamiętam, że kiedyś już wcześniej dla mojego brata "śpiewanego" alfabetu szukałam i też nie dałam rady ściągnąć ;(
Może ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii ? Będę miała lapka - to mogłabym dzieciom puścić. Może by się nauczyły ...
No chyba ja mam...idę szukać Kurcze chyba nie wyniosłam do pracy...

Adopcja Serca

Stary 2009-02-27, 16:05   #4213
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:

www.englishtips.org - strona po rosyjsku i angielsku z całym mnóstwem materiałów angielskich Na pewno coś znadziesz

zapomniałam dodać ze trzeba sie zarejestrować, ale to darmowe jest więc nie ma problemu chyba

Edytowane przez Pyziulka
Czas edycji: 2009-02-27 o 16:11
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 16:10   #4214
basiaczek11
Raczkowanie

Nela mam płytkę Happy House angielski dla dzieciaków w przedszkolu. Mogę wysłać.

Jeśli jesteś zainteresowana podrzuć maila na priv

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2009-02-27 o 16:48
Stary 2009-02-27, 17:50   #4215
ava80
Rozeznanie

hej Nela - rozmowa "o północy" coś dała?
Stary 2009-02-27, 22:14   #4216
Nela85
Raczkowanie

Dostałam bardzo fajne pioseneczki od Basiaczka na meila. Dziękuję
Spróbuję nagrać filmiki jak dzieci śpiewają

Oj tak Ava - rozmowa duuużo dała. Tobie również należy się duży
Stary 2009-02-27, 22:26   #4217
Krzysztof70
Raczkowanie

Cześć Nela,

znalazlm u siebie płytę "English For All Children" - Hellen Doron. Podstawy angielskiego dla maluchow. Zrobiłem z tego mp3. Wyszło tego 48 plików.
Jeśli masz pojemną skrzynkę mejlową to podeślij adres na mojego mejla: torus100@gmail.com
będę Ci wysyłał po kawałku.

Pozdrawiam ciepło i życzę Ci szczęśliwej podrózy i fascynującego pobytu w Zambii.

Przypomnij Siostrze że czekam na jej informacje kiedy ja mogę się wybrać z odwiedzinami

Krzysztof 70

Cytat:
Krzysztof70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 23:04   #4218
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Szczęść Boże s. Józefo Dziękujemy za informację, cieszymy się, że (mamy nadzieję) wszystko w porządku. Jak już piszę to cieszyłbym sie bardzo z aktualnej fotki Mary i George Kayombo nr 53.
Sprawa nr 2. Czy s. Magdalena z Chilangi ma cyfrówkę, bo posłała mi dane dwójki dzieci z obietnicą dosłania ich zdjęć, no i czekam, a nie chcę ją poganiać, ale mnie ludziska tutaj w Zabrzu ciągle pytają: "kiedy zdjęcia?"

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 23:08   #4219
ava80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krzysztof70 Pokaż wiadomość

Przypomnij Siostrze że czekam na jej informacje kiedy ja mogę się wybrać z odwiedzinami

Krzysztof 70
taka mała prośba - na razie wstrzymajmy się z 'odwiedzinami"
jeśli Siostrze będzie potrzebne pomoc - da na pewno znać
Na razie w zasadzie wyszliśmy na prostą z wyjaśnieniami i sprawami do zrobienia
Wszystko pomału się toczy
A Siostra tez potrzebuje trochę spokojnych miesięcy bez dodatkowych "gości", bo ma sporo wolontariuszy w szpitalu, swoich zajęć i spraw na głowie - niestety takich w których my nie pomożemy
Jak przestaniemy się wyrabiać znowu - to Siostra na pewno zapyta czy ktoś nie ma ochoty jej odwiedzić i pomóc.
Stary 2009-02-28, 10:58   #4220
Iwona g
Przyczajenie

Witajcie.
Właśnie dostałam dwa zdjęcia Muluwy, jeju ale się zmienił od tamtego roku, prawie go nie poznałam. Bardzo dziękuję za zdjęcia, bo już myślałam że tych zdjęć nie ma.

Właśnie przyszykowaliśmy z mężem następną paczuszkę i musimy ją wysłać.

