|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
a ja właśnie biegiem na forum żeby napisac że 2 min temu dostałam maila od Siostry ![]() osobiście się pofatygowały na wezwanie Rodzica )Siostra mnie uprzedziła z dobrą wiadomością ![]() Czasami takie expresy też się zdarzają
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To duuuża paka. To może już dopływa do Zambii ![]() Cytat:
Niektórzy to mają szczęście
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-26 o 22:03 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja kompletuję kolejny list-paczkę do Michaela i jego rodziny (mam już zeszyty, ołówki, długopisy, mydełka, ręczniczki; jutro dokupię jeszcze jakieś budynie/kisiele, coś słodkiego). Mam nadzieję, że dojdzie na 24 kwietnia, kiedy mój "synek" ma urodziny ![]() Do tej pory jakoś miałam szczęście i wszystkie priorytety dotarły do Zambii dość szybko (ostatni chyba w 2 tygodnie! ).Swoją drogą, długo szukałam kartki urodzinowej, na której nie byłoby masy prezentów i wielkiego tortu ze świeczkami - w końcu znalazłam całkiem ładną, wesołą (i nie "babską" ), ale bez tych wszystkich "luksusów" naszego świata No i z napisem "Happy Birthday", żeby nie miał wątpliwości
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2009-02-26 o 22:58 |
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Zapraszam do odwiedzenia nowego forum http://www.afryka.org/forum/
Edytowane przez Norton Czas edycji: 2009-02-27 o 00:33 |
|
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Cóż, wypada posypać sobie głowę popiołem - owszem model drukarki siostry to popularny i sprzedawany na całym świecie, aczkolwiek HP się zabezpieczył i podzielił rynek materiałów do części sprzętu na 4 strefy - niestety drukarka siostry zalicza się do tej grupy - nasz europejski tuszyk się nie zainstaluje - tym bardziej amerykański (południe i północ) i azjatycki - chłopaki z działu produkcji sprawdzili - ale mieli zagwozdę - choć ciekawą. Dlatego by zmazać winy wyślę butlę tuszu i akcesoria do samodzielnego napełniania głowic stosowane w małych zakładach regeneracji - w Pryzmacie przemysłowe machiny... O opatrunkach też pamiętam. Pozdrawiam
|
|
#4206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tylko jedno pytanie. z formularza wynikało, że rodzice Ruth nie żyją, ale to chyba pomyłka. Tak się cieszę, że Ruth jest pod dobrą opieką. Pozdrawiam wszystkich Zdjęcia postaram się pokazać tylko muszę rozpracować jak to się robi ![]() Mam nadzieję, że udało mi się dołączyć zdjęcia Edytowane przez EwikW Czas edycji: 2009-02-27 o 13:08 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Chyba za dobrze mi jednak nie wyszło
. Zdjęcia są za małe. No cóż muszę nad tym jeszcze popracować
|
|
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spokojnie zwykle załączamy zdjęcie o wielkości 600x800 i wtedy sensownie wygląda, a wizaż sam sobie zmniejsza ![]() co do rodziców - siostra napisała z mamą bo tam jest tak że jeśli ktoś przejmuje dziecko to i tak mówi się mama. Tam w ogóle nie ma czegoś takiego jak adopcja, formalności - jeśli rodzice umarli - ciotka, kuzynka, babcia po prostu bierze dzieci i wychowuje ze swoimi. Na pytanie ; ile masz dzieci? każda kobieta odpowie dokładnie liczbą. I nawet nie zawsze rozumie nasze pytanie w stylu - ale ile swoich a ile przybranych? Podaje liczbę ogólną - 2-3-4-5 w zależności od tego ile pociech ma pod dachem ![]() I nie jest dla niej ważne czy to po siostrze, po bracie, sieroty z wioski.. Tak jak napisałam w mailu - siostra wczoraj juz nie dała rady napisać szczegółów ale czekam na kilka zdań odnośnie sytuacji jaka zastały
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Właśnie wróciłam z zakupów - już prawie ostatnich przed wyjazdem. I świetnie się bawiłam. Sprawia to o wiele więcej radości niż kupowanie rzeczy dla siebie... Rozmawiałam ostatnio z Avą i doszłam do wniosku że muszę się zaopatrzyć w kredki, bloki, mazaki, żeby móc z dziećmi w Arce trochę popracować. Na zdjęciu to co udało mi się dzisiaj kupić. Ubranka są dla MAMy Victora - Mamo, mam nadzieję, że może być. Skarpetki są bardzo ciepłe, a dresy - jak widać. Jedna para różowych - mam nadzieję, że Victorowi to nie będzie przeszkadzać ? Najwyżej dadzą jakiejś dziewczynce... Po prostu były 2 pary w cenie 1 - więc szkoda było nie skorzystać Ale niestety mam problem z cukierkami ;( Tu w Norwegii są tak drogie, że szkoda gadać. Chyba trochę ciastek zabiorę i będę liczyła że coś dostanę na lotnisku w Londynie, gdzie mam przesiadkę. Ściskam Was mocno
|
|
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A póki co Nela trzymamy kciuki i czekamy na wieści
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
Tak Basiaczku - masz rację, że przydałby się tam pedagog z prawdziwego zdarzenia ... Ale dałaś mi jeszcze inny pomysł. Właśnie, angielskie piosenki ! Czy ktoś ma może jakieś piosenki dla dzieci do angielsku i mógłby mi przesłać na meila ? Teraz szukam na necie, ale nie mogę znaleźć nic do ściągnięcia... Ale pamiętam, że kiedyś już wcześniej dla mojego brata "śpiewanego" alfabetu szukałam i też nie dałam rady ściągnąć ;(
Może ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii ? Będę miała lapka - to mogłabym dzieciom puścić. Może by się nauczyły ... |
|
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
www.englishtips.org - strona po rosyjsku i angielsku z całym mnóstwem materiałów angielskich Na pewno coś znadziesz![]() zapomniałam dodać ze trzeba sie zarejestrować, ale to darmowe jest więc nie ma problemu chyba
Edytowane przez Pyziulka Czas edycji: 2009-02-27 o 16:11 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
Nela mam płytkę Happy House angielski dla dzieciaków w przedszkolu. Mogę wysłać.
Jeśli jesteś zainteresowana podrzuć maila na priv
Edytowane przez basiaczek11 Czas edycji: 2009-02-27 o 16:48 |
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
hej Nela - rozmowa "o północy" coś dała?
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam bardzo fajne pioseneczki od Basiaczka na meila. Dziękuję
Spróbuję nagrać filmiki jak dzieci śpiewają ![]() Oj tak Ava - rozmowa duuużo dała. Tobie również należy się duży |
|
|
|
#4217 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Nela,
znalazlm u siebie płytę "English For All Children" - Hellen Doron. Podstawy angielskiego dla maluchow. Zrobiłem z tego mp3. Wyszło tego 48 plików. Jeśli masz pojemną skrzynkę mejlową to podeślij adres na mojego mejla: torus100@gmail.com będę Ci wysyłał po kawałku. Pozdrawiam ciepło i życzę Ci szczęśliwej podrózy i fascynującego pobytu w Zambii. Przypomnij Siostrze że czekam na jej informacje kiedy ja mogę się wybrać z odwiedzinami Krzysztof 70 Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawa nr 2. Czy s. Magdalena z Chilangi ma cyfrówkę, bo posłała mi dane dwójki dzieci z obietnicą dosłania ich zdjęć, no i czekam, a nie chcę ją poganiać, ale mnie ludziska tutaj w Zabrzu ciągle pytają: "kiedy zdjęcia?"
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli Siostrze będzie potrzebne pomoc - da na pewno znać ![]() Na razie w zasadzie wyszliśmy na prostą z wyjaśnieniami i sprawami do zrobienia ![]() Wszystko pomału się toczy ![]() A Siostra tez potrzebuje trochę spokojnych miesięcy bez dodatkowych "gości", bo ma sporo wolontariuszy w szpitalu, swoich zajęć i spraw na głowie - niestety takich w których my nie pomożemy ![]() Jak przestaniemy się wyrabiać znowu - to Siostra na pewno zapyta czy ktoś nie ma ochoty jej odwiedzić i pomóc.
|
|
|
#4220 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie dostałam dwa zdjęcia Muluwy, jeju ale się zmienił od tamtego roku, prawie go nie poznałam. Bardzo dziękuję za zdjęcia, bo już myślałam że tych zdjęć nie ma. ![]() Właśnie przyszykowaliśmy z mężem następną paczuszkę i musimy ją wysłać. Pozdrawiam Was wszystkich i zyczę miłego dnia!
|
|
|
|
#4221 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Właśnie na mailu znalazłam dwa zdjęcia mojej małej Hellen i baaardzo ale to baaardzo dziękuję za nie ![]() Przeszukałam później listę paczuszek które dotarły i stwierdzam, że żadna z trzech paczek do malej nie doszła ![]() ![]() Ta lista jest na pewno kompletna?? ehh bo tak mi przykro, że do mojej małej nic nie doszło, a fajne pluszaki, kredki itede tam poszły Czy komuś też się coś takiego przydarzyło??Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo serdecznie |
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
listy paczkę zweryfikujemy ponownie aby nie było żadnych 'niespodzianek"
co do paczek - bywało że i rok szły ;(( a co do Muluwy - na początku miał taką mine że mu powiedziałam, że nie gryzę mocno - tylko trochę ;P i się w końcu nieśmiało uśmiechnął
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2009-02-28 o 12:00 |
|
|
|
#4223 |
|
Raczkowanie
|
Hurra AVA dziękuję, właśnie dostałam nowe zdjęcie mojego Chanvasa, tylko dlaczego on taki smutny?
|
|
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
A do mnie napisała dziś siostra Martha - odwiedziła rodzinę mojego Michaela. Wprawdzie jego samego nie zastała, ale rozmawiała z mamą - wszystko u nich dobrze
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnej nocy i dobrej niedzieli, Siostro Józefo!
![]() Jak dobrze, że Siostra znowu tu do nas zagląda
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Animator-s.Magdalena nie ma cyfrowki. Krzysztof-dam znac kiedy bedzie mozna przyjechac.....mysle ze w drugiej polowie roku troche sie "przejasni"- Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.Dobranoc! |
|
|
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dzięki Ava właśnie dostałam dwa nowe zdj naszej Elizki i jestem w szoku jaka juz z niej duża pannica![]() no i ubranka które doszły w grudniu to o wiele za małe wysłałam nie moge wyjść z podziwu jak przez ten rok wyrosła, zaraz kompletuje nowe rzeczy do wysłania zeby sie poprawic, tym razem juz musze wziąśc pod uwage to ze nasz ostatni priorytet szedł pół roku a dzieci bardzo szybko rosną co sama widze teraz po naszej Joasi
|
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Siostro - ostatnie pytanie - czy kolorowe tusze również ująć w wysyłce - czy wystarczy sam czarny? I propozycja dla reszty Nas - skoro siostra Magdalena nie ma cyfrówki - to jak? zrzuta? Przetrzepałem Allegro i jakiś niedrogi, a sprawny i przydatny kompaktowy HPek lub Canonik w cenie do 150 zł - a bywają tańsze by się znalazł - Nela jedzie to by zabrała... Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę wszystkim
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2009-03-01 o 11:57 Powód: dopisek |
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
A ja się podzielę z Wami fotkami które dostałam od Siostry - fotki z Arki po malowaniu stolików
![]() Taki miły akcent na weekend ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Niektórzy to mają szczęście

).
No i z napisem "Happy Birthday", żeby nie miał wątpliwości