Pozdrawiam Was wszystkich i zyczę miłego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 382.Muluwa_Zulu..jpg (144,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 382.Muluwa_Zulu 2.jpg (150,5 KB, 22 załadowań)
Iwona g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 11:40   #4221
sheep87
Przyczajenie

Witam
Właśnie na mailu znalazłam dwa zdjęcia mojej małej Hellen i baaardzo ale to baaardzo dziękuję za nie
Przeszukałam później listę paczuszek które dotarły i stwierdzam, że żadna z trzech paczek do malej nie doszła
Ta lista jest na pewno kompletna?? ehh bo tak mi przykro, że do mojej małej nic nie doszło, a fajne pluszaki, kredki itede tam poszły Czy komuś też się coś takiego przydarzyło??
Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo serdecznie
sheep87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 11:59   #4222
ava80
Rozeznanie

listy paczkę zweryfikujemy ponownie aby nie było żadnych 'niespodzianek"
co do paczek - bywało że i rok szły ;((

a co do Muluwy - na początku miał taką mine że mu powiedziałam, że nie gryzę mocno - tylko trochę ;P
i się w końcu nieśmiało uśmiechnął

Edytowane przez ava80
Czas edycji: 2009-02-28 o 12:00
ava80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 17:12   #4223
Ażurek
Raczkowanie

GG do Ażurek

Hurra AVA dziękuję, właśnie dostałam nowe zdjęcie mojego Chanvasa, tylko dlaczego on taki smutny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 283.Chanvas Chimbete.jpg (126,3 KB, 26 załadowań)
Ażurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 22:12   #4224
beautyb
Raczkowanie

A do mnie napisała dziś siostra Martha - odwiedziła rodzinę mojego Michaela. Wprawdzie jego samego nie zastała, ale rozmawiała z mamą - wszystko u nich dobrze
Stary 2009-02-28, 22:38   #4225
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
Witam,

Cóż, wypada posypać sobie głowę popiołem - owszem model drukarki siostry to popularny i sprzedawany na całym świecie, aczkolwiek HP się zabezpieczył i podzielił rynek materiałów do części sprzętu na 4 strefy - niestety drukarka siostry zalicza się do tej grupy - nasz europejski tuszyk się nie zainstaluje - tym bardziej amerykański (południe i północ) i azjatycki - chłopaki z działu produkcji sprawdzili - ale mieli zagwozdę - choć ciekawą. Dlatego by zmazać winy wyślę butlę tuszu i akcesoria do samodzielnego napełniania głowic stosowane w małych zakładach regeneracji - w Pryzmacie przemysłowe machiny... O opatrunkach też pamiętam.

Pozdrawiam
Baaardzo dziekuje i czekam
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 22:42   #4226
beautyb
Raczkowanie

Spokojnej nocy i dobrej niedzieli, Siostro Józefo!
Jak dobrze, że Siostra znowu tu do nas zagląda
Stary 2009-02-28, 22:50   #4227
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EwikW Pokaż wiadomość
Mam tylko jedno pytanie. z formularza wynikało, że rodzice Ruth nie żyją, ale to chyba pomyłka. Tak się cieszę, że Ruth jest pod dobrą opieką.
Ava -dziekuje za wytlumaczenie ,tak wlasnie jest jak piszesz.

Animator-s.Magdalena nie ma cyfrowki.

Krzysztof-dam znac kiedy bedzie mozna przyjechac.....mysle ze w drugiej polowie roku troche sie "przejasni"-

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.Dobranoc!
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 23:49   #4228
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

Witam Dzięki Ava właśnie dostałam dwa nowe zdj naszej Elizki i jestem w szoku jaka juz z niej duża pannica no i ubranka które doszły w grudniu to o wiele za małe wysłałam nie moge wyjść z podziwu jak przez ten rok wyrosła, zaraz kompletuje nowe rzeczy do wysłania zeby sie poprawic, tym razem juz musze wziąśc pod uwage to ze nasz ostatni priorytet szedł pół roku a dzieci bardzo szybko rosną co sama widze teraz po naszej Joasi
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 10:31   #4229
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam,

Siostro - ostatnie pytanie - czy kolorowe tusze również ująć w wysyłce - czy wystarczy sam czarny?

I propozycja dla reszty Nas - skoro siostra Magdalena nie ma cyfrówki - to jak? zrzuta? Przetrzepałem Allegro i jakiś niedrogi, a sprawny i przydatny kompaktowy HPek lub Canonik w cenie do 150 zł - a bywają tańsze by się znalazł - Nela jedzie to by zabrała...

Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę wszystkim
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE

Edytowane przez Schreck
Czas edycji: 2009-03-01 o 11:57 Powód: dopisek
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 11:11   #4230
gosiakk7
Rozeznanie

A ja się podzielę z Wami fotkami które dostałam od Siostry - fotki z Arki po malowaniu stolików

Taki miły akcent na weekend

Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (74,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (61,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (60,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (68,3 KB, 47 załadowań)
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